Nasıl kalıcı hale getireyim bu kararı?

Boşanmakla tehdit edin. Bosanma halinde malları ikiye bölüyor ya devlet sizinkine bunu hatırlatın yeter.
Belki biraz yüreğine iner ama evlerinin arabalarının elinden gitme ihtimaliyle nafaka ödemeyle falan kıyaslayınca bence harçlık işini biraz daha iyi düşünür

bence bir işe girin çalışın
haftalık 100 TL nedir
durumunuz olmaz idare edersiniz ama durumunuz gayet iyi anladığım kadarıyla
kendinize hiç mi para harcamayacaksınız
ne biliyim çocuklarla dışarı çıktığınızda hiç mi dışarda bişeler yiyip içmeyeceksiniz
kalıcı hale getirmeyle uğraşmayın çünkü her hafta sonunda o verdiği 100 TL'nin hesabını soracak size nereye harcadın ne harcadın diye bu potansiyel var eşinizde
tekrar söylüyorum işe girin ve çalışın asgari ücret bile olsa sizin olsun

not: asgari ücreti beğenmiyorsunuz ama şu anda ayda 400 TL'niz olacak sadece elinizde öteki türlü 1.600

Valla Allah başka dert vermesin niye adam para vermiyor diye gülmeyim ekmek bi lira sağlığım yerinde şükür çocuklara ekmek bulamasam ikisi de emiyor kimseye muhtaç olmam o yüzden para vermese dışarda yemek yiyemiyor mide rahatsız kendi için getirir bi ekmek paylaşırız :-) ondan gülüyorum yani aç değilim açık değilim ama eve para bıraksa alıssa daha mutlu olurum

yahu bunun komik bi tarafı yok.
ikisi de emiyor diyorsunuz 24 aylık olan ek gıda almıyor mu?
10k kazanıcam, 3 evim 3 arabam olacak da kasaptan bedava kemik alıcam öyle mi?
aç değilim diyorsunuz, ekmekle doymak tokluk olmuyor.

iş yeri bahçesinde iki tane kangal besliyoruz ve en pahalı mamadan alıyoruz, biri hasta ve her gün tavuk haşlıyoruz. ekmek ıslatıp önüne atmayı da biliriz ama candır bu, boğazdan kısılmaz. sizin çocuklar da sadece bim görüyor. bim nedir yahu?

Arkadaşlar bayanın çocukları çok küçük işe girip çalışamaz burada eşinin kadını söyletmeden para vermesi gerek.Günlük 500 lira kazanan bir adamdan bahsediyoruz burada bu varlıkla kadın gidip akşama kadar çalışsın mı yani, yapman gereken arkadaşım biraz dişlerini göstereceksin tabiri caizse söke söke alacaksın.

Bak arkadaşım eğer dişli bir kadınsan eşine diyeceksin ki çalışıp kazandığın parayı bana getireceksin ben biriktireceğim.Eğer ipleri eline almazsan daha çoook kocanın eline bakar kasabın önünden geçerken etlere bakıp yutkunursun.Eğer bunu da yapmıyorsa kendine kredi kartı çıkartıp ordan harcamanı yapacaksn eşin de paşa paşa ödeyecek.Bu ne yaa valla ben sinirlendim en sevmediğim şey cimriliktir zaten.Ayrıca etsiz yemek pişirmeye devam edersen çocukların vitaminsiz kalır sağlıksız çocuklar olurlar.
Kazandığı parayi getiremez is yeri ona ait çalışanlar giderler falan karışık is yeri de kira ben fazlasını istemiyorum kasap önünden geçerken de yutkunmadim hiç çocuklar kemik suyuna yiyor yemekleri adam eve ne alacağım sormadan para bırakmaya alırsın istiyorum pazar parasindan artan onun unuttuğu çocuklara verilen harcliklardan küçük bi birikimim vardı ihtiyaç anında o da gitti

bence bir işe girin çalışın
haftalık 100 TL nedir
durumunuz olmaz idare edersiniz ama durumunuz gayet iyi anladığım kadarıyla
kendinize hiç mi para harcamayacaksınız
ne biliyim çocuklarla dışarı çıktığınızda hiç mi dışarda bişeler yiyip içmeyeceksiniz
kalıcı hale getirmeyle uğraşmayın çünkü her hafta sonunda o verdiği 100 TL'nin hesabını soracak size nereye harcadın ne harcadın diye bu potansiyel var eşinizde
tekrar söylüyorum işe girin ve çalışın asgari ücret bile olsa sizin olsun

not: asgari ücreti beğenmiyorsunuz ama şu anda ayda 400 TL'niz olacak sadece elinizde öteki türlü 1.600
Çocuklarım küçük ve çalışmak istemiyorum çünkü paraya ihtiyacım yok begenmwdigimden değil çocuklarimin her anını görmek istediğimden çalışamam

Arkadaşlar bayanın çocukları çok küçük işe girip çalışamaz burada eşinin kadını söyletmeden para vermesi gerek.Günlük 500 lira kazanan bir adamdan bahsediyoruz burada bu varlıkla kadın gidip akşama kadar çalışsın mı yani, yapman gereken arkadaşım biraz dişlerini göstereceksin tabiri caizse söke söke alacaksın.
neden çalışamasın ben kızımı 4 aylıkken bıraktım çalışmaya başladım
görümcem 29 günlükmüş kızını bıraktığında
ve bizim gibi kimler vardır kimbilir
bu adama istediği kadar diş göstersin ki cevaplarından anladığım kadarıyla diş gösterecek bi kadın değil bu adam değişmez

Boşanmakla tehdit edin. Bosanma halinde malları ikiye bölüyor ya devlet sizinkine bunu hatırlatın yeter.
Belki biraz yüreğine iner ama evlerinin arabalarının elinden gitme ihtimaliyle nafaka ödemeyle falan kıyaslayınca bence harçlık işini biraz daha iyi düşünür
Dün erkek kardesimden para istedim ben dustayken o açtı kapıyı almamış ben evde değildim ondan istemiş demiş ben kavga büyüyünce ilk defa baba evine gitmek istedim kapıyı kilitledi gitti. Eşim çok zor bi insan bi defa boşanma çıksa ağzımdan bir daha aynı evde kalsak da yüzüme bakmaz

Merhaba değerli kk üyeleri benim derdimde eşimin cimriligi..
Iki tane bebeğim var biri 24 diğeri 10 aylık haliyle gider çok oluyor eşimin kazancı iyi yatırım yapmayi sever gece gündüz demez çalışır da buraya kadar güzel eve para bıraktırma işine alıştıramadim 3 yıldır.. ne alacaksın der ben para bırak balım deyince derim ki mesela bez tam 20 bırakır bez 19 düşünün en ucuz bezi kullanıyoruz. .bayram, özel misafirler hariç eve sucuk kaşar alınmaz kıyma et kurbandan kurban a kendi kurbanimizdan kalır nadiren benim ısrarimla özel misafirlerde falan alınır.
daima alışveriş (reklam yapmak istemiyorum ama )bimden yapılır.. ben fakir bi aileden çıktım kanaatkarimdır da ama varligimiz orda burda 2 tane dairesi varken kapıda 3 tane is arabasi varken oturduğunuz ev kendimizinken neden biraz daha yaşam standardimizi yükseltmeye lim ki dimi hep yatırım hep yatırım kafayı bozmuş resmen neymiş çocukların geleceği icinmis neymiş 40 indan sonra calismayacakmis durmaz biliyorum tam bir iskolik çünkü. Pazar günleri bile yağlı is çıkarsa gider ne planı olursa olsun...

Dün yine para yüzünden tartıştık büyük kızımın doğumgünüydu ve kaynanamlarda toplanacaktik gorumceler falan da gelecek bi tek pasta olmaz diye hazırlık yapıyordum Kıymalı börek de yapayım mi dedim olur dedi para ver kıyma alıp geleyim o zaman dedim ben gitcem dur dedi sen yerinden kipirdayana kadar ben alır gelirim dedim bir şey demedi gidip üstümu giyip cüzdanını getirdim ve içini açtım 20 alacaktim o kadar çok abartti ki anlatamam neymiş prensiplerini varmış cüzdanını karistiramazmisim ben ne yaptığımı sanıyormusum cüzdanını karistirmayacaksam parasız birakmayacksin dedim bayagi tartıştık ve morallerimiz bozuk olduğu için bende alttan alıp gönlünü almadığım için (o sonradangetirdi kıyma) söz verilen saatten geç gittik ben tamam sen beni parasız bırakırsan yeminle çalışırım dedim olmaz dedi o zaman bi daha 5 parasız kalırsam bu yüzükleri bozdurcam dedim neyse Özür diledik barıştik ve sabah bi karar aldık benim ısrarım üzerine bana haftada 100 verecek ve ben hem pazara (50 gidiyor) hem günlük ihtiyaçlara hem de yogurt mayalamak iicn sute (15)yetirecegim yetmez ama eve para bırakmaya alışsin diye deneyeceğiz ondan ek destek alacak olsam bile sizce bu para bırakma işini nası ikna edip alışkanlık haline getiretebilirm çok zor biriyle evli olup bunu başaran var mı yardimci olun daa ;-)

"Uzun olmuş hakkınızı helal edin dostlar. "
Söylene söylene alıştıracaksınız evet fazlasıyla cimri haliyle sinir bozucu,gerekirse küseceksiniz gerekirse tavır alacaksınız şimdilik 100 tlye alıştırın sonra yükseltirsiniz,ben evliliğimde hiç cimrilik görmedim ama kendi ailem cimridir ben itiraz etmeden kabul etmişim mesela kız kardeşim canlarına okuyor,siz de dişli olun sustukça dediğini yapar yoksa

Iki tane bebeğim var biri 24 diğeri 10 aylık haliyle gider çok oluyor eşimin kazancı iyi yatırım yapmayi sever gece gündüz demez çalışır da buraya kadar güzel eve para bıraktırma işine alıştıramadim 3 yıldır.. ne alacaksın der ben para bırak balım deyince derim ki mesela bez tam 20 bırakır bez 19 düşünün en ucuz bezi kullanıyoruz. .bayram, özel misafirler hariç eve sucuk kaşar alınmaz kıyma et kurbandan kurban a kendi kurbanimizdan kalır nadiren benim ısrarimla özel misafirlerde falan alınır.
daima alışveriş (reklam yapmak istemiyorum ama )bimden yapılır.. ben fakir bi aileden çıktım kanaatkarimdır da ama varligimiz orda burda 2 tane dairesi varken kapıda 3 tane is arabasi varken oturduğunuz ev kendimizinken neden biraz daha yaşam standardimizi yükseltmeye lim ki dimi hep yatırım hep yatırım kafayı bozmuş resmen neymiş çocukların geleceği icinmis neymiş 40 indan sonra calismayacakmis durmaz biliyorum tam bir iskolik çünkü. Pazar günleri bile yağlı is çıkarsa gider ne planı olursa olsun...

Dün yine para yüzünden tartıştık büyük kızımın doğumgünüydu ve kaynanamlarda toplanacaktik gorumceler falan da gelecek bi tek pasta olmaz diye hazırlık yapıyordum Kıymalı börek de yapayım mi dedim olur dedi para ver kıyma alıp geleyim o zaman dedim ben gitcem dur dedi sen yerinden kipirdayana kadar ben alır gelirim dedim bir şey demedi gidip üstümu giyip cüzdanını getirdim ve içini açtım 20 alacaktim o kadar çok abartti ki anlatamam neymiş prensiplerini varmış cüzdanını karistiramazmisim ben ne yaptığımı sanıyormusum cüzdanını karistirmayacaksam parasız birakmayacksin dedim bayagi tartıştık ve morallerimiz bozuk olduğu için bende alttan alıp gönlünü almadığım için (o sonradangetirdi kıyma) söz verilen saatten geç gittik ben tamam sen beni parasız bırakırsan yeminle çalışırım dedim olmaz dedi o zaman bi daha 5 parasız kalırsam bu yüzükleri bozdurcam dedim neyse Özür diledik barıştik ve sabah bi karar aldık benim ısrarım üzerine bana haftada 100 verecek ve ben hem pazara (50 gidiyor) hem günlük ihtiyaçlara hem de yogurt mayalamak iicn sute (15)yetirecegim yetmez ama eve para bırakmaya alışsin diye deneyeceğiz ondan ek destek alacak olsam bile sizce bu para bırakma işini nası ikna edip alışkanlık haline getiretebilirm çok zor biriyle evli olup bunu başaran var mı yardimci olun daa ;-)

Çocukların geleceği için yapıyormuş! Ona çocukların zekasına yatırım yapmasını söyleyin. Et yemeden, protein almadan sütünüz kaliteli olmaz, çocukların zekası potansiyeli kadar gelişmez. Ayrıca ikisi de ek gıda olarak yumurta, kıyma, et, süt tüketecek yaşta. Protein almadan nasıl gelişecek beyinleri? “Ben de küçükken yemedim” vs derse de “keşke yeseydin, daha akıllı olurdun, tüm potansiyelini kullanamamışsın” deyin. Sadece zeka da değil, ne kadar sağlıklı, ne kadar uzun olacakları vs de ne kadar sağlıklı beslendiklerine bağlı.

Çok sessiz kalıp adamı alistirmissin bu duruma. Yüklü bir alışveriş yaparak bu duruma el atmaya başlamalısın.mesela sürekli olarak bi ihtiyaç belirle.örnek parfümüm bitti, makyaj malzemem bitti.kıyafet alcam kendime çocuklara da bişeyler almam lazım.bugün disari cikcam çocuklarla belki arkadaşlarla buluşur bi kahve içer yemek yeriz bir yerlerde vb.bahaneler üreterek para vermeye alistirabilirsiniz. Ayrıca yemek yaparken de bugün canım pirzola çekti yarın alıp yapayım ya da işte ne biliyim bugün bizim çocuğa köfte yapcam muhakkak her gün bir öğün kırmızı et tüketmesi gerek vs deyin. illaki alışır siz bunu sürekli yaparsanız.çok ilginç ya cimriligin de bu kadarı yani..

Çocukların geleceği için yapıyormuş! Ona çocukların zekasına yatırım yapmasını söyleyin. Et yemeden, protein almadan sütünüz kaliteli olmaz, çocukların zekası potansiyeli kadar gelişmez. Ayrıca ikisi de ek gıda olarak yumurta, kıyma, et, süt tüketecek yaşta. Protein almadan nasıl gelişecek beyinleri? “Ben de küçükken yemedim” vs derse de “keşke yeseydin de daha akıllı olurdun” deyin. Sadece zeka da değil, ne kadar sağlıklı, ne kadar uzun olacakları vs de ne kadar sağlıklı beslendiklerine bağlı.
Bende çoğu zaman böyle laflar sokuyorum en fazla 10 tl fazla veriyor sütü köyden yumurtayı mandira dan alıyoruz

Hanımefendi haftada 100 TL nedir Allahaşkına?
18 yaşındaki oğluma her gün 20 TL öğlen yemeği parası veriyoruz. İstanbul kart, minibüs vb. ulaşım bedelini de ayrıca veriyoruz. Altı bezli iki çocuk annesi 100 TL'yi 1 bilemedin 2 günde harcar. Şimdiye kadar bu meseleyi çözmemiş olmanız çok ilginç.
Yorumlara yazdığınız cevapları okudum durumu normal karşılıyorsunuz hele kemik suyuna yemek yapmayı normal görmenizi anlamakta zorlanıyorum.
Fakir fukara olursunuz amenna.
25 yıllık evliyim hiç kemik kaynatmadım.
Kemikli parça et alınır pişer o başka.
Zengin de değiliz karı koca maaşlı çalışan insanlarız.
Bence siz karı koca değişik bir mantık içersindesiniz.
Sizinle kıyma parası için kavga eden adama alttan alıp 'balım' diye hitap etmenizden bu sonucu çıkardım.

Ya her şeyi geçtim, iki çocuk varken para olduğu halde gıdadan kısılır mı? Ben olsam “çocukların fiziksel ve beyinsel gelişimi, sağlığı için gıdadan kısmayacağız” der, bunu yapmazsa da “ya çalışırım ya da ailenden, ailemden, komşulardan, esnaftan çocuklar için gıda alacak param olmadığını, paran olduğu halde eve para bırakmadığını söyleyerek yardım isterim, sen seç” derdim.

Hanımefendi haftada 100 TL nedir Allahaşkına?
18 yaşındaki oğluma her gün 20 TL öğlen yemeği parası veriyoruz. İstanbul kart, minibüs vb. ulaşım bedelini de ayrıca veriyoruz. Altı bezli iki çocuk annesi 100 TL'yi 1 bilemedin 2 günde harcar. Şimdiye kadar bu meseleyi çözmemiş olmanız çok ilginç.
Yorumlara yazdığınız cevapları okudum durumu normal karşılıyorsunuz hele kemik suyuna yemek yapmayı normal görmenizi anlamakta zorlanıyorum.
Fakir fukara olursunuz amenna.
25 yıllık evliyim hiç kemik kaynatmadım.
Kemikli parça et alınır pişer o başka.
Zengin de değiliz karı koca maaşlı çalışan insanlarız.
Bence siz karı koca değişik bir mantık içersindesiniz.
Sizinle kıyma parası için kavga eden adama alttan alıp 'balım' diye hitap etmenizden bu sonucu çıkardım.
Eşim çok zor bi insan ben balım demesem alttan almsam kocaman kocaman kavgalar gerek yok o verse de ben aşırı harcayarak her hafta kıyafet alacak biri değilim aç açık onca insan var diye israftan kacarim bende durumdan çok memnun olmadigimdan değişim yolundayim ama güzellikle..

X