• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl itaatkar bir bayan olunur?

Farklı bir dil konuştuğunuzda tam olarak anlatmak istediğiniz kelimeyi bulamıyorsunuz. Evet yine yakın anlamlara geliyor ama tam oturmadığı için yanlış anlaşılabiliyor. Ben de böyle düşündüm, çünkü kim bana itaat et der ki? Çok garip. Ayrıyeten her Arap, kuma da almıyor. Tanıdığım bir sürü Arap var bizim gibiler. Belli bir bölge de bu daha normal ama tam ülke ismi veremeyeceğim.
Eğer ki gerçekten bunu kastettiyse lütfen kendinize saygınız olsun, siz bir bireysiniz, kimseye itaat etmemelisiniz.
Obey me Obey me deyip duruyor. Başka anlam çıkaramadım ben

Eşinizin farklı kültürde olduğu aşikar uzatmadan zaten laflarını dinleyip,uygulayıp, emirmiş gibi düşünürseniz zaten itaat etmiş olacaksınız

Itaat etmek lafi cok sinir bozucu.
Biri köle digeri efendi gibi.

Karsilikli konusulur anlasilir ortak yol bulunur
Kimse kimseye körü körüne itaat etmek zorunda degil

Tuhaf insanlar, tuhaf talepler...

Özgüvenli olun yeter, zaten gerisi gelir.
Karşılıklı saygıdır evliliğin temeli.
Bu saygı sadece birbirine karşı olan değil, isteklerine, fikirlerine, düşüncelerine, giyim tarzına ve hayata bakışa saygıdır.
Bu da demektir ki: evlilik çerçevesi içerisinde, birbirine uyumlu olmayı öğrenmektir!

İtaat?? Köle misiniz? :KK12:

Merhaba
Evet nasıl itaatkar olunacağını öğrenmem gerekiyor. Aranızda mutlaka eşi ondan itaat etmesini bekleyen ve onlara itaat eden mutlu bayanlar vardır diye düşünüyorum. Belki bana birkaç tavsiyeniz olur.
Erkek arkadaşım yabancı ve benimle evlenmek istiyor (Benim öyle bir niyetim yok ama onunla birlikte olduğum için mutluyum) ve tek şartı benim ona karşı itaatkar olmam, ona karşı gelmemem ve benimle ilgili yaptığı tavsiyelerde sözünü dinlemem.
Açıkçası ben de itaatkar olmak istiyorum. Çünkü her ilişkimde sorun yaşıyorum. Fazla dominant dik kafalı isyankar biriyim biraz kaktus gibiyim :KK48:
Ama beni en fazla zorlayan şey mesela onu sorgulamamak benimle değilken ne yaptığıyla ilgili veya bir yalanını yakaladığımda inanmış gibi yapmak ya da aldatıyor mu acaba diye çok kavga çıkarıyorum. Siz nasıl sabırlı davranıyorsunuz bu gibi durumlarda? ve kıyafetime falan karışmak istiyor ben okulda bile hep ceza alan biriydim kıyafetim okulun istedigi gibi değil diye düşünün ne zor haldeyimm :halay:
Fake ya da erkek

fifty shades serisini okuyup hayallare mi daldınız hayırdır?

İtaat etmekle evlilik yürümez. Bunu bir anlayın.

Eşler arasında aynı görüş birliği olduğunda itaate gerek kalmıyor. Ve bu da zoraki olmadığı için kimseyi zorlamıyor, kendiliğinden akıp gidiyor evlilik.

Aksi yorucu olur. Siz olmadığınız biri gibi davranıp kendinizi yıpratacaksınız. Bir yerde de patlak verecek zaten.

Erkek arkadaşım yabancı ve benimle evlenmek istiyor (Benim öyle bir niyetim yok ama onunla birlikte olduğum için mutluyum) ve tek şartı benim ona karşı itaatkar olmam, ona karşı gelmemem ve benimle ilgili yaptığı tavsiyelerde sözünü dinlemem.

evlenmek isteyen o, bir de şart koşan o. mantığı anlayamadım. baya baya dalga geçtiğinizi sanıyorsunuz.

şurdan başlayabilirsiniz, bence çok zorluk çekmezsiniz zaten

madde 1. Beynini kullanma

Son düzenleme:
Bilmem yani evcil olduğu için hiç kedim olmadı :) belki itaat edeni vardır içlerinde :)
Bende hic gormedim itaat edenini ama şöyle birsey var benim kedim,artik benim degil evlendim annemler bakiyor zaten benide unuttu maymun oysa ben bulmustum sokakta :KK70:
Ismiyle sesleniyoruz hickimseye bakmiyor ne bana ne kizkardesime ne babama ne esime evde annem babam kizkardesimle yasiyor
Annem seslenince mutfaktan bile seslense kafasini kaldırıp bakıyor annem gel mel diyor geliyor kucagina oturuyor.:oha:
Bitek annemi seviyor galiba ama kedi olunca sen kediyi degil kedi seni egitiyor yav evde örtü varsa kaldiiryorsun:halay: tirmalancak birsey varsa kaldiriyorsun pencere varsa kapiyorsun çünkü asla sahibini kaale alan bir hayvan degil aşırı asil ama koprk itaat ediyor:halay:

Kitabın yazarı kim okumak isterim
Screenshot_20180827-130351.webp

Ilerde evladim evlenecegi kişiye/sevgilisine itaat etmenin yollarını aramaz umarim. Zira hicbir ebeveynin evladini onu ilerde birine itaat etsin diye yetistirdigini sanmam.

Cariyeler geldi aklima, itaat etmek ne ya? Birde sevgilin yabanci ama nereli?

Back
X