Narsist Sevgili ile Ayrılık Süreci

Sizden ayrılması büyük bir duanın kabul olması demek ki. Ya ayrilmasaydi. Ya evlenseydiniz... Fatih reşit civelekoglu ve Ferhat aslanın YouTube da videolarına bakın. Yalnız ben çok baktım, ne oldu... Eski patronum narsisti. 2. Haftanın sonunda farkettim bunu. 1ay zor dayandım ağlayarak istifa ettim. Allah bana daha güzelini verdi işin. Hem de çok daha iyi maşallah. Sonra eski nişanlımin annesi de narsist çıktı. Nişanı attırdı kadın. Ben 2. Görüşmede anladım kadının narsist olduğunu. Klasik büyüklenmeci narsistler hemen anlaşılıyor dışarıdan ama ilişki yaşarken anlamak zor. Çünkü iliksi başında herkes biraz rol yapar. Narsistler tam rol yapar. Ben de artık narsist dedektörü oldum. Çok okudum ve izledim. Artık anlayabiliyorum. Hatta eski nişanlımdan da şüphe ediyorum bazen. Narsist mi bağımlı mı... Şunu bilin bir yerde narsist varsa orada bir bağımlı da vardır. Narsistler bagimlilarina muhtaçtır onlardan beslenir. Hayatınızda bir kere narsist girebildiyse, kendinizi iyi eğitin. Çünkü demek ki siz narsistlerin dikkatini çeken ve besleyen bir yapıya sahipsiniz. Bu demek ki başka narsistlere de çekici geleceksiniz. Bu sebeple kendinizi eğitmeye, sınırlarınızı korumaya ve yetişkin bir birey olmaya çalışmak lazım. Narsisti sevmiş kişi farkında değil ama aslında ona bağlanmıştır. Tutunmustur. Değerini kıymetini onda aramıştır. İşte bu da bağımlı bir kişilik yapılanmasına benzeyen bir durum. Yalnız şu var, narsist olması için birçok özelliği taşıması lazım. Kilit bir özellik : kendinle ilgili bir şey söylediğinde o konuyla ilgili bir yorum bir düşünce ifade etmiyorsa, mesela "evin büyük çocuğu olmak zor ben de bunu yaşadım" gibi özel hayatla ilgili bir cümle kurdun. Karşı taraf "evet evin büyük çocuğu olmak zor olmalı" gibi ! empati! içeren bir cümle kurmadiysa veya yargılayıcı ise veya tamamen ilgisiz kaldıysa anla ki karşı tarafla empati kuramıyor, ilgi duymuyor, senin koltuktan farkın yok. Umuda değil farkında değil. Sen yoksun. Sen onun uzantisisin. Bu kadar. Narsistler her şeyin kendi uzantıları olduğunu düşünür. Kendi içindeki aşağılık ve degeriszlik duygusunun sende nasıl duracağını görmek ister. O duyguları sana yansıtır. Yalanı pernir ekmek gibi söyler. Yalan onu hayatının bir parçasıdır. Herkes biraz yalan söyleyebilir ama narsist yalansiz yaşayamaz. Basit ufak mevzularda bile yalan söyleyabilir. Tek derdi üstün çıkmak ve haklı çıkmaktır. Tüm enerjisini üstün ve haklı çıkmaya harcamış olduğundan bu konuda çok iyidir. En büyük narsist şeytandır. Allahı bile ikna etmeye çalışmıştir. İnsan topraktan ben ateşten yaratıldım neden insana secde edeyim diyerek üstünlük taşlaşmış hem de ateşin üstünlüğünü ifade ederek. Halbuki dinimizde ateşin veya toprağın arasında üstünlük farkı yoktur. Böyle bir konu yoktur. İşte şeytan kibrine bir kılıf bulup Allahı bile o kılıflar ikna etmeye çalışır. Narsistlerin beden yaşı gelişir, zeka yaşı gelişir ama duygu yaşı gelişmez. Düşünün çocuk gibi tüm ilgiyi dikkati onayı kendinden istiyor ama 45 yaşında ve 45 yaş zekasına sahip. Yaptığı işlerin olumsuz sonuçlarını kabul etmez sorumluluğunu almaz. Egoist ve narsist farkı budur. Egosu yüksek her kişi narsist değildir. Son olarak herkeste narsizm bir miktar bulunur. Ve sağlıklı olan budur. Ancak narsistik kişilik bozukluğu olanlarda bu narsizm oranı çok yüksektir. Öyle ki herkes yalan söyler ama yalancı yalanı ahlak edinen kimsedir misali, narsistik kişide kibir ahlakının bir parçasıdır. Onu beslemek icin yaşar. Seni de o yüzden seçti. Onu besle diye. Merak etme asla doymazlar. İyi ki bırakıp gitmiş. Şimdi iyileşme zamanı.

X