ben de birebir sizinle aynı şeyleri yaşadım. 1.5 senelik evliliğe giden bir ilişkiydi.
Burdaki kadın arkadaşlarım gibi ben de neler duymadım ki. Elde ettiğini anladığı anda kendini geri çekti, değersizleştirme evresi başladı.
Kıyafetlerim, ojelerim, oturup kalkmam, sosyal medyamdaki fotoğraflarım, arkadaş çevrem, yaptığım yemekler sürekli eleştiri altındaydı. Kendini benden daha üst konumda gördüğünü hep hissettirirdi. Ben kısa boyluyum, uzun boylu kadınları beğendiğini dile getirmişti. Bunlar apaçık psikolojik şiddettir. Kendimi artık sokaktan geçen her kişiyle kıyaslar vaziyete gelmiştim. Sürekli ona kendimi beğendirmeye çalışıyor haldeydim. Onun yüzünden işyerimden ayrılacak kadar manipüle edildim.
Değersizlik evresinin sonlarında beni terk etti ve ben korkunç bir üzüntü içinde kaldım. O zaman bunları anlamlandırmaya çalışırken onun gizli narsist olduğunu ve düzelmesinin mümkün olmadığını anladım. Ama tam iyileşmediğim için bana tekrar yazdı ve barıştık fakat içinizde bir his olur ya. Yanlış bişeyler var hissi, o hiç gitmedi. Hep huzursuzdum, geceleri uyku problemi yaşıyordum, anladım ki olmayacak ilişki içindeyken kendimi yavaş yavaş ondan kopartmaya başladım. Bi kaç ay sonra ben ayrıldım, ağlamalar aramalar hediyeler tekrar beni ilişkiye çekti. Parazit gibiler. Ama gördü ki bu kız gidebiliyor. O zaman inanılmaz üstüme düşmeye başladı hemen evlenelimler bilmem neler. Fakat bende film kopmuştu, onun ne kadar hastalıklı olduğunu görmüştüm. Geçen hafta bi konuda kavga ettik ve telefonda bana küfürler edince bütün geri dönüş yollarını tıkamak için onun toksik ve sıkıntılı bi tip olduğunu vs söyleyip ayrıldım, sildim engelledim her yerden. Bi gece sonra aradı açmadım. Telefondan da engelledim. Karşıma çıkmasından çekindim ama onu da yapmadı, no contact işe yaradı şuanlık. Bu toksik tiplerden kurtulabilmek için onlar kadar çirkinleşmek eleştirmek lazım yoksa tekrar geri dönüyolar.
Böyle bir ilişki içindekiler bilsinler ki bu insanlar asla ama asla düzelemez. Karşınızdaki insan aşırı kontrolcü, kıskanç, eleştirel, tutarsız, bağımlılık sahibi (alkol,kumar vs) ailesi problemli, öfke sorunları varsa bu insanın narsist olma olasılığı bi hayli yüksek. Bu insanla en yakın sürede iletişimi kesin.