Nasıl itaatkar bir bayan olunur?

Dünyaya bir kez gelsin kadın, kompleksli bir adamın dediklerini yaparak kendi istek ve arzularından vazgeçmek zorunda kalsın! Bu adil mi sizce? Eşler birbirine kendi dediğini yaptırmaya çalışacağına o hayatı en iyi şekilde yaşama konusunda destek olmalılar. Adamın kıskanç olması normal bir şey mi yani? İyi olmuş boşanmaları. Hiç olmazsa herkes istediği gibi biriyle birlikte olma şansını yakalar.

Ama kadin bosanmak istemediki adami cok seviyordu cok agladi uzuldu.
Benim ankarali kiz arkadasim var ve cevresinden dolayi ozgur rahat yasamis biri denize gidip bikinisini giyen biri. Sabahlara kadar disarda olan biri. Baya erkek ortaminda olan biri. Ve trabzondan erkek arkadasi edindi. Ve cocuk dediki ben kiskancim, acik giydiremem seni dedi boyle ozgurce gece hayati falanda bekleme dedi. Cocuk bastan herseyi dedi. Ve kiz kabul etti cocuk icin. Biz o arakadasimizdan oyle bir seyi kabul etcegini dusunmemistik. Hatta hep ben ozgurum bana kocam karisamaz falan derdi, ama karsisina cikti biri dusunceleri degisti. Denize giderken bile hasemayla giriyor. Kapinmayi bile dusunuyor cok hevesli suan. O zaman o kiz kole mi olmus oldu. Konusup anlastilar sonucta. Cocuguda cok seviyor.

Mesela kadinlarda kiskanc. Kadin kocasina sosyal hesaplarini kapattiriyor. Adamin giyimine karisiyor. Adam dicek mesela ben arkadas grubum var kadin erkek karisik oraya gitcem. Bi kadin kolay kolay gonderirmi o ortama peki? O zaman adam da kole olmus oluyor kadinin lafini dinleyipte gitmezse. Adam Da diyebilir ben ozgurum ,bireyim bende istedigim ortama girerim diyebilir o zaman.

Benim ankarali kiz arkadasim var ve cevresinden dolayi ozgur rahat yasamis biri denize gidip bikinisini giyen biri. Sabahlara kadar disarda olan biri. Baya erkek ortaminda olan biri. Ve trabzondan erkek arkadasi edindi. Ve cocuk dediki ben kiskancim, acik giydiremem seni dedi boyle ozgurce gece hayati falanda bekleme dedi. Cocuk bastan herseyi dedi. Ve kiz kabul etti cocuk icin. Biz o arakadasimizdan oyle bir seyi kabul etcegini dusunmemistik. Hatta hep ben ozgurum bana kocam karisamaz falan derdi, ama karsisina cikti biri dusunceleri degisti. Denize giderken bile hasemayla giriyor. Kapinmayi bile dusunuyor cok hevesli suan. O zaman o kiz kole mi olmus oldu. Konusup anlastilar sonucta. Cocuguda cok seviyor.

Mesela kadinlarda kiskanc. Kadin kocasina sosyal hesaplarini kapattiriyor. Adamin giyimine karisiyor. Adam dicek mesela ben arkadas grubum var kadin erkek karisik oraya gitcem. Bi kadin kolay kolay gonderirmi o ortama peki? O zaman adam da kole olmus oluyor kadinin lafini dinleyipte gitmezse. Adam Da diyebilir ben ozgurum ,bireyim bende istedigim ortama girerim diyebilir o zaman.
Evet, diyebilir. Zaten olması gereken de bu. Nesi tuhaf ki? Benim eşim de gidebilir arkadaşlarıyla dışarıya, ben de. Örneğin benim lise grubum var. Görüşüyoruz onlarla. Çoğumuz evliyiz. Kimi eşiyle geliyor, kimi yanında eşi olmadan. İş arkadaşlarımla keza eşler olmadan kadınlı erkekli gidiyoruz bir yerlere. Çevremdeki evli arkadaşlarım da böyle.

Not: Deniz kenarında bikini giymek özgürlük değildir!

Evet, diyebilir. Zaten olması gereken de bu. Nesi tuhaf ki? Benim eşim de gidebilir arkadaşlarıyla dışarıya, ben de. Örneğin benim lise grubum var. Görüşüyoruz onlarla. Çoğumuz evliyiz. Kimi eşiyle geliyor, kimi yanında eşi olmadan. İş arkadaşlarımla keza eşler olmadan kadınlı erkekli gidiyoruz bir yerlere. Çevremdeki evli arkadaşlarım da böyle.

Ama her kadin sizin gibi olmayabiliyor. Kocasını kısıtlayan ne kadınlar var. Bizim cevrede yok belkide evliliklerinde oyle özgür erkek veya kadın. Bide yörelerimiz farklı herhalde karadeniz insanı biraz Zor oluyorlar galiba. Gerçekten de benim çevremdeki evliler kadınsa kadın arkadaşlarıyla, erkekse erkek arkadaşlarıyla vakit geçirir. (Ailrce görüşülür o ayrı bir konu.) hani tabikife iş ortamında karma bir şrkilde konuşursun ama iş yerinde kalır arkadaşlıkları . (Hemcinsinle iş dışındada konuşursun)

Senin bu verdiğin örnekte zaten karşılıklı anlaşma var. Evlenmeden bu konular konuşulur uyarsa evlenirsin. Ama evlendikten sonra yok açık giyinme bilmem ne diyemez kimse. Onu öyle tanıdın saygı duyacaksın.
Ve evet kadın da eşine dışarı çıkma diyemez. Ne münasebet annesimiyiz hayat arkadaşımıyız? Evlenmiş barklanmış koca adam dışarı kimle çıkacağına nereye gideceğine kendisi karar versin bir zahmet. Ben mi öğreteceğim ona? O da bana öğretemez, dayatamaz. Umarım ilerde hiç sorun yaşamayacağın bir evliliğin olur ama bunlara dikkat et kendinden ödün vermek zamanla mutsuz eder insanı çünkü.

Ama her kadin sizin gibi olmayabiliyor. Kocasını kısıtlayan ne kadınlar var. Bizim cevrede yok belkide evliliklerinde oyle özgür erkek veya kadın. Bide yörelerimiz farklı herhalde karadeniz insanı biraz Zor oluyorlar galiba. Gerçekten de benim çevremdeki evliler kadınsa kadın arkadaşlarıyla, erkekse erkek arkadaşlarıyla vakit geçirir. (Ailrce görüşülür o ayrı bir konu.) hani tabikife iş ortamında karma bir şrkilde konuşursun ama iş yerinde kalır arkadaşlıkları . (Hemcinsinle iş dışındada konuşursun)

Karadenizin neresi ben Trabzonluyum ama çok farklıyım burdaki insnalardan.

Şöyle yapcan eline Sahra yelpazesi alcan önüne üzüm kasesi ve sürekli tazim edip padişahım çok yaşa diyecek!
Ay ne itaati ayol!kolemisin sen!
Arkadasin yabanciymis da nere nin yabanci si dünyanın olsa gerek cünku dünyada gönüllü kölelık farklı bi durum itaat eden kadın ne ya hu!

Bu arada dünkü üyeden sonra çok tırsıyorum insanlara bişey söylemekten

Bu arada dünkü üyeden sonra çok tırsıyorum insanlara bişey söylemekten
O neydi öyle ya gerçekten!

Neyse,gerekeni yapıyor kız kardeşim sağ olsun.

Ama tırsmıyorum yine de. Doğru bildiğimi söylerim ben. Ben buyum çünkü. Üstelik üslubumuzu da bozmuyoruz değil mi? Hatta yapıcı da konuşuyoruz, tavsiyelerde bulunuyoruz. İnsanların dertlerini okuyup onlara kafa yorup uzun uzun yorum yazıyoruz, bilgi paylaşıyoruz. Teşekkür etmeleri gerekirken...

O neydi öyle ya gerçekten!

Neyse,gerekeni yapıyor kız kardeşim sağ olsun.

Ama tırsmıyorum yine de. Doğru bildiğimi söylerim ben. Ben buyum çünkü. Üstelik üslubumuzu da bozmuyoruz değil mi? Hatta yapıcı da konuşuyoruz, tavsiyelerde bulunuyoruz. İnsanların dertlerini okuyup onlara kafa yorup uzun uzun yorum yazıyoruz, bilgi paylaşıyoruz. Teşekkür etmeleri gerekirken...

Hiçbir şekilde hakaret etmedik niye korkasınız ki? İyilik yaramıyor bazılarına. Neyse ki kadın kocasının değerini anladı da evliliği düzeldi boşverin :-)

Ithal yerli farketmez türkiye de de o türlerden var.çamaşır değiştirir gibi hanım degistiriyorlar.çünkü onlarin kafasindaki itaate uyabilecek insanoğlu dünya ya gelmedi.ister fena olun ister koyun gibi uysal.

Merhaba
Evet nasıl itaatkar olunacağını öğrenmem gerekiyor. Aranızda mutlaka eşi ondan itaat etmesini bekleyen ve onlara itaat eden mutlu bayanlar vardır diye düşünüyorum. Belki bana birkaç tavsiyeniz olur.
Erkek arkadaşım yabancı ve benimle evlenmek istiyor (Benim öyle bir niyetim yok ama onunla birlikte olduğum için mutluyum) ve tek şartı benim ona karşı itaatkar olmam, ona karşı gelmemem ve benimle ilgili yaptığı tavsiyelerde sözünü dinlemem.
Açıkçası ben de itaatkar olmak istiyorum. Çünkü her ilişkimde sorun yaşıyorum. Fazla dominant dik kafalı isyankar biriyim biraz kaktus gibiyim :KK48:
Ama beni en fazla zorlayan şey mesela onu sorgulamamak benimle değilken ne yaptığıyla ilgili veya bir yalanını yakaladığımda inanmış gibi yapmak ya da aldatıyor mu acaba diye çok kavga çıkarıyorum. Siz nasıl sabırlı davranıyorsunuz bu gibi durumlarda? ve kıyafetime falan karışmak istiyor ben okulda bile hep ceza alan biriydim kıyafetim okulun istedigi gibi değil diye düşünün ne zor haldeyimm :halay:
Gercekten bunu istiyor musunuz?
Kendi karakteriniz, inanclarınız, idealleriniz ne olacak?
Şaka olmasını diliyorum

Back
X