Nasıl itaatkar bir bayan olunur?

Merhaba
Evet nasıl itaatkar olunacağını öğrenmem gerekiyor. Aranızda mutlaka eşi ondan itaat etmesini bekleyen ve onlara itaat eden mutlu bayanlar vardır diye düşünüyorum. Belki bana birkaç tavsiyeniz olur.
Erkek arkadaşım yabancı ve benimle evlenmek istiyor (Benim öyle bir niyetim yok ama onunla birlikte olduğum için mutluyum) ve tek şartı benim ona karşı itaatkar olmam, ona karşı gelmemem ve benimle ilgili yaptığı tavsiyelerde sözünü dinlemem.
Açıkçası ben de itaatkar olmak istiyorum. Çünkü her ilişkimde sorun yaşıyorum. Fazla dominant dik kafalı isyankar biriyim biraz kaktus gibiyim :KK48:
Ama beni en fazla zorlayan şey mesela onu sorgulamamak benimle değilken ne yaptığıyla ilgili veya bir yalanını yakaladığımda inanmış gibi yapmak ya da aldatıyor mu acaba diye çok kavga çıkarıyorum. Siz nasıl sabırlı davranıyorsunuz bu gibi durumlarda? ve kıyafetime falan karışmak istiyor ben okulda bile hep ceza alan biriydim kıyafetim okulun istedigi gibi değil diye düşünün ne zor haldeyimm :halay:
Bu devirde anamıza babamıza zor itaat ediyoz kocayı hiç düşünemedim. Zor kardeşim. Onun için bence tüm benliğinden vazgçmen lazımda öyle olsun. Şu kore dizilerinde var ya gel diyince geliyo git diyince gidiyo o hesap. Şmdi istiyrm diyosun adam ne boyutta istiyor bilmiyrm ama sonradan isteyeceğini pek sanamıyorum

Boynunuza elektrikli tasma takın, siz asileştikçe erkek arkadaşınız versin elektiriği, versin elektiriği.

Ya da siz itaat ettikçe size yemek versin. Söz dinlemezseniz aç bıraksın. Bu şekilde eğitim alırsanız itaatkar ve iyi eğitimli bir köle olabilirsiniz.

Sen bir bireysin insansin neden birine itaat etme gereği duyuyorsun

Ne derse yap. "Tamam canım, olur canım, benim hür iradem, kendime ait düşüncelerim olmadığı için sen ne dersen o, ben bilmem beyim bilir" de. Gel deyince gel, git deyince git. Bunun nesi için tavsiye istiyorsan?

Benim bildiğim hayvanlar itaat eder sahiplerine misal at, kedi, köpek gibi.

Yani neden herşeyi eşit değil de kadın erkeğin kölesi muamelesi yapmak istiyorsunuz. Bu kadar verici olmayın kendinizden sonra pişman olursunuz.

Kedim bile itaat etmiyor. Cani isterse dinliyor, istemezse sağırmış gibi davraniyor. :D Bu özeliklerini de seviyorum. Azcik karakter olacak.

7/24 kavga et, diklik yap diyen yokta sorgulamadan itaat filan ne ya? Insan gibi yaşamak fazla geliyor bazilarina.

Benim kaynana da;
Kocanın vücudu irin dolu yara olsa, sen onu ağzınla temizleyeceksin, derdi.
:kusmuk:
Bunları nereden bulmuşlar la havle vela:kusmuk:
Onların demesi bu zihniyette olması çok şey ifade etmiyor çünkü onları dinleyen yok lakin birinin çıkıp bana itaati öğretin demesi yadırganması istenmemesi hoş görülmemesi gereken de
Yani biride ben itaat etmek istiyorum derse
Buyur demeli

Son düzenleme:
Bu Ebu Hurayra kimdir? Anlattığının doğruluğunu nasıl ispatlarsınız???Ben kim olduğunu bilmediğim bir adamın duydum dediği şeylere niye inanayım ki? Aklım var mantığın var! Hepimiz insanız değil mi? Önündeki fazlalık yüzünden benden üstün mü olacak erkek denen varlık? Yemezler, akıl ve bilim çağındayız. Sahabesi, din adamı, evliyası hep erkek; tabii ki erkeklerin işine nasıl geliyorsa öyle uyduracaklar. Düşünmeyi, okumayı zul gören birçok insanı da kandırıyorlar işte.

Dinî içerik yasaktır kardeşim. Hadisleri paylaşma alanı değil burası!

Ben erkeklerin kadinlardan ustun olduklarini soylemiyorum. Herkes esit yaratildi. Bu kadar buyutcek birsey de soylemedim.
Cevremizdeki evli kadinlar kocalarinin izin vermedigi (kendisine ters dusen olayi/davranisi)birseyi yapmiyorlar. O zaman bu kolelik mi oluyor.
Komsumuz vardi adam kiskanc. Kadin gosterisli bir kadin. Kocasi istemezdi acik giyinmesini, makyaj yapmasini. Kadin ypardi gene. Hatta estetik bile yapti adam istemedigi halde. En sonunda adam bosadi onu. Adam napim dedi hic sozumu dinlemiyorduki.

Ben erkeklerin kadinlardan ustun olduklarini soylemiyorum. Herkes esit yaratildi. Bu kadar buyutcek birsey de soylemedim.
Cevremizdeki evli kadinlar kocalarinin izin vermedigi (kendisine ters dusen olayi/davranisi)birseyi yapmiyorlar. O zaman bu kolelik mi oluyor.
Komsumuz vardi adam kiskanc. Kadin gosterisli bir kadin. Kocasi istemezdi acik giyinmesini, makyaj yapmasini. Kadin ypardi gene. Hatta estetik bile yapti adam istemedigi halde. En sonunda adam bosadi onu. Adam napim dedi hic sozumu dinlemiyorduki.
Yani siz verdiğiniz örnekte adamı haklı buluyor itaat etmediği için boşandı ve böyle olması gerekirdi mi diyorsunuz
Anlamadım gerçekten

Bunları nereden bulmuşlar la havle vela:kusmuk:
Onların demesi bu zihniyette olması çok şey ifade etmiyor çünkü onları dinleyen yok lakin birinin çıkıp bana itaati öğretin demesi yadırganması istenmemesi hoş görülmemesi gereken de
Yani biride ben itaat etmek istiyorum derse
Buyur demeli
Ona da kaynanası demiştir muhtemelen.
Kp çok şiddete meyyal biriymiş, mecburen itaat ederdi.
Beni çok asi buluyor, sevmiyor :)

Yani siz verdiğiniz örnekte adamı haklı buluyor itaat etmediği için boşandı ve böyle olması gerekirdi mi diyorsunuz
Anlamadım gerçekten

Doğru bulmuyorum adamın tavrını tabikide. Erkek mesela karısının çok açık giymesini istemeyebilir. Kadın bu konuda eşiyle uzlaşıp daha dikkat edebilir giyimine. Benim itaatten kastım uzlaşmaya gidilcek konular. Yoksa gel dediğinde gelcen, git dediğinde gitcen değil.

Doğru bulmuyorum adamın tavrını tabikide. Erkek mesela karısının çok açık giymesini istemeyebilir. Kadın bu konuda eşiyle uzlaşıp daha dikkat edebilir giyimine. Benim itaatten kastım uzlaşmaya gidilcek konular. Yoksa gel dediğinde gelcen, git dediğinde gitcen değil.
Bak ben ilk yazdığım mesajdada aynısını söyledim sanada diyeyim.Eger meselâ erkek daha uysal kendi halinde birini istiyorsa o tanıma uygun biriyle birlikte olmalı .Ilk nasıl tanıştı nasıl sevdi kadında öyle kalmalı.kimse kimse için saç rengini bile drgistirmemeli.Kisiligini hele dee.Ben cevap veririm,asiyim diyorsan aksini bekleyen biriyle mutlu olunmaz.
Verdiğin örnekte de kadın gösterişli diyorsun.Zaten baştan evlenmeleri bile yanlış.
Bir laf vardır çok severim ve inan en çok evliliğe yakışır .Davul bile dengi dengine.
Söylemek istediğimiz bu.

Dünyaya bir kez gelsin kadın, kompleksli bir adamın dediklerini yaparak kendi istek ve arzularından vazgeçmek zorunda kalsın! Bu adil mi sizce? Eşler birbirine kendi dediğini yaptırmaya çalışacağına o hayatı en iyi şekilde yaşama konusunda destek olmalılar. Adamın kıskanç olması normal bir şey mi yani? İyi olmuş boşanmaları. Hiç olmazsa herkes istediği gibi biriyle birlikte olma şansını yakalar.

şimdi benim anlamadığım adamın karısının nasıl giyinmesine karar vermesi ve onun istediği gibi giyinmesi adamın dayatması kadının eşinin istediğini yapması itaat değil mi?
bu bir itaattir
ben eşimin sakkallı istemiyorum eşime bunu kesmesini yoksa kabul etmeyeceğimi direnmesi durumunda da boşanacağımı söylersem bu bir dayatma olmaz mı?
ki sakal gerçekten fiziksel olarak rahatsız eden bir durum karşıdakini
ben benzer örnek olması bakımından bu örneği verdim

Bak ben ilk yazdığım mesajdada aynısını söyledim sanada diyeyim.Eger meselâ erkek daha uysal kendi halinde birini istiyorsa o tanıma uygun biriyle birlikte olmalı .Ilk nasıl tanıştı nasıl sevdi kadında öyle kalmalı.kimse kimse için saç rengini bile drgistirmemeli.Kisiligini hele dee.Ben cevap veririm,asiyim diyorsan aksini bekleyen biriyle mutlu olunmaz.
Verdiğin örnekte de kadın gösterişli diyorsun.Zaten baştan evlenmeleri bile yanlış.
Bir laf vardır çok severim ve inan en çok evliliğe yakışır .Davul bile dengi dengine.
Söylemek istediğimiz bu.

Tabiki insanın kişiliği değişmez zaten nasıl tanıdıysan öyle kabuk etmek zorundasın. Belkide bende asi değilde daha uysal olduğum için eşimin sözünü dinlerim diyorum. Eşime ters gelen birşey varsa ben yapmak istemem tabikide keza banada ters gelen birşey varsa eşiminde yapmasını istemem karşılıklıdır. Yoksa işte kocan alkolik , dövüyor, sayıyor sana emir veriyor, ben o kişiye itaat et demiyorumki, edilmezde zaten.
(Herhalde benim evleneceğimi düşündüğüm erkek mükemmel biri olcakmış gibi geldiği için o yüzden belkide olumlu yaklaşıyorum bu duruma.)

Tabiki insanın kişiliği değişmez zaten nasıl tanıdıysan öyle kabuk etmek zorundasın. Belkide bende asi değilde daha uysal olduğum için eşimin sözünü dinlerim diyorum. Eşime ters gelen birşey varsa ben yapmak istemem tabikide keza banada ters gelen birşey varsa eşiminde yapmasını istemem karşılıklıdır. Yoksa işte kocan alkolik , dövüyor, sayıyor sana emir veriyor, ben o kişiye itaat et demiyorumki, edilmezde zaten.
(Herhalde benim evleneceğimi düşündüğüm erkek mükemmel biri olcakmış gibi geldiği için o yüzden belkide olumlu yaklaşıyorum bu duruma.)
Canım inşallah senin evleneceğin erkek mükemmel,yuvan sorunsuz olur.Ama olurda yaşarsan bunları yaşanmış bir suru tecrübe aktarıyor insanlar bi dinle ve kimseye yüzde yüz teslim olma.
Sevgiler

Merhaba
Evet nasıl itaatkar olunacağını öğrenmem gerekiyor. Aranızda mutlaka eşi ondan itaat etmesini bekleyen ve onlara itaat eden mutlu bayanlar vardır diye düşünüyorum. Belki bana birkaç tavsiyeniz olur.
Erkek arkadaşım yabancı ve benimle evlenmek istiyor (Benim öyle bir niyetim yok ama onunla birlikte olduğum için mutluyum) ve tek şartı benim ona karşı itaatkar olmam, ona karşı gelmemem ve benimle ilgili yaptığı tavsiyelerde sözünü dinlemem.
Açıkçası ben de itaatkar olmak istiyorum. Çünkü her ilişkimde sorun yaşıyorum. Fazla dominant dik kafalı isyankar biriyim biraz kaktus gibiyim :KK48:
Ama beni en fazla zorlayan şey mesela onu sorgulamamak benimle değilken ne yaptığıyla ilgili veya bir yalanını yakaladığımda inanmış gibi yapmak ya da aldatıyor mu acaba diye çok kavga çıkarıyorum. Siz nasıl sabırlı davranıyorsunuz bu gibi durumlarda? ve kıyafetime falan karışmak istiyor ben okulda bile hep ceza alan biriydim kıyafetim okulun istedigi gibi değil diye düşünün ne zor haldeyimm :halay:

İtaatkar ne kadar çirkin bir tanım insan için yazık....
Kedim bile itaatkar değil daha ne diyeyim:)

Back
X