- 7 Haziran 2015
- 61
- 26
- 35
-
- Konu Sahibi nadiminkiymetlisi
gerçekten ben O'nu bulduğuma inanıyorum. ikimizin de burada anlatamayacağım ilginç tecrübelerimiz oldu. zaten yrın evlenelim gibi bir durum söz konusu değil ama bir adım atılacak sanırım. aileme de karşı tarafa da mahçup olmaktan çok korkuyorum. O'nun zaten evi var, ve ikimiz de öyle çok şaaşalı şeyler istemiyoruz. ama yine de bu işler pat diye ha deyince olmuyor ki. acaba bu durumu ona anlatmalı mıyım?Canim oncelikle hakkinizda hayirlisi olsun, insallah ruh ikizini bulmussundur.
Bence stres yapma.
Zaten su an karar verseniz.
Nisani kucuk capli yapsaniz ( burda bazen nisan bile yapmiyorlar dogrusu, zamanimiz denk gelmedi diyorlar ama aslinda maddi sorunsaldan, tabi olasi seyler bunlar)
1 senede nisanli kalsaniz.
Guzelce para biriktirirsiniz oda sende.
Yerinizde olsam evlenmeye karar verdiğimde söz-nişan-düğün vs yapmaz, nikahla geçiştirirdim. Sadelik güzeldir.
gerçekten ben O'nu bulduğuma inanıyorum. ikimizin de burada anlatamayacağım ilginç tecrübelerimiz oldu. zaten yrın evlenelim gibi bir durum söz konusu değil ama bir adım atılacak sanırım. aileme de karşı tarafa da mahçup olmaktan çok korkuyorum. O'nun zaten evi var, ve ikimiz de öyle çok şaaşalı şeyler istemiyoruz. ama yine de bu işler pat diye ha deyince olmuyor ki. acaba bu durumu ona anlatmalı mıyım?
Anlatma bence.
Aman canim ne olucak biz yapariz..dese mahcup olucaksin. icin rahat etmiycek.
Demese ''' acaba pintimi'' diye bi kusku dusucek icini ister istemez.
Bende olurdu cunku.
O yuzden gerek yok, anlatma.
evlenene ve ev alana Allah yardim eder denir, eger tek sorun maddiyatsa beklemenizin gerekcesini uygun bi dille anlatmanizda ne gibi bi sakinca olabilirki...taksit odemek, durumun musayit olmayisi falan ayip bisey degil ki. hakkinizda hayirlisi olsun
canim bence abinin düğünden sonra nisan takin. ama imam nikahinizida yaptirin. hem siz birbirinzi cok daha iyi tanyin hem aileler kaynassin seneye yazinda sennkini yaparsinz. Allah yardım eder merak etme. ama cok acelecisin bence biraz dusun. en makul olan duruku sec. ne ailen sıkıntıya girsin nede sen acele ettim diye ilerde pisman ol. unutma ki aşkın gozu Kördür. iyice tani.
ailem maalesef bana çözüm sunabilecek durumda değil. hatta artık geçinemedikleri için annemle babamı yanıma alıyorum. kısacası evlendikten sonra bile onlara destek olmam gerekecek. ben bunu ona söyledim mesela. bana dediği şey şu oldu. "Allah nasip eder de evlenirsek bize yakın bir yere taşırız onları da senin de için rahat olur onlar da rahat eder." ya ev filan alalıma getirdi direkt mevzuyu. eğer ben ona borçlar var filan desem o borçları kapatmaya bile kalkabilir ve gerçekten çok ezilirim.Durumunuzu acik yureklilikle anlatin. Ayrica kredi aileniz icin cekilmis bir sekilde sana cozum sunmalilar
canım Allah hakkında hayırlısını versin ilk önceKızlar dün akşam konuştum. Durumu çok detayına girmeden anlatmaya çalıştım. Bu tip konuları dert etme herşey hallolur, ben çok bekletme taraftarı değilim dedi. Kısaca planından bahsetti. Ben bu durumda ailemden maddi birşey bekleyemeyeceğimi aynı şekilde onun ailesini de hiç bir şekilde borca sokmak istemediğimi filan söyledim. Sen bunları dert etme deyip kapattı konuyu. Ama bu sefer de nişan olursa direkt evlilik olur biz arasını çok açmayız diyor.
Daha benim çeyizim bile yok ve aileme eğer biri var dersem hemen nişan isterler, karşı taraf da nişanlı bırakmaz. Ben o kadar eşyayı ne ara alırım nasıl toparlarımÇünkü gerçekten hiç birşeyim yok. Bana biraz akıl verin.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun. İsteyen herkese güzel duygular nasip etsin