Nasıl Davranmam Gerektiğine Karar Veremiyorum

nadiminkiymetlisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
61
26
35
Arkadaşlar, 3-4 ay önce biriyle tanıştım. Problemler olmuştu bir türlü yüzyüze görüşememiştik. 3 hafta önce yüzyüze görüştük ve ben çok hoşlandım. Karşı taraf da oldukça pozitif olunca ilk buluşmadan sonra hemen ailesine durumu açtı ve geçen hafta annesi ile tanıştım. Kadın tanışmak için memleketten kalkıp geldi. İlk defa birini ailesiyle tanıştıracağını söylemiş çünkü.

Ben 26 o 30 yaşında. Onun ailesi de benim ailem de uzun süreli flört ya da görüşme olaylarına sıcak bakmazlar. Biz de zaten öyle olsun istemiyoruz. İkimiz de birbirimizden hoşlandık herşey yolunda görünüyor. Bugün hatta şakayla karışık artık seni istemeye gelelim biz filan dedi.

Problem şu ki, bu yaz abimin düğünü olacak ve ailem zaten maddi olarak çok iyi durumda değil ve oldukça yıpratacak bu süreç bizi. Ben çalışıyorum maaşım da iyi aslında ama 3 sene önce memlekete ev yapmıştık ben de kredi borcu ödediğim için, maddi durumum da bir evlilik nişanı kaldıracak durumda değil. Anneme durumu açtığımda acele etme sakın biz nasıl yaparız altından nasıl kalkarız deyip gözümü korkuttu.

Bu durumda benim onlara mecbur kalmadan bu tip bir duruma gelmem için en az 2 sene beklemem gerekiyor. Ama hem ben artık yuva kurmak istiyorum hem de karşı taraf bu konuda benden bir cevap bekliyor. Ancak 1-2 sene bekleyelim dersem asla kabul edilmez, hatta çok sık görüştüğümüz için bile vicdanen huzursuzuz. Ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.

Bu durumdan O'na bahsetmeli miyim? Onların maddi durumları oldukça iyi bunu anlattığımda tüm yükü omuzlanmaya kalkabilir ama bu kez de ailem ezilmiş gibi olacak, herşeyden önce ben kötü hissedeceğim O'na yük olmuş olacağım.

Hayatımda ilk kez birine karşı kalbim atıyor ama kafam çok karışık ne yapmam lazım sizce?

Evlilik için erken, 1 yıl beklemelisiniz. Bu forumda yeni tanıştığı biriyle evlenip şuan mutsuz olan çok kadın var. Bu süreçte ailen durumunu toparlar. Bu şekilde evlenirsiniz.

Evlilik muhabbet, saygı ve sevgi işidir. Birbirinizi tanimaniz gerekir, bu günah yada ayıp değil. Vicdan yapacak bir şey yok bence.

Evlenme kararini biraz erken almissin gbi geldi bana ..
Acele etme derim arkadasim evlenmek marifet degil

Canim oncelikle hakkinizda hayirlisi olsun, insallah ruh ikizini bulmussundur.
Bence stres yapma.
Zaten su an karar verseniz.
Nisani kucuk capli yapsaniz ( burda bazen nisan bile yapmiyorlar dogrusu, zamanimiz denk gelmedi diyorlar ama aslinda maddi sorunsaldan, tabi olasi seyler bunlar)
1 senede nisanli kalsaniz.
Guzelce para biriktirirsiniz oda sende.

gerçekten ben O'nu bulduğuma inanıyorum. ikimizin de burada anlatamayacağım ilginç tecrübelerimiz oldu. zaten yrın evlenelim gibi bir durum söz konusu değil ama bir adım atılacak sanırım. aileme de karşı tarafa da mahçup olmaktan çok korkuyorum. O'nun zaten evi var, ve ikimiz de öyle çok şaaşalı şeyler istemiyoruz. ama yine de bu işler pat diye ha deyince olmuyor ki. acaba bu durumu ona anlatmalı mıyım?

Yerinizde olsam evlenmeye karar verdiğimde söz-nişan-düğün vs yapmaz, nikahla geçiştirirdim. Sadelik güzeldir.

biz de öyle planlıyoruz zaten. ben çok hoşlanmıyorum öyle kutlamalardan. tek istediğim güzel bir kına gecesi onun dışında bir talebim yok. o da zaten düğün istemiyor çok gereksiz görüyoruz. nikah yemek tarzı birşey belki..

Anlatma bence.
Aman canim ne olucak biz yapariz..dese mahcup olucaksin. icin rahat etmiycek.
Demese ''' acaba pintimi'' diye bi kusku dusucek icini ister istemez.
Bende olurdu cunku.

O yuzden gerek yok, anlatma.

evlenene ve ev alana Allah yardim eder denir, eger tek sorun maddiyatsa beklemenizin gerekcesini uygun bi dille anlatmanizda ne gibi bi sakinca olabilirki...taksit odemek, durumun musayit olmayisi falan ayip bisey degil ki. hakkinizda hayirlisi olsun

evlenene ve ev alana Allah yardim eder denir, eger tek sorun maddiyatsa beklemenizin gerekcesini uygun bi dille anlatmanizda ne gibi bi sakinca olabilirki...taksit odemek, durumun musayit olmayisi falan ayip bisey degil ki. hakkinizda hayirlisi olsun

amenna Allah tabi ki yardım eder ama yine de ben bu muhabbetlere çok girmek ve ona sıkıntıda olduğumu söylemek istemiyorum
Dua için sağolun Allah razı olsun

canim bence abinin düğünden sonra nisan takin. ama imam nikahinizida yaptirin. hem siz birbirinzi cok daha iyi tanyin hem aileler kaynassin seneye yazinda sennkini yaparsinz. Allah yardım eder merak etme. ama cok acelecisin bence biraz dusun. en makul olan duruku sec. ne ailen sıkıntıya girsin nede sen acele ettim diye ilerde pisman ol. unutma ki aşkın gozu Kördür. iyice tani.

ben de tersini kabul etmem zaten imam nikahı yapılmazsa önce Allah'a sonra kendi vicdanıma veremem ben bunun hesabını. aceleci davranmak da istemiyorum ama hayırlı işte acele etmek gerekmez mi? ya önüme geçip bana yol gösterecek kimsem yok kimse bana şöyle yap böyle yap demiyor. inanın ne konuşacağımı bile bilmiyorum karşımdaki insanla. nelere dikkat etmem lazım mesela?

Durumunuzu acik yureklilikle anlatin. Ayrica kredi aileniz icin cekilmis bir sekilde sana cozum sunmalilar
ailem maalesef bana çözüm sunabilecek durumda değil. hatta artık geçinemedikleri için annemle babamı yanıma alıyorum. kısacası evlendikten sonra bile onlara destek olmam gerekecek. ben bunu ona söyledim mesela. bana dediği şey şu oldu. "Allah nasip eder de evlenirsek bize yakın bir yere taşırız onları da senin de için rahat olur onlar da rahat eder." ya ev filan alalıma getirdi direkt mevzuyu. eğer ben ona borçlar var filan desem o borçları kapatmaya bile kalkabilir ve gerçekten çok ezilirim.
ne ailemi ne de kendimi böyle bir duruma düşürmek istemiyorum.

Sözün pek masrafi olmaz diye düsünüyorum. Nisana gelince cok gereksiz zaten. Dügün gibi yapilir yanliz gelinin üstünde beyaz degilde pembe elbise olur
Dügünü zaten istemiyormusun... kinayida beraber yaparsiniz :))

Hakkinda hayirlisi ... bence her ne olursa olsun cok güzel bir heycan yasiyorsun suan :))

kesinlikle bu konuyu konuş..
hiçbirşey saklama..ona 1-2 sene bekle deme ama bu sene deilde seneye bahar ayında nişan yaparız olur mu falan de..
eğer aranızda gerçekten güzel duygular varsa bekler...

Kızlar dün akşam konuştum. Durumu çok detayına girmeden anlatmaya çalıştım. Bu tip konuları dert etme herşey hallolur, ben çok bekletme taraftarı değilim dedi. Kısaca planından bahsetti. Ben bu durumda ailemden maddi birşey bekleyemeyeceğimi aynı şekilde onun ailesini de hiç bir şekilde borca sokmak istemediğimi filan söyledim. Sen bunları dert etme deyip kapattı konuyu. Ama bu sefer de nişan olursa direkt evlilik olur biz arasını çok açmayız diyor.

Daha benim çeyizim bile yok ve aileme eğer biri var dersem hemen nişan isterler, karşı taraf da nişanlı bırakmaz. Ben o kadar eşyayı ne ara alırım nasıl toparlarım Çünkü gerçekten hiç birşeyim yok. Bana biraz akıl verin.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun. İsteyen herkese güzel duygular nasip etsin

canım Allah hakkında hayırlısını versin ilk önce
ama panik yapma
benim de tencere dışında hiçbişeyim yoktu çeyizim ve ciddi maddi sıkıntım da vardı annemlerden de bişe talep edemedim
yine de sağolsun ellerinden geleni yaptılar
ufak ufak aldım, yeri geldi pazardan aldım, yeri geldi annemin hiç kullanmadığı mutfak eşyalarını aldım, karşı taraftan geldi öyle böyle derken çoğu şeyim tamamlandı eve girdikten sonra da yavaş yavaş eksik çıktıkça aldık
demem o ki sıkma bunlar için kendini Allah yardım ediyor yuva kurana ikimizin de maddi durumu çok iyi olmamasına rağmen şükürler olsun çoğu şeyimizi yaptık
içini ferah tut yaşadığın bu güzel duyguların tadını çıkar, bu zamanlar geri gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…