Nasıl Davranmam Gerektiğine Karar Veremiyorum

canım Allah hakkında hayırlısını versin ilk önce
ama panik yapma
benim de tencere dışında hiçbişeyim yoktu çeyizim ve ciddi maddi sıkıntım da vardı annemlerden de bişe talep edemedim
yine de sağolsun ellerinden geleni yaptılar
ufak ufak aldım, yeri geldi pazardan aldım, yeri geldi annemin hiç kullanmadığı mutfak eşyalarını aldım, karşı taraftan geldi öyle böyle derken çoğu şeyim tamamlandı eve girdikten sonra da yavaş yavaş eksik çıktıkça aldık
demem o ki sıkma bunlar için kendini Allah yardım ediyor yuva kurana ikimizin de maddi durumu çok iyi olmamasına rağmen şükürler olsun çoğu şeyimizi yaptık
içini ferah tut yaşadığın bu güzel duyguların tadını çıkar, bu zamanlar geri gelmiyor

Allah senden razı olsun içimi ferahlattın gerçekten. Ya zaten gerçekten öyle eşya vs düşkünlüğü olan biri değilim. Çok birşey almayı da istemiyorum ama yine de çok zor olacak gibi de geliyor. Sanırım hiç bilmediğimden çok zormuş gibi düşünüyorum. Bir de dün akşam geldi bana şakayla "oohoo daha çeyizi yok evlencem diyo" filan diye takıldı eşşek kafalı. :KK51:Yavaştan almaya başla artık filan dedi.

Senin yine tenceren varmış benim o bile yok :KK70: Nereden başlamak daha mantıklı?

Allah senden razı olsun içimi ferahlattın gerçekten. Ya zaten gerçekten öyle eşya vs düşkünlüğü olan biri değilim. Çok birşey almayı da istemiyorum ama yine de çok zor olacak gibi de geliyor. Sanırım hiç bilmediğimden çok zormuş gibi düşünüyorum. Bir de dün akşam geldi bana şakayla "oohoo daha çeyizi yok evlencem diyo" filan diye takıldı eşşek kafalı. :KK51:Yavaştan almaya başla artık filan dedi.

Senin yine tenceren varmış benim o bile yok :KK70: Nereden başlamak daha mantıklı?

Allah senden de razı olsun canım
nerden başlasan acaba en mantıklı olur diye düşünüyorum, bana göre mutfak eşyaları mutfaktan çıkmayan biri olarak bana en çok onlar gerekliymiş gibi geliyor :KK70:
nevresimler tabii ki bi de

zaten çok eşyan olmasın inan ne kadar aaz eşya o kadar az ev işi demek hem de ferah ferah oturursun biz de az eşya tercih ettik çok memnunuz valla ufak bebeğimiz var ondan kaçırmamız gereken çok az eşyamız var dolayısıyla :)

bana da zor geldi, hiçbişe yetişmeyecek hiçbişe güzel olmayacak herşey eksik kalacak gibiydi ama yok en sıkıldığım anda Allah bi kapı açıyordu resmen ve tıkır tıkıt halloluyordu işimiz

ben de tersini kabul etmem zaten imam nikahı yapılmazsa önce Allah'a sonra kendi vicdanıma veremem ben bunun hesabını. aceleci davranmak da istemiyorum ama hayırlı işte acele etmek gerekmez mi? ya önüme geçip bana yol gösterecek kimsem yok :KK43: kimse bana şöyle yap böyle yap demiyor. inanın ne konuşacağımı bile bilmiyorum karşımdaki insanla. nelere dikkat etmem lazım .

canim benim öncelikle acele etme. hayirli isler uzatilmaz ama anladgim kadariyla cok olmamis bu karari vereli. aileni cok zor duruma koyma cunki onlar oglan evlendrip borca girecekler. en azindan bi alti ay falan bekleyin. birbirinizi tanimak açısından.

Arkadaşlar, 3-4 ay önce biriyle tanıştım. Problemler olmuştu bir türlü yüzyüze görüşememiştik. 3 hafta önce yüzyüze görüştük ve ben çok hoşlandım. Karşı taraf da oldukça pozitif olunca ilk buluşmadan sonra hemen ailesine durumu açtı ve geçen hafta annesi ile tanıştım. Kadın tanışmak için memleketten kalkıp geldi. İlk defa birini ailesiyle tanıştıracağını söylemiş çünkü.

Ben 26 o 30 yaşında. Onun ailesi de benim ailem de uzun süreli flört ya da görüşme olaylarına sıcak bakmazlar. Biz de zaten öyle olsun istemiyoruz. İkimiz de birbirimizden hoşlandık herşey yolunda görünüyor. Bugün hatta şakayla karışık artık seni istemeye gelelim biz filan dedi.

Problem şu ki, bu yaz abimin düğünü olacak ve ailem zaten maddi olarak çok iyi durumda değil ve oldukça yıpratacak bu süreç bizi. Ben çalışıyorum maaşım da iyi aslında ama 3 sene önce memlekete ev yapmıştık ben de kredi borcu ödediğim için, maddi durumum da bir evlilik nişanı kaldıracak durumda değil. Anneme durumu açtığımda acele etme sakın biz nasıl yaparız altından nasıl kalkarız deyip gözümü korkuttu.

Bu durumda benim onlara mecbur kalmadan bu tip bir duruma gelmem için en az 2 sene beklemem gerekiyor. Ama hem ben artık yuva kurmak istiyorum hem de karşı taraf bu konuda benden bir cevap bekliyor. Ancak 1-2 sene bekleyelim dersem asla kabul edilmez, hatta çok sık görüştüğümüz için bile vicdanen huzursuzuz. Ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.

Bu durumdan O'na bahsetmeli miyim? Onların maddi durumları oldukça iyi bunu anlattığımda tüm yükü omuzlanmaya kalkabilir ama bu kez de ailem ezilmiş gibi olacak, herşeyden önce ben kötü hissedeceğim O'na yük olmuş olacağım.

Hayatımda ilk kez birine karşı kalbim atıyor ama kafam çok karışık ne yapmam lazım sizce?
Yapma etme güzelim ya.3-4 ay telefon muhabbetini sayma bile,21 gündür görüştüğün insanla ne evliliği.Hangi ara tanıdın.

Evlilik kararı için heyecan aşk duygularının bitmesi ilişki aşk dan sevgiye geçiş yaptığında normal düzeyde saygının da devam ettiği taktirde hersey rayına oturmuş olmalı. Bir heyecan heves ile evlenmek hep hüsran ile sonuçlanır çünkü heves de biter heycaNda acele etmeyın .

Cok erken sanki evlilik düsüncesi icin bence biraz daha tanimalisin
Keske benim erkek arkadasimda evlilik icin bu kadar istekli olsaydi her yönden uyusuyoruz ama cok kisa zaman icinde oldugundan evlilik icin istekli taraf sadece benim:KK14:
1 yil tanima payi birak kendine, ayrica borc durumundan da haberdar olmali damat adayi

canim bence abinin düğünden sonra nisan takin. ama imam nikahinizida yaptirin. hem siz birbirinzi cok daha iyi tanyin hem aileler kaynassin seneye yazinda sennkini yaparsinz. Allah yardım eder merak etme. ama cok acelecisin bence biraz dusun. en makul olan duruku sec. ne ailen sıkıntıya girsin nede sen acele ettim diye ilerde pisman ol. unutma ki aşkın gozu Kördür. iyice tani.

Nişan yapsın sonra imam nikahı ?
Bu nedir ?
Resmi nikah olmadan imam nikahı yasak hanımefendi suçtur.
Imam nikahları kıyılsın birbirlerini iyi tanısınlar nedemek?
Aklımı yitirebilirim şu forumda okuduklarımla.

Bu nedir ?
müslüman bu ulkede Yasiyoruz canim. tbikide imam nikahi yapacaklar. ben imam nikahi yaptirin ayni evde yasayin her halti yiyin sonra bosanin demiyorum.

Bu nedir ?
artık resmi nikahsız imam nikahı suç değil biliyor musunuz :KK43: zira yasak olmasına rağmen imam nikahı kıyan hocalar da vardı, kadınlar rahatlıkla yine 2. sınıf muamelesi görecekler artık ben de aklımı yitircem bu ülkede sanırım :KK43:

konuya gelince 1 yıl dediğin nedir ki çabucak gelip geçiveriyor hayat, birbirinize biraz daha zaman tanırsınız öncelikle sizin düğün olayları bitene kadar hem biraz daha tanımış olursunuz birbirinizi bu kötü bir şey değil sonuçta bir ömür boyu beraber geçineceğin insan olacak karşındaki.. o arada hesap kitabı atarsınız ortaya ben aileme destek olsam sen biraz geçindirsen evlilik borçları bu kadar olsa sonra ortak kasamız olsa falan filan derken olur biter gurur yapmamak lazım işin ucunda mutluluk varsa.

Daha 3 hafta önce yüz yüze geldiğiniz insanla evlenme kararı almanız çok yanlış.bazı arkadaşlar imam nikahı yapın demiş.her ne kadar meşru olsa da resmi nikah yapmadan imam nikahı yapmayın arkadaşım.diyelim ki yaptın adam seni eşi saydı ve bazı sorunlarınız oldu sen ayrılmak istedin ama o boşamadı napacaksın? Kendinize kötülük etmeyin.

Arkadaşlar, 3-4 ay önce biriyle tanıştım. Problemler olmuştu bir türlü yüzyüze görüşememiştik. 3 hafta önce yüzyüze görüştük ve ben çok hoşlandım. Karşı taraf da oldukça pozitif olunca ilk buluşmadan sonra hemen ailesine durumu açtı ve geçen hafta annesi ile tanıştım. Kadın tanışmak için memleketten kalkıp geldi. İlk defa birini ailesiyle tanıştıracağını söylemiş çünkü.

Ben 26 o 30 yaşında. Onun ailesi de benim ailem de uzun süreli flört ya da görüşme olaylarına sıcak bakmazlar. Biz de zaten öyle olsun istemiyoruz. İkimiz de birbirimizden hoşlandık herşey yolunda görünüyor. Bugün hatta şakayla karışık artık seni istemeye gelelim biz filan dedi.

Problem şu ki, bu yaz abimin düğünü olacak ve ailem zaten maddi olarak çok iyi durumda değil ve oldukça yıpratacak bu süreç bizi. Ben çalışıyorum maaşım da iyi aslında ama 3 sene önce memlekete ev yapmıştık ben de kredi borcu ödediğim için, maddi durumum da bir evlilik nişanı kaldıracak durumda değil. Anneme durumu açtığımda acele etme sakın biz nasıl yaparız altından nasıl kalkarız deyip gözümü korkuttu.

Bu durumda benim onlara mecbur kalmadan bu tip bir duruma gelmem için en az 2 sene beklemem gerekiyor. Ama hem ben artık yuva kurmak istiyorum hem de karşı taraf bu konuda benden bir cevap bekliyor. Ancak 1-2 sene bekleyelim dersem asla kabul edilmez, hatta çok sık görüştüğümüz için bile vicdanen huzursuzuz. Ama tam olarak ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.

Bu durumdan O'na bahsetmeli miyim? Onların maddi durumları oldukça iyi bunu anlattığımda tüm yükü omuzlanmaya kalkabilir ama bu kez de ailem ezilmiş gibi olacak, herşeyden önce ben kötü hissedeceğim O'na yük olmuş olacağım.

Hayatımda ilk kez birine karşı kalbim atıyor ama kafam çok karışık ne yapmam lazım sizce?

Bence her konuda açık açık konus sonucta doğru insan insanın karsına her zaman cıkmaz ,tavsiyem gidin durumu oldugu gibi anlatın beklememiz gerek şu şu nedenle zaten kendisi size yardım etmek isteyecek hem neden ezilesiniz?

X