Önceki yıl goji berry tohumu almıştım.. tohumları ektim ama goji berry ilk yetişme aşamasında oldukça narin bir bitki olduğu için maalesef büyütemedim.. bu yıl ben de fide alayım bari.. tohum aldığımda çok heyecanlanmıştım meyveleri görebilmek için sabırsızlanmıştım ama maalesef hayal kırıklığına uğrayınca goji berry yi de bilinaltına atmışım.. hatırlattığın iyi oldu canım.
eriştenin tarifini aldık, bir de nar reçelininkini alsak.. ilk defa duydum senden nar reçelini.. eşim narı çok seviyor, ben yemeye üşendiğim için nadiren eşlik ediyorum kendisine.. nar reçelini de sever muhtemelen..
süt tozu mu? bunu da ilk senden duyuyorum.. marketlerde satılan bildiğimiz süt tozu değil mi? ben de deneyeyim bakalım nasıl olacak.. peki bu şekilde yoğurdumuzun doğallığını bozmuş olmaz mıyız ki:26:
organik pazar olmayan yerlerde de dediğin gibi mutlaka " köy - köylü pazarı" tabir edilen pazarın bir köşesinde bir yer oluyor mutlaka.. oralardan alınan ürünlerin lezzetinden de geçilmez hani...
evet canım yeni topiğimiz hepimize hayırlı olsun..
tam buğday ununu istanbulda halk ekmek büfelerinden alıyorum.. marketlerde de var tabii ki..
yaza salçalarımızı hep birlikte yapalımmm..
moulinexin sitesine baktım şimdi pişirme kabı ile ilgili bir bilgi göremedim. fiyatı nedir acaba bahsettiğin makinenin.. bir de modelini söyleyebilirsen araştıralım..
ben de evlenmeden önce anneme almıştım ekmek yapma makinesini.. babam ilk gördüğünde acayip kızmıştı. alacak başka birşey bulamadın mı diye.. ama çok değil 2. gün babam tarife bakıp bakıp ekmek yapmaya koyulmuştu
uzun süre kullandık, çok da güzel yapıyordu ekmekleri. annem nereye gitse ekmek götürüyordu
herkes de ekmek sipariş ediyordu.. sonuçta pişirme kabının karıştırma mekanizması bozuldu nedense
2 yıl olacak hala servise gidilip bir pişirme kabı alınacak.. en kısa zamanda halledelim o işi de tekrar ev yapımı ekmeklerimize kavuşalım..
ben uzun süre hazır sütten hatta yarım yağlı süteen yoğurt mayaladım.. mayalanacak ısıya kadar ısıtıp yapıyordum.. oluyor yani olmuyor diye birşey yok..
benim annem de pek yapmıyor birşey artık.. kayınvalidem de.. ben yapıp onlara veriyorum genelde.. bizde tersine işliyor yani
fındığı cevizi kabuklu almak en iyisi zaten.. çiğ yemek en sağlıklısı..
boraksı ben de duydum ama detay bilmiyorum.. ben de trakyalıyım.. bizim orda bulgaristan göçmenleri geldikten sonra konserve ve kışlık yiyecek hazırlamada çok şey öğrendik onlardan..
ben yalnızca tereyağı ve zeytinyağı kullanıyorum evde.. bütçe krize girince ayçiçek yağıyla kızartma yapıyorum.. doğru olmadığını biliyorum ama bazen mecbur kalabiliyorum.. gerçi ayda 1 patates kızarttığım düşünülürse... ama bundan sonra ona da dikkat edeceğim yine... tereyağını yazın kayınvalidem köyden getirtti. bitmek üzere, mecburen arayışa girceğim.. zeytinyağını bir ara pazardan zeytin tezgahından alıyordum.. soğuk press bodrumdan geliyor.. ama son olarak a101den aldım sızma ve riviera.. sıcak yemeklere riviera, soğuk yemek ve salatalara sızma kullanıyorum.. bütçem rahat olduğunda hepsine sızma kullanıyorum.. maalesef hepimiz zaman zaman bazı şeylerden kısmak zorunda kalıyoruz..