Nasıl Daha Doğal Yaşarız - Neler Yapabiliriz Paylaşalım

Canım hazır sütün mantığı da aynı. Kaynatabilirsin onu da ya da mayalayacak kadar ısıtabilirsin. Sonra mayayı katıp, tencerenin ya da kabın ağzını kapatıp, üstünü örtüp mayalanmasını beklersin. Hazır sütle de yoğurt çok güzel olur bu arada:KK16:

kızım küçükken ona denedim bi kaç kere de tutturamadım bi daha da denemedim yine bakayım yapmaya çalışayım

boreas09, ben tam buğday unundan yapsam erişteyi tutmaz mı ki :26:
ozokun dediklerin doğruysa yandım :KK14: ama marketi de sevmiyorum. kekim de teflonda pişiyor hem. bir tanecik teflon kalıbım var :KK17:

canım bi maraştıralım hep beraber teflonun zararlarını.

bir de hazır sütle yapılan yoğurdun gerçek yoğurt özelliği taşımadığını; ama hazır süt içmektense daha iyi olacağını okumuştum sanırım bir kitapta. probiyotik olmuyor muymuş ne... bence ararsanız bulursunuz açık süt satan bir yer :44:

açık süt satan yer çok da temiz yok. hem içinden envai çeşit şey çıkıyor hem de süt öyle bir kokuyor ki anlatamam :KK52: eevin içinde dahi durulmuyor.. buradaki hayvanlara ne yediriyorlarsa.. bi ara üniversitenin ziraat fakültesinden alıyorduk orayı da keşfetti üniversite çalışanları yağmalıyolar artık resmen bize bişey kalmıyor :KK9:

seramiklere de şüpheli yaklaşılıyor. moneta iyi diyorlar, diğerleri taklit.. en iyisi döküm ve çelik almak.

yahu bunları nasıl yapıyorsun? benim makine çok hassas. tutmuyor çoğu tarif. zaten o kadar malzemem de yok. tarif defterin mi var, kafana göre mi yapıyorsun. iki şıksa çok şaşıracağım, gr gr çalışıyor makine resmen :KK50:

ben almıştım döküm ama biraz kullanmaya çalıştım olmadı kaldırdım attım valla.. temizliği çok zor deterjan deymemesi gerekiyor falan filan..

benim moneta döküm tavam var, çok da ağır değil ya :44: amaa bir yerli ürün daha:KK52: lava döküm diye bir marka çıkmış, hayli iddialı ve dikkatli görünüyorlar. ben takip etmeyi ve uygun fiyata bir ara almayı istiyorum ürünlerinden :44:

ya boreas benim makine çok hassas. her şeyi gr gr yapmam lazım, yoksa pişmiyor :KK50: ekmek sanatı sitesinde de öyle yazıyordu ama, sen nasıl yapabiliyorsun anlamadım ki :44: o sitedekilerden dolayı mutfak tartısı da almıştım, senin var mı? maşallah diyeyim.

bir de ben yatak odasında tuz lambası kullanmaya başladım. iki gündür çok derin uyuyorum :KK16: ama günde kaç saat çalışmalı bilmiyorum, bilgiye ulaşamadım. umarım elektrik coşmaz :KK17:
tuz lambasını ilk defa duydum ben ya bakayım ona da teşekkür ederim bu arada :KK16:

bakın ne buldum face te gezerken belki duymuşsunuzdur ama ben yine hatırlatayım dedim

Entegre tavuk tesislerinde çabuk büyüsünler diye ilaç verilen tavuklar kansere yol açıyor. Kuluçka süresi 17 güne inen tavuklar kesilmediklerinde kendiliğinden 45 günde ölüyorlar. İşte dehşete düşüren veriler;

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Yavuz Dizdar, sağlığımızla nasıl oynandığını ifşa etti. Verdiği bilgiler tüyler ürpertici.

HAYVANIN KARNINDAN TÜMÖR FIŞKIRIYOR

Dizdar'ın aktardıkları şöyle;

*"Tavuk diye önünüze konulan hayvanın kuluçka süresini kısaltılarak 17 güne indirdiler.
*Hayvanların bacak yapıları değişti.
*Bu hayvanlar 45 gün sonra kendiliğinden ölüyor.
*Yapılan araştırmada doğal ürünle beslenen civcivlerin 45 gün sonra ayakta duramadığı görüldü.
*Tavuk diye önünüze konulan hayvanın karnından tümörler fışkırıyor.
*Tavukçular tıptan 50 sene önde gidiyor.
*Bu endüstrinin görevi size üzerinde et tutturulmuş bir şey vermek. Hayvanın sağlıklı olması umurlarında değil. Bu işin ilginç yanı, bunun onayını da veterinerlerden alıyorlar.”

İLAÇ ENDÜSTRİSİ İÇİN SES ÇIKARMIYORLAR

Dünyada belli başlı kanserlerde artış gözlendiğini belirten Dizdar, “Dünyada bütün ülkelerde kanser artmıyor, bütün kanserler de artmıyor. Belli kanser türleri artıyor, bunu ABD de biliyor. Mevcut olan durumun farkındalar, çok umurlarında olduğunu sanmayın, hiç umurlarında değil. Çünkü paralelinde ilaç endüstrisi büyüyor. Geldiğimiz noktada bir ülkenin gıdasını ne kadar endüstrileştirirseniz, ne kadar markete tıkarsanız, uzun raf ömrü ile ne kadar bozulmaz hale getirirseniz hastalığın da o kadar arttığını görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Dizdar, güvenli olan bakliyat ve hububat yenilmesini tavsiye etti.

ALINTIDIR.

boreas ben bir keresinde poğaça hamurunu makinede yapayım dedim. hamur hazırlama programımı hatırlamıyorum, ona koydum malzemeleri. bir saat sonra güya hazır oldu. kapağı açtım, oh şişmiş baya. sonra bir dokundum, söndü hamurum. o gün bugündür sadece bildiğim tek ekmeği yapıyorum makinede :44: performansını kullanamıyorum...

krizsavar, eym hangi marka? Benimkinde ayrıca özel program var. Ben bütün ayarlarımı oradan yapıyorum

izin verirsen seni ekmek yapma makinesi canavarı ilan ediyorum. ya harikasın yaa . ankaraya yolum düşerse mutlaka uğrarım bak haberin olsun. öyle lafda kalmaz ben cok gezerim gelirim mutlaka yanii. ozaman miss gbi sanki kokusu burnuma gelen o cevizli ekmeklerinden ikram edersin bana inş.

ay böyle yazdım da gercekten reelde aynı dili konuşabildiğimiz arkadaş sayısı cok az.sayılabilir nitelikte. burada bu platformda olmak beni fazlasıyla rahatlatıyor.

alacağım şeylerin listesi kabarıyor... krizsavar ın kullanıp memnun kaldığı doğrayıcı, senin memnun kaldığın buharlı temizleyici,yine senin eym, ve daha bir cok şey var listede....

hazır yeri gelmişken ben de hepinizi cok sevdim ,seviyorum...

ya ben bu ürünleri kaçırmışım doğrayıcı hangisi buharlı temizleyici hangisi başka neler var ne ara yazdınız bunları :KK52: :KK9:

ya ben bu ürünleri kaçırmışım doğrayıcı hangisi buharlı temizleyici hangisi başka neler var ne ara yazdınız bunları :KK52: :KK9:

Canım biz bunları bu topikte paylaşmadık zaten:KK9: birşey kaçırmadın için rahat olsun ama acayip hızlı gidiyoruz bu arada. Başım döndü:130:

ozokun açık süt zaten kokuyor, biz eşimle süzüyoruz kaynatmadan önce gazlı bezle -yani adı o sanırım, o başka bir şey diyor da unuttum-, kaynatınca da gider içindeki kötülükler diye düşünüyorum. bir de monetada deterjan kullanma yasağı yoktu, ben de kullanıyorum, makineye de atıyorum tavamı:44: tuz lambası için rica ederim, negatif iyon salıyormuş, radyasyonun etkilerini azaltıyormuş, hem de çok dekoratif:KK16:
krizsavar, eym hangi marka? Benimkinde ayrıca özel program var. Ben bütün ayarlarımı oradan yapıyorum

benimki beko, bundan. o kadar araştırmıştım ben de, bunu almıştım en son. aman :KK50: gerçi bunu deneme amaçlı almıştım, sararsam daha iyisini alırım diye. oo ekmek sanatında millet çılgınlar gibi ekmek yapıp paylaşıyor, 300-600 liralık makineler almaya başlamışlardı ben okurken:KK52:

Beko BKK 2505 EYM İncelemesi

Canım biz bunları bu topikte paylaşmadık zaten:KK9: birşey kaçırmadın için rahat olsun ama acayip hızlı gidiyoruz bu arada. Başım döndü:130:

başka topik de mi var :KK52: :KK52: :KK52:
gerçekten çok hızlı gidioruz birazdan dışarı çıkıcam korkuyorum geldiğimde yetişemicem diye :KK9:
bu arada diğer topiği yazarmısın ona da bakayım

başka topik de mi var :KK52: :KK52: :KK52:
gerçekten çok hızlı gidioruz birazdan dışarı çıkıcam korkuyorum geldiğimde yetişemicem diye :KK9:
bu arada diğer topiği yazarmısın ona da bakayım

biz gunayder ile özelden yazışmıştık buharlı temizleyiciyi ama kk'da böyle bir topik de mevcut canım:KK16:

ozokun açık süt zaten kokuyor, biz eşimle süzüyoruz kaynatmadan önce gazlı bezle -yani adı o sanırım, o başka bir şey diyor da unuttum-, kaynatınca da gider içindeki kötülükler diye düşünüyorum. bir de monetada deterjan kullanma yasağı yoktu, ben de kullanıyorum, makineye de atıyorum tavamı:44: tuz lambası için rica ederim, negatif iyon salıyormuş, radyasyonun etkilerini azaltıyormuş, hem de çok dekoratif:KK16:

benimki beko, bundan. o kadar araştırmıştım ben de, bunu almıştım en son. aman :KK50: gerçi bunu deneme amaçlı almıştım, sararsam daha iyisini alırım diye. oo ekmek sanatında millet çılgınlar gibi ekmek yapıp paylaşıyor, 300-600 liralık makineler almaya başlamışlardı ben okurken:KK52:

ekmek sanatını eym mi ilk aldığımda ben de takip ediyordum da ne gerek var ki bir makineye o kadar para vermenin?:KK19: sana tavsiyem beko ile arçelik'in mönüsü aynı olabilir. Kullanma kılavuzuna bir bak bakalım, özel program içinde yoğurmayı,kabartmayı vermiş mi?

Ekmek yapmak hem çok zevkli hem de yaratıcı oluyorsun. İçine aklına ne gelirse ya da evde ne varsa (tabiki ayrı ayrı) koyabiliyorsun. Benimkinde de zaten ölçü kaşığım ve kabım var. Ekmeğimi tabiki o ölçü kaşığı ve kabına göre yapıyorum. Mutfak terazim var ama bu makine için hiç kullanmadım. Mesela ceviz mi koyacağım, iki yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz ekliyorum.

Ekmek hamuru için aynı ölçüler geçerli. Poğaça ve kek için de kendi özgün ölçü ve tarifleri neyse o. Yani eym'ne göre ölçü değiştirmiyorum. Emin ol, birkaç denemeden sonra yaparsın:KK42:

Son düzenleme:

izmirliyim ben annem hep açık süt alırdı yoğurdunu kendi yapardı çok da lezzetli olurdu birazını içerdim de.. ama şuan urfadayım. burada ziraat fakültesinde satılan süt haricinde kokmayan süt bulamadım. aslında 1 yerde buldum ama adam 1 sefer getirdi sonra kayıplara karıştı. sanırım burada yedikleri otlardan kaynaklanıyor bilmiyorum. geçen gün yolda giderken bi bakkal gördüm camında açık süt satılır yazıyordu oradan almayı planlıyorum şu kaynanamlar bi gitsin :KK1: inşallah güzeldir

krizsavar, linke baktım. Seninki tek hazneliymiş. Benimkinde iki ayrı hazne var. Avantaj tabiki bu! Senin makinende de hamur programı varmış bu arada:nazar:

bgn kaygana tv izlerken bende bakayım ne varmış dedim de ender saraçoğlu bi program yapıyodu hangi kanal hatırlamıyorum. market yoğurtlarının içine jelatin falan katıyolarmış kıvam alsın diye. hatta birkaç damla suya koydular su bile jle kıvamına geldi. iyice soğudum market yoğurdundan. süt bulabilsem peynirimi de kendim yapıcam

boreas, ben sana goji berry i ne için kullandığını soracaktım, unutmuşum :26:

boreas, ben sana goji berry i ne için kullandığını soracaktım, unutmuşum :26:

Sana netten bulduğum alıntıyı kopyala yapıştır yapayım:

[COLOR="#000000"]
KURT ÜZÜMÜ
Dünya'da Goji berry ya da wolf berry diye bilinen ancak ülkemizde pek bilinmeyen Kurt Üzümü "Süper Meyve" tanımını gerçekten hak ediyor. Goji Berry çok önemli bir meyve. Orijini Asya olan ve çoğunlukla Tibet ve Moğolistan’da dünyanın en yüksek dağları olan Himalayalar'da yetişiyor. Goji Berry, dünyadaki besin değeri en yüksek olan meyvelerden biri. Çok kuvvetli bir antioksidan olan bu meyve Çin’de tıp alanında 2000 yıldır kullanılıyor.

Goji küçük yumuşak meyveleri olan 1,700 yıl boyunca Tibet'te üretilen çalı formunda bir bitkidir. Tibetliler yüzlerce yıl gojiden yaptığı ilacı, böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar. Goji, Tibet'te kolesterolü ve kan basıncını düşürmek için kullanılır ve kanı temizler.

Goji, inanılmaz şekilde sulu ve tatlıdır, tadı yabanmersini ve kirazın arasındadır. Goji bitkisinin sağlığımıza çok faydası olduğu için, hiç bir parçası atılmaz ve kullanılabilir. Parlak kırmızı meyveleri lezzetlidir. Yapraklarından, mükemmel çay yapılır. Ayrıca yapraklar ve saplarından yağ yapılır. Kurutulan Goji, bir kuru üzüm olarak ta aynı önemde bir besindir.
[/COLOR]

2012-10-24_16.24.11.jpg

Kurt Üzümü'nün Faydaları:

Dünya daki en yüksek antioksidan yiyeceklerinden biridir. Antioxidant carotenoidsin tam bir tayfını içerir.
Ömür uzunluğunu artırmak için ve kuvvet verici olarak kullanılır.
19 farklı amino asit içerir (Arı poleninden altı kere daha yüksek). Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine , Tryptophan, Valine ...
21 iz minerallerini içerir. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor ...
İçeriğindeki Germanyum kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Nadiren, yiyeceklerde bulunur.
% 13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha yüksektir.
Portakaldan yüzlerce kat C vitamini içerir.
B vitaminlerini içerir, yiyeceği enerjiye döndürmek için zorunlu.
%8 Vitamin E içerir. (Çok nadiren meyvelerde bulunur, sadece tahıl ve tohumlarda)
Beta Sitosterol'a içerir, anti-alevlendirici bir ajandır. Kolesterolü düşürür.
Cinsel iktidarsızlık ve büyüme hormonlarına iyi gelir.
Hormonların ve beyin ve sinir sisteminin düzgün iş görmesi için vücudun üretimi için gerektirilen gerekli yağlı asitleri içerir.
Kalp ve kan basıncına faydası olan maddeler içerir.
Solavetivone içerir. Bu madde güçlü bir anti fungal ve anti-bakteriyeldir.
Physalin içerir. Löseminin bütün büyük tiplerine karşı aktif olan doğal bir bileşiktir.
Tümörlere karşı deney farelerinde doğal katil hücre faaliyetini arttırdığı görülmüştür. Geniş tayfla anti-kanser ilacıdır.
Karaciğer tarafından kolin'i üretmek için kullanılan Betain içerir, sakinleştirici, hafızayı arttıran, kas büyümesini terfi ettiren ve yağlı karaciğer hastalığına karşı koruyan bir bileşiktir.
Betain ayrıca, vücudun enerji tepkilerinde kullandığı metil gruplarını sağlar ve homosistein düzeylerini azaltmaya yardım edebilir.
DNA'yı korur.
Havuçtan daha iyi bir beta karoten kaynağıdır.
Zeaxanthin içerir. Göz retinasında bulunan iki karotenoidden biridir. Göz sağlığı için çok yararlıdır.
. .

[FONT=arial]Bir protein deposudur. 19 ayrı aminoasit, % 13 protein, yüksek değerde betakaroten, 21 iz minerali, çinko, demir, fosfor, B-complex, %8 E vitamini, Zeaxanthin, Germanyum, carotenoids, Beta Sitosterol, Cyperone, Solavetivone, Physalin, Betaine ve çok yüksek oranda C vitamini içerir.

[FONT=arial]100 gr kurutulmuş goji berry içeriği:[/FONT]

• Kalsiyum: 112 mg
  • Potasyum: 1,132 mg
  • Demir: 9 mg
  • Çinko: 2 mg
  • Selenyum 50 mikrogram
  • Riboflavin ( Vitamin B2) : 1,3 mg
  • Vitamin C: Tam yelpazede 148 mg, en dar spektrumda 29 mg
  • Beta-keroten: 7 mg
  • Zeaksatin: 25mg ve 200 mg arası değişmektedir
  • Poliskarin: Öz ağırlığının % 31'i kadar yani 100 gr da 31 gr.

Bunu, salon ve bahçe bitkisi satan bir sitede şans eseri görmüştüm. Bakalım, baharı sabırsızlıkla bekliyorum

[/FONT]

Son düzenleme:
Sana netten bulduğum alıntıyı kopyala yapıştır yapayım:

[COLOR="#000000"]
KURT ÜZÜMÜ
Dünya'da Goji berry ya da wolf berry diye bilinen ancak ülkemizde pek bilinmeyen Kurt Üzümü "Süper Meyve" tanımını gerçekten hak ediyor. Goji Berry çok önemli bir meyve. Orijini Asya olan ve çoğunlukla Tibet ve Moğolistan’da dünyanın en yüksek dağları olan Himalayalar'da yetişiyor. Goji Berry, dünyadaki besin değeri en yüksek olan meyvelerden biri. Çok kuvvetli bir antioksidan olan bu meyve Çin’de tıp alanında 2000 yıldır kullanılıyor.

Goji küçük yumuşak meyveleri olan 1,700 yıl boyunca Tibet'te üretilen çalı formunda bir bitkidir. Tibetliler yüzlerce yıl gojiden yaptığı ilacı, böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar. Goji, Tibet'te kolesterolü ve kan basıncını düşürmek için kullanılır ve kanı temizler.

Goji, inanılmaz şekilde sulu ve tatlıdır, tadı yabanmersini ve kirazın arasındadır. Goji bitkisinin sağlığımıza çok faydası olduğu için, hiç bir parçası atılmaz ve kullanılabilir. Parlak kırmızı meyveleri lezzetlidir. Yapraklarından, mükemmel çay yapılır. Ayrıca yapraklar ve saplarından yağ yapılır. Kurutulan Goji, bir kuru üzüm olarak ta aynı önemde bir besindir.
[/COLOR]

2012-10-24_16.24.11.jpg

Kurt Üzümü'nün Faydaları:

Dünya daki en yüksek antioksidan yiyeceklerinden biridir. Antioxidant carotenoidsin tam bir tayfını içerir.
Ömür uzunluğunu artırmak için ve kuvvet verici olarak kullanılır.
19 farklı amino asit içerir (Arı poleninden altı kere daha yüksek). Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine , Tryptophan, Valine ...
21 iz minerallerini içerir. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor ...
İçeriğindeki Germanyum kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Nadiren, yiyeceklerde bulunur.
% 13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha yüksektir.
Portakaldan yüzlerce kat C vitamini içerir.
B vitaminlerini içerir, yiyeceği enerjiye döndürmek için zorunlu.
%8 Vitamin E içerir. (Çok nadiren meyvelerde bulunur, sadece tahıl ve tohumlarda)
Beta Sitosterol'a içerir, anti-alevlendirici bir ajandır. Kolesterolü düşürür.
Cinsel iktidarsızlık ve büyüme hormonlarına iyi gelir.
Hormonların ve beyin ve sinir sisteminin düzgün iş görmesi için vücudun üretimi için gerektirilen gerekli yağlı asitleri içerir.
Kalp ve kan basıncına faydası olan maddeler içerir.
Solavetivone içerir. Bu madde güçlü bir anti fungal ve anti-bakteriyeldir.
Physalin içerir. Löseminin bütün büyük tiplerine karşı aktif olan doğal bir bileşiktir.
Tümörlere karşı deney farelerinde doğal katil hücre faaliyetini arttırdığı görülmüştür. Geniş tayfla anti-kanser ilacıdır.
Karaciğer tarafından kolin'i üretmek için kullanılan Betain içerir, sakinleştirici, hafızayı arttıran, kas büyümesini terfi ettiren ve yağlı karaciğer hastalığına karşı koruyan bir bileşiktir.
Betain ayrıca, vücudun enerji tepkilerinde kullandığı metil gruplarını sağlar ve homosistein düzeylerini azaltmaya yardım edebilir.
DNA'yı korur.
Havuçtan daha iyi bir beta karoten kaynağıdır.
Zeaxanthin içerir. Göz retinasında bulunan iki karotenoidden biridir. Göz sağlığı için çok yararlıdır.
. .

[FONT=arial]Bir protein deposudur. 19 ayrı aminoasit, % 13 protein, yüksek değerde betakaroten, 21 iz minerali, çinko, demir, fosfor, B-complex, %8 E vitamini, Zeaxanthin, Germanyum, carotenoids, Beta Sitosterol, Cyperone, Solavetivone, Physalin, Betaine ve çok yüksek oranda C vitamini içerir.

[FONT=arial]100 gr kurutulmuş goji berry içeriği:[/FONT]

• Kalsiyum: 112 mg
  • Potasyum: 1,132 mg
  • Demir: 9 mg
  • Çinko: 2 mg
  • Selenyum 50 mikrogram
  • Riboflavin ( Vitamin B2) : 1,3 mg
  • Vitamin C: Tam yelpazede 148 mg, en dar spektrumda 29 mg
  • Beta-keroten: 7 mg

• Zeaksatin: 25mg ve 200 mg arası değişmektedir
  • Poliskarin: Öz ağırlığının % 31'i kadar yani 100 gr da 31 gr.

Bunu, salon ve bahçe bitkisi satan bir sitede şans eseri görmüştüm. Bakalım, baharı sabırsızlıkla bekliyorum

[/FONT]

Bu meyve, bildiğim kadarıyla kuru olarak büyük aktarlarda satılıyor diye biliyorum..:KK28:

merhba kızlar topik hayırlı olsunn...bende organnik ve doğal şeylere takmış durumdayım çocuğum olduğundan beri öndecen takmazdım ama çocuk olunca değişti:KK20:...ekmeği evde kendim yapıyorum tam buğday ekmeği:KK56:,salçayı sağolsun annem yapıyor,siteye güvendiğimiz sütçü geliyor ondan alıp yoğurt mayalıyorum hazır yoğurt kesinlikle almıyorum,yazdan buzluğa fasulye,vişne,menemen koyuyorum,hazır meyve suyuda yok katı meyve sıkacağı yada yazın yaptığım marmelatları sulandırıp içiriyorum yavruma,erişte zaten her zaman yapılır,tavuk eti yemiyoruz keşke imkanımız olsada yumurtalarıda marketten almak zoruda kalmasak birtek içime yumurta sinmiyor,temizliğede gelince arap sabunu ve ersağ vazgeçilmezimm:21:

arkadaşlar tavuk konusu gündeme geldiği icin sizlerle güvenilir markaları paylaşmak istedim.her acıdan guvenle tüketebilirsiniz..zamanla eğer isterseniz tabii diğer ürünlerle ilgili de güvenilir markaları paylaşabilirm...

HİRAOĞULLARI TAVUKÇULUK-ERZİNCAN

PAK TAVUK MUDURNU-BOLU

Akdeniz Toros Et

CEVAT ERİŞ TAVUKÇULUK

AYTUR TAVUK

KESKİNOĞLU-AKHİSAR

TAD PİLİÇ

SEHER TAVUKÇULUK

ÖZNESİL TAVUKÇULUK

LEZİTA

KÖY-TÜR (YEMSEL)

KANDAZLAR TAVUKÇULUK