- 2 Mart 2009
- 1.928
- 0
Canım hazır sütün mantığı da aynı. Kaynatabilirsin onu da ya da mayalayacak kadar ısıtabilirsin. Sonra mayayı katıp, tencerenin ya da kabın ağzını kapatıp, üstünü örtüp mayalanmasını beklersin. Hazır sütle de yoğurt çok güzel olur bu arada
kızım küçükken ona denedim bi kaç kere de tutturamadım bi daha da denemedim yine bakayım yapmaya çalışayım
boreas09, ben tam buğday unundan yapsam erişteyi tutmaz mı ki :26:
ozokun dediklerin doğruysa yandım ama marketi de sevmiyorum. kekim de teflonda pişiyor hem. bir tanecik teflon kalıbım var
canım bi maraştıralım hep beraber teflonun zararlarını.
bir de hazır sütle yapılan yoğurdun gerçek yoğurt özelliği taşımadığını; ama hazır süt içmektense daha iyi olacağını okumuştum sanırım bir kitapta. probiyotik olmuyor muymuş ne... bence ararsanız bulursunuz açık süt satan bir yer :44:
açık süt satan yer çok da temiz yok. hem içinden envai çeşit şey çıkıyor hem de süt öyle bir kokuyor ki anlatamam eevin içinde dahi durulmuyor.. buradaki hayvanlara ne yediriyorlarsa.. bi ara üniversitenin ziraat fakültesinden alıyorduk orayı da keşfetti üniversite çalışanları yağmalıyolar artık resmen bize bişey kalmıyor
seramiklere de şüpheli yaklaşılıyor. moneta iyi diyorlar, diğerleri taklit.. en iyisi döküm ve çelik almak.
yahu bunları nasıl yapıyorsun? benim makine çok hassas. tutmuyor çoğu tarif. zaten o kadar malzemem de yok. tarif defterin mi var, kafana göre mi yapıyorsun. iki şıksa çok şaşıracağım, gr gr çalışıyor makine resmen
ben almıştım döküm ama biraz kullanmaya çalıştım olmadı kaldırdım attım valla.. temizliği çok zor deterjan deymemesi gerekiyor falan filan..
tuz lambasını ilk defa duydum ben ya bakayım ona da teşekkür ederim bu aradabenim moneta döküm tavam var, çok da ağır değil ya :44: amaa bir yerli ürün daha lava döküm diye bir marka çıkmış, hayli iddialı ve dikkatli görünüyorlar. ben takip etmeyi ve uygun fiyata bir ara almayı istiyorum ürünlerinden :44:
ya boreas benim makine çok hassas. her şeyi gr gr yapmam lazım, yoksa pişmiyor ekmek sanatı sitesinde de öyle yazıyordu ama, sen nasıl yapabiliyorsun anlamadım ki :44: o sitedekilerden dolayı mutfak tartısı da almıştım, senin var mı? maşallah diyeyim.
bir de ben yatak odasında tuz lambası kullanmaya başladım. iki gündür çok derin uyuyorum ama günde kaç saat çalışmalı bilmiyorum, bilgiye ulaşamadım. umarım elektrik coşmaz