- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende anlatayım:
yoğurdu kayınvalidem yapıyor harika oluyor sağolsun.tarhana ve erişteyi annem yaptı artı konservede yapmış sağolsun.
salçamıda kayınvalidem yapıyor.
kesinlikle hamur işi hariç zeytinyağı kullanıyorum.ayrıca ben kızartmayada öyle aşırı yağda koymuyorum yada az yağlayıp borcama fırına atıyorum öylede ççok güzel oluyor.
teflon tencereleride yavaş yavaş elden çıkarıp seramiğe yönelmiş bulunmaktayım.
bulaşık makinesinde ne yazıkki tek yapabildiğim sirke kullanmak oluyor.çamaşır suyunu da yavaş yavaş terkediyorum tükenince ersağ genel temizlik almayı düşünüyorum.
duş jelindede ersağa yöneleceğim elimdeki bitince.ama şampuanda ona cesaret edemiyorum.şimdiilik dalin kullanıyorum fakat uçlarına saç kremi tüketiyorum.
sahi arkadaşlar aranızda otacının şampuanını kullanan varmı?içeriği nasıl bileniniz varsa aktarmasını rica ediyorum.
boreas09, ben tam buğday unundan yapsam erişteyi tutmaz mı ki :26:
ozokun dediklerin doğruysa yandım ama marketi de sevmiyorum. kekim de teflonda pişiyor hem. bir tanecik teflon kalıbım var
seramiklere de şüpheli yaklaşılıyor. moneta iyi diyorlar, diğerleri taklit.. en iyisi döküm ve çelik almak.Teflondan açılmışken evdeki bütün teflonları attım,çelik ve seramik kullanıyorum sadece.
Yarın seramik için de zararlı derlerse ona da şaşırmam bu arada.
yahu bunları nasıl yapıyorsun? benim makine çok hassas. tutmuyor çoğu tarif. zaten o kadar malzemem de yok. tarif defterin mi var, kafana göre mi yapıyorsun. iki şıksa çok şaşıracağım, gr gr çalışıyor makine resmenKızlar, krizsavar ekmek yapma makinesi deyince yazmak istedim. Eğer sizlerin yoksa, kesinlikle alın bu makineden. Ben 1 senedir kullanıyorum ve keşke daha önceden alsaymışım diyorum. Bir kere, çeşit çeşit ekmek yapıyorum: Keten tohumlu, çekirdekli, cevizli,zeytinli, susamlı, baharartlı, kuru domatesli, yumurtalı.... Ayrıca ekmek hamuruyla da (eskiden fırınlardan alırdık) çeşit çeşit börekler yapıyorum. İlk denemem hamur kızartması olmuştu ve tam not almıştım. Browne tadında kek yapıyorum. Poğaça hamurumu makinede yapıyorum.Yoğuruyor, kabartıyor. Bana sadece şekil verip,içini koyup fırına vermek kalıyor.. En güzeli de zamanını ayarlıyorsun ve sabah mis gibi ekmek kokusuyla uyanıyorsun
Kızlar, krizsavar ekmek yapma makinesi deyince yazmak istedim. Eğer sizlerin yoksa, kesinlikle alın bu makineden. Ben 1 senedir kullanıyorum ve keşke daha önceden alsaymışım diyorum. Bir kere, çeşit çeşit ekmek yapıyorum: Keten tohumlu, çekirdekli, cevizli,zeytinli, susamlı, baharartlı, kuru domatesli, yumurtalı.... Ayrıca ekmek hamuruyla da (eskiden fırınlardan alırdık) çeşit çeşit börekler yapıyorum. İlk denemem hamur kızartması olmuştu ve tam not almıştım. Browne tadında kek yapıyorum. Poğaça hamurumu makinede yapıyorum.Yoğuruyor, kabartıyor. Bana sadece şekil verip,içini koyup fırına vermek kalıyor.. En güzeli de zamanını ayarlıyorsun ve sabah mis gibi ekmek kokusuyla uyanıyorsun
Arkadaşlar hazır sütten yoğurt yapan varmı? Ben burada açık süt bulamıyorum da (
seramiklere de şüpheli yaklaşılıyor. moneta iyi diyorlar, diğerleri taklit.. en iyisi döküm ve çelik almak.
yahu bunları nasıl yapıyorsun? benim makine çok hassas. tutmuyor çoğu tarif. zaten o kadar malzemem de yok. tarif defterin mi var, kafana göre mi yapıyorsun. iki şıksa çok şaşıracağım, gr gr çalışıyor makine resmen
seramiklere de şüpheli yaklaşılıyor. moneta iyi diyorlar, diğerleri taklit.. en iyisi döküm ve çelik almak.
yahu bunları nasıl yapıyorsun? benim makine çok hassas. tutmuyor çoğu tarif. zaten o kadar malzemem de yok. tarif defterin mi var, kafana göre mi yapıyorsun. iki şıksa çok şaşıracağım, gr gr çalışıyor makine resmen [/QUOTE
Ekmek için zaten köy ekmeği ya da normal ekmek programını çalıştırıyorum. Malzemeleri koymam için de 20-25 dk sonra uyarı veriyor, o zaman koyuyorum. Kek, benim tarif kitapçığında yoktu, internetten öğrendim. Ekmek hamurunu da yine özel programdan ayarlıyorum. Yani öyle sandığın gibi karışık ya da zor değil. Bilirsin yoğurma, kabartma programları var zaten makinede. Sen sadece süresini ayarlıyorsun Mesela zeytinli ekmek benim çok hoşuma gidiyor. Börek-ekmek karışımı birşey oluyor. Ekmek hamuru zaten mucize. Ama bu ekmek hamurunu gerçekten de kendim buldum. Bu makine madem ekmek yapıyor, ilk aşaması zaten ekmek hamuru dedim ve sonuç düşündüğüme ve uyguladığıma değer bir sonuç
Önemli olan aşamları ezberlemen. Mesela poğaça hamuru için yoğurma süresi ayarlıyorum 20 dk. Sonra dinlendirme-kabartma ayarlıyorum 33 dk, makine aynı işlemi iki kez yapıyor ve harika bir hamur çıkıyor ortaya
amannn ne hızlı ilerliyor burası yetişemiyeceğim vallahi...
kızlar seramikte maalesef bilinenin aksine zararlı, dünyadaki tek orijinal ürün moneta diye biliyorum.
onun dışında celik vazgecilmez olmalı, toprak güvecler ve tabiki cam kaplar da öyle. fırın icin ııya dayanıklı cam veya porselen kap kullanılabilir.
su eym icin BOREAS09 sana cok özendim. eger bir gün alırsam seninkinden alayım ve de tariflerini de alayım tabii..
tamamen tam bugday unu ile yapıldığında kolay kıvam almıyor . tecrübelerimle sabit belki karıştırılabilir güvenilir beyaz unla.
ahh ahh kullanılan katkı maddeleriyle ilgili bir döküman da ben eklemeyi düşünüyorum da vakit bulamıyorum anca gelip okuyup iki laf edebiliyom sadece
yahu bunları nasıl yapıyorsun? benim makine çok hassas. tutmuyor çoğu tarif. zaten o kadar malzemem de yok. tarif defterin mi var, kafana göre mi yapıyorsun. iki şıksa çok şaşıracağım, gr gr çalışıyor makine resmen [/QUOTE
Ekmek için zaten köy ekmeği ya da normal ekmek programını çalıştırıyorum. Malzemeleri koymam için de 20-25 dk sonra uyarı veriyor, o zaman koyuyorum. Kek, benim tarif kitapçığında yoktu, internetten öğrendim. Ekmek hamurunu da yine özel programdan ayarlıyorum. Yani öyle sandığın gibi karışık ya da zor değil. Bilirsin yoğurma, kabartma programları var zaten makinede. Sen sadece süresini ayarlıyorsun Mesela zeytinli ekmek benim çok hoşuma gidiyor. Börek-ekmek karışımı birşey oluyor. Ekmek hamuru zaten mucize. Ama bu ekmek hamurunu gerçekten de kendim buldum. Bu makine madem ekmek yapıyor, ilk aşaması zaten ekmek hamuru dedim ve sonuç düşündüğüme ve uyguladığıma değer bir sonuç
Önemli olan aşamları ezberlemen. Mesela poğaça hamuru için yoğurma süresi ayarlıyorum 20 dk. Sonra dinlendirme-kabartma ayarlıyorum 33 dk, makine aynı işlemi iki kez yapıyor ve harika bir hamur çıkıyor ortaya
Hangi marka acaba ?
canım tam buğday unuyla kıvamını tutturmuştum da tadı hoşuma gitmemişti ekmek makinesi kesinlikle al. Pişman olmazsın. Tarifleri ben sana veririm ama emin ol zaten ortada tarif falan da yok. Makinenin çalışma prensibini öğrenince herşeyi yapabiliyorsun. Ben pilav bile yaptım kııızz
:44::44::44:
Bilmiyordum benim ki es..
Bakalım kesin zararlı denirse atarız onları da napalım aile sağlığımızdan önemli değil ya.
Dökümler bana çok ağır geliyor bu nedenle bir türlü elim gitmiyor tabi iy markalı olanların fiyatları da çok iyi
:26:.:26::26::26:
bu arada 100 mesaja ulaşmış olup
Mis doğal ustalarından ev yapımı tarifler topiğinide açmış bulunmaktayım canlar
izin verirsen seni ekmek yapma makinesi canavarı ilan ediyorum. ya harikasın yaa . ankaraya yolum düşerse mutlaka uğrarım bak haberin olsun. öyle lafda kalmaz ben cok gezerim gelirim mutlaka yanii. ozaman miss gbi sanki kokusu burnuma gelen o cevizli ekmeklerinden ikram edersin bana inş.
ay böyle yazdım da gercekten reelde aynı dili konuşabildiğimiz arkadaş sayısı cok az.sayılabilir nitelikte. burada bu platformda olmak beni fazlasıyla rahatlatıyor.
alacağım şeylerin listesi kabarıyor... krizsavar ın kullanıp memnun kaldığı doğrayıcı, senin memnun kaldığın buharlı temizleyici,yine senin eym, ve daha bir cok şey var listede....
hazır yeri gelmişken ben de hepinizi cok sevdim ,seviyorum...