Nasıl Daha Doğal Yaşarız - Neler Yapabiliriz Paylaşalım

duş jeli olarak yeşil köpük kullanmaya başladım.içinde sls yok,parapen yok.tamamen bitki özleriyle yapılmış.bu yüzdendir ki hiiiiçç köpürmüyor :KK50: eşim ersağın duş jelini kullanıyor o da bitti gibi.benim duş jelimi hiç bepenmemiş o kadar döktüm hiç köpürmedi dedi.sürekli akan suyun altında evet köpürmüyor ama suyu kapatıp ıslanan teninizi fırçaladığınızda ya da keselediğinizde gayet güzel temizliyor.tabi eşim bunu tınlamıyor :KK50: ersağ biterse gider dışardan alırım bir duş jeli diyor.maalesef içindeki sls oranı az olduğunu düşünerek tekrar sipariş vermeyi düşünüyorum :KK19:

nerden aldın yeşil köpüğü?
bu arada şampuan olarak organics kullanıyorum memnununm
ayrıca arap sabununa bayıldım çok iyi temizliyor ve güzelde kokuyor
soda san kullanan arkadaşlar nasıl memnunmusunuz?bu sab sabun tozu nerelerde satılıyor peki deterjanım bitince alabilirim

nerden aldın yeşil köpüğü?
bu arada şampuan olarak organics kullanıyorum memnununm
ayrıca arap sabununa bayıldım çok iyi temizliyor ve güzelde kokuyor
soda san kullanan arkadaşlar nasıl memnunmusunuz?bu sab sabun tozu nerelerde satılıyor peki deterjanım bitince alabilirim

canım İstanbuldayım.organik marketlerde satılıyor.ya da internetten helal sitesinden aldım ben.eşim köpürmüyor diye onu kullanmak istemiyor.Ben de doa'dan sipariş verdim.siparişlerim geldi.hatta denedim.ama yeşil köpük sanki daha çok nemlendiriyor.yeşil köpüğe göre doa'nınki de köpürüyor.yine de içeriği fena değil.an azından paraben,sülfat yok.
sab çamaşır tozunu yine helal dünya market adlı helal ürünler satan marketten alıyorum.böyle bir şansın yoksa kendi sitesi var ya da helal sitesinden temin edebilirsin.bulaşık makinesinde de daha önce Ersağ kullanıyordum.lekeler vardı sürekli bardaklarımda.ve iğrenç kokuyordu.sodasan ile borakslı,karbonatlı naturalive marka bulaşık makinesi tozu arasında kaldım.sonra naturalive aldım.bulaşıklarım daha iyi çıkıyor.artı içindeki karbonattan mıdır nedir artık makinemin kokusu gitti gibi.
bu arada sabın sabun tozunu sodamatik ile kullanıyordum.siparişim dikkatlerini çekmiş helal sitesinden aradılar.sodamatiği nerede kullandığımı sordular.çamaşır yıkarken dedim.sab sabun tozu ile yıkıyorsanız buna gerek yok.beyazlarınız grileşebilir kullanmayı kesin dedi arayan kişi.limon kabuklarını tülbente sarıp beyazlarınızın içerisine atabilirsiniz.hem hoş kokulu hem de daha parlak olur beyazlarınız dedi.

canım İstanbuldayım.organik marketlerde satılıyor.ya da internetten helal sitesinden aldım ben.eşim köpürmüyor diye onu kullanmak istemiyor.Ben de doa'dan sipariş verdim.siparişlerim geldi.hatta denedim.ama yeşil köpük sanki daha çok nemlendiriyor.yeşil köpüğe göre doa'nınki de köpürüyor.yine de içeriği fena değil.an azından paraben,sülfat yok.
sab çamaşır tozunu yine helal dünya market adlı helal ürünler satan marketten alıyorum.böyle bir şansın yoksa kendi sitesi var ya da helal sitesinden temin edebilirsin.bulaşık makinesinde de daha önce Ersağ kullanıyordum.lekeler vardı sürekli bardaklarımda.ve iğrenç kokuyordu.sodasan ile borakslı,karbonatlı naturalive marka bulaşık makinesi tozu arasında kaldım.sonra naturalive aldım.bulaşıklarım daha iyi çıkıyor.artı içindeki karbonattan mıdır nedir artık makinemin kokusu gitti gibi.
bu arada sabın sabun tozunu sodamatik ile kullanıyordum.siparişim dikkatlerini çekmiş helal sitesinden aradılar.sodamatiği nerede kullandığımı sordular.çamaşır yıkarken dedim.sab sabun tozu ile yıkıyorsanız buna gerek yok.beyazlarınız grileşebilir kullanmayı kesin dedi arayan kişi.limon kabuklarını tülbente sarıp beyazlarınızın içerisine atabilirsiniz.hem hoş kokulu hem de daha parlak olur beyazlarınız dedi.

canım sağolasın
nete baktımda bir sürü adres çıkıyor fakat hangisi güvenli bilemediğim için cesaret edemiyorum
sana zahmet oolmazsa bana link verebilirmisin bende netten sipariş vereyim
gerçi elimde duş jelide deterjanda henüz var ama olsun
mobilya temizleyici olarak ne kullanıyorsunuz?ben ersağ kullanıyorum fakat sıktığımda gözlerimde ağrı nefesimdede tıkanma yapıyor
içeriği ne kadar doğal bileniniz varmı?
birde ya ersağın genel temizliğini alıp almama konusunda çok kararsızım
arap sabunundan çok memnunum
ersağın genel temizliği ne kadar doğal acaba?

merhaba kızlar.burayı cok sevdım........bu kadar hastalıgın kol gezıdıgı zaman da doğal ne bulabılırsem yapmaya çalısıyorum.....

1. yazdan yeşil biber-kırmızı biber-fasulye-patlıcan-domatesımı depoluyum........
2.salçamı annem ve kayınvalidem veriyor..
3.turşuyu da annemler veriyor.
4.zeytınyagını bır tanıdıktan alıyoruz.....
5.ekmek tüketmıyoruz desek yerıdır........tüketırsek çavdar veya tam bugday tercih ediyoruz.....
6. yoğurdumu da kendım yapmaya başladım.süt bulmak sıkıntı oluyor bazen.....
7. pazardan yeşillik alırken büyüklüklerine dıkkat edıyorum.....özellikle maydonozun yaprakları çok büyükse almıyorum.....

aklıma gelenler bunlar......

hı bırde çamaşırlarımı yıkarken beyaz sabun atıyorum......yakında deterjandan tamamen kurtulacagım......beyaz sabunda gayet güzel bence.....

canım sağolasın
nete baktımda bir sürü adres çıkıyor fakat hangisi güvenli bilemediğim için cesaret edemiyorum
sana zahmet oolmazsa bana link verebilirmisin bende netten sipariş vereyim
gerçi elimde duş jelide deterjanda henüz var ama olsun
mobilya temizleyici olarak ne kullanıyorsunuz?ben ersağ kullanıyorum fakat sıktığımda gözlerimde ağrı nefesimdede tıkanma yapıyor
içeriği ne kadar doğal bileniniz varmı?
birde ya ersağın genel temizliğini alıp almama konusunda çok kararsızım
arap sabunundan çok memnunum
ersağın genel temizliği ne kadar doğal acaba?

Sıktığımda derken anlayamadım muntazar.
Mobilya temizleyiciyi kullanıyorum ben ama toz almak için hazırlanan suya katıyorum , o şekilde kullanıyorum.

Sıktığımda derken anlayamadım muntazar.
Mobilya temizleyiciyi kullanıyorum ben ama toz almak için hazırlanan suya katıyorum , o şekilde kullanıyorum.

nurlum ben toz almakta kullanıyorum ve bana sıkma tabanca aparatıyla geldi bu ürün camsil gibi düşün yani
bu arada yağ çözünden çok memnunum ersağın ama ne kaadar doğal bilemiyorum
sahi arkadaşlar burda yazmışmıydım bilmiyorum ama ben kendi toniğimi kendim yapıyorum:gül suyu maden suyu lavanta suyu karışımını kullanıyorum tavsiye ederim.

ya kızlar birkaç mesaj yukarda sab sabunmatiği sodamatikle kullanmamam gerektiği çamaşırların grileşmesine sebep olduğunu söylediklerini yazmıştım.ama durduk yere uydurmam.bir yerden okudum ki sabunla,sodamatiği kullanıyordum.nereden okudum diye düşünürken.sabın sitesine girip iletişim numaralarını alıp bizzat kendilerinden öğrenmek istedim.bu arada tekrar sodamatiğe bakınca ürün açıklamasında "SAB SABunmatiği koyduktan sonra 3-4 çorba kaşığı SAB Süper Sodamatik ilave ediniz. " yazıyordu.işte aradığım dedim.zaten iki seferdir beyazlarımın beyazlığı hoşuma gitmemeye başladı.telefondakinin söylediğinin aksine asıl sodamatiği bıraktıktan sonra beyazlarımın grileştiğini hissettim :44: :KK19: yarın sab firmasını arayıp iyice netleştirdikten sonra tekrar sodamatiği kullanmaya başlayacağım :KK8:

günaydın kızlar dün sab yetkili firmayı aradım.karşıma daha önce beni arayan bayan çıktığında çok şaşırdım.meğer sipariş yaptığım sitede kendi ürünlerini almamdan dolayı telefonumu alıp aramışlar.sonra söylediğini yapıp sodamatiği bıraktığımı ama beyazlarımın asıl o zamandan sonra grileştiğini söyledim.Bana sabunmatiğin içinde zaten yeterli derecede sodamatik bulunmakta ama kullanıcılarımız beyazlarımız daha beyaz olsun diye miktarını çoğaltmaktalar dedi.Yalnız sitelerinde sabunmatikle sodamatik birlikte kullanılabilir yazıyor dedim.hatta hatta sodamatiğin ambalajını inceleyince sabun tozu ve sabunmatikle mükemmel sonuç yazıyordu dedim.Az miktarda kullanabilirsiniz bu sorun oluşturmaz ama müşterilerimiz miktar konusunda bir ölçü tutturamadıklarından kullanmamalarını öneriyoruz dedi.Yanımda kimyagerimiz var isterseniz ona sorayım dedi.Telefonda konuşmalarını duydum.Kimyager kimi müşteriler bir subardağı sodamatik ekliyorlar.Bunlar çamaşırı grileştirir,uygun değil,ama az miktar sorun olmaz dedi.Bana yarım ya da 1 yemek kaşığı kullanmamın bir sakıncası olmadığını söyledi.Zaten ben de o kadar döküyordum.Hadi taş çatlasa 2 yemek kaşığı en fazla.Kimisinin beyazlarım daha beyaz olduğu için,kimisinin kireçlenmeyi önlemek için fazla miktarda sodamatik kullandıklarını,halbuki sabunmatiğin hepsinin yerine tek seferde kullanıldığını söyledi.

içim rahatladı.aynı ölçülerde sodamatik kullanmaya devam edeceğim :KK8:

bayanlar burda biri yazmıştı şenköylüler sitesinden sabun aldığını :26:
fiyatlar nasıldı, sabunlar nasıl, hangilerini kullandı o arkadaş:26:

umarım geribildirim gelir :44:

bu ay temizlik siparişi ayı. ersağ ve sabun sipariş edeceğim inşallah. ya sab sabun ya da şenköylülerden edeyim diyorum.
bir de boreas siyez bulguru tavsiye etti, sizler de deneyebilirsiniz, ben daha almadım ama :21:

nurlum ben toz almakta kullanıyorum ve bana sıkma tabanca aparatıyla geldi bu ürün camsil gibi düşün yani
bu arada yağ çözünden çok memnunum ersağın ama ne kaadar doğal bilemiyorum
sahi arkadaşlar burda yazmışmıydım bilmiyorum ama ben kendi toniğimi kendim yapıyorum:gül suyu maden suyu lavanta suyu karışımını kullanıyorum tavsiye ederim.

Cam sil gibi kullanmakta mantıklı aslında deneyebilirim.
Belki ürünü daha fazla sulandirmak gerekiyorduk o sekilde kullanınca .
Daha evvel yazdığım gibi ben toz alma suyuna 1 ya da 2 kapak karıştırarak kullanıyorum.Mobilyalarimiz koyu, parmak lekeleri de dahil güzel ve zorlamadan temizliyor ama üzerinde aynalarda kullanılabilir yazmasına rağmen aynalarda nokta nokta parlak leke birakiyor .Baska urunle silince gecti.

Bende bitki sandığından aldığım gül ve lavanta suyunu dönüşümlü kullanıyorum.
Maden duyuda dahil edip karıştırarak deniyim bende umarım bana da iyi gelir.
:KK16:

duş jeli olarak yeşil köpük kullanmaya başladım.içinde sls yok,parapen yok.tamamen bitki özleriyle yapılmış.bu yüzdendir ki hiiiiçç köpürmüyor :KK50: eşim ersağın duş jelini kullanıyor o da bitti gibi.benim duş jelimi hiç bepenmemiş o kadar döktüm hiç köpürmedi dedi.sürekli akan suyun altında evet köpürmüyor ama suyu kapatıp ıslanan teninizi fırçaladığınızda ya da keselediğinizde gayet güzel temizliyor.tabi eşim bunu tınlamıyor :KK50: ersağ biterse gider dışardan alırım bir duş jeli diyor.maalesef içindeki sls oranı az olduğunu düşünerek tekrar sipariş vermeyi düşünüyorum :KK19:

Şu yeşil köpüğü merak ettim bende.:44:

nurlum, gül suyunu bilmiyorum da lavanta suyu zeytinburnu tıbbi bitkiler bahçesi sitesinde çok çok daha ucuz :KK52:

nurlum, gül suyunu bilmiyorum da lavanta suyu zeytinburnu tıbbi bitkiler bahçesi sitesinde çok çok daha ucuz :KK52:

Saol krizsavar :21:
org ile biten site mi ? Buraya baktı. Fiyatlar aynı gibi. yanlış yere mi baktım acaba
:44:

org ile biten site mi ?

evet

org ile biten site mi ? Buraya baktı. Fiyatlar aynı gibi. yanlış yere mi baktım acaba
:44:

olur mu? ztbb'nde 250 ml 9 lira; bitki sandığında 100 ml 5,5 lira ki eskiden 7'ydi, düşürmüşler :26:
tabi ztbb'de sprey şişe bitki sandığından bile pahalıymış :KK53: ama ben bitki sandığından gelen şişeye koyduğum için bu bana daha hesaplı geliyor. bitkisel yağlar da aynı marka geliyor ve bitki sandığından çok çok daha ucuzdu ben aldığımda :26:

bak mesela bitki sandığından lavanta yağı 5 ml 7,65 lira
ztbb'de 10 ml 5 lira :KK31:

onlar da defne essencia gönderiyor.

evet

olur mu? ztbb'nde 250 ml 9 lira; bitki sandığında 100 ml 5,5 lira ki eskiden 7'ydi, düşürmüşler :26:
tabi ztbb'de sprey şişe bitki sandığından bile pahalıymış :KK53: ama ben bitki sandığından gelen şişeye koyduğum için bu bana daha hesaplı geliyor. bitkisel yağlar da aynı marka geliyor ve bitki sandığından çok çok daha ucuzdu ben aldığımda :26:

bak mesela bitki sandığından lavanta yağı 5 ml 7,65 lira
ztbb'de 10 ml 5 lira :KK31:

onlar da defne essencia gönderiyor.

Haklıymışsın. Telden bakınca ml oranlarına dikkat etmedim.
Neden bu kadar fark var ki üstelik aynı marka.

Haklıymışsın. Telden bakınca ml oranlarına dikkat etmedim.
Neden bu kadar fark var ki üstelik aynı marka.

bitki sandığı yeni ürünler çıkarmak için sermaye arıyor, bu şekilde çıkarıyor ne yapsın garibanlar. butik olunca.
yani benim yorumum bu.
sonuçta ztbb işin asıl üretiminin yapıldığı yer.
ordan alıp kendi kârlarını da koyunca ortaya bu rakamlar çıkıyor diye düşünüyorum.

bitki sandığı yeni ürünler çıkarmak için sermaye arıyor, bu şekilde çıkarıyor ne yapsın garibanlar. butik olunca.
yani benim yorumum bu.
sonuçta ztbb işin asıl üretiminin yapıldığı yer.
ordan alıp kendi kârlarını da koyunca ortaya bu rakamlar çıkıyor diye düşünüyorum.

Düşüncen doğru olabilir, fark normal eğer öyleyse ama yine de afaki olmamalı bu fark.
Ben genel olarak ürünlerinden memnunum .
Şampuanlarini merak ediyorum ,vereceğim ilk siparişime dahil etmeyi düşünüyorum.

Kızlar çamaşırlarımın mis kokması için daha önce makinemin yumuşatıcı gözüne kokulu bitkisel yağ damlatıyordum.Yalnız çamaşırlar kurulunca mis koku uçuyordu.Hem de minnacık şişe kaç makine yıkaması dayanırki.Pahalılar sonuçta ve bereketli olmuyordu.Gratis,özdilek gibi mağazalarda kokulu taşlar satılmakta yanında da taşa belli aralıklarda damlatıp kokuyu tazelemek için parfüm verilmekte.Bir kaç tane çekmece için almıştım.Aldığım Yasemin yağını taşın üzerine damlatıp çekmeceme koydum.Bir hafta kadar çekmecedeki çamaşırlarım misler gibi kokmaya başladı.Şimdi gardolabımda da var.Bir keseye koyup giysi askısına astım ,giysiler de mis gibi kokuyor.Banyom için biraz büyük ebatlısını istiyordum.Onu da Gratis te bulamadım.Özdilek'te buldum.Banyoma da astım.Artık hem giysiler,çamaşırrlar hem de banyom mis gibi kokuyor.Uçucu yağdan çekmeceler sürekli yoğun koymasını isterseniz haftada bir 3 damla damlatmak kafi.Ben bazen haftada 1 bazen iki haftada 1 damlatıyorum.Ve sonuçtan gayet memnunum:KK34:

X