- 4 Ocak 2018
- 6.320
- 23.280
- 298
- Konu Sahibi alwaysnforever
Beyaz. Renkli. Siyahlar/koyular. Nevresimler olarak ayırıyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yıkamanın ortasında dokunun camına, suyu aldıktan sonra ısıtıyor makina, sonra soğuk su ile durulama yaptığı için soğuk çıkıyor çamaşırlar.peki bende bir şey sorayım hanımlar makineleriniz sıcak suda mı yıkıyor çamaşırlarınızı ?
benim makine hep soğuk suda yıkıyor. camına dokunduğumda da hiç sıcak olmadı bu zamana kadar. çamaşırları çıkarırken de hiç sıcak çamaşır çıkarmadım makineden.
hic kullanmadım nasil olur bilmiyorum. Ayrı yıkamanın yerini tutmaz gibi ama sanki tabi camasiriniz az çıkiyosa deneyebilirsiniz.Bende öyle yapıyorum ama çamaşır hiç bitmiyor acaba renk koruyucu mendil alıp açık ve koyu renklileri bir mi yıkasam?
başında da ortasında da sonunda da hep soğuk suYıkamanın ortasında dokunun camına, suyu aldıktan sonra ısıtıyor makina, sonra soğuk su ile durulama yaptığı için soğuk çıkıyor çamaşırlar.
yorumlara baktıysanız sofra bezlerini mutfak havlularını bile yıkayanlar var hatta çorapları bile
bu şekilde bakıldığında en fazla ne kadar dolabilir ki makina
ütülenecek üstler, katlanacak altlar, havalandırılacak iç çamaşırları
eminim bu yorumların içinde bir kot pantolonu bir kere giyip yıkayanlar da vardır
yazık günah.. çok matah bişi gibi görülüyor galiba.. ben şöyle titizim ben böyle temizim diye..
yarın bi gün su bulamazsak herkes bir damla suya muhtaç olacak..
yorumlara baktıysanız sofra bezlerini mutfak havlularını bile yıkayanlar var hatta çorapları bile
bu şekilde bakıldığında en fazla ne kadar dolabilir ki makina
ütülenecek üstler, katlanacak altlar, havalandırılacak iç çamaşırları
eminim bu yorumların içinde bir kot pantolonu bir kere giyip yıkayanlar da vardır
yazık günah.. çok matah bişi gibi görülüyor galiba.. ben şöyle titizim ben böyle temizim diye..
yarın bi gün su bulamazsak herkes bir damla suya muhtaç olacak..
Ben 90 da yıkıyorum . Antalya’nın suyu kireçli morcukturuyorPerde programi var bende 30 derece 400 devirde yikayip sıkıyor hic kirismiyor benim perdelerim sizin makinenin programida ayniysa belkide perdenizin kumasi kirisiyordur
Evet ben de neredeyse bu kadarBen de çok gruplara ayıranlardanım.
-beyazlar
-siyahlar
-koyu renkliler
-açık renkliler
-kotlar
-nevresimler
-havlular
-ütülenecek açık renkliler
-ütülenecek koyu renkliler
-ütülenecek beyazlar
ve bizde evde 2 kişiyiz...
Kurutma makinası hayatımızı epey kolaylaştırdı sadece :)
Ya çok az değil mi süreler bana temizlenmiyormus gibi geliyor rahatsız oluyorumValla kirli kalsa da umursamam renkliler siyahlar beyazlar diye ayırıyorum. Beyazlar 40 derece 45 dk gerisi 30 derece 15 dk 2 yıldır böyle. Kıyafetler de cillop gibi yıpranmıyor
Ben 90 da yıkıyorum . Antalya’nın suyu kireçli morcukturuyor
Renkliler ve siyahlar 30 derecede 28 dk günlükMerhabalar,
Büyük bir dert değil ama fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz? Kaç farklı kategoriye ayırıyorsunuz. Benim 5 6 farklı kategorim oluyor ama öyle olunca da her gün çamaşır yıkamak zorunda kalıyorum. Bir de kac dakikalık program kullanıyorsunuz? Bu arada evde 2 kişiyiz.
DeneyeceğimPerdeleri 30 derecede deterjana çamaşır sodası ve rendelenmiş beyaz sabun ilave ederek yıkamanızı önerebilirim rengi dönmez o zaman. Sıkma ayarını da 400-600 arası tutun kırışmaz, ıslak asın ütülü gibi olur
Ben 90 da yıkıyorum . Antalya’nın suyu kireçli morcukturuyor
Evet işte bu da bir problem. Hem rengine hem cinsine göre ayırmak gerekiyor. Mesela beyaz tshirt beyaz iç çamaşırı ve beyaz pantolonun hepsini bir arada yıkayabilir miyiz? Ya da eşimin lacivert boxerını açık renkli iç çamaşırı ile yıkayamam ki ama tutup koyu renkli kotlarla falan da atamıyorum. Böyle olunca da 5 6 makine olması gerekiyor en az. Tabi bir de havlusu nevresimi var.Haftada 1-2 makina renkliler
Haftada 1 makina iç çamaşırları
Haftada 1 makina gömlekler
Haftada 1-2 makina nevresimler/havlular
Ben rengine göre değil cinsine göre ayırıyorum genelde. Gömleklerle tisörtleri aynı programda yıkayamam ağzı yüzü kayar. Ya da sırf renkli diye boxerları diğer şeylerle bir araya koyamam. Kışın bu kategorilere bi de yünlüler ekleniyor.
Ben hep yarım dolu çalıştırıyorum. Sadece renkliler doluya yakın oluyor. Haftada 1 yıkıyorum ama makine 2 kisi ile dolmuyor siz nasıl dolduruyorsunuz? Makinem 8 kg bu arada. Daha uzun süre beklesek de gieyecek biseyimiz kalmıyor bu seferBizde iki kişiyiz
Temel olarak siyahlar, beyazlar, renkliler
Ancak makina her zaman dolmuyor o yüzden renkli nevresimlerin yanına havlu ya da renkli normal çamaşırdan atarım ya da günlük yemek masası örtülerim var dertsiz onlardan. Çoluk çocuk leke problemi olmadığından hepsi 1 saat 15 dakikalık programda 30 derecede yıkanıyor, beyazlar 40 derece ve beyaz sabun ile soda ilavesi yapıyorum beyaz havluları da birlikte yıkıyorum
Bunun haricinde banyo paspasları 30 derecede 40 dk lık programda 15 günde bir
Koltuk örtüleri yine 30 derece 40 dkl lık programda 15 günde bir
Temizlik ekipmanları toz bezleri, süngerler vs... yarım saatlik programda 40 derecede (bunları günlük kullanıyorum her gün kullandığım bezleri kullandıktan sonra kovada yıkar balkonda kurutup kirliye atarım hafta sonuna kadar birikir bir kez toplar hepsini makinadan geçiririm) hergün makina açmam, yarım dolu çalıştırmam, çeşit çeşit deterjan kullanmam. İç çamaşırdı, havluydu bilmem neydi çok ayırmam, makinada yıkanıp üç kez durulanıyor hiç bir şeyin pis kalma şansı yok.
Evet işte bu da bir problem. Hem rengine hem cinsine göre ayırmak gerekiyor. Mesela beyaz tshirt beyaz iç çamaşırı ve beyaz pantolonun hepsini bir arada yıkayabilir miyiz? Ya da eşimin lacivert boxerını açık renkli iç çamaşırı ile yıkayamam ki ama tutup koyu renkli kotlarla falan da atamıyorum. Böyle olunca da 5 6 makine olması gerekiyor en az. Tabi bir de havlusu nevresimi var.
Bu işte henüz yeniyim nasıl yapacağımı bilemiyorum
Morcuktu perde90 da perde mi
Sadece kırışıyor mu tüller erimedi ise cidden kaliteliler
Perde soğuk suda hadi olmadı 30 da yıkanır
Perde deterjanı alın kireç önleyici koyun kireçle karşı ama ağzı gözü bir yana gider 90 da
Ayrıca 90 da olunca kireç azalmaz ki