• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz?

peki bende bir şey sorayım hanımlar makineleriniz sıcak suda mı yıkıyor çamaşırlarınızı ?

benim makine hep soğuk suda yıkıyor. camına dokunduğumda da hiç sıcak olmadı bu zamana kadar. çamaşırları çıkarırken de hiç sıcak çamaşır çıkarmadım makineden.
Yıkamanın ortasında dokunun camına, suyu aldıktan sonra ısıtıyor makina, sonra soğuk su ile durulama yaptığı için soğuk çıkıyor çamaşırlar.

yorumlara baktıysanız sofra bezlerini mutfak havlularını bile yıkayanlar var hatta çorapları bile

bu şekilde bakıldığında en fazla ne kadar dolabilir ki makina

ütülenecek üstler, katlanacak altlar, havalandırılacak iç çamaşırları :KK53:

eminim bu yorumların içinde bir kot pantolonu bir kere giyip yıkayanlar da vardır

yazık günah.. çok matah bişi gibi görülüyor galiba.. ben şöyle titizim ben böyle temizim diye..

yarın bi gün su bulamazsak herkes bir damla suya muhtaç olacak..

bunlarda yerden göğe kadar haklısın

ben de anlamadım özellikle çorap neden ayrılır ki

yani çorabım ile eşofmanımın farkını bilemedim

ama mesela kv dem kirli sepetine takıntılı

yıkayacak çamaşırı orada kalmayacak

o da ne bulursa dolduruyor yani beyaz tişört ile kırmızıyı birlikte yıkayıp pembe kıyafetler üretiyor

hatta bir kere eşimin koyu kahverengi montunu beyaz deterjanı ile yıkamış daha temiz olsun diye

sonuç giyilemeyen açık kahverengi mont

eskiden tüm aile tek bir günde yıkanır kadınlar da tüm çamaşırı birlikte yıkarmış

bu alışkanlıktan kurtulamayan çok tanıdığım var

çocukların okul kıyafetini haftasonu yıkıyorum ille diyen

örneğin haftasonu çamaşır mümkünse yıkamam

sonuçta tüm hafta giyecek giysileri var o zaman Salıdan salıya yıkarsın yine olur

ya da atıyorum 8 gömlek yıkanacak ama sepette sadece 3 kirli gömlek var ama ben mavi çizgili gömleğimi giyeceğim yıka olmaz bizim evde

onu giyeceksen özel bir planın varsa hafta başında planla giyme derim eşime de

bir de işin komedisi herkes 8-9 kg makina alalım derdinde ama her şeyi ayırınca zaten 8 kg dolmaz ki

bizim koca beyaz çamaşır sepetimiz var özellikle yazın atlet de giymeyince zor bir makina oluyor bitinceye kadar beklerim temiz son bir iki çamaşır kalınca yıkarım kışın atletler olunca daha çabuk doluyor tabii

yorumlara baktıysanız sofra bezlerini mutfak havlularını bile yıkayanlar var hatta çorapları bile

bu şekilde bakıldığında en fazla ne kadar dolabilir ki makina

ütülenecek üstler, katlanacak altlar, havalandırılacak iç çamaşırları :KK53:

eminim bu yorumların içinde bir kot pantolonu bir kere giyip yıkayanlar da vardır

yazık günah.. çok matah bişi gibi görülüyor galiba.. ben şöyle titizim ben böyle temizim diye..

yarın bi gün su bulamazsak herkes bir damla suya muhtaç olacak..

O yüzden elimden geldiğince dikkat ediyorum, su konusu çok çok önemli, birbirini boyamadıktan sonra herşey birarada yıkanabilir aslında , makinaların amacı bu, normal bir programda bir deterjan+3 durulama yapıyor iç çamaşırı, havluyu bilmem neyi ayırmanın alemi yok, ha annem ayırırdı mesela ama evde 6 nüfustuk ayırdığı iç çamaşırlar bir makinayı doldururdu. Şimdi iki kişiyiz evde sadece onları ayırsam dolduramam makinayı o yüzden cinslerine göre beyaz ya da renkli çamaşırla birlikte yıkıyorum. Çamaşır makinam ağırlığa göre su alanlardan ama şu var ki az parça atıldığı zaman gözlemledim aldığı su hiçte o kadar az değil o yüzden dolmasına dikkat ediyorum
Duşa girdiğimde su ısınana kadar beklerken altına kova koyarım boşa akmasın diye, bulaşıkları peçete ile sıyırıp atarım makinaya su israfı olmasın diye vs... susuzluktan çok korkuyorum, elektriksiz, doğalgazsız herşeysiz yaşar insan ama susuz olmaz. Bu konuyu sürekli hatırlatıp unutturmamak gerek , duyarlılığınız çok güzel sağolun

Yani benim anlamadığım da hepsi yıkanıp tertemiz olup çıkıyor 3 4 gruptan fazlası israf evet. Valla ben renk kaymasın kaçmasın diye renklileri ayırıyorum.
Beyazların içine bi tane siyah çorap kaçmış olması depresyon sebebi😄
Bebeğimin çamaşırlarını da yakında bizle yıkarım 7 aylık oldu.

Beyazlar, renkliler, koyu renkliler olarak 3e ayırıyorum. Bir de mümkün mertebe masa örtüsü ve mutfak havlularını ayrı yıkamaya özen gösteriyorum. perde, yorgan vs söylememe gerek yok zaten mecbur ayrı.

Ben de çok gruplara ayıranlardanım.
-beyazlar
-siyahlar
-koyu renkliler
-açık renkliler
-kotlar
-nevresimler
-havlular
-ütülenecek açık renkliler
-ütülenecek koyu renkliler
-ütülenecek beyazlar

ve bizde evde 2 kişiyiz...
Kurutma makinası hayatımızı epey kolaylaştırdı sadece :)
Evet ben de neredeyse bu kadar
Valla kirli kalsa da umursamam renkliler siyahlar beyazlar diye ayırıyorum. Beyazlar 40 derece 45 dk gerisi 30 derece 15 dk 2 yıldır böyle. Kıyafetler de cillop gibi yıpranmıyor
Ya çok az değil mi süreler bana temizlenmiyormus gibi geliyor rahatsız oluyorum 🙈

Ben 90 da yıkıyorum . Antalya’nın suyu kireçli morcukturuyor

Perdeleri 30 derecede deterjana çamaşır sodası ve rendelenmiş beyaz sabun ilave ederek yıkamanızı önerebilirim rengi dönmez o zaman. Sıkma ayarını da 400-600 arası tutun kırışmaz, ıslak asın ütülü gibi olur

Merhabalar,
Büyük bir dert değil ama fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz? Kaç farklı kategoriye ayırıyorsunuz. Benim 5 6 farklı kategorim oluyor ama öyle olunca da her gün çamaşır yıkamak zorunda kalıyorum. Bir de kac dakikalık program kullanıyorsunuz? Bu arada evde 2 kişiyiz.
Renkliler ve siyahlar 30 derecede 28 dk günlük
beyazlar pamuklu da uzun program
havlular vs kendi programlarına göre

Ben 90 da yıkıyorum . Antalya’nın suyu kireçli morcukturuyor

90 da perde mi

Sadece kırışıyor mu tüller erimedi ise cidden kaliteliler

Perde soğuk suda hadi olmadı 30 da yıkanır

Perde deterjanı alın kireç önleyici koyun kireçle karşı ama ağzı gözü bir yana gider 90 da

Ayrıca 90 da olunca kireç azalmaz ki

Haftada 1-2 makina renkliler
Haftada 1 makina iç çamaşırları
Haftada 1 makina gömlekler
Haftada 1-2 makina nevresimler/havlular

Ben rengine göre değil cinsine göre ayırıyorum genelde. Gömleklerle tisörtleri aynı programda yıkayamam ağzı yüzü kayar. Ya da sırf renkli diye boxerları diğer şeylerle bir araya koyamam. Kışın bu kategorilere bi de yünlüler ekleniyor.
Evet işte bu da bir problem. Hem rengine hem cinsine göre ayırmak gerekiyor. Mesela beyaz tshirt beyaz iç çamaşırı ve beyaz pantolonun hepsini bir arada yıkayabilir miyiz? Ya da eşimin lacivert boxerını açık renkli iç çamaşırı ile yıkayamam ki ama tutup koyu renkli kotlarla falan da atamıyorum. Böyle olunca da 5 6 makine olması gerekiyor en az. Tabi bir de havlusu nevresimi var.
Bu işte henüz yeniyim nasıl yapacağımı bilemiyorum

Bizde iki kişiyiz
Temel olarak siyahlar, beyazlar, renkliler
Ancak makina her zaman dolmuyor o yüzden renkli nevresimlerin yanına havlu ya da renkli normal çamaşırdan atarım ya da günlük yemek masası örtülerim var dertsiz onlardan. Çoluk çocuk leke problemi olmadığından hepsi 1 saat 15 dakikalık programda 30 derecede yıkanıyor, beyazlar 40 derece ve beyaz sabun ile soda ilavesi yapıyorum beyaz havluları da birlikte yıkıyorum

Bunun haricinde banyo paspasları 30 derecede 40 dk lık programda 15 günde bir
Koltuk örtüleri yine 30 derece 40 dkl lık programda 15 günde bir
Temizlik ekipmanları toz bezleri, süngerler vs... yarım saatlik programda 40 derecede (bunları günlük kullanıyorum her gün kullandığım bezleri kullandıktan sonra kovada yıkar balkonda kurutup kirliye atarım hafta sonuna kadar birikir bir kez toplar hepsini makinadan geçiririm) hergün makina açmam, yarım dolu çalıştırmam, çeşit çeşit deterjan kullanmam. İç çamaşırdı, havluydu bilmem neydi çok ayırmam, makinada yıkanıp üç kez durulanıyor hiç bir şeyin pis kalma şansı yok.
Ben hep yarım dolu çalıştırıyorum. Sadece renkliler doluya yakın oluyor. Haftada 1 yıkıyorum ama makine 2 kisi ile dolmuyor siz nasıl dolduruyorsunuz? Makinem 8 kg bu arada. Daha uzun süre beklesek de gieyecek biseyimiz kalmıyor bu sefer

Evet işte bu da bir problem. Hem rengine hem cinsine göre ayırmak gerekiyor. Mesela beyaz tshirt beyaz iç çamaşırı ve beyaz pantolonun hepsini bir arada yıkayabilir miyiz? Ya da eşimin lacivert boxerını açık renkli iç çamaşırı ile yıkayamam ki ama tutup koyu renkli kotlarla falan da atamıyorum. Böyle olunca da 5 6 makine olması gerekiyor en az. Tabi bir de havlusu nevresimi var.
Bu işte henüz yeniyim nasıl yapacağımı bilemiyorum

Renk ayırmıyorum ben. Siyah ya da kırmızı tişörtle beyaz tişört atabilirim. Sadece aynı gruptan olması önemli benim için. 30 derecede yıkadığınız ve kaliteli kumaşlar/boyalar tercih ettiğiniz sürece renk karışmaz. Karışacağından endişe ederseniz araya bir renk koruma mendili atabilirsiniz.

Beyazlar (uzun programda yikarim )
Açık renkler (onlarıda uzun prorada yikarim )
Koyu renkler standart programda ve yumuşatici olmadan kullanırım.

Back
X