• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz?

Günlük attığımız kıyafetleri en kısa porgramda yikiyoruz.

Havlu ve nevresimi de birlikte atıp kaynatiyorum.

İç çamaşırlarını da ayrı çalıştırıyorum, uzun .

Çorapları da bir leğene yatırıp sirkeliyorum. Durulayıp makinaya kısa programa atıyorum.

Ya anne değilim de aklima takıldı bebek kiyafetleri neden ayri yıkanıyor 🥰

Ben ayrı deterjan kullanmıyorum. Zaten hep az kullanıyorum her türlü kimyasalı.

Büyuklerin alt kıyafetlerini küçüklerin kıyafetiyle yikamiyorum.

Bazen çok acilse üst diş kıyafeti birlikte atıyorum.

Beyazlar açık renkliler koyu renkliler çarşaflar bebek kıyafeti ben de baya baya ayırıyomuşum hee.. beyazları 60ta diğerleri 40. Ama çok kirli değilse 30. Hızlı prgde çalışıyor kaç dk sürüyor dk tutmadım. Benim makinem eski siemens dk.yok.
Ütü de sadece gömlek ve pantolonları yapıyorum artık. Diğerlerini ipten alıp katlıyorum büyük rahatlık tavsiye ederim.:)

Ben beyazlar - siyahlar - renkliler olarak ayırıyorum.
Bizde 2 kişiydik 3 olduk.Ama bebeğimin çamaşırlarını ayrı yıkıyorum.

yorumları okudum da şok içindeyim..
ekosisteme nasıl bir kötülük yaptığınızın umarım farkındasınızdır..
bu su hepimizin suyu.. çocuklarımızın suyu.. geleceğimizin suyu..
nasıl bu kadar acımasızca su kullanımı yapıyorsunuz akıl alır gibi değil..
daha dün haberlere çıktı, yağmur yağmazsa İstanbul'un 60 günlük suyu kaldı..
sadece su da değil mesele.. elektrik.. deterjan.. yumuşatıcı.. bla bla..

suyun öneminin çoğu kişi farkında değil anlaşılan
25 litre belgeselini mutlaka ama mutlaka izleyin derim
belki vicdanınız biraz sızlar..

Bunları ayırıyoruz ama tüm makina dolu

Yani hayatımda tek gömlek atıp yıkamadım ya da tek pantolon

Evet rengine cinsine göre ayırır uygun programda yıkarım ama asla dolmadan çalışmaz o makina

Kirli sepetleri biriktirmek için değil mi

yorumları okudum da şok içindeyim..
ekosisteme nasıl bir kötülük yaptığınızın umarım farkındasınızdır..
bu su hepimizin suyu.. çocuklarımızın suyu.. geleceğimizin suyu..
nasıl bu kadar acımasızca su kullanımı yapıyorsunuz akıl alır gibi değil..
daha dün haberlere çıktı, yağmur yağmazsa İstanbul'un 60 günlük suyu kaldı..
sadece su da değil mesele.. elektrik.. deterjan.. yumuşatıcı.. bla bla..

suyun öneminin çoğu kişi farkında değil anlaşılan
25 litre belgeselini mutlaka ama mutlaka izleyin derim
belki vicdanınız biraz sızlar..

Kesinlikle katılıyorum.. 1 tişört koyunca bile makine ayni suyu alıyor..
Çoğunluğun çocuğu var simdi tertemiz üzerlerine tek toz kondurmadan bi hirkayi ikinciye giydirmeden buyutsek ne olacak ki onlara susuz bi gelecek bıraktıktan sonra.. annem ne bicim israf ediyormuş diyecek. Cunku gercekten su kıymete binmeye basladi dunyada dubaide vs su fiyatlarina bakin..

Bilmiyorum artik bu corona dan sonra ben basimiza her seyin gelecegine inanirim. Su savaşları falan olabilir bi 10 20 yila hayal degil.

Bi konuda da "ev kiyafetimi" kirlenmediyse ertesi gün ikinciye tekrar giyiyorum dedim diye taşlanmistim😅ki dışarı kıyafetlerini de öyle sıcak bi gün değilse terlemediysem falan tekrar giyiyordum suan bu koronadan ötürü 1 2 saat giyildiyse balkona asıyorum gerisini yıkıyorum.
Benim icin günlük değişmesi şart olanlar çorap ve iç çamaşır 🤷‍♀️

peki bende bir şey sorayım hanımlar makineleriniz sıcak suda mı yıkıyor çamaşırlarınızı ?

benim makine hep soğuk suda yıkıyor. camına dokunduğumda da hiç sıcak olmadı bu zamana kadar. çamaşırları çıkarırken de hiç sıcak çamaşır çıkarmadım makineden.

Bunları ayırıyoruz ama tüm makina dolu

Yani hayatımda tek gömlek atıp yıkamadım ya da tek pantolon

Evet rengine cinsine göre ayırır uygun programda yıkarım ama asla dolmadan çalışmaz o makina

Kirli sepetleri biriktirmek için değil mi

yorumlara baktıysanız sofra bezlerini mutfak havlularını bile yıkayanlar var hatta çorapları bile

bu şekilde bakıldığında en fazla ne kadar dolabilir ki makina

ütülenecek üstler, katlanacak altlar, havalandırılacak iç çamaşırları :KK53:

eminim bu yorumların içinde bir kot pantolonu bir kere giyip yıkayanlar da vardır

yazık günah.. çok matah bişi gibi görülüyor galiba.. ben şöyle titizim ben böyle temizim diye..

yarın bi gün su bulamazsak herkes bir damla suya muhtaç olacak..

Beyazlar ve renkliler olarak ayırıyorum.nevresimlerle havluları ayrı yıkıyorum.beyazlar 2 saat 40 derece,renkliler 1 saat 30 derece.zaten anca 1-2 saat kullandığımız kıyafetler.nevresmleri de haftada 2 defa değiştiriyorum.havlular hergün değişiyor bazen günde 2 defa :)

Biz de 2 kisiyiz bende cok grupluyorum icim rahat etmiyo baska türlü

Beyazlar
Koyu renkler
Acik renkler
Acik renk havlular
Koyu renk havlular
Nevresimler
Mutfak havlulari-bezleri
Bornozlar

Kotlar mi :)) kotlari biriktirip mi yikiyosunuz bir haftada kaç kot birikebilir ki evde kot sepeti mi var :)))))
Kirlileri 3 sepete ayırıyorum, makinam akıllı makina olduğu için içindeki parça sayısının kirlilik derecesini ben seçtikten sonra program uzunluğunu ağırlığa göre makina seçiyor. o sebeple haftada 1 ya da 2 haftada bir kot yıkayabiliyorum

Merhabalar,
Büyük bir dert değil ama fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz? Kaç farklı kategoriye ayırıyorsunuz. Benim 5 6 farklı kategorim oluyor ama öyle olunca da her gün çamaşır yıkamak zorunda kalıyorum. Bir de kac dakikalık program kullanıyorsunuz?
Merhabalar,
Büyük bir dert değil ama fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz? Kaç farklı kategoriye ayırıyorsunuz. Benim 5 6 farklı kategorim oluyor ama öyle olunca da her gün çamaşır yıkamak zorunda kalıyorum. Bir de kac dakikalık program kullanıyorsunuz? Bu arada evde 2 kişiyiz.
Ben renklileri açık ve koyu ayırıyorum beyazları ayrı yıkıyorum çamaşır azsa ve çok kirli değilse kısa programda yıkıyorum

Merhabalar,
Büyük bir dert değil ama fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz? Kaç farklı kategoriye ayırıyorsunuz. Benim 5 6 farklı kategorim oluyor ama öyle olunca da her gün çamaşır yıkamak zorunda kalıyorum. Bir de kac dakikalık program kullanıyorsunuz? Bu arada evde 2 kişiyiz.
Perdeleri nasıl yıkıyorlarmış merak ettim. Benim ki çok kırışıyor

Yazmayi unutmusum beyazlari 90 derece 2 saat arada durdururum makineyi beklesin sicak suda diye, digerlerinide 60 derece 1 saatte yikarim hep

Merhabalar,

Haftada 1-2 makina renkliler
Haftada 1 makina iç çamaşırları
Haftada 1 makina gömlekler
Haftada 1-2 makina nevresimler/havlular

Ben rengine göre değil cinsine göre ayırıyorum genelde. Gömleklerle tisörtleri aynı programda yıkayamam ağzı yüzü kayar. Ya da sırf renkli diye boxerları diğer şeylerle bir araya koyamam. Kışın bu kategorilere bi de yünlüler ekleniyor.

Ben de çok gruplara ayıranlardanım.
-beyazlar
-siyahlar
-koyu renkliler
-açık renkliler
-kotlar
-nevresimler
-havlular
-ütülenecek açık renkliler
-ütülenecek koyu renkliler
-ütülenecek beyazlar

ve bizde evde 2 kişiyiz...
Kurutma makinası hayatımızı epey kolaylaştırdı sadece :)
Makineyi doldurabiliyor musunuz? Ben beyazlar+açık renkliler, siyahlar+kotlar, renkliler diye ayırıyorum, havluları ve nevresimleri ayrı ayrı yıkıyorum toptan.

Merhabalar,

Bizde iki kişiyiz
Temel olarak siyahlar, beyazlar, renkliler
Ancak makina her zaman dolmuyor o yüzden renkli nevresimlerin yanına havlu ya da renkli normal çamaşırdan atarım ya da günlük yemek masası örtülerim var dertsiz onlardan. Çoluk çocuk leke problemi olmadığından hepsi 1 saat 15 dakikalık programda 30 derecede yıkanıyor, beyazlar 40 derece ve beyaz sabun ile soda ilavesi yapıyorum beyaz havluları da birlikte yıkıyorum

Bunun haricinde banyo paspasları 30 derecede 40 dk lık programda 15 günde bir
Koltuk örtüleri yine 30 derece 40 dkl lık programda 15 günde bir
Temizlik ekipmanları toz bezleri, süngerler vs... yarım saatlik programda 40 derecede (bunları günlük kullanıyorum her gün kullandığım bezleri kullandıktan sonra kovada yıkar balkonda kurutup kirliye atarım hafta sonuna kadar birikir bir kez toplar hepsini makinadan geçiririm) hergün makina açmam, yarım dolu çalıştırmam, çeşit çeşit deterjan kullanmam. İç çamaşırdı, havluydu bilmem neydi çok ayırmam, makinada yıkanıp üç kez durulanıyor hiç bir şeyin pis kalma şansı yok.

Back
X