• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz?

yorumları okudum da şok içindeyim..
ekosisteme nasıl bir kötülük yaptığınızın umarım farkındasınızdır..
bu su hepimizin suyu.. çocuklarımızın suyu.. geleceğimizin suyu..
nasıl bu kadar acımasızca su kullanımı yapıyorsunuz akıl alır gibi değil..
daha dün haberlere çıktı, yağmur yağmazsa İstanbul'un 60 günlük suyu kaldı..
sadece su da değil mesele.. elektrik.. deterjan.. yumuşatıcı.. bla bla..

suyun öneminin çoğu kişi farkında değil anlaşılan
25 litre belgeselini mutlaka ama mutlaka izleyin derim
belki vicdanınız biraz sızlar..

Biz evde 4 kişi olduğumuz için çamaşırda çok olur. Renkleri ayırırım tabi ki ama makineyi dolduracak kadar olmadan açmam.
Bulaşık makinesi içinde aynı şey geçerlidir.
Banyo da duş kullanırız çoğunluk gibi. Daha geçen gün, saçınızı veya vücudunuzu sabunlarken kapatın, diye uyardım çocukları.
Dün haberlerde okudum, İstanbul'un 60 günlük suyu kalmış.

cok ama cok haklisiniz. Bu kadar dezenfektan kullanimida illeride büyük sorunlara yol acacagina eminim. Birsey desen corona cahili oluyorsun. Belki bügün coronadan ölmüyecegiz ama 20 yil sonra antibiotiklerin bir ise yaramadigi icin baska enfeksiyonlardan ölecegiz. Daha gecen bir konuda bu zamanda evi paklamayan beyin sagligi yerinde degil (buna enzer birsey iste) diyen bir uye vardi.

biz ustumuzden cikani bidaha giymedigimiz icin(pantalon ve pijama haric )cok kirli de olmuyor.30 derecede 1 saatlik programda yikiyorum.genelde 2 gunde camasir makinesinin yarisini dolduracak renkli camasir cikiyor.(iyi yikanmasi icin yariya kadar doldururum hep).beyaz kiyafet cok cikmiyor bizde sanirim cok beyaz kiyafetimiz yok haftada 1 kere falan anca beyaz yikiyorum ön yikama yapiyorum onada sanirim 1.saat 45 dk gibi bisey suruyor 40 derece yeterli oluyor.arada 60 tada yikiyorum.

Ben hep yarım dolu çalıştırıyorum. Sadece renkliler doluya yakın oluyor. Haftada 1 yıkıyorum ama makine 2 kisi ile dolmuyor siz nasıl dolduruyorsunuz? Makinem 8 kg bu arada. Daha uzun süre beklesek de gieyecek biseyimiz kalmıyor bu sefer

İç çamaşırlarımız çok fazla özellikle eşimin atletlerini bekletiyorum beyazlar makina dolana kadar yedekli olduğu için soun olmuyor, iki haftada bir beyaz yıkıyorum, minimum 15 atlet oluyor kirlide, ilave beyaz havlu, yatak ve yastık alezleri dolduruyor makinayı
Siyahlar ve koyu renkli kotları birlikte yıkıyorum dört pantalon, 8-10 civarı t-shirt ve çoraplar ve ev giysilerinden çıkan siyahlar dolduruyor makinayı
Haftada bir nevresim değiştiriyorum, onlarla birlikte havluları da atıyorum yine doluyor
Renklilere gelince eşim zaten hergün bir tane çıkartıyor t-shirt, açık renk pantalonlar, dertsiz yemek örtülerimi, renkli iç çamaşırları, kendi kıyafetlerim derken renklilerde doluyor, makinam 7 kg

Makineye deterjanı ne kadar koyuyorsunuz? Köpük köpük görmeyince benim içim rahat etmiyor ama kimyasala boğmak da İstemiyorim

Köpük temizlik değil kimyasal kalıntısı demek
Dolu bir makinaya toz deterjan yarım çay bardağı kadar biraz daha azda olabilir yeterli
Yumuşatıcı hiç kullanmayın, küllüm kanserojen çünkü durulanmayıp direk teninize temas eder
Beyaz kalıp sabunu paketinden çıkartıp birkaç gün havalandırın kurusun, sonra rendeleyin beyazları onunla yıkayın mis gibi oluyorlar, havlular da yumuşacık oluyor sabunla yıkanınca

Merhabalar,
Büyük bir dert değil ama fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz? Kaç farklı kategoriye ayırıyorsunuz. Benim 5 6 farklı kategorim oluyor ama öyle olunca da her gün çamaşır yıkamak zorunda kalıyorum. Bir de kac dakikalık program kullanıyorsunuz? Bu arada evde 2 kişiyiz.
Kesinlikle kuvvetli deterjan kullanmıyorum ve 40 derece yıkıyorum. Lekeli çamaşır varsa sepete atmadan önce leke çıkarıcı ya da bulaşık deterjanı döküyorum üzerine lekenin. Eğer çamaşırlar çoksa ayırıyorum değilse hepsini bir atıyorum

Merhabalar,
Büyük bir dert değil ama fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz? Kaç farklı kategoriye ayırıyorsunuz. Benim 5 6 farklı kategorim oluyor ama öyle olunca da her gün çamaşır yıkamak zorunda kalıyorum. Bir de kac dakikalık program kullanıyorsunuz? Bu arada evde 2 kişiyiz.
Merhaba,

Biz de evde 2 kisiyiz. Esimle hic ayni makinada yikamam camasirlarimi, herkesinki farkli zamanlarda yikanir.
Esimin havlularini beyazlarini bi makina yikarim 60-70 derece 1sa39dk sikma devri 800, kendi beyazlarimi baska bi gun.
Siyah, renkli tisortleri ve spor kiyafetleri ozel programinda ters bir sekilde yumusaticisiz 30-40 derece 43dk sikma devri 800 yikarim, benimkilerini de ayri bi makina.
Esimin ic camasir ve coraplarini 2-3haftada bi yikarim, gunluk degistirir, kirlilerini biriktiririm.
Mutfak havlularini da oyle biriktirir ayda bi yikarim, bornozlarimi da.
Makina her gun calismaz ama kisa programliysa gunde 2 kere calistigi olur, hava guzelse hemen kuruyor zaten.
Kirli olmayan ufak seylerimi havasi degissin diye 15dklik programda yikarim.

Dertmi diye sasiranlara itafen; belki bende sasirirdim dertmi diye fakat evlendigimde iyi camasir yikayamadigimi baska camasirlari gorunce anladim ben meger az deterjan koyarmisim :) simdi yeterince koyuyorum birde hic kokmazdi onca markaya ragmen bununda biraz miktarlarla ve isi ayariyla camasir doluluk oraniyla ilgili oldugunu anladim..

Iyi ki varsin camasir makinem :))

Merhaba,

Biz de evde 2 kisiyiz. Esimle hic ayni makinada yikamam camasirlarimi, herkesinki farkli zamanlarda yikanir.
Esimin havlularini beyazlarini bi makina yikarim 60-70 derece 1sa39dk sikma devri 800, kendi beyazlarimi baska bi gun.
Siyah, renkli tisortleri ve spor kiyafetleri ozel programinda ters bir sekilde yumusaticisiz 30-40 derece 43dk sikma devri 800 yikarim, benimkilerini de ayri bi makina.
Esimin ic camasir ve coraplarini 2-3haftada bi yikarim, gunluk degistirir, kirlilerini biriktiririm.
Mutfak havlularini da oyle biriktirir ayda bi yikarim, bornozlarimi da.
Makina her gun calismaz ama kisa programliysa gunde 2 kere calistigi olur, hava guzelse hemen kuruyor zaten.
Kirli olmayan ufak seylerimi havasi degissin diye 15dklik programda yikarim.
Neden eşinizle kıyafetlerinizi ayırıyorsunuz?

Bir yerde okumuştum. Makine çalışınca 180 litre civarı su harciyorimus. Belki makineye gore değişir. Yine de fazla bir rakam.
Haftada 1 beyazlar 1 renkliler olarak yıkıyorum. Bazen 10 günü buluyor.Ayırmıyorum.
Her gün makine açmıyorum. Su fütursuzca kullanabilecegimiz bir kaynak değil.
25 Litre belgseleini izledim. Yarinlari düşünmeliyiz
Cocuklarimiz yetişkin olduğunda nasıl dünya onu bekliyor bilmiyoruz.
Karşı apartmanda bir aile oturuyor.. Her gün çarşaf kiyafet vs asılı. Aylardır bir gün balkonun önünü boş görmedim. Evde 4 kişiler çocukları yetiskin.
Her gün çamaşır yıkanır mi bilmiyorum.
Annem dolmadan açmazdı makineyi ben de öyleyim.

Merhabalar,
SİYAHLAR
AÇIK RENKLİLER
BEYAZLAR
HAVLULAR
NEVRESİMLER
HASSAS PROGRAMDA YIKANMASI GEREKEN KIYAFETLER
OLARAK AYIRIYORUM

Merhabalar,
Renklileride 60da yikarim beyazlarida beyazlar ve renkliler olarak 1bucuk satt yikanirlar ole siyahlar vs seyleri ayirmam renklileri hep birden atarim havlularimi atincada zaten havlularim acik renk oldugundan ve her hafta 1 kez yikadigimdan olan beyaz birsey varsa onlarida icine koyarim bazen oluyoki carsafimida onunla koyarim hepsi acik renk oldugu icin

Sonuna kadar haklısınız, ama şunu belirtmemiştim mesajımda asla makine dolmadan çalıştırmam. Evde 4 kişiyiz. Her hafta her kategori de yıkanmaz, en sinir olduğum şeydir as çamaşır ile makine çalıştırmak.
Bulaşık makinesi de aynı şekilde. Hatta kayınvalidem “benim 3 makineyle yıkayacağım bulaşığı bir makineye diziyorsun helal olsun “ der.

Ic camasiri, corabi ayri yikamak?! Icinize sinmiyorsa utuleyin. Malesef ki bizim insanimizda cevre bilinci yada sürdürebildilik bilinci yok gibi birsey kucuk bir azinlikta var.

Neden eşinizle kıyafetlerinizi ayırıyorsunuz?
Kendim ona gore bi tik daha titizim, kiyafetlerimi daha az derece ve devirde yikiyorum onunkiler biraz daha yuksek ve uzun yikaniyor. Ic camasirlarimi onunkiyle yikamayi hijyenik bulmuyorum. Tum beyazlari atlet kilot mutfak ve el yuz havlularini ayni anda yikayan insanlari gordukten sonra ^^

Ic camasiri, corabi ayri yikamak?! Icinize sinmiyorsa utuleyin. Malesef ki bizim insanimizda cevre bilinci yada sürdürebildilik bilinci yok gibi birsey kucuk bir azinlikta var.

Yaklasik 50 cift corap zaten bi makina yapiyor. Bu kk’ ya da yaranilmiyor, bi sure oncesine kadar haftada bir calistirip sortlarini da atiyordum coraplarla, o zaman da bi uye „iyyyyy coraplarla kilotlar ayni makinada“ diyordu.
Cevre mevre hic umrum degil surda en iyi omrum max 20-30 sene onu da diledigimce yasamak istiyorum, benden sonra batsin dunya, kopsun tufan.

Yaklasik 50 cift corap zaten bi makina yapiyor. Bu kk’ ya da yaranilmiyor, bi sure oncesine kadar haftada bir calistirip sortlarini da atiyordum coraplarla, o zaman da bi uye „iyyyyy coraplarla kilotlar ayni makinada“ diyordu.
Cevre mevre hic umrum degil surda en iyi omrum max 20-30 sene onu da diledigimce yasamak istiyorum, benden sonra batsin dunya, kopsun tufan.
Demaa

Back
X