• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz?

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
313
Ankara
Merhabalar,
Büyük bir dert değil ama fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz? Kaç farklı kategoriye ayırıyorsunuz. Benim 5 6 farklı kategorim oluyor ama öyle olunca da her gün çamaşır yıkamak zorunda kalıyorum. Bir de kac dakikalık program kullanıyorsunuz? Bu arada evde 2 kişiyiz.

Merhabalar,
Büyük bir dert değil ama fikirlerinizi almak istediğim bir konu var. Nasıl çamaşır yıkıyorsunuz? Kaç farklı kategoriye ayırıyorsunuz. Benim 5 6 farklı kategorim oluyor ama öyle olunca da her gün çamaşır yıkamak zorunda kalıyorum. Bir de kac dakikalık program kullanıyorsunuz? Bu arada evde 2 kişiyiz.
renkliler ve beyalar ayrı yıkarım bazen karışıkta attığım oluyor açık renkliler ile beyazları. ya hızlı programda ya da ekonomik 40 derecede yıkıyorum. beyazları arada 60 derecede yıkadığımda oluyor. Sonuçta hepsi bir kez giyilmiş kıyafetler çok ısıya ve saatlerce makine çalıştırmaya gerek yok.

Ben fix açık renk koyu renk beyaz diye ayiririm.tek yaşıyorum bide on kategoriye ayirsam tek gömlek döner makinede😅 sadece mutfak havlulari vs ayri yikamaya gayret ediyorum
1.5 saatlik programa atıyorum ben ama 2 ye de atarim kirli seylerse

Beyaz

Açık renk gömlek tişört genelde üst dışarı giyim

Koyu renk gömlek tişört vs

Bir de ev kıyafetleri pijamalar vs onların renkleri zaten yoğunlukla koyu ama açık renk pijamayı açık renk dışarı giyimle de atarım denk gelirse

Çocuk var aynı kategoriler onun için de geçerli üç makina da ona

Her hafta bornoz yıkamam ama onlar da ayrı yıkanır keza nevresim de.

Benim evde döner makina bazen de iki

Çıkarken atar geleceğim saate ayarlarım

Gelince bazen ekstra durulama yapar bazen de olduğu gibi kurutma makinasına atarım o kuruyuncaya kadar kısa yıkanacak bir şeyler daha atıp onu da kurutma makinası sıcakken kuruturum

Ama yoğunluğa göre geç olacaksa onu da evden çıkarken kurup eve geldiğinde bitecek şekilde de ayarlarım

15 yıldır çamaşırlar ben yokken yıkanır eve gelince de biter eskiden kurutma makinası yoktu o zaman da gelince hemen asardım

beyazlar renkliler birde kizimin camasirlarini ayri kategoride yikiyorum
beyazlari uzun program
digerlerini 39 dk programda yikiyorum
hatta kizimin bazen gunluk suyla falan oynayip islattigi icin degistiklerimi 14 dk programda yikiyorum.
ha birde havlulari ve masa ortulerini camasirlara karistirmiyorum

Ben de beyazlar, acik renkliler, koyu renkliler, esimin kiyafetleri, bornozlar, nevresimler, havlular, mutfak havlulari temizlik bezleri olarak kategorilendiriyorum.hepsini de on yikamali ve ek durulamali yikiyorum.kurutma makinam elim ayagim onsuz dusunemiyorum.

beyazlar renkliler birde kizimin camasirlarini ayri kategoride yikiyorum
beyazlari uzun program
digerlerini 39 dk programda yikiyorum
hatta kizimin bazen gunluk suyla falan oynayip islattigi icin degistiklerimi 14 dk programda yikiyorum.
ha birde havlulari ve masa ortulerini camasirlara karistirmiyorum

Ya anne değilim de aklima takıldı bebek kiyafetleri neden ayri yıkanıyor 🥰

Ya anne değilim de aklima takıldı bebek kiyafetleri neden ayri yıkanıyor 🥰
bizdeki her hangi bir mikrop gecmesin diye cunku bizler onlara gore daha aktif olarak disariyla temasta oluyoruz kendi vucut sivilarimiz falan oyuzden ayri yikaniyor
birde onlarin deterjanlarida ayri oluyor bir sure

Beyazlar, açık renkliler, siyahlar, renkliler olarak kıyafetleri ayırıyorum. Nevresim, havluları da ayrı atıyorum. Kıyafetin miktarına göre kirliliğine göre program ayarlıyorum

Back
X