- 7 Mart 2013
- 6.472
- 19.525
- 448
- Konu Sahibi ozgurruzgar
-
Son covide yakalandığımda zencefil çayı eh işte seviyesindeydi. Zencefilli bal daha iyi geldi ama pekmez daha da iyiydi hepsinden. Beni asıl rahatlatan alerji hapı oldu, o da 1 haftada anca etki etti. Pastil de iyi geliyor öksürüğe. Nöbet şekerini de denedim. O da pek kesmedi. Bir ara gece yatarken bile sakız çiğnedim. Sakız ağzımda uyudum, öksürdükçe çiğnedim çünkü boğazım da öksürmekten tahriş oldu, kulak zarımın basınçtan şaftı kaydı. Ayvayı da deneyebilirsiniz. Komposto gibi mi çay gibi mi ne yapılıyor. Turpa bal konulup da bir şeyler yapılıyordu. Hala iyi gelmezse de en azından boşuna tüketmemiş de olursunuz. Vücudunuza başka biyomoleküller girmiş olurZencefil çayı işe yaramadı. Pekmezle tereyağını deneyeyim. Olmadı cevizi yaparım. Teşekkür ederim.
Geçmiş olsun sizede ben ilk 3 gün ölcem diye ağladım geceleri valla.Geçmiş olsun. Kovidi ayakta nezle gibi bile geçirmeyen biri olarak bir aydır ciğerlerimi bıraktım resmenDahiliyenin verdiği ilaçlar bile işe yaramadı En son bir göğüs hastalıkları doktoruna gittim de biraz da olsa hafifledi öksürüğüm
Sizlerede çok geçmiş olsun çocuklarım tam iyi oldu dedim gene düştüler yatağa.hatrlarmısınız bilmem 3 sene önce tam covidin geldiği yıl aralık ocak ayıydı yine böle bi salgın vardı insanlar tam iyileştim diyip bikaççgğn sonra tekrar yatağa düşüyolardı sonra zaten martta covid geldi dendi hatta biz ozamn kesin coviddik biz falan diyoduk ama gerçekte o sene aynı böyleydi yine bu aylarGeçmiş olsun halim olsa benim aklımdaydı bu konuyu açmak, o derece bıktım 2-3 haftadır hastalıktan. Eşim, ben, iki çocuğum küçüğü hele daha 3 aylık olacak şimdiden 2. Kutu antibiyotik bitti. Birimizden geçmiyor diğerine bulaşıyor deli olucam, öksürmekten kemiklerim sızlıyor artık. Haftalardır küçüğe tekrar geçmesin diye evde maskelerle dolaşıyoruz evi saat başı havalandırıyorum. Ama hayattan bezdim.
Benim boğazda 2 gün tahriş gıcık hissi oluştu kuru öksürük gibi gıcık gibi sonra ateş gibi bişey bastı kulaklarımdan yüzüm ateş gibiydi ya.bununla birlikte sanki kulağım boğazımdan tutun kulakla birleşen o yer yok mu sanki biri kesmiş yırtılırcasına acıyodu kulak deliğimden çıkıyodu o ağrı acı heşe bide öksürdüysen aha diyodum kulak zarım yırtıldı çünkü bi tanıdığımın öksürmekten kulak zarı hasar görmüştü.sonra zaten göğüs falan hep tıkandı nefes alamıyodum ıslık sesi falan geliyo hala hırıltıyla birlikte.burun zaten tıkalı bide bikaçgünde sabahları dayak yemiş gibi uyanıyosunDomuz gribine yakalananlar, ilk belirtiler nasıl başlıyor, paylaşabilir misiniz? Boğaz ağrısıyla mı, baş ağrısı mı, ateş mi? Gripte artış var ve yakalanırsam ona göre erkenden davranayım. Öksürüğüm başlayınca aylar sürüyor.
Evet ya inst denk gelmiştim o videoya elimde bir markanın jeli var bilirsiniz beşki at kestaneli biberli acaba o nasıl gelirÇocukları da etkiliyor maalesef. İnfluenza ise zaten içtikleriniz kâr etmeyecek. Farklı bir ilacın ilk 3 gün içerisinde kullanılması gerekiyor deniyor.
Tentürdiyot ile sırtınıza kafes yapın öksürük için. Araştırın bunu.
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim.Son covide yakalandığımda zencefil çayı eh işte seviyesindeydi. Zencefilli bal daha iyi geldi ama pekmez daha da iyiydi hepsinden. Beni asıl rahatlatan alerji hapı oldu, o da 1 haftada anca etki etti. Pastil de iyi geliyor öksürüğe. Nöbet şekerini de denedim. O da pek kesmedi. Bir ara gece yatarken bile sakız çiğnedim. Sakız ağzımda uyudum, öksürdükçe çiğnedim çünkü boğazım da öksürmekten tahriş oldu, kulak zarımın basınçtan şaftı kaydı. Ayvayı da deneyebilirsiniz. Komposto gibi mi çay gibi mi ne yapılıyor. Turpa bal konulup da bir şeyler yapılıyordu. Hala iyi gelmezse de en azından boşuna tüketmemiş de olursunuz. Vücudunuza başka biyomoleküller girmiş olur
Teşekkür ederimGeçmiş olsun sizede ben ilk 3 gün ölcem diye ağladım geceleri valla.
Çok iyi hatırlıyorum çünkü sağlık çalışanıyım hatta hastaları gördükçe Kovid geldi ama kesin duyurmuyorlar diye düşünüyorduk kendi aramızda bu kadar inatçı olamaz bir hastalık diyorduk. Oluyormuş kovid de geçirdim ama bu kadar ağır olmadı bu bambaşka.Sizlerede çok geçmiş olsun çocuklarım tam iyi oldu dedim gene düştüler yatağa.hatrlarmısınız bilmem 3 sene önce tam covidin geldiği yıl aralık ocak ayıydı yine böle bi salgın vardı insanlar tam iyileştim diyip bikaççgğn sonra tekrar yatağa düşüyolardı sonra zaten martta covid geldi dendi hatta biz ozamn kesin coviddik biz falan diyoduk ama gerçekte o sene aynı böyleydi yine bu aylar
evet o sene tüm aralıkta ailece yatmıştık, Allah korusun tekrarından ya. çok fenaydı. ben COVID geçirdim o kışın gribinin yanında covid hiç bir şeydi.Sizlerede çok geçmiş olsun çocuklarım tam iyi oldu dedim gene düştüler yatağa.hatrlarmısınız bilmem 3 sene önce tam covidin geldiği yıl aralık ocak ayıydı yine böle bi salgın vardı insanlar tam iyileştim diyip bikaççgğn sonra tekrar yatağa düşüyolardı sonra zaten martta covid geldi dendi hatta biz ozamn kesin coviddik biz falan diyoduk ama gerçekte o sene aynı böyleydi yine bu aylar
Aynen tamda onu diyorum bende kovidde çok bişey anlamamıştım 3 günden sonra hafifliyodu mübarek bu yok iyim diyosun 2 gün sonra ateş tekrar çıkıyo ne güzel boğazım geçti diyosun 5 gün sonra yine ağrıyoÇok iyi hatırlıyorum çünkü sağlık çalışanıyım hatta hastaları gördükçe Kovid geldi ama kesin duyurmuyorlar diye düşünüyorduk kendi aramızda bu kadar inatçı olamaz bir hastalık diyorduk. Oluyormuş kovid de geçirdim ama bu kadar ağır olmadı bu bambaşka.
Ay çok geçmiş olsun sizlerede Allah analı babalı sağlıkla büyütsünO kadar kötü bir salgın ki büyük kızım 2 defa antibiyotik kullandı daha arada öksürüyor
Ben doğumdan birkac gün önce yakalandım doğumu o halde yaptığım gibi bebeğe de geçmiş bebek yoğun bakımda kaldi 10 gün antibiyotik tedavisi gördü
Gecmis olsun bu serum ,iğne vs devlet hastanelerinin acilinde mi yaptirdiniz? Bizim burda hic ilgilenmiyorlar bile acile gittiğimizde bu sikayetlerle..Antibiyotik verip yolluyorlar..test vs de yok ..Aynı sikayetlerle bugun acile gittim şiddetli boğaz enfeksiyonu dedi ve ilaç aldığım halde kötüyüm. İlaç almadigim halı dusunemiyorum. Zor ama kalkıp acile gitmelisin bence. Zaten herkes aynı sikayetle orda. Serum iğne vs yapiyolar iyi geliyor biraz.
Tabi hepsini devletin acilinde yaptırdım.Gecmis olsun bu serum ,iğne vs devlet hastanelerinin acilinde mi yaptirdiniz? Bizim burda hic ilgilenmiyorlar bile acile gittiğimizde bu sikayetlerle..Antibiyotik verip yolluyorlar..test vs de yok ..
Yasadiginiz yer neresi bilmiyorum ama bizim burda devlet hastanesinde yeterli doktor bile yok maalesef..Sanslisiniz.Allah muhtac etmesin yine deTabi hepsini devletin acilinde yaptırdım.
Geçmiş olsun, enfeksiyonu bu şekilde atmış demek ki vücudunuz.Midesi hassas olanlara aşağıda yazdıklarımı okumamalarını tavsiye ederim.
dün COVID testi yaptırdım sırf bu meret beni ateşler içinde bırakıp günlerce uyutmadığı için.
COVID testinden yaklaşık 2-3 saat sonra balgamlı öksürük yaşadığımı düşünürken boğazımdan kan pıhtılı yağlı ve etli, gayet dokulu ceviz ebatına yakın bir kitle çıktı. Haliyle ben de korkudan ne yapacağımı bilemedim.
Sonra farkettim ki ateşim kesildi. Burnum akmamaya başladı. Öksürük nispeten azaldı. Ama benim vücudumdan giden ne hiçbir fikrim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?