Nasıl bir salgın bu ya

ozgurruzgar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
732
498
103
34
İyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.

Sorma annemde bir haftadır baygın yaşıyor neler içirdim yok fayda etmedi. En iyi iğne aslında. Ben iğneği vuruldum mu iyileşirdim :) Çok geçmiş olsun bu arada.

Muhtemelen influenza. Covid ve influenza geciren insanlar hep influenzanin daha fazla surundurdugunu soyluyor maalesef. Gecmis olsun

Sorma annemde bir haftadır baygın yaşıyor neler içirdim yok fayda etmedi. En iyi iğne aslında. Ben iğneği vuruldum mu iyileşirdim :) Çok geçmiş olsun bu arada.
Teşekkür ederim ne betermiş ya bi torba dolusu ilacım var yok geçmiyo okulda başlamış salgın çocuklarım hemen toparladı zaten çocukları etkilemeyen ama yetişkinleri süründüren cinsteymiş.sizede çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun infulenza salgını var belki odur sizinkide maalesef biz de nasiplendik Yetişkinler bile zor dayanıyorsa benim kuzucuklarim mahfoldular kaç gündür
Teşekkür ederim.sizede çok geçmiş olsun çocuklar daha rahat atlattıklarını duydum benimkilerde rahat atlattılar çünkü

Teşekkür ederim.sizede çok geçmiş olsun çocuklar daha rahat atlattıklarını duydum benimkilerde rahat atlattılar çünkü
Tesekkurler . Gündüzbir şekilde geciyorda akşam olunca bi haller oluyor kaç gecedir ateş nöbetindeyiz bizde de tam tersi oldu kucugumuz toparlanamadı bir türlü

Kuzum yeni salgın influenza yani domuz gribi. Geçen haftalarda ben öyleydim. Öldürmüyor ama resmen süründürüyor. Ateş,eklem ağrısı,boğaz ağrısı halsizlik vs. Tam 10 gün süründürdü beni. Doktora covid diye gittim ağrı kesici vurdu yolladı. Artık covidin adı bile geçmiyor,5 ilaç yazdı. Prospektüslerinde hep influenza yazıyordu. Öksürmekten ciğerim elime gelecekti uykudan uyandırıyordu ve ben şunu yaparak kestim,kesiölikle tavsiye ediyorum
Yarım çay bardağı pekmezin içinde 1 tatlı kaşığı tereyağ erit
Bunlar bi fokurdat birkaç saniye
Sonra içine birkaç damla limon sık
Soğumadan iç. İçebileceğin maksimum sıcaklıkta iç yani. Soğutursan donar.
Ve sakın üzerine su içme bu karışım boğazında kalsın yumuşatsın. Bulandan Allah razı olsun bıçak gibi kesti deliksiz uyudum

Cok geçmiş olsun influenza salgını var covidden daha fena oğlum 1 haftadır çekiyor. Cok inatçı bir ates var

İki haftadır tüm aile öksürükten uyuyamıyoruz, kim daha çok öksürecek diye yarışıyoruz sanki, hala toparlayamadık. Boğazımın bir gün sağ tarafı bir gün sol tarafı felç inmiş gibi, sol kulağım tamamen kapalı, sağ kulağım ise ağrıyor. Biri bir şey söylese hıı diye tepki veriyorum. Hani bir kaç gün halsiz yatsak iyileşip kalkasak, o da yok, yatağa düşürmüyor ayaktayız ama sürünüyoruz.

Doktor nebulizator önerdi, ilacı basıyoruz içine, önünde sıraya giriyoruz, çekip çekip kafayı buluyoruz günlerdir.

Allah herkese şifa versin, çok pis bir şey.

Son düzenleme:
Ben de gecem hafta sonu o sekilde oldum. Acile gittim. Buhar muhar verdiler film cektiler. Bronsit zatürreye donuyormus. Hastaneye yatirmak istediler yatmadim. Daha once deneyip fayda gordugum her seyi denedim olmadi. 1 haftadir raporluyum. Ilaclar da ise yaramadi. Bugun nebulizatore koyulan o sivilardan istedim doktorumdan kontrolde. Allahim nefes almayi ozlemisim dedirtti.

2 hafta önce bende öyleydim, ne ilaç kullandiysam geçmedi. Sırtınıza balli karabiber surmenizi tavsiye ederim havluyla kapatın sabaha kadar öyle dursun o şekilde uyuyabilirsiniz. Öksürüğü kesiyor.. ben öyle yaptım.
Tekrar geçmiş olsun, Allah şifa versin

Influenzanın testi falan var mı? Çocuklarım çok hasta oldular. Günlerce ateşleri düşmedi. Antibiyotik başladıktan sonra bile devam etti. Test yapılmadığı için ne geçiriyorlar bilemedik. Öksürük, geniz akıntısı, balgam, burun tıkanıklığı. Bunlar normal de ateş sıradışıydı. Küçükte 40ı gördüm. İki şurup arası dört saat beklerken ateşi yükseliyordu. Influenza böyle mi oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…