- 20 Ağustos 2015
- 6.498
- 15.639
- 248
- Konu Sahibi ozgurruzgar
-
Ben pandemiden hemen önce geçirmiştim. Halsizlik, ağzımın içinde yanma ve üşümeyşe başladı. Ağır hasta olacağın zaman kendini ilk belli edenler de bunlardır ya zaten. Bende ateş olmadı ama halsizlik gerçekten çok fenaydı, elim kolum kalkmıyordu. Ne olduysa 2 saat içinde oldu. Birden çöküverdim.Domuz gribine yakalananlar, ilk belirtiler nasıl başlıyor, paylaşabilir misiniz? Boğaz ağrısıyla mı, baş ağrısı mı, ateş mi? Gripte artış var ve yakalanırsam ona göre erkenden davranayım. Öksürüğüm başlayınca aylar sürüyor.
Geniz akıntınız öksürtüyordu muhtemelen. Ondan iyi gelmiştir.Ben de 10 gündür bu hastalikla uğraşıyorum ve tam olarak geçmiş değil, arkadaşlar yazdı mı tüm mesajları okumadım ama öksürük için eczanelerde satılan deniz suları var ben onun sayesinde öksürüğü azalttım baya. Öksürmekten karnımın her yanı acımaya başlamıştı artık, bi deneyin derim
Kolesterol için ben ceviz içindeki o kısmı kullanmıştım. Biraz acılık verirse verir. Bir zararını duymadım. Zencefilli ballı karışık veya zencefil çayını öneririm. Isıtılmış pekmeze tereyağı/zeytinyağı da olabilir. Benim öksürük için kurtarıcılarım bunlardı.Ya ceviz perdesi çayı öksürüğü kesiyormuş ama hiç içeniniz oldu mu?
Eşimde de öksürük var hala. Yapsam mı yapmasam mı emin olamıyorum.
Zaten genelinin geniz akıntısı öksürtüyor, farkında olmuyorlar. Uyurken bronşları doldurur gece sabaha karşı öksürük nöbeti yapar bronşitteki gibi.Geniz akıntınız öksürtüyordu muhtemelen. Ondan iyi gelmiştir.
Grip de covid gibi hızla değişiyor. Covidden daha beter geldi gözüme. Yakalanmadan atlatırsam iyidir. Hiç domuz gribi teşhisi almadım.Ben pandemiden hemen önce geçirmiştim. Halsizlik, ağzımın içinde yanma ve üşümeyşe başladı. Ağır hasta olacağın zaman kendini ilk belli edenler de bunlardır ya zaten. Bende ateş olmadı ama halsizlik gerçekten çok fenaydı, elim kolum kalkmıyordu. Ne olduysa 2 saat içinde oldu. Birden çöküverdim.
Evet hiç yok gibiydi geniz akıntısı ama varmış demek ki,o kadar bogaz ağrısından ona ihtimal vermemiştimGeniz akıntınız öksürtüyordu muhtemelen. Ondan iyi gelmiştir.
Zencefil çayı işe yaramadı. Pekmezle tereyağını deneyeyim. Olmadı cevizi yaparım. Teşekkür ederim.Kolesterol için ben ceviz içindeki o kısmı kullanmıştım. Biraz acılık verirse verir. Bir zararını duymadım. Zencefilli ballı karışık veya zencefil çayını öneririm. Isıtılmış pekmeze tereyağı/zeytinyağı da olabilir. Benim öksürük için kurtarıcılarım bunlardı.
1bucuk ay önce bende hasta oldum oksurukten dediğiniz raddeye geldim ishal mide bulantısı tam komboydum tam bu aralar iyilestim derken çocuklar hasta oldu antibiyotik kullanmaya rağmen iki haftadır geçmedi hırıltı öksürük burun akma herşey varİyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
Aynı sikayetlerle bugun acile gittim şiddetli boğaz enfeksiyonu dedi ve ilaç aldığım halde kötüyüm. İlaç almadigim halı dusunemiyorum. Zor ama kalkıp acile gitmelisin bence. Zaten herkes aynı sikayetle orda. Serum iğne vs yapiyolar iyi geliyor biraz.bende çok fenayım öksürük yok ama şiddetli boğaz ağrısı boğaz yanması vücut ağrısı perişan oldum yarın nasıl işe gideceğim diye kara kara düşünüyorum bir bebeğim bir çocuğum var bi de
Bende hiç öyle bir teşhis almamıştım daha önce Corona dahil hiçbir hastalık geçirmedim ama 30 yıldır yaşıyorum ilk defa böyle bişey görüyorum. Mahvetti beni.Grip de covid gibi hızla değişiyor. Covidden daha beter geldi gözüme. Yakalanmadan atlatırsam iyidir. Hiç domuz gribi teşhisi almadım.
Aynı durumu ben de yaşadımİyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
Çok geçmiş olsun.Influenzanın testi falan var mı? Çocuklarım çok hasta oldular. Günlerce ateşleri düşmedi. Antibiyotik başladıktan sonra bile devam etti. Test yapılmadığı için ne geçiriyorlar bilemedik. Öksürük, geniz akıntısı, balgam, burun tıkanıklığı. Bunlar normal de ateş sıradışıydı. Küçükte 40ı gördüm. İki şurup arası dört saat beklerken ateşi yükseliyordu. Influenza böyle mi oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?