Nasıl bir salgın bu ya

Nasıl yani? Hastaneye goturseydiniz bu et parçası çıktı boğazımdan, bu nedir diye.
Belki de balgamdı, katilasmisti biraz ve siz et parçası sandınız.

Nasıl yani? Hastaneye goturseydiniz bu et parçası çıktı boğazımdan, bu nedir diye.
Belki de balgamdı, katilasmisti biraz ve siz et parçası sandınız.
Eşim de aynısını söyledi. Muhtemelen balgam dedi. Tarifi epey mide bulandırır ama enfekte bir şey olduğu renginden belliydi. Mühim bir şey olmadığına ikna etti beni eşim. Ciddi bir şey olduğunu düşünse zaten 4 teker her yere gider. Atlardık giderdik. Önceden öksürünce canım 7-8 yanıyorsa şimdi 4-5 yanıyor. Herşeyden önce ateşimin o kitle ile beraber gitmesi Allah ın bir lütfu oldu adeta.

Geçmiş olsun kısa süre önce bizde atlattik öksürüğe cok iyi gelen bi karışımım var ve iki güne kadar gecirtiyor tavsiye ederim ıhlamur içine ayva yapragi ve biraz zencefil katip kaynatıp için öksürüğe cok iyi geliyor zencefili ister yaş ister toz fark etmiyor geçmiş olsun

Cocukları okula maske ile yollayın. Su sıralar fena salgınlar var onlar cabuk atlatıtor ama bize bulastımı verimsiz bir sürecten cıkamıyyoruz

Merhaba merak ettim iyileştinizmi?banada zatürre başlangıcı dediler.günde bitane içilen antibiyotikten verdiler siz nasıl oldunuz

Ya kabus görüyorum sanki
3 hafta önce eşim grip oldu ilk kez doktora gitti yani o derece kötü oldu grip için ilaçlar vermiş doktor .
Birkaç gün sonra oğluma geçti burun akıntısı ateşi yoktu bir yerim ağrımıyor diyordu tmm dedim burnunu açık tuttum grip için ilaç verdim ve c vitamini arttırdık .
6. Gün anne kulağımı ağrıyor dedi ateşi çıktı çok az doktora gittik doktor kulağına baktı iltihap olmuş dedi boğazı biraz kızarmış dedi ilaçlarını verdi kullandık cumartesi ilaç bitti pazartesi biraz ateşle öğlen uykusundan uyandı bende geçmedi mi acaba diye aile hekimine götürdüm kulağına baktı geçmiş dedi 36.8 ateşi . Çarşamba günü oldu ateşi yükseldi yine acile gittik . Doktor muayene etti kulağı geçmemiş boğazı daha kötüye gitmiş dedi . Serum taktırdı 1 tane penisilin yaptırdı bir daha antibiyotik verdi 5. Gün ve daha ilacı bitmedi bugün akşam yine ateşi çıktı . Onun hastalığı bana geçti zaten dün tüm gün yattım kustum öksürük vs vs çok üzgünüm yarın kendi doktoruna gideceğiz hayatında hiç böyle ilaç kullanmamıştı

Oğlan toparlanamayınca tylol hot başlamıştım, boğaz spreyi sürekli kullandık zaten (farex) bu defa da kulağa vurdu, ne yaptıysam öksürük geçmedi, cuma aile hekimine gittik. Kulakta kızarıklık için damla ve öksürük için şurup verdi. Öksürükte azalma yok, damlaya devam. Hafif atlatan bu şekilde. Ben bunları görünce ilk belirtide tylol hot başladım kendime de, ilerlemeden kestim önünü. Çok fena, çocuklarda seyri kestirmek de zor. 12 yaşında bağışıklığı güçlü çocuk zor durdu ayakta. Baba yattı zaten.

Virüsden mıdır bilmem de bende boğazlarımdan muzdaripim acımıyor Ağrı yok ama yutkundukça boğazda birşey takılıyor gibi anlamış değilim bir geçiyor bir tekrarlıyor ölekte kurtulak tövbe yhaa

Bende öyleydim soğanı ortadan kesin 8 10 tane karanfil sokun ve bulunduğunuz yerde oda olsun gecede basucunuzda uyuyun mükemmel öksürük kesiyor sonra yine devam ediyor öksürük soğn yokken ama en azından aksam otururken gece uyurken rahat edersiniz. Birde sırtınıza viks sürün tülbent koyun pijamanızı giyin yatın ertesi gün bağrınıza sürün tülbent koyun uyuyun cok iyi geliyor. Aynı anda hem öne hem arkaya sürmeyin etkisini engelliyor. Birde udi hindi yağı 5 gün her sabah ac karnına 1 cay kaşığı içebilme imkanınız olursa cok etkili. Şifa olsun

Çok geçmiş olsun bakın ben hala hastayım son çare antibiyotiği kullanıyorum mecburum çünkü.3 gün oldu içeli ama iyi sayılırım en azından balgamım öksüğüm gitti burnum kurudu

Çok geçmiş olsun bakın ben hala hastayım son çare antibiyotiği kullanıyorum mecburum çünkü.3 gün oldu içeli ama iyi sayılırım en azından balgamım öksüğüm gitti burnum kurudu
Oğlum 2 kutu bitirdi birde iğne oldu hala aynı bu kez de öksürük başladı çok üzgünüm yaa . Hayatında covid dışında hiç öksürmemişti. Sabah 05:00 de ateşi yükseldi yine ben deseniz perişanım . Öğlen uykusundan sonra doktora gideceğiz yine size de çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Doktordan gelince sonucu yazar mısınız?Benim kızım da aynı durumda antibiyotik bitti iyi gibiydi bu gece balgamlı öksürükle sabahladık. Okul başladığından beri hastalık bir bitmedi çok yıprandık artık.

bu salgın en çok çocuklari etkiledi..
benim kızım da 3 aydir iyileşemed..
bi iyileşti bi iyileşmedi ayni..
ne yaptım..
portakal mandalina vermeye başladim.
doğal şeylerle iyileşmek gerekiyo ilaçlarda yaramiyor.
vitamin istiyor vucut..
ne yapsa ne etse yaramadi bol bol vitamin. çocuğa iyi gelmez mi. çok şükür dedim.
Hastalık gerçekten hepimizi nüksetmişti. inanilmaz yoruldum..

bide 5 gün evdeydim..
evdeysen çocuktan önce uyanip direk kahvaltı hazirladim..
iyi besledim onu evde olduğumda aç birakmadim..
çok şükür ben evdeyken atlatti çocuk ya. annesine mi ihityaci vardi bilemedim.

Geçmiş olsun tabiki yazarım okula başlatacaktım ve vazgeçtim ben olmayacak yani anladım . Bu sene 2 covid geçirdik biz çok yıprandık şimdi de bu Allah sağlık versin . Oğlum yürüyemiyorum bile sürekli yatıyor sabahtan beri . Covidden çok farklı çok kötü bence çünkü covid 40 derece ateşle 8 gün geçirdi ve evde koltuktan koltuğa atlıyordu şimdi yerinden kımıldamıyor

Covid yaygınken etrafımda nadirn duyardım, hasta olan ama birka hafta içindeçevremde hasta olmayan kalmadı. Bu, virüs neyse ve nasılsa herkese bulaştı sırayla sanırım. Çok geçmiş olsın
Çünkü covid yayginken cogunluk maske takip mesafeye,temizliğe ekstra dikkat ediyordu.Simdi hic kimse dikkat etmiyor.Mesela ben kapali yerlerde ve toplu tasimada maske takmayi hic birakmadim ama görüyorum ki benden başka 1_2 kisinin disinda kimsede yok maalesef ..Takmama ragmen yakalandim ,Aile hekimi karisik virüs yaygin şu an dedi.Cok halsizlik ,burun tikanikligi ,geniz akintisi ve balgamli öksürük,ateş yapti bende.Halen toparlayamadim,geçmeyenlere nasil geçmiyor ya da hafif nasil geciriyorlar cok imreniyorum.Yani herkes bizim burda anlatip gecirdigimiz gibi gecirse maskeyi cikarmazlar diye düşünüyorum.Olan hep zayif bünyelere oluyor,kimse karsisindakini düşünmüyor zaten.

Çok çok geçmiş olsun. Virüsler mi değişti anlayamıyorum. Mesela maskeyi bırakmamışsınız gayet dikkatli davranmışsınoz yinede bir şekilde bulaşmış. Herşey bir garip oldu. Eskiden de grip salgınları olurdu maske nedir kimse bilmezdi ama bu derece yayılmazdı. Yani en azından herkes grip olmazdı. Şimdi dikkat etsek de etmesek de herkese bulaştı bir şekilde. Herkese şifa olsun inşaallah

Cok tesekkur ederim Evet virüsler daha inatci gibi duruyor.Benim gibi tek tük kişilerin maske takmasi bi sey ifade etmiyor ,yeterli degil yakalanmamak adina çünkü.Toplu tasimadan salgini aldigimi düşünüyorum.Inanin üst üste insan aliyorlar ve kimsede maske yok..Yani en azindan toplu tasimada taksa koşulsuz herkes. ufacik dolmus,kapali küçücük yer 30 kisi binerse maskesiz olacagi bu.Bi daha tövbe dedim binmeyecegim.Aracim yok ama bu illeti çekmektense evde otururum daha iyi dedim vallahi.İş yerine toplu tasima ile gitmek zorunda olan zayif bünyeli herkesin Allah yardimcisi olsun

Amin. Şifalar olsun inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…