- 14 Ağustos 2018
- 19.696
- En iyi cevaplar
- 2
- 73.967
- 598
- Konu Sahibi ozgurruzgar
-
Influenza olabilir onun da salgını var ve evet influenzanın ağırlığı bence de covidden beter.İyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
Ayyyy deme valla bende 2 gündür iyiyim saydım tam 14 gün öksürdum ağzımdan kan gelerek. Göğüs kafesim kaburgalarım.oksuruktenn kırıldı sanki grip öksürük vücud ağrısı ne kendime bakabildim ne bebeğe bende 2 defa covid geçirdim hatta doğum da yaptım ama asla bu kadar acı çekmedim bir eczane ilaç içtim bana mısın demedi . Öneri verebileceğim hiçbir şey yok zenceful pekmez bal karabiber herşeyi denedim çaresini bulamadım 2 gündür falan öksüruk yok çok şükürİyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
Deve gribi diye bir hastalığın varlığından söz ediyorlar. Eşimin iş yerinde, çocuklarımın okulunda herkes teker teker dökülüyor. Gerçekten ağır. Komşumun çocuğunu gönderdiği kreşte çocuklara maske takılması söylenmiş. Bitkilerle ilaçlarla bunu da atlatacağız inşallah.İyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
Evet testi var. Benim çocuğumda da antibiyotik vermişlerdi, ateş düşmeyince aynı gün başka doktora gittik. Çünkü ilk kez 39 dereceyi gördük biz de. Ateş düşürücü bile işe yaramamıştı. Covid gibi pcr testiyle bakılıyor. Test pozitif çıkarsa ilacını veriyorlar. İlaç bizde 24 saatte tüm belirtileri kesti. Sanırım 5 gün kullanmıştık.Influenzanın testi falan var mı? Çocuklarım çok hasta oldular. Günlerce ateşleri düşmedi. Antibiyotik başladıktan sonra bile devam etti. Test yapılmadığı için ne geçiriyorlar bilemedik. Öksürük, geniz akıntısı, balgam, burun tıkanıklığı. Bunlar normal de ateş sıradışıydı. Küçükte 40ı gördüm. İki şurup arası dört saat beklerken ateşi yükseliyordu. Influenza böyle mi oluyor?
Valla bize antibiyotik yetersiz gelmiş deyip başka verdiler. Kimse test falan teklif etmedi. Önce augmentin başladık acildeki doktor vermişti, iyi gelmeyince çocuk doktoruna gidip anlattık o da infect verdi. Yarın bitiyor 10 gün olacak şükür, iyileşti deEvet testi var. Benim çocuğumda da antibiyotik vermişlerdi, ateş düşmeyince aynı gün başka doktora gittik. Çünkü ilk kez 39 dereceyi gördük biz de. Ateş düşürücü bile işe yaramamıştı. Covid gibi pcr testiyle bakılıyor. Test pozitif çıkarsa ilacını veriyorlar. İlaç bizde 24 saatte tüm belirtileri kesti. Sanırım 5 gün kullanmıştık.
influenza salgini var domuz gribi yani, dr a giderseniz test yapip ilacini verir kolay atlatirsinizİyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
Şuan antibiotk balgam sökücü grip soğuk algınlığı ilacı kullanıyorum magnezyum eksikliğim var onuda içiyorum yanındada iyi bi markanın c+çinko+propolis içiyorum bakalım ne kadar sürcekHastalıklar her sene olacak. Ne isim verirlerse versinler. Tedavide her şey destek tedavisi.
Ağır geçirenlerle ilgili makale okumuştum.
Ateş, korku panik inanılmaz direnci düşürüyor. Normalde ama obez olanlar riskli, onda da bardaklarda bifidobacteerium diye bir suş diğer insanlara göre daha az oluyormuş, dışarıdan eczaneden bu suş içerenleri çok yoğun kullanmak öneriliyor. D vitamini düşük olanlar riskli. D vitamini yüksek olmalı, düşük olanlar ağır geçiriyor. K2 D birlikte alınmalı, magnezyum magnimore gibi bir marka, çinko pikoplinatlı. İyotlugol önerenler var ama vitaminlerle birlikte triflow saat başı bence en etkilisi. Akciğer tutulumuna karşı koruyucu. Dr Rüya Acaroğlu nu takip edin mutlaka küçük altın videosunu izleyin. Öne eğilme, yukarı elma toplama hareketleri akciğer kapasitesi ve tıkanan hava yollarını açmada çok etkili. Yoğun bakıma yatırılan hastaları bile daha erken çıkarıyor.
Hemen denicem çok teşekkür ederimKuzum yeni salgın influenza yani domuz gribi. Geçen haftalarda ben öyleydim. Öldürmüyor ama resmen süründürüyor. Ateş,eklem ağrısı,boğaz ağrısı halsizlik vs. Tam 10 gün süründürdü beni. Doktora covid diye gittim ağrı kesici vurdu yolladı. Artık covidin adı bile geçmiyor,5 ilaç yazdı. Prospektüslerinde hep influenza yazıyordu. Öksürmekten ciğerim elime gelecekti uykudan uyandırıyordu ve ben şunu yaparak kestim,kesiölikle tavsiye ediyorum
Yarım çay bardağı pekmezin içinde 1 tatlı kaşığı tereyağ erit
Bunlar bi fokurdat birkaç saniye
Sonra içine birkaç damla limon sık
Soğumadan iç. İçebileceğin maksimum sıcaklıkta iç yani. Soğutursan donar.
Ve sakın üzerine su içme bu karışım boğazında kalsın yumuşatsın. Bulandan Allah razı olsun bıçak gibi kesti deliksiz uyudum
Şuan antibiotk balgam sökücü grip soğuk algınlığı ilacı kullanıyorum magnezyum eksikliğim var onuda içiyorum yanındada iyi bi markanın c+çinko+propolis içiyorum bakalım ne kadar sürcek
Sizede çok geçmiş olsun özellikle geceleri çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum dayak yemiş gibide uyanıyorumİki haftadır tüm aile öksürükten uyuyamıyoruz, kim daha çok öksürecek diye yarışıyoruz sanki, hala toparlayamadık. Boğazımın bir gün sağ tarafı bir gün sol tarafı felç inmiş gibi, sol kulağım tamamen kapalı, sağ kulağım ise ağrıyor. Biri bir şey söylese hıı diye tepki veriyorum. Hani bir kaç gün halsiz yatsak iyileşip kalkasak, o da yok, yatağa düşürmüyor ayaktayız ama sürünüyoruz.
Doktor nebulizator önerdi, ilacı basıyoruz içine, önünde sıraya giriyoruz, çekip çekip kafayı buluyoruz günlerdir.
Allah herkese şifa versin, çok pis bir şey.
Sanki benimde kulaklarıma yadar yırtılmış gibi bişey siplenmiş gibiSorma ya boğazıma jilet atmışlar gibi abartmıyorum sağ taraf dilimin boğazla birleştiği kısım her yutkunmada canımı yakıyor bir haftayıda geçti yapmadığım şey kalmadı tekrar gidip muayene olacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?