• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Napıcam ben allah aşkınıza bi fikir bir şey söyleyin

RABBIM yardimciniz ve yarimciniz olsun ve umarim hersey istediginiz gibii sonuclanir .. olan anneciginize oluyor arada o kadin kaliyor.. insallah guzel haberlerle gelirsiniz. .
Amiin Allah razi olsun çok teşekkür ederim. aynen annem arada kalıyor şuan. Babam onunla da konuşmuyor:(

Ya bana inanın buldukları kusurlar çok gülünç. Daha tanışmadan, anlatılan kadarında bir problem yok ve o yüzden fiziksel acıdan bahaneler buluyolar. Halam 2. Evliliğini yapan bir adamla evlendi ve çok problem yaptılar hala da yapıyolar. Fakat bizde öyle bi durum yok. Yaşı, mesleği, aile yapılarımız, kültürler, aramızda ki sevgi yani bir evlilikte olması gereken manevi değerler var aramızda. Ailem biraz maddi acıya bakıyor, ben daha manevi. Fakat maddi acıdan da öyle kötü bir konumda değiller kesinlikle, ailemin sadece daha iyisini istemelerinden kaynaklı
Anladım,bence de biraz zaman tanıyın anne onları ikna eder.insallah evlenirsen evlendikten sonra da söylediklerini de takmazsin çünkü insan evlenince evli evine köylü köyüne oluyor yani ayrı bir hayatın oluyor

Sanki eksik anlattığınız şeyler var gibi geldi.
Insanın ailesi asla kötülüğünü istemez bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.
Siz şuan çok aşıksanız bazı şeyleri görmüyor yada görmezden geliyor olabilirsiniz..

Erkek arkadasin kaç yaşında mesleği ne ve senin mesleğin ne.ailesi nasıl biri

Erkek arkadasin kaç yaşında mesleği ne ve senin mesleğin ne.ailesi nasıl biri
Oncelikle gerekli bilgiler verildiği takdirde çok ozel bilgi vermeyi tercih etmiyorum.
Erkek arkadasim 26 yasinda ve kendi isi. Bende ozel sektorde calisiyorum. Aile yapısı da benim aile yapıma gayet uygun. Bu konularda bir sıkıntı yaşamayacaklar ama bunu anlamaları icin tanışmaları gerek :(

Hayırlı akşamlar. Konuyu uzatmadan direk gireceğim konuya. Bir erkek arkadaşım var uzun süredir birlikteyiz ve ciddi birer adım atmak icin yaşımızı ilerlemesini, biraz da ilişkide yol kat etmek istiyorduk. Fakat artık bu yolları aştık ve ciddi bir şeyler olsun istiyoruz .
Erkek arkadaşımın ailesi biliyor ve artik sira zor kısıma geldi ve benim de ailemin ogrenmesi gerekiyordu.
Annem en başından beri biliyordu ve tek karşı olmayan o. Babama da annem soyledi.
3 abim birde babam var ve hepsi kesinlikle karşılar. Her zaman en iyisinin olmasını istiyorlar benim icin, karşılarına 4 4lük bir insanda çıkarsam bir kusur bulacaklar diye düşünüyorum hem çok mükemmeliyetçiler(maalesef :KK43: ) hemde evin tek kızı olduğum icin ilk tecrubelerini, ilk deneyimleri bende yaşayacakları icin ne yapacaklarını da pek bilmiyolardır ve bu yüzden böyle ters tepkiler veriyorlardir diye umuyorum :KK43:
Babam ve abilerime hicbir zaman erkek arkadaşın E'sini soyleyememişimdir, bu konuda hep çok kıskançlardi bana karşı. Bu konuda hic töleranslari hiç yoktu. her biri,çok katı kurallilar.
Şuan babam bu konu icin karşısına çağırıp sormadı bile bana bu çocuk nedir nerelidir kimdir diye. Annemden öğreniyor her şeyi ve de bana not gönderiyor annemle, "kesinlikle olmaz ben istemiyorum" kararlarını
Abimler de aynı şekilde babam gibi, tek bir fotoğrafından erkek arkadaşımı yargılayıp "gözüm hic tutmadi" deyip köşeye çekiliyorlar.
Bir kere tanışmalarını istiyorum sadece ama hiçbiri razi değil. Hangisine söylesem büyük tepki alıyorum, benimle muhabbeti bile keser duruma geliyolar. Nasıl yapacağım nasıl ikna edeceğim hicbir fikrim yok

Erkek arkadaşımın bütün bunlardan haberi var ve aileme kendini sevdirmek adina her seyi yapmaya hazir
Bir tanissalar her sey biraz daha iyi olur diye dusunuyorum bazen
Bazen de tanıştıktan sonra "böyle dedi, böyle davrandi" diye daha da karşı çıkacaklar diye korkuyorum

Lütfen tecrübesi olan yada bir fikri olan herkes bir yorum bıraksın ne yapmamız gerektiğini şuan hiç bilmiyoruz ve ailem bana tavır aldığı icin çok caresizim, evde kimse beni karşısına alıp konuşmuyor fakat herkes bana tripli, sürekli bi laf sokma çabasına girdiler ve artik dayanamıyorum bu duruma arada kaldım :KK43:
Abimle bu konu icin kavga ettik ve sinirlerim çok bozuldu yanlış yazdığım veya anlatamadığım şeyler varsa eğer affola
Durumum sizin durumunuza çok benziyor ama bizim biraz daha zamanımız var. Ben de ilk önce anneme söyleyeceğim desin diye. Ve babam ve ailenin erkekleri aynı tepkiyi verebilir. Öyle olursa babamla ben kendim konuşmayı düşünüyorum sen de öyle yapabilirsin çünkü sevmek bu kötü bir şey değil ki

Bir gelişme ekliyorum :( abimler ne halin varsa gör, 20 yıl sonra pişmanım diye kapımıza gelme hicbir zaman dediler, ve ilişkimin süresinin uzun olduğunu öğrendiğinden bana ahlaksız dedi
Ben ne ahlaksızlık yaptım ki, sevip evlenmekten başka bişey mi istiyorum ki ben. Ben ne istiyroum ya yasak olam bir şey ayıp olan bir şey mı istiyorum da bu şekilde tepkililer bana. Nolur kafaba takma gibi zsyler soyleyin. Çıldırıcam artık

Kız kardeşime babam ve erkek kardeşlerinden karşıydı kız kardeşim baba ya dugunumu yaparsın ya kaçarım deyince bir bakmisiz evlendi 2cocugu oldu. Bu işlerde birazda emrivaki gerekiyor

biz babama biraz emirvakiyle açmıştık konuyu,
çat diye koluma takıp getirdim yani,
ama annem ve abimden (özellikle abimden) tam destekliydim
ilişkinizden eminseniz geri adım atmayın, annenizle anlaşın alın getirin tanışmaya, sonra da ailesini getirirsiniz, çocuğu dövecek halleri yok ya...

Iki yıl sevdiğim adamla evlenmek için vermediğim psikolojik savaş kalmadı, eski konularıma bakarsan yol olur belki sana. Ilk baştan itibaren önyargılı şekilde davranıp istemediler önce sessiz içten savaş açtık birbirimize sonra sözsel olarak devam etti yıldırmaya çalıştılar ama baktılar olacağı yok vazgeçmiyorum mecbur boyun eğdiler. Size verebileceğim tavsiye şu an dik durun ve yapilan her olumsuz yoruma karşı kararlı olduğunuzu vazgeçmeyeceğinizi hissettirin. Sonrası Allah kerim. Ben şu an dört aylık evliyim çok şükür kavuştum sevdiğime, ben uzun ve zorlu yollardan geçtim umarım sen kolaylıkla asarsin engelleri.

Bir gelişme ekliyorum :( abimler ne halin varsa gör, 20 yıl sonra pişmanım diye kapımıza gelme hicbir zaman dediler, ve ilişkimin süresinin uzun olduğunu öğrendiğinden bana ahlaksız dedi
Ben ne ahlaksızlık yaptım ki, sevip evlenmekten başka bişey mi istiyorum ki ben. Ben ne istiyroum ya yasak olam bir şey ayıp olan bir şey mı istiyorum da bu şekilde tepkililer bana. Nolur kafaba takma gibi zsyler soyleyin. Çıldırıcam artık
Söyledikleri şeyleri tahmin eedebiliorum "sen onca zaman gez toz bizi salak yerine koy, bizden akıl alma şimdi de rızamızı iste, kim bilir ne haltlar yedin." Diye bağırarak hakaret yağdırma başlamıştır. Üzülme hepsi geçecek, geçiyor da inan. Ileriyi düşün ve şu an ailene zaman ver sakinlestikleri an al karşına konuş ciddiyetini görsünler.

Tavsiye vermek için gelmedim maalesef, zira benzer yollardan geçecek gibiyim bizimkiler daha ılımlı olsa da. Ama kararlılık asıl anahtar sanırım. Bir de ben şeye şok oldum, abilerinin hiç flörtleri olmamış mı da gelip bunu söylüyorlar? Uzun ilişki olunca ahlaksızlığa bağlıyorlar? Samimi şekilde söylüyorum hiç kız arkadaşları olmadıysa olay aile kültürü derim tamam olabilir derim de, erkektir yapar modunda aileler beni çileden çıkarıyor, öyle bir durum varsa altında kalmazdım ben yerinde olsam ettiği ağır lafın.

ya depresyona girmis gibi yapin. sakin girmeyin ama! gözleriniz hep kizarik olsun yemek yemiyormus gibi yapin.

olmadimi...

benim arkadasim yapmisti. tamam baba ayrildik dedi yalandan, sonra babasinin en ama en nefret ettigi yöreden karakterden birini buldu bunla evlencem diye tutturdu. adam hemen eski sevgiline dön dedi iki ayda evlendiler :eek:

Teyzemde mi yok ve başka akraba onu çağır erkekleri başına toplasın ve ikna etsin turşunu kuracak değiller kız istenirken atın nalı döverken size hiç saygıları yok çok zor bir durum

Hemen evleneyim demiyorum ki ama :KK61:
Onu bide babana sor (: Kız vermek çok zordur canım. Beni 28 yaşımda istemeye geldiler babam ayıla bayıla verdi. Eli kalbinde deli gibi titriyordu. Koltuğa zor oturttuk hareket bile edemiyordu. Bi ara gözleri falan kapandı. Düşün yani.. Hepimizin gözü üstünde bişey olsa acildeyiz. Zaten evlendim 10 gün sonra babamı kaybettim. Bazen diyorum benim yüzümden mi acaba. Ben gittim diye mi kalbi dayanamadı diye :(

Bence aracıyı çekin aradan artık. Hepsiyle tek tek konuşun. Kapı arkasında konuşulmasın mesele. Ciddi olduğu dökülsün ortalığa. Baktınız hala takmıyorlar, tek çare kalıyor: yumruğu masaya vurmak.

Dönüşümlü olarak, rica-rest-tehdit-rica-rest metodunu uygulayın. Bi yerde dirayetleri kırılıyor. :)

Back
X