Napıcam ben allah aşkınıza bi fikir bir şey söyleyin

romeom

Mutlu günler yakın
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
794
224
333
Hayırlı akşamlar. Konuyu uzatmadan direk gireceğim konuya. Bir erkek arkadaşım var uzun süredir birlikteyiz ve ciddi birer adım atmak icin yaşımızı ilerlemesini, biraz da ilişkide yol kat etmek istiyorduk. Fakat artık bu yolları aştık ve ciddi bir şeyler olsun istiyoruz .
Erkek arkadaşımın ailesi biliyor ve artik sira zor kısıma geldi ve benim de ailemin ogrenmesi gerekiyordu.
Annem en başından beri biliyordu ve tek karşı olmayan o. Babama da annem soyledi.
3 abim birde babam var ve hepsi kesinlikle karşılar. Her zaman en iyisinin olmasını istiyorlar benim icin, karşılarına 4 4lük bir insanda çıkarsam bir kusur bulacaklar diye düşünüyorum hem çok mükemmeliyetçiler(maalesef ) hemde evin tek kızı olduğum icin ilk tecrubelerini, ilk deneyimleri bende yaşayacakları icin ne yapacaklarını da pek bilmiyolardır ve bu yüzden böyle ters tepkiler veriyorlardir diye umuyorum
Babam ve abilerime hicbir zaman erkek arkadaşın E'sini soyleyememişimdir, bu konuda hep çok kıskançlardi bana karşı. Bu konuda hic töleranslari hiç yoktu. her biri,çok katı kurallilar.
Şuan babam bu konu icin karşısına çağırıp sormadı bile bana bu çocuk nedir nerelidir kimdir diye. Annemden öğreniyor her şeyi ve de bana not gönderiyor annemle, "kesinlikle olmaz ben istemiyorum" kararlarını
Abimler de aynı şekilde babam gibi, tek bir fotoğrafından erkek arkadaşımı yargılayıp "gözüm hic tutmadi" deyip köşeye çekiliyorlar.
Bir kere tanışmalarını istiyorum sadece ama hiçbiri razi değil. Hangisine söylesem büyük tepki alıyorum, benimle muhabbeti bile keser duruma geliyolar. Nasıl yapacağım nasıl ikna edeceğim hicbir fikrim yok

Erkek arkadaşımın bütün bunlardan haberi var ve aileme kendini sevdirmek adina her seyi yapmaya hazir
Bir tanissalar her sey biraz daha iyi olur diye dusunuyorum bazen
Bazen de tanıştıktan sonra "böyle dedi, böyle davrandi" diye daha da karşı çıkacaklar diye korkuyorum

Lütfen tecrübesi olan yada bir fikri olan herkes bir yorum bıraksın ne yapmamız gerektiğini şuan hiç bilmiyoruz ve ailem bana tavır aldığı icin çok caresizim, evde kimse beni karşısına alıp konuşmuyor fakat herkes bana tripli, sürekli bi laf sokma çabasına girdiler ve artik dayanamıyorum bu duruma arada kaldım
Abimle bu konu icin kavga ettik ve sinirlerim çok bozuldu yanlış yazdığım veya anlatamadığım şeyler varsa eğer affola

Babanıza mektup yazın. Babalar kızlarına dayanamaz. Baba evet dedikten sonra abiler susar.
Öyle mi dersiniz. Evet gerçekten aramızda ki bağ çok kuvvetliydi, ikimizde bir dedigimizi iki etmezdik diger taraf uzulmesin diye. Geçmiş zamanda kaldı maalesef bunlar iki düşman gibi olduk bu aralar
Ve babamla olan bu sağlam iliskimde bozulduğu icin ayrı bir güceniyorum

Babanıza mektup yazın. Dolu dolu, çocukkenki baba-kız aşkından başlayıp, sizin için sevgilinizin niçin doğru insan olduğu hakkında, babanıza benzeterek, bir o kadar duygusal, azcık duygu sömürülü belki, biraz ciddi ve kırılgan vs. tanışın bari mesajını da vererek.

Otursun, kestirip attığı, dinlemediğini okusun.

Istememe gerekceleri erkek arkadasinin tipini gozlerinin tutmamasi mi sadece? Baska nedenleri yoksa bence erkek arkadasin kendini kacip kurtarsin Yaslarniniz kac?

Erkek arkadaşında iyi yürek varmış yanlış yazmadiysaniz 3 abi :))
Neden karşı çıkıyorlar sebebi belli mi daha yaşı küçük, işi gücü yok vb gibi şeyler söylüyorlar mı

Çalışıyor musunuz? Aklıma görücü usulü süsü vererek tanıştırmak geldi ama fotoğrafını göstermişsiniz. Anne halleder bizde böyle mevzuları yahut babanızın sevdiği saydığı bir büyüğü varsa onu aracı yapabilirsiniz.

Yasiniz evlilik kucukmu? Buyuzden mi aileniz kabul etmiyor acaba

Acele etme. Şuan önünüzde sanki bir engel var aşınca mutlu olucaksiniz sanıyorsunuz o yüzden şuan güncel sorun olacak şeyleri ilişkide göz ardı ediyorsunuz. Kesinlikle aileni ikna etmeye çalışma inan aileler anlıyor. Bir bildikleri vardır yada içlerine doğan.
Bizim buralarda söylenir " kız aklı kaz aklı " diye aşağılayıcı gibi gorunsede malesef çok doğru karar verdiğimizi sanıyoruz. Yasadiklarinin bir benzerini yaşadım sadece tek abim vardı. Karşı geldim evlendim. Allah'a şükür yine mutluyum ama çok çaba sarf ettim. Tekrar aynı kişi ile evlenir misin dese biri evlenmezdim. Bütün pismanliklarim eşimden sonra.

Istememe gerekceleri erkek arkadasinin tipini gozlerinin tutmamasi mi sadece? Baska nedenleri yoksa bence erkek arkadasin kendini kacip kurtarsin Yaslarniniz kac?
Ben 23 erkek arkadasim 26 yasinda
Kisiligi meslegi egitimi cok daha iyi olabilirmiş. Her zaman her konuda hep daha iyisi vardır fakat bunu hiç kabullenmek istemiyolrar şuan

Erkek arkadaşında iyi yürek varmış yanlış yazmadiysaniz 3 abi :))
Neden karşı çıkıyorlar sebebi belli mi daha yaşı küçük, işi gücü yok vb gibi şeyler söylüyorlar mı
Kendi işinde mesleği de gayet yeterli benim icin
26 yaşında kendisi
Bahane arıyorlar sürekli

Evet çalışıyorum ve gördüler fotoğraflarını. Babamın siniri inadı herkesin gözünü korkuttugundan kimsenin bu konuda destekçi olacağını sanmıyorum ve abimde istemediğini sağolsun halamlara da söylediği icin, babamın saygı duyacağı bütün insanlar erkek arkadaşımı istemiyorlar suan

Kendi işinde mesleği de gayet yeterli benim icin
26 yaşında kendisi
Bahane arıyorlar sürekli
Babanız annenize söylettiğiniz için kırılmış olabilir mi acaba? Aramızdaki bağ kuvvetliydi yazmışsınız. Yaşınızda 23 en azından tanışmak için gayet makul bence. Haftaya düğün yapmayacaksınız nihayetinde... siz babanızın karşısına geçip bir tanış Babacım, tanıyınca sen de seveceksin deseniz babanız yumuşar bence. Abiler konusunda da annemin de 3 abisi var. En çok en küçük abisi ile anlaşırmış bekarken. O hala babamı pek sevmez 35 senelik evliler annemler

Ben 23 erkek arkadasim 26 yasinda
Kisiligi meslegi egitimi cok daha iyi olabilirmiş. Her zaman her konuda hep daha iyisi vardır fakat bunu hiç kabullenmek istemiyolrar şuan
Sen gercekten sana uygun olduguna inaniyorsan israrci ol. Belki de haklilar onu da hesaba katarak dusun canim. Insan bu durumlarda at gozluguyle bakabiliyor, kendimden biliyorum. Umarim en iyisi olur senin icin.

Benim mesajımı dikkate almadınız ama emrivaki yapmanız lazım
Babanız ve abileriniz net istememiş olsalar direkt size söylerlerdi.
Kimse sizinle muhatap olmuyor.
Gerekirse masucuktan depresyona girmiş gibi davranın ama masucuktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…