• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Napıcağımı şaşırdım

Karisamazsin, hamileysen hasta degilsin ya , yalniz kalabilirsin vs vs diyenler siz bagimsiz iki hayat yasamak icin evlenmis olabilirsiniz. Ama normal olan bu degil. Gündüzleri zaten işte geçiren bir adamin , aksamlari da ayri gecirmek gibi bi hevesi varsa defolsun bosansin oyle evlilik olmaz. Bunun hamilelikle de hic alakasi yok

Zaten küçük bi yerde yasamasak eminim sorunu dediğiniz yöntemle çözmüştüm etrafta sadece onun kuzenlerini tanıyorum diye ona güveniyo benimde bi arkadas cevrem olsa eminim şimdiye ev kusu olurdu

Gezmek için çevreye ihtiyaç yok ki tek de çıkıp gezebilirsiniz. Ben tek yürüyüş yapmayı, tek mağaza gezmeyi çok severim mesela.

Evet o günlük kabul ediyor ama dediğim gibi bakıyorum diğer gün kahve planları yapıyor nabzımı ölçer givi gitsemmi gitmesemmi diye beni yokluyor
Eger ayagini kesemezseniz surekli gider. Bizim akrabalarda öyle, bi basladi mi gerisi geliyor. Bebek dogduktan sonrada bebegin aglamasindan bunaldigi icin kahveye kacacak. Ayrica her gece yalniz kalacaksaniz ayni evde yasamanin ne anlamı var ki. Arada bir gitsinde isyeri oraymis gibi surekli kahvede olmasi sinir bozucu

Eger ayagini kesemezseniz surekli gider. Bizim akrabalarda öyle, bi basladi mi gerisi geliyor. Bebek dogduktan sonrada bebegin aglamasindan bunaldigi icin kahveye kacacak. Ayrica her gece yalniz kalacaksaniz ayni evde yasamanin ne anlamı var ki. Arada bir gitsinde isyeri oraymis gibi surekli kahvede olmasi sinir bozucu
Malesef korkumda bu allah korusun bu zamana kadar böyle olmayıp şimdi olmasına üzülme nedenimde bu

Eşinizin arkadaşları evliyse eğer misafirliğe gidin birbirinize. Sizde eşleriyle muhabbet edersiniz.. yada ikinizin de hoşuna gidecek başla bir aktivite yapın kendinize.
Birde hamile olduğunuz için daha duygusalsınızdır haliyle çok kafanıza takmayın. Çok üzerine de gitmeyin. Ama Ramazan ayına mahsussa bir saat gitmesine birşey demeyin bence ya.. belki gün içinde oruçlu olduğu için akşam bir saat arkadaşlarıyla sosyalleşme ihtiyacı hissediyordur

Evet dogru söylüyosunuz sanırım hamilelikten de fazla duygusal ve alınganım bu dönemde, cok tesekkür ederim hepinize arkadaslarım ablalarım inşallah bundan sonra tavsiyelere kulak verip durumları düzelticem 😶

Belki hamilelik psikolojisinden fazla alıngan davranıyor olabilirsiniz ama sizi de haksız bulmadım değil, eşinizle daha fazla zaman geçirmek ve ilgi beklemeniz çok normal bence bu konuyu tekrar açın ama bu sefer daha ciddi ve nötr bir şekilde konuşun

Merhaba arkadaşlar buralarda yeniyim daha doğrusu hep okurdum ama yazmaya cesaret edemezdim. Artık derdime bi çare bulmak bi akıl almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Ben 2senedir evliyim ve gurbetteyim istanbuldan ailemden uzaktayım. Bu zamana kadar eşimle bi sorunumuz yoktu cok şükür bi süre bebegimiz olmadı ki aslında uzun bi zaman da degildi sonrasında tam bebegimize hamileyiö her sey güzel gidicek derken ramazanın basından beri cok mutsuzum. Eşim cok nadir ayda yılda bi dısarı cıkardı ama ramazanın basından beri iftarı eder etmez kahveye gitmeye başladı. İşleri yogun degil diye başta bişey demedim bunaltmak istemedim ama oldugumuz evde korktugumu tek basıma sıkıldıgımı defalaeca söyledim güzel dille anlattım ama yok nafile. Bi gün gitmese diğer gün mutlaka gidiyor tamam cok durmuyor 1 2saat duruyor ama tamam desem her gün gidip takılcagını biliyorum. Sebebineyse işler yogun degil herkes iftardan sonra toplanıyor bende bulunmak istiyorum diyor. Bugunde calısmadı işi yoktu ve sabah daha ben uyanmadan evden cıktı 9da. 3bucuga kadar gelmedi neyse dedim cıksın evde bunalmasın tripte atmadım. Aksama yaklastı direkt kahveye gitsem etsem muhabbetlerine girdi. Bende dedim git tabi dedim aksam git sabah git sürekli git seni yok yazmasınlar aman dedim trip attım ama sinirlerim artık bozuldu bu zamana kadar böyle seyler yapmayan eşimin degişmesi moralman beni bozdu ve agladım bi köşede. Görünce de hemen sinirlendi bagırdı yeter artık usandım dedi bende benden mi usandın dedim cevap vermedi ve sonrasında kahveye gitti. Bide hala sanıyoki ben kahveye hayır diyorum sanıyo o zaman dısarı cıkayım diyo. Ben laf anlatamıyorum hamileyim diyorum korkuyorum diyorum eskiden olsa üstüme düşerdi sanki hayattan her istediğimizi almısız da birbirimizden bıkmışız gibi. Yoruldum artık her gün üzülmekten tamam gittiği gece yarılarına kadar degil ama ayda yılda bi giden adamın şimdi her gün tamam desem gitmesi artık beni cok yıpratıyo. Korkuyorum ya bebegimiz olunca daha cok giderse beni yalnız basıma bırakırsa diye. Ne yaptıysam olmuyo bagırıyorum kavga ediyorum uzaklasıyo güzellikle konusuyorum kırılsıgımı gösteriyorum 1gün duruyo 2.gün gitmek için gözümün içine bakıyo. Nolur yardımcı olun bana
Bunu sürekli tekrarlaması normal değil. Herkesin kendi özel hayatı gezmesi arkadaş ortamı olacak elbette sizinde olacak ama bununda bir sınırı var ki hamileyim diyorsunuz. Birde korkuyorum gitme demenizi bile ciddiye almaması rahatsız etti beni hamilelikte en azından biraz az vakit geçirebilir ki bende arkadaşlarımla buluşurum ama her gün 1 2 saat değil bunu eşim sorun ederdi diye düşünüyorum. Özel alanla ilgili bir konu değil bana göre kahveye gidip okey oynayan amcalar gibi olmuş erken başlamış bu hayata :D Hayır kavgasını etmesi bile saçma siz her gün arkadaşınızla o evdeyken hastayken ya da açken diyeyim artık düzenli olarak arkadaşınızla buluşsanız ne tepki verirdi acaba? Konuşsanızda pek düzelecek gibi gelmedi oyun bağımlısı olan çocuklar vardır ya bi nevi o hastalığa yakalanmış :D

Merhaba arkadaşlar buralarda yeniyim daha doğrusu hep okurdum ama yazmaya cesaret edemezdim. Artık derdime bi çare bulmak bi akıl almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Ben 2senedir evliyim ve gurbetteyim istanbuldan ailemden uzaktayım. Bu zamana kadar eşimle bi sorunumuz yoktu cok şükür bi süre bebegimiz olmadı ki aslında uzun bi zaman da degildi sonrasında tam bebegimize hamileyiö her sey güzel gidicek derken ramazanın basından beri cok mutsuzum. Eşim cok nadir ayda yılda bi dısarı cıkardı ama ramazanın basından beri iftarı eder etmez kahveye gitmeye başladı. İşleri yogun degil diye başta bişey demedim bunaltmak istemedim ama oldugumuz evde korktugumu tek basıma sıkıldıgımı defalaeca söyledim güzel dille anlattım ama yok nafile. Bi gün gitmese diğer gün mutlaka gidiyor tamam cok durmuyor 1 2saat duruyor ama tamam desem her gün gidip takılcagını biliyorum. Sebebineyse işler yogun degil herkes iftardan sonra toplanıyor bende bulunmak istiyorum diyor. Bugunde calısmadı işi yoktu ve sabah daha ben uyanmadan evden cıktı 9da. 3bucuga kadar gelmedi neyse dedim cıksın evde bunalmasın tripte atmadım. Aksama yaklastı direkt kahveye gitsem etsem muhabbetlerine girdi. Bende dedim git tabi dedim aksam git sabah git sürekli git seni yok yazmasınlar aman dedim trip attım ama sinirlerim artık bozuldu bu zamana kadar böyle seyler yapmayan eşimin degişmesi moralman beni bozdu ve agladım bi köşede. Görünce de hemen sinirlendi bagırdı yeter artık usandım dedi bende benden mi usandın dedim cevap vermedi ve sonrasında kahveye gitti. Bide hala sanıyoki ben kahveye hayır diyorum sanıyo o zaman dısarı cıkayım diyo. Ben laf anlatamıyorum hamileyim diyorum korkuyorum diyorum eskiden olsa üstüme düşerdi sanki hayattan her istediğimizi almısız da birbirimizden bıkmışız gibi. Yoruldum artık her gün üzülmekten tamam gittiği gece yarılarına kadar degil ama ayda yılda bi giden adamın şimdi her gün tamam desem gitmesi artık beni cok yıpratıyo. Korkuyorum ya bebegimiz olunca daha cok giderse beni yalnız basıma bırakırsa diye. Ne yaptıysam olmuyo bagırıyorum kavga ediyorum uzaklasıyo güzellikle konusuyorum kırılsıgımı gösteriyorum 1gün duruyo 2.gün gitmek için gözümün içine bakıyo. Nolur yardımcı olun bana
Yalnız başına kalmaktan mı korkuyorsunuz evde?

Biraz sakinleşin ve eşinizi salın, üstüne gittikçe daha beter hale geleceksiniz, benim eşim de hemen iftardan sonra kendini dışarı arkadaşına atıyor, ben de ilk zamanlar sitem ettim ama asla gitme demedim , hatta dün gitti ve sırf bem yanlız kalıyorum sıkılıyorum diye hemen geldi , siz sadece bunaldiginizi söyleyip geri çekilin kibarca , ağlamayın sızlamayın erkekler kendisine yapışan kadından kaçar, biraz kendinize yönlenin bekleyin eşiniz size belli aralıklarla vakit ayırsın , güzelce ifade edin kendinizi ağlayarak yapmayın tabi bunu..

Eminim dediğiniz gibi her gün bende bunu yapsam o da yeter artık gitme bulusma derdi. Daha dün sakinleşip konustugumda iyi o zaman dedim bende kendime bi arkadas bulayım ve sen vakit gecirirken bende vakit gecireyim dediğimde bozuldu ve artık kahveye gitmicem etmicem demeye başladı. Dediğiniz givi bi alıskanlıgı yoktu ama olmasından korkuyorum şimdiden evhamlanmak istemiyorum ama elimde de degil

Zaten geceleri de calısıyor su an dediğim gibi bi ara dönemde, normalde asla korkmuyodum tek basıma kalıyodum ama tasındıgımızdan beri de biraz korkularım olustu

Biraz sakinleşin ve eşinizi salın, üstüne gittikçe daha beter hale geleceksiniz, benim eşim de hemen iftardan sonra kendini dışarı arkadaşına atıyor, ben de ilk zamanlar sitem ettim ama asla gitme demedim , hatta dün gitti ve sırf bem yanlız kalıyorum sıkılıyorum diye hemen geldi , siz sadece bunaldiginizi söyleyip geri çekilin kibarca , ağlamayın sızlamayın erkekler kendisine yapışan kadından kaçar, biraz kendinize yönlenin bekleyin eşiniz size belli aralıklarla vakit ayırsın , güzelce ifade edin kendinizi ağlayarak yapmayın tabi bunu..
Sanırım biraz da bundan kacıyor dogru diyosunuz bazen kendimi ifade edemiyorum ederken de aglıyorum onunda en sevmediği şey aglamam

Arkadaşımın eşi bu kahve alışkanlığı yüzünden battı bitti Allah vermesin nasıl bir bağımlılık yapıyor insan karakterinde hayir boş boş oturuyorlar ne seviyoruz boş oturmalqri Allah yardimcin olsun canım

1 2kere gitmiştir sayılıdır böyle yaptıgı olmazdı ki işten gücten kafasını kaldıramıyodu şimdi bana söylediği iş güc yogunlugu olmadıgundan gitmek istemesiymişmiş
Hamile olmasanız gitsin boşverin derdim ama bebek sonrasını düşününce😕 akşamları bebeğin ağlamasından kaçıp yine gidecek. Siz bütün gün bebek bakıp akşam iki dakika babaya verip duşa gireyim diye hesap yaparken o kahveye gideceğim diyince delleneceksiniz.. şimdiden önünü alın derim

Sanırım biraz da bundan kacıyor dogru diyosunuz bazen kendimi ifade edemiyorum ederken de aglıyorum onunda en sevmediği şey aglamam
Ağlamayın kibarca derdinizi anlatıp kenara çekilin, ısrarı bırakırsanız eşiniz sizi anlayacak , ısrarcı ve sürekli ağlayan haliniz eşinizi sizden uzaklaştırır, eşinize yürüyüş için size vakit ayırmasını söyleyin eğer eşiniz berbat derecede hanzo değilse muhakkak size kayıtsız kalmayacaktır

Back