• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

napcam ben ..... yardım

vallahi midem bulandı konu sahibinin yazdıklarından. töbe yarabbim dinden soğudum be

42 üye ve 23 ziyaretçi :1: :1: :1: :1:

Bu kadar kişi içide olayı anlayan varsa bizi bi aydınlata bilir mi acabaaa ?

sözleri , aşkım ve mecbr olduğm için evlendim.. 1. eşim kabul etseydi yinede dönerdim ilk başta hulle için evlenmedm. yoksa hulle olsa başkasıyla evlenrdim. geçenler 1. eşimle konuştm dön diyor ama hulleyi kabul etmiyor . yani etseydi evlendiğimi derdim gel derse gderdim . çünki başta böyle düşünmedim 2. eşime haksızlık olrdu ama şimdi hak etmşti

2.eşinle evlendin ondan çocuk yaptın ama 1.eşin dön derse dönersin onunla da bunu konuştun ama o mantıklı bi adammış ki hulle denilen ,eğer anlattığın gibi sapkın bi şeyse, bunu kabul etmemiş..

dini ilmin var din din deyip durdun ama şu anlattıkların ve yaptıkların ne dine uygun ne bi şeye.Allah aşkına bari güzel dinimizi böyle saçmalıklara alet etmeyin,islam sapkınlıklar dini değildir!!

ve şunu anladım ki her durumda çocukların annesinin yanında kalması da doğru değilmiş,baba da kalmaya devam etsinler bence.

Son düzenleme:
sözleri , aşkım ve mecbr olduğm için evlendim.. 1. eşim kabul etseydi yinede dönerdim ilk başta hulle için evlenmedm. yoksa hulle olsa başkasıyla evlenrdim. geçenler 1. eşimle konuştm dön diyor ama hulleyi kabul etmiyor . yani etseydi evlendiğimi derdim gel derse gderdim . çünki başta böyle düşünmedim 2. eşime haksızlık olrdu ama şimdi hak etmşti
bir şey anlamadım. sarışınım ondanmı ki:53:

yanlış anlama diye özellikle belirttim. sana demiyorum ki.:50: bunu islamda yeri varmış gibi gösterip insanlara bu şekilde anlatanlara diyorum. tamamen kulaktan dolma bir saçmalık. sen yazdığın için senin yazın üzerinden anlatmaya çalıştım. umarım yanlış anlaşılmam yine:34:

aşkolsun olur mu hic, teşekkür ederim sen de yanlışı düzelttin. Üstelik kırmadan :)

kazene seslenıyorum dokunmakalbıme ıle bu kadın aynı kısı olabılırmı?
temmuz ayında bu yorumları o arkadasa yapmıs sımdı sorsan ustune gıtsen ben ılk esımden korkuya cocuklarımı gormeye gıdemıyorum der dokunmakalbıme gıbı bılemedım bende arastırılmalı?

Değildir, onun bir cocuğu vardı. Yenisi oldu.

aşkolsun olur mu hic, teşekkür ederim sen de yanlışı düzelttin. Üstelik kırmadan :)

Değildir, onun bir cocuğu vardı. Yenisi oldu.

bunun ıkı cocugu oldugunun garantısımı var
dokunmakalbımede annesı yuzunden evlenmıs cevre baskısı bılmem ne buda
dokunmakalbıme yazmamasına ragmen ılk esınden dolayı cocuklarını goremıyordur demıs dokunmakalbımede onaylamıs nasıl yanı bak gıt sımdı uzerıne ben ılk esımden korkuya cocuklarımı gormeye gıdemıyorum dıyecek

Reyting patlaması yaşanmış yine,hülle mi yapmışlar yoksa,aklıma şaban filimleri geldi süt kardeşlermiydi yoksa :28:

elmeyra hulle oynatmalık değil göstermelkde değil. 1. eşin seni 2. eşinle yatk odasndayken dinlemesi gerekiyor. öyle olsa boşasın dursun ne anlamı var hulle diye birşeyn... dini konuyu bırakın . 20 yıılk ilmim var derin mevzu bnlar polemik değil amacımız sadece yardmcı olun

konuyu islami boyuta getireen,yanlışça savunan sizsiniz..lütfen doğrusunu iyice öğrenip öyle savunun..kendinize kılıf amaçlı kullanmayın..sizin 20 yıllık ilminizin olmadığını,kulaktan dolma bilgilerle bu durumu savunduğunuzu düşünüyorum..
lakin Bakara suresinde bu konudaki Allahın sınırları açıklıkla yazılmıştır.ilk eşinden 3 kere boşanmanız gerekir.
ayrıca hülle helal değildir,hileli evliliktir.. eğer başka biriyle olan evliliğinizdeki eşinizle ölüm yada geçimsizlik nedeniyle ayrılık olmadığı sürece ilk eşe dönemezsiniz..

bu ne dıyo laaaaa:53:

kafam allak bullak oldu konu sarpa sarmış neydık ne olduk allahım daha neler duycam yarabbım nasıl bı dunyada yasıyoz:26:

konu sahıbı adam akıllı su konuyu baslı sonlu anlatta bı anlayalım kım ney necı anlamadım aynı kemal sunalın sut kardeşler fılmıne dondu kım sut kardes kım damat kım bısı anlamadım yemınleee

Son düzenleme:
Benim 20 yıllık ilmim yok hoş zaten 26 yaşındayım
Hülle kısmını da yeni duydum ama kapıdan dinleme vs. bana uydurma geldi
Bunun için 20 yıl ilme gerek yok akıl var mantık var, hangi eş eski eşinin yeni eşiyle yatak odasını dinler
Adım atamaz yahu ne yatak odası dinlemesi

Bi de gerçek evliliklerde bile insan çocuk sahibi olmak için 40 şey düşünüyo, maddi manevi evliliğin oturmasını..
Şimdi konu sahibi formaliteden evleniyo, şıp çocuk oluyo
İnşallah en azından bu sefer çocuğuna kendisi bakar

bende baska bır degınme yapayım bu bayan ıyı ıhtımalle 35 yasında kocasıda 25 yasında

Ya arkadaşım loğusalık sendromu mu yaşıyorsun anlamadım ki
önceliğini çocuklarına ver yazık valla ben acıdım onlara millet anne olabilmek için çırpınırken doğurup doğurup bu sorumsuzluk niye birde malzeme olarak kullanmayın onları

Ben bazı bilgilerimi paylaşmak istiyorum. Arkadaşım sen islam ilmini kimden nerden öğrendin?

Ben cahil bir insan sayılmam Osmanlı tarihi, Osmanlı Hukuku, Osmanlı sosyo ekonomik tarihi, hukuk dersleri ve ilahiyat dersleri almış bir insan olarak konuşmak istiyorum.

Günümüz islamiyetinde süre gelen çoğu uygulama Osmanlı uygulamasıdır. Yani hem Osmanlının icat ettiği uygulamalar var hem de Kuranda hadisde asıl olarak yer alan uygulamalar var

Çocukları babaya bırakmak Osmanlı hukuku uygulamasıdır belli bir yaşa kadar çocuklar annede kalır ondan sonra babaya geçer.
Anne tekrar evlenmişse çocuklar küçük olsa dahi babaya bırakılır

Hadis çeşitlerini de bilirsiniz hangisiyle amel edilir hangisiyle amel edilmez vs.. Bu osmanlı uygulamasının hadis dayanağı zayıftır.

Şu anki islamiyet anlaşıyışımız çoğunlukla osmanlı uygulamasından gelmektedir. Biz bazı şeyleri uygulamazsak islama ters düşmüş olmayız. Çünkü bazı şeyleri osmanlı icat etmiştir

Velhasılı kelam Türkiye Cumhuriyeti' nde çocuklar direkt babaya bırakılmaz ve sizin eşinizden ayrı çocuklarınızla bir hayat sürmeniz islamiyete ters düşmez..

Sizin bahsettiğiniz velayet sistemi osmanlı velayet sistemidir

Boşu boşuna hayatınızı berbat etmişsiniz. Yok 2. kez evlenip tekrar eski kocaya dönme niyetleri fln.. 3 boşanma hakkınızı da kullanmış mıydınız?

Ayrıca Hülle nikahı yoktur, 2. kez evlenirken 1. yle geri barışma ümidi taşımak hülledir.... Allah' ı kandırmak günah değil midir?

Yanlış bir şey söylediysem affola,

Osmanlının yaptığı her şey islama uygun değildir (kardeş katli vs) neden osmanlı uygulamalarına (velayetin babaya bırakılması ,hülle) bu kadar kafayı takıp hayatınızı mahfettiniz?

Mevzu tam Yalçın çakır'lık .)))

Gerçekten bari dini biliyorum 16 yıl mı 20 mi neyse artık ilmim var okudum demeyin kendimi CIRMALADIM ! burada..

konuyu islami boyuta getireen,yanlışça savunan sizsiniz..lütfen doğrusunu iyice öğrenip öyle savunun..kendinize kılıf amaçlı kullanmayın..sizin 20 yıllık ilminizin olmadığını,kulaktan dolma bilgilerle bu durumu savunduğunuzu düşünüyorum..
lakin Bakara suresinde bu konudaki Allahın sınırları açıklıkla yazılmıştır.ilk eşinden 3 kere boşanmanız gerekir.
ayrıca hülle helal değildir,hileli evliliktir.. eğer başka biriyle olan evliliğinizdeki eşinizle ölüm yada geçimsizlik nedeniyle ayrılık olmadığı sürece ilk eşe dönemezsiniz..
bakın size herşeyi daha açık yazcam çorba oluo yoka .... müsait olunca ok

Anladığımı yazıyorum dikkat kesilin.

Ebrar yıllar önce evlenmiş. 2 tane cocuğu var. Yürütememişler boşanmış. Ailesi istemediği icin cocukları babaya vermiş.

2 yıl sonra başkasıyla evlenmiş, adam cocukların benim cocuklarım demiş ama evlendikten sonra para yok diye cocukları görmeye gitmemişler. Para yok sen git demiş ama ebrar yeni kocası olmadan gitmek istememiş(?). Üstelik yeni eş dini vecibelerini de yerine getirmemiş.

Eski eş boşan gel demiş sonra vazgecmiş, ondan vazgecince yeni eşe aşık olmuş cocuk yapmış. Aslında niyetleri hülle yapmakmış :S

Yeni eş ailesine para veriyormuş.

Olay bu.

Back
X