Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
dinden soğumayın bılgılenmek için ıyı fırsat araştırın böyle bişi varmı
Anladığımı yazıyorum dikkat kesilin.
Ebrar yıllar önce evlenmiş. 2 tane cocuğu var. Yürütememişler boşanmış. Ailesi istemediği icin cocukları babaya vermiş.
2 yıl sonra başkasıyla evlenmiş, adam cocukların benim cocuklarım demiş ama evlendikten sonra para yok diye cocukları görmeye gitmemişler. Para yok sen git demiş ama ebrar yeni kocası olmadan gitmek istememiş(?). Üstelik yeni eş dini vecibelerini de yerine getirmemiş.
Eski eş boşan gel demiş sonra vazgecmiş, ondan vazgecince yeni eşe aşık olmuş cocuk yapmış. Aslında niyetleri hülle yapmakmış :S
Yeni eş ailesine para veriyormuş.
Olay bu.
Merak ettim baktım hülle nedirdiye..
Hülle:Üç talak ile boşanan bir kadının, boşadığı kocasına dönebilmesi ve tekrar ona helal olması için iddetinin bitiminden sonra ikinci bir kocayla boşanmak niyetiyle evlenmesi ve onunla zifafa girdikten sonra ikinci erkeğin de onu boşamasıyla tekrar boşanma iddeti bekleyerek evvelki kocasına dönmesidir.
Ölüm, boşanma veya dinden çıkma gibi bir sebepten dolayı fesih yoluyla bu evlilik sona ermiş bulunacak,
Ben bazı bilgilerimi paylaşmak istiyorum. Arkadaşım sen islam ilmini kimden nerden öğrendin?
Ben cahil bir insan sayılmam Osmanlı tarihi, Osmanlı Hukuku, Osmanlı sosyo ekonomik tarihi, hukuk dersleri ve ilahiyat dersleri almış bir insan olarak konuşmak istiyorum.
Günümüz islamiyetinde süre gelen çoğu uygulama Osmanlı uygulamasıdır. Yani hem Osmanlının icat ettiği uygulamalar var hem de Kuranda hadisde asıl olarak yer alan uygulamalar var
Çocukları babaya bırakmak Osmanlı hukuku uygulamasıdır belli bir yaşa kadar çocuklar annede kalır ondan sonra babaya geçer.
Anne tekrar evlenmişse çocuklar küçük olsa dahi babaya bırakılır
Hadis çeşitlerini de bilirsiniz hangisiyle amel edilir hangisiyle amel edilmez vs.. Bu osmanlı uygulamasının hadis dayanağı zayıftır.
Şu anki islamiyet anlaşıyışımız çoğunlukla osmanlı uygulamasından gelmektedir. Biz bazı şeyleri uygulamazsak islama ters düşmüş olmayız. Çünkü bazı şeyleri osmanlı icat etmiştir
Velhasılı kelam Türkiye Cumhuriyeti' nde çocuklar direkt babaya bırakılmaz ve sizin eşinizden ayrı çocuklarınızla bir hayat sürmeniz islamiyete ters düşmez..
Sizin bahsettiğiniz velayet sistemi osmanlı velayet sistemidir
Boşu boşuna hayatınızı berbat etmişsiniz. Yok 2. kez evlenip tekrar eski kocaya dönme niyetleri fln.. 3 boşanma hakkınızı da kullanmış mıydınız?
Ayrıca Hülle nikahı yoktur, 2. kez evlenirken 1. yle geri barışma ümidi taşımak hülledir.... Allah' ı kandırmak günah değil midir?
Yanlış bir şey söylediysem affola,
Osmanlının yaptığı her şey islama uygun değildir (kardeş katli vs) neden osmanlı uygulamalarına (velayetin babaya bırakılması ,hülle) bu kadar kafayı takıp hayatınızı mahfettiniz?
Merak ettim baktım hülle nedirdiye..
Hülle:Üç talak ile boşanan bir kadının, boşadığı kocasına dönebilmesi ve tekrar ona helal olması için iddetinin bitiminden sonra ikinci bir kocayla boşanmak niyetiyle evlenmesi ve onunla zifafa girdikten sonra ikinci erkeğin de onu boşamasıyla tekrar boşanma iddeti bekleyerek evvelki kocasına dönmesidir.
Ölüm, boşanma veya dinden çıkma gibi bir sebepten dolayı fesih yoluyla bu evlilik sona ermiş bulunacak,
E hani birinci eş, Ebrar'ın tekrar evlendiğini bilmiyordu![]()
Ebrar yıllar önce evlenmiş. 2 tane cocuğu var. Yürütememişler boşanmış. Ailesi istemediği icin cocukları babaya vermiş.
2 yıl sonra başkasıyla evlenmiş, adam cocukların benim cocuklarım demiş ama evlendikten sonra para yok diye cocukları görmeye gitmemişler. Para yok sen git demiş ama ebrar yeni kocası olmadan gitmek istememiş(?). Üstelik yeni eş dini vecibelerini de yerine getirmemiş.
Eski eş boşan gel demiş sonra vazgecmiş, ondan vazgecince yeni eşe aşık olmuş cocuk yapmış. Aslında niyetleri hülle yapmakmış :S
Olay bu.
Demek ki yatak odasını dinleme diye bi şart yok![]()
Bunların anlamı ne google amcadan sorarım ama burasını okumaya yetişemiyorum yoksa![]()
Olay bu.
O noktada kendiyle celişiyor işte. Ortalık sakinleşince basın acıklaması yapcak![]()
O noktada kendiyle celişiyor işte. Ortalık sakinleşince basın acıklaması yapcak![]()
dur ben de anladığım kadarıyla çelişkileri yazayım..
önce ilk eşim hala evlendiğimi bilmiyor dedi. sonra ilk eş önce evlen hille yapalım dedi. evlenince de vazgeçtiğini söyledi diyor
önce aşık oldum evlendim dedi. sonra ailemden kurtulmak için evlendim dedi. sonra durum nasıl olduysa yukardaki konuyla birleşti ve hille için evlendim dedi.
benim devreler yandı galiba![]()
yalnız basında kafa mafa kalmadı :44: açıklasada anlamayız artık bişi![]()
Bunların anlamı ne google amcadan sorarım ama burasını okumaya yetişemiyorum yoksa![]()
Öyle bişrey görmedim gogul amcanın yalancsıyım bende
Talak herhalde boşol diyor ya erkek o herhalde.öbürkünü bende bilmiyorum hemen araştırmaya geçiyorum![]()