Napcam ben şimdi

Eleştirmeden yargılamadan anlamaya çalışan birkaç fikir... Ben de böyle olmasını istemezdim.
Istemezdim diyosunuz da hâlâ ayni yerde kalmışsınız göze yasakmi var ki siz değil başka biri olsa idi onada size baktığı gibi bakacakti kendi evliliginizi riske atmaya degermi. Bekarken goze alamadiginiz cesareti şimdi nasıl gösteriyorsunuz madem eşinizibsevmiyorsunuz bosanin ne yaparsaniz yapın

Ne yapayım diyorsunuz ya hani “boşanabilirsiniz” mesela en azından eşinizi aptal yerine koymamıs olursunuz.

Gerçekten sonradan ne yaptım ben dedigim bir şey oldu. Burada linclenmek için yazmadım. Karşımda o şekilde baktığını gördüğümde donakaldim işte. Hiç aşık olmadınız mi. Sorsan hepiniz aşkı memnu seyredersiniz. İnsanlar hata edebilir kalbine yenik düşebilir. Akıl isteyen birine karşı ne kadar acimasizsiniz. Hata ettim diyorum kabul ediyorum olan oldu şimdi napiyim diyorum yaptığımı yargilayin demiyorum ki. Tanımadan bilmeden yargı yapıyorsunuz. Belki ben de kötü biri değilim insan aşık olduğu zaman aklını mi kullanabiliyo
Aşk-ı Memnu hiç seyretmedim ama aşık oldum tabi ki. Ama konu bu değil, konu birine aşık olduğunuz halde eşinize hala yalan söylüyor oluşunuz. Üstelik "diğer kişi" de evli!
Eğer eşinizle dürüst bir şekilde konuşup evliliğinizi sonlandırsaydanız, burada bambaşka tepkiler alırdınız.

Gerçekten sonradan ne yaptım ben dedigim bir şey oldu. Burada linclenmek için yazmadım. Karşımda o şekilde baktığını gördüğümde donakaldim işte. Hiç aşık olmadınız mi. Sorsan hepiniz aşkı memnu seyredersiniz. İnsanlar hata edebilir kalbine yenik düşebilir. Akıl isteyen birine karşı ne kadar acimasizsiniz. Hata ettim diyorum kabul ediyorum olan oldu şimdi napiyim diyorum yaptığımı yargilayin demiyorum ki. Tanımadan bilmeden yargı yapıyorsunuz. Belki ben de kötü biri değilim insan aşık olduğu zaman aklını mi kullanabiliyo

Ne aski Allah askina. Ortada bir b** yok, ama esinizi aldatmaya yetiyor. Terapi alin bari

Ya yok bide kim size nasıl akıl versin istiyorsunuz ki?? Ne diyelim meselaa “aa adam size mi baktııı ay ne romantik kocanız görmedi inşallah?” Falan mı?? Şaka mısınız nesiniz inşallah kocanız sizin farkınıza varır da boşar sizi. Zira sizler gibi insafsızlar yüzünden kimse kimseye güvenemiyo bu devirde. Aslında neler derim de neyse.

Adamı yicek gibi baktiginiz icin o da size bakiyordur bence. Agziniz yok mu adamla gidip konusmak yerine bakip bakip sonra baskasiyla neden evlendiniz? Allah kocanizi kurtarsin ya

Şaka gibi. Bihter tasinamazdi çünkü. Biz kötüyüz aynen. Neyse ben alacağımı aldım. Teşekkürler.
Biz Aşķ-ı Memnu izledik ama bu bahanemiz olamaz,o zaman her izlediğimiz uygunsuz şeyi izlediğimiz dizide vardı diye normalleştirelim.
Bir sır vereyim mi dizideki Bihter bir karakter sadece ve yıllardır başkasıyla evli,Behlül de öyle hatta Nihal bile çoluğa çocuğa karıştı hemde Behlül 'le değil.
Gerçek hayatta ahlaklı insanlar baba yerine koydukları amcalarının eşleriyle kırıştırmıyorlar. Ha istisnalar muhakkak var ama onları da normal karşılamıyoruz,normal değil zira.
Başkasına aşık olabilirsiniz bu normal ama boşanır sonra yaşarsınız ne yaşamak istiyorsanız kimse size birşey diyemez bekarsınız çünkü ama adam evli,siz evli ne halt yemeye bakışıyorsunuz elin adamıyla. O adamın eşine de yazık sizinkine de.

Eee peki karşı taraftan Bi ışık filn var mı? O kadar şarkı söylüyorsun n o napıyor mesela. Sana nasıl Bi yardım yapalım ki yani biz bak ma görme düşünme 🤷🏼‍♀️

Merhaba, uzatmadan konuya girmek istiyorum her sene gittiğim bir tatil yerindeyim. Yıllardır buradaki çocuktan hoşlanıyorum. Çocukta bakıyor ilgileniyor gibi vs ama çok dengesiz. Uzun yıllardır gelip gittiğimiz yaşım geçtiği için falan filan artık sevdiklerimle iflah olmayınca beni seven biri ile evlendim. Birkaç yıl sonra çocuğa fake hesaptan yazdım. İsim vermeden seni seviyorum artık icimde tutamayacagim gibi.. o da çok ilgi gösterdi. Ama bir şey olmayacağını evli olduğumu belirttim. O da evlendi. Yine tatile geldim yine benim olduğumu bilmeden bakiyor ne zaman baksam göz göze geliyoruz. Yine böyle takılırken başımı kaldirdigimda bana baktigini farkettim bu sefer başımı çevirmedim gözünün içine içine baktım o sıra şarkı çalıyor ben de eşlik ediyordum "..kendi kendimle hep sıfırdayım, senin dağların benim yollarım o sen olsaydın.... " Böyle o da gözünü kırpmadan öylece baktı. Sonra hatta yüksek bir yerdeydim oraya bakmak için başını kaldırdı. Çok seviyorum ama yaptığım yanlış biliyorum kendimi alikoyamiyorum yıllardır yapmadığını neden şimdi yapıyor bilmiyorum. Adama baka baka söyledim şimdi yüzüne de bakamıyorum. Kendimi de ifşa etmiş gibi oldum.
kimse sizin ahlak bekçiniz değilki,doğru yada yanlış bunu siz yaşıyorsunuz,bu konu sizden başka kimseyi ilgilendirmiyor,yanlış olduğunu düşünmüşsünüzki buraya konu açıp içinizi dökmüşsünüz,erkeklerde kadınlarda eşlerini aldatıyor bunun önüne geçemiyoruz maalesef,evlenirken her insan eş adayına güvenerek,inanarak evleniyor,maddi manevi ortak oluyorsunuz,en önemlisi çocuklarına anne yada baba oluyorsunuz,bu değerler çok önemli,size göre yada başkalarına göre evlilik önemli olmayabilir ama eşinize ve karşı tarafın eşine göre önemlidir belkide,şöyleki bişeyler yaşarsanız bir ailenin dağılacağını,bir kadının yalnız kalacağını,herşeye en başından hayal kırıklıklarıyla başlayacağını unutmayın,yanlış eş seçiminizin bedelini başka bir kadın ödememeli,baskasına ilgi duymak,bişeyler hissetmek sorun değil önemli olan doğru zamanda doğru kişiyle olması,adam bekar olsaydı boşanır birlikte olurdunuz,ama böyle hiç hoş olmamış.

Merhaba, uzatmadan konuya girmek istiyorum her sene gittiğim bir tatil yerindeyim. Yıllardır buradaki çocuktan hoşlanıyorum. Çocukta bakıyor ilgileniyor gibi vs ama çok dengesiz. Uzun yıllardır gelip gittiğimiz yaşım geçtiği için falan filan artık sevdiklerimle iflah olmayınca beni seven biri ile evlendim. Birkaç yıl sonra çocuğa fake hesaptan yazdım. İsim vermeden seni seviyorum artık icimde tutamayacagim gibi.. o da çok ilgi gösterdi. Ama bir şey olmayacağını evli olduğumu belirttim. O da evlendi. Yine tatile geldim yine benim olduğumu bilmeden bakiyor ne zaman baksam göz göze geliyoruz. Yine böyle takılırken başımı kaldirdigimda bana baktigini farkettim bu sefer başımı çevirmedim gözünün içine içine baktım o sıra şarkı çalıyor ben de eşlik ediyordum "..kendi kendimle hep sıfırdayım, senin dağların benim yollarım o sen olsaydın.... " Böyle o da gözünü kırpmadan öylece baktı. Sonra hatta yüksek bir yerdeydim oraya bakmak için başını kaldırdı. Çok seviyorum ama yaptığım yanlış biliyorum kendimi alikoyamiyorum yıllardır yapmadığını neden şimdi yapıyor bilmiyorum. Adama baka baka söyledim şimdi yüzüne de bakamıyorum. Kendimi de ifşa etmiş gibi oldum.
Hadi be ordan terbiyesiz bide utanmadan yazıyosun ne edep kalmış ne bişey kocan yapsa sadece baktı diye şerefsiz diye ortalıgı inletirsin bunları normallestirmeye calışmayın artık siz evlisiniz evli kendinize gelin ayıp be ayıp böylelerine ne derler biliyosunuz dimi burda yazmak yasak olmasa yazardım da dua et! O bakan gözlerin kör olsun eger o bakışları bile yapacaksan kocanı boşıycaksın öyle ne halt ediyosan ediceksin sonra adamların da basını belaya sokuyosunuz yazık adama yemin ederim kelimelerim yetmiyo artık ya!!!!

"Şaka gibi...Bihter taşınamazdı sanki" demişsiniz.
Şaka gibi olan sizsiniz esasen, bir roman kahramanını şurada emsal gösterip bundan medet umuyorsunuz.
Kaldı ki, hangi aklı başında insan "Ah yavrum, ne yapsın kızcağız, aşık işte..." diye güzelledi ki Bihter isimli karakteri?

Neymiş, "insan aşıkken aklını mı kullanıyor"muş.
Aklınızı bal gibi gayet sinsice kullanıyorsunuz işte,

Kocanız yanınızdayken, "ne yapalım şekerim aşk bu akıl mı bırakıyor" diyip elin evli herifinin gözüne baka baka aşk şarkılarına eşlik etsenize...
O zaman başım gözüm üstüne, derim ki, "Ahlâksız değil yahu kadın, delirmiş, Allah yardımcısı olsun."

Aldatma, içerdiği cinsellikten, cinsel sadakatin ihlal edilmesinden ibaret bir şey değildir.

Aldatma; korkak, kolaycı, iradesiz, bireysel ahlak normları oluşmamış, kendine ve başkalarına zerre saygısı olmayan, bir hazdan feragat etmemek uğruna dürüstlükten feragat eden bir insanın, bilerek isteyerek, planlayarak, başka bir insanın arkasından, o insandan saklayarak ve bunun için eylemlerini gizleyerek, yalan söyleyerek hareket etmesi, bunda bir beis görmeyecek tiyniyette olmasıdır.

Kadını da bir erkeği de bir bunun; Elin evli kadınına baka baka aşk şarkıları söyleyen evli erkeğe "şerefsiz" diyoruz da, kadın olunca mı ağzımızı korkak alıştıracağız.

Anonimliğin arkasına saklanıp, böyle bir şeye anlayış göstermemizi talep etmenizi de, kendi adıma , hakaret kabul ediyorum.
Ben nelerin anlayışa lâyık, nelerin kınamaya lâyık olduğunu anlayacak yaşta ve karakterdeyim, başka kapıya...

ikinizinde eşlerine üzüldüm aynı şeyi size eşiniz yapsa ne hissedersiniz yazık gerçekten sadakat nerde kaldi bu evliliklerde yaa valla insanlar iyice yolunu kaybetti

Müge anlının sözü geldi aklıma “ Aşkım aşkım aşkım aşkım, başlayacağım sizin aşkınıza”. Siz eşinize resmen boynuzluyorsunuz. Vicdanınızı rahatlatmak için de buradaki insanlardan size destek olmalarını ,fikirlerini yazmalarını bekliyorsunuz. Ban yemeyeceğimi bilsem neler neler derdim size.

Sizin gibilerin ağzına pelesenk olmuş. “Kınadığınızı yoşomodon olmozson”. Siz milletle oynaşın sonra biz kınadık diye onu yaşayalım. Oldu canım başka bir isteğin de var mı ?

Evli barklı kadınsınız. Utanın yaptığınız şeyden dolayı. Yüzünüz kızarsın. Nasıl eşinizin yüzüne bakıyorsunuz. ? Eşinizi istemiyorsanız ayrılın sonra ne b.k yerseniz yiyin. Ama kimseyi aldatmayın. Düzeltmek istiyorsanız bir daha o tatil yerine gitmeyin. Tercihlerinizi de doğru düzgün yapın. Siz istediniz o adama bakmayı da yazmayı da. Ellerinizi “aşk meleği” mi kullandırttı da aşık oldum öyle yazdım diyorsunuz.

Yazık eşinizin haberı yok yaptığınızdan, vicdanda mı yok sizde hem karşı tarafta evli, karşı tarafında eşi var anlam veremedim durduk yere hayatınıza macera arıyorsunuz. Allahtan korkun linçlemek için yazmadım ama yazık gerçekten. Aklınızı başınıza alın.
Size yapılmasını istemediğiniz şeyi siz de karşı tarafa yapmayın

Bunda akıl alınacak bir şey yok. Boşanıyorsun, evli adamlardan uzak duruyorsun, sonra ne halt yemek istiyorsan tekil başına tekil olanla yiyorsun. Gayet basit.

X