• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Namaz !!!

RABARBA

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
2.245
13
158
İstanbul
İşten eve evden işi gidip gelip duruyorum. Kendimi inanılmaz boşlukta hissediyorum. Hergün sabah ezanına uyanıyorum. 5 vakit namaz kılmak istiyorum ama bir türlü sureleri ezberleyemiyorum. Sabah namazında Nas-Felak surelerine gelince aklım duruyo okuyamıyorum baştan başlamak zorunda kalıyorum namaza. Ağlıcam artık niye yapamıyorum niye ezberleyemiyorum diye. Siz namaza ilk nasıl başladınız nasıl ezberlediniz ?

Canim tebrik ederim.. sen iste Allah yardim eder.. istemek basarmanin yarisidir:27:
ben bi deftere sirasiyla namazin hareketlerini i$te okuyacagim sureleri falan yazdim.. namaz kilarken onu hic yanimdan ayirmiyordum öylelikle ögrendim namazi:34:
insaallah sende sureleri ezberlersin.. bende butun sureleri bilmiyorum ezberlemem gerekiyor:61:

Ezberleyene kadar kagida yaz yaninda dursun bakarak kilarsin cnm

arkadaşım Rabbim muvaffak etsin.. şuan öğrenme aşamasında olduğun için ufak bir kağıda yazıp sureyi elinde bulundurabilirsin öğrendikten sonra zaten problem yok Rabbim niyetini halis eylesin yardımcın olsun inşALLAH

Rabbım hayırlı ve daım etsın.namazda eger yanliş birşey yaparsan namazı bastan almana gerek yok sehıv secdesı yaparsan yeterlıdır.ilmıhal kıtaplarından bulabılırsın nasıl yapıldıgını...gerçekten adına cok sevındım...

Gün içinde gerekli gereksiz bir sürü şeyi aklımda tutarken nasıl bunları ezberleyemiyorum anlamıyorum. "ykyy" çok sağol.

Rabbım hayırlı ve daım etsın.namazda eger yanliş birşey yaparsan namazı bastan almana gerek yok sehıv secdesı yaparsan yeterlıdır.ilmıhal kıtaplarından bulabılırsın nasıl yapıldıgını...gerçekten adına cok sevındım...

Sehıv secdesi. Araştırıp bakıcam canım çok sağol

Arkadaşların dediği gibi bir kağıda yaz sureleri, seccadenin yanına koy ordan kopya çek:6: kopya çeke çeke zaten bir müddet sonra bakmışsınki ezbere biliyorsun.:46:

Ağaç yaşken eğilir derler ya valla doğru, ben bütün sureleri ilkokuldayken ezberledim ve asla unutmadım.

Canım surelerin tamamını ezberlemeye çalış tabi ama bu öğrenme sürecinde sadece bildiğin surelerle kılabilirsin namazı. Örneğin her rekatta kevser suresi okuyabilirsin fatihadan sonra. Ama tabi bunun fetvası bir yandan da diğerlerini öğrenmeye çalışmak şartıyla verilmiştir. Allah cümlemizin ibadetlerini daim ve kabul eylesin

Canım surelerin tamamını ezberlemeye çalış tabi ama bu öğrenme sürecinde sadece bildiğin surelerle kılabilirsin namazı. Örneğin her rekatta kevser suresi okuyabilirsin fatihadan sonra. Ama tabi bunun fetvası bir yandan da diğerlerini öğrenmeye çalışmak şartıyla verilmiştir. Allah cümlemizin ibadetlerini daim ve kabul eylesin

Evet evet ben de öyle biliyorum..
Bildiğim surelerle kılarım ben hep...
Aslında benim de var eksik surem ya..:14:

Allah herkese hiç eksiksiz kılmayı nasip etsin. Çok istiyorum gerçekten içim coşkuyla doluyo düşündükce :61:

canım nemutlu Allah kabul etsin inşllhn. sende üzme kendini olur yavaş yavaş .ben sureleri küçükken ezberledigim için aklımdaydı hep.şaşırdıgım noktaları namaz hocası kitabı var onu yanıma koyuyordum bakarak kılıyodum bi süre sonra alışıyorsun kendiliginden kılıyorsun artık namazını bırakma devam et Allah kabul etsin canım:70:

Canım sen kıl da sureleri unuttum diye üzülme, zaten tam okuyamasan da melekler tamamlarmış annem öyle söylerdi.
Ben de birkaç sure dışında bilmiyorum, hatta hangi namaz kaç rekat onu bile internetten falan araştırıp öğreniyorum.
Ramazanda biraz kılmıştım gerçekten çok acı dinini bilmemek.
Ama geç kalmış sayılmayız, ben de bir kitap alıp öğrenmeyi düşünüyorum.

Tebrik ederim seni canım.
Bende ufakken öğrenmiştim unutulmuyor o zaman.
Arkadaşların tavsiyeleri çok mantıklı.

Sabah namazını kılabiliyorum çok şükür. Ama namaz arasında unutuyorum bazı şeyleri. Geriye kaldı 4 onlarıda halledicem inşallah :26:

Canım sana kendi yöntemimi önereyim belki faydası olur.
Ben kağıda yazıp odamın kapısına yapıştırmıştım, uzun sureleri bile o şekilde ezberledim, gözüme çarptıkça okuyordum bir süre sonra ezberlediğimi farkettim...

Back
X