Namaz

Cemil Tokpınar'ın Sabah Namazına Nasıl Kalkılır? diye bir kitabı var yıllar önce okumuştum çok tesirli sevdiriyor okurken ama gel gör ben de gevşetiyorum komşumuz babasını kaybettikten sonra rüyasında görmüş babasını babası demiş oğlum namazlarını sakın aksatma burada çetin bir azabı var deyince ben baya korkmuştum ama aksattığım oluyor Allahım affetsin bizleri

Evet gerçekten zor bir imtihandan geçiyorsun okuyunca ve ayriyetten kendimi yerine koydum. Zor. Belki de senin sınavın o. Bırakma dahada sarıl. Düşün sen o ortamda bile Allah tan vazgeçmiyirsun bunun mükâfatı az olurmu. Bir yandan da nimet aslında. Zor ama sonuç çok iyi olacak inşallah.

Hayırlı akşamlar yorumun için çok teşekkür ederim neden namaz kıldığımizin en güzel cevaplarından biri de şu, bu çemberinde içinde olduğumuzu göstermek için. Dikkat edin bak namaz kilmadigimizda, ya da kilmadigimda diyeyim, kuran da okumuyorum. Dışarı çıkarsam başörtüsü takıyorum hepsi bu. Sorarsan da Müslümanım. Ama namaz kilmadigim zamanlarda diğer herkesten pek bir farkim kalmıyor. Allah'ı düşünmüyor dünya işlerine yoğunlaşıyorum. Allah'ı dusunmedigim için günahlar işliyorum. Daha çok küfür ediyorum mesela dedikoduya düşüyorum. Daha kötü bir insan oluyorum kendimce. Kilmadigimi bildiğim için İcten içe bir huzursuzluk da var bu yüzden böyle huzursuz bir insan olup o enerjiyi de aileme dağıtıyorum. Hiçbir şey yapasim gelmiyor
Ama namaz kılan bir insan olunca istesende o iyilik çemberinin içinden çıkamiyorsun. Olaylara bakışın güzelleşiyor. Merhametin güzelleşiyor. Huzurun geliyor bütün eve yayılıyor. İyi yönlerini ortaya çıkarıyor yani. Günde 5 vakit olması da Allah'ı hiç unutmamani sağlıyor. Gerçekten namaz farz kilinmasaydi Allah'ı bu kadar hatırlar mıydık bilmiyorum.. Namaz iyi ki var

İnşallah canım çok isterim iyi olsun..

Bende çok rüyalar gördüm Allah hayır etsin. İnşallah tovbelerimiz kabul olur da Allah'ın rızasını kazanırız biz de

Her vakit niyetini yenile canim
Akşam yatarken niyetini al ve uygun zamanda uyumaya gayret et..
Uyku hali bize fayda versin istiyorsak öncelikle ibadetlerimiz için kolaylastiracak şekilde düzen kurmalıyız..
Hayatımizi imanimiza göre sekillendirmeye çalıştığımız da tüm kolayliklar bizle geliyor.
Hayatta herşey ile ilgili adablar var tavsiyeler var.
Yolculukta misafirlikte dışarda içerde..
İlmihal akaid fıkıh dersleri de çok önemli..
Hergun bı sohbet dinlemek istifade etmekte besler içimizi.. yani yaşam seklimizde niyet edersek güzel şeylere Rabbim kolaylaştırır inşallah.
Tembellik duygusu hepimizde var ama Allah'ın izniyle öncelikle asacağız inşallah
Sunnetlerde çok yardımcı oluyor düzenli yaparsak. İstiğfar edip acizligimizle bu yolda sabit kalmayı dileyecegiz son nefese kadar başka elimizden gelen de gereklere uymak

Hiçbir şey önüne geçmiyor. Daha önemli hiçbir isim yok. Sabah namazı namazların en tatlısı en şekeri. İnşallah bende baslicam kalkmaya elimden geleni yapicam

Hiçbir şey önüne geçmiyor. Daha önemli hiçbir isim yok. Sabah namazı namazların en tatlısı en şekeri. İnşallah bende baslicam kalkmaya elimden geleni yapicam
Annemin sözü aklıma geldi biz namaza başladığımızda sabah namazına kaldırırken derdi ki

Cennetin anahtarını veriyorlar bu namazı kilana almak ister misin?

Boyle kalkardik namaza.
En erinmedigim namazdır uyanabildigim müddetçe.
Soğuk suyla alırdık o zaman abdesti. Üşürduk kış günü.
Annem bu namaz diğer namazların en tatlısı bu yüzden derdi.

O günler ah o günler. Şimdi konfor olarak daha rahat yaşasak da şükrümuz çok çok az.
Allah im affetsin hidayet versin inşallah.

Secdede öylece kalabilirim Allah'a en yakın olduğumuz an oymus ya.. Sanki sarılır gibi geliyor bana. Allah'a sarilmak ne güzel bir şey olurdu böyle kollarınla. Bu güzel mesaj için teşekkür ediyorum çok çok iyi geldi h m iyi ki varsın, varsınız

Amin inşallah.. Uykudan ayilmayalim diye sıcak suyu bekliyoruz resmen simdi.

Haydiiii öyle ise
Çok.sukur hatırlatana yolumuz açık olsun

Tabiki bu anlattığın durumlar kolay değil, ama bu bizi yıldıramaz bendeki durum da eşimle zıt şekilde aslında, o dini hassasiyeti olan bi ailede büyümüş birçok şeyi benden daha iyi biliyor, yapsa daha güzel yapacak yani. Ama bu o kadar özel bi durum ki Allah la kul arasında o yüzden kimseye müdahele edemeyiz, kimsenin de bize edemeyeceği gibi. Dediğin gibi bu zorluklar senin için hayırlara vesile olacaktır belki de. ❤

Çok şükür var. Dahada sıkı sıkıya sarılmayi nasip etsin Rabbim. Manen çok şey katıyor .insanı yumuşatıyor kendini iyi hissettiriyor ayrıca bide bir ferahlik anlatılmaz yaşanır.

Öncelikle söylediğin regl sonrası durumu aynen yaşıyorum. Benim kilmamak değil de zor geliyor ki bu çok normal geliyor bans. O kadar aradan sonra ısınma turum 2-3 gün sürüyor.

Namaz durumu yerleşene kadar tövbe durumlarıni çok yaşadım, yüzüm yok diye ağladım vs. Mahcubiyet çok insanı ama tevbe etmek, edebilmek ulvi bir durum benim için.
Disari çıktığım zamanları namaz saatine göre ayarlamaya çalışırım. Sırt çantamda namaz elbisesi, tülbent ve şu otel terliklerinin olduğu bir poşet bulunur hep (tesettürlü değilim) Kilamadigim zaman olur mu tabi ki olur, önce tevbe sonra kaza olarak sonra ki vakitte kılarım.( Kaza namazı konusunda ikna olmuş değilim, vakti olan ve her durumda yapılabilen bir ibadetin kazası olmaz diye dusunuyorum. Bu tamamen benimle ilgili)

Namaz konusunda beni tetikleyen kutsal kitabımız. Her yerinde tekrar eden, namaz kılın ve zekat verin ikilisi. Yani anladım ki bunun kaçışı yok. Yine kitabımızda, sabah namazı sahitlidir diye bir ayet var. Özellikle sahitlidir yazdığına göre ayrı bir hikmeti olduğunu düşünüp sartlaniyorum

Ben namaz kılmayı şoyle alışkanlık haline getirdim..hani Mahser yerinde anne babanın bile seni tanımayacağı o yangın yerinde yalnız başınayken Peygamberimiz insanlar arasında dolaşıp "bu bizdendir" deyip müminleri golgelenecekleri bir yerde toplayacak ya..işte o gün benim karşıma geldiginde bu bizden değildir dersee ve eklerse ahh ne yaptın sekerpare neden vaktini bosa harcadın çok ağladım sizin için ama düzelmediniz derse...ya gönül koyarsa..ve hatta şu an Peygamberim benim için aģlıyorsa..Peygamberimiz ummeti icin bunca göz yaşı döküyorken o gözyaşlarından biri benim için olmamalı...ben tebessum sebebi olmalıyım o mübarek yüzde..
Dusun ki bir yol uzerindesin(hayat yolu) ve bu yolda önünde Allah Rasulü gidiyor..ayak izlerine basa basa gidiyorsun..hic birden ben bu izlere basmayayım dermiydin?eminim demezdin...bunu düşün namazi aksatmak icimden geldiginde bak nasil direliyorsun
Sabahları kalktığında kendine dua et..ilk sözun besmele ardından da Allahim beni abid kullarından eyle diye dua et.ardindan esine çocuğuna..abid çokça ibadet eden demek.tabi sen arttirabilirsin abid arif saliha sadık kullarından et diye.kendini hesaba cekmek tabi ki cok önemli ama dua da çok önemli biraz da gözyaşı ağlamak lazım halimize..gönül ıslak olacak biraz..
Sevgi ve Dua ile

Ah ah chococan. Benim de kanayan yaram bu. Kocaman göbeğimle hamile iken hiçbir vakti aksatmazken şimdi neyin şımarıklığını yaşıyorum bilmem. Hiç aksatmayan arkadaşlar yazsınlar bunun sırrını.

Ya ama bu konu harika
Maalesef bende calistigim icin cok namaz kaciriyorum ama birseyi unutuyoruz
Kacirdigimiz tek bir vakit icin 80 sene cehennemde yanacagiz diye birsey okumustum namazlari kacirmasak bile vakitleri gecirincede cok buyuk gunahti onun icin de bir ceza vardi simdi yazarken umursamiyoz ama 80 sene ne demek vaktimizi o kadar bosa harciyoruz ki bende kurana basliyorum bir ay duzenli gidiyor sonra kaliyor oyle kacirdigimiz tek vakit icin uzulmuyorsak maalesef sorun var seytan insani kotuye surukluyor

Üstelik dünya yılıyla değil o 80 sene,ahiret hesabıyla, yani belki bizim dünyada bildigimiz 365x80 günden daha fazla bile olabilir.
Bunu 80 yılı düşünür, her vakti kılarım çok şükür.
Kılmak hep niyetinizde olsun, "Allahim kılmak istiyorum, bana yardim et, islerimi-ortamimi musait eyle" diye icinizden istemek. Allah bi kolaylığını veriyor lohusayken bile.

Allah yardimcimiz olsun boyle dusununce cok zor hafife alinacak gibi degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…