Namaz, dua ve manevi sohbet alanı

10 sene önceki olayı hatırlarım insan ? Kör olası hatırlatıyor namazda .bende amannnm konuş sen diyorum artık, ben ibadetini yapıyorum çatla

İnşallah. "Namazlarımı aşkla kılıyorum" diyenler varsa tavsiyelerine açığım herkesin.
Namaz 3 kısımdan oluşur

1. Aşk ( bu namaza ilk başlayanların duyduğu ve de hep duyacagini sandığı bir duygu)

2 . Sabır ( belli bir zaman sonra vücut zorlanmadan kisa olan bir şeyi reddetmeye baslar.
Zormuş gibi görünür namaz insanin gözüne halbuki ne kadar kısadır. Kolaydır. bu süreçte en çok ihtiyacımız olan şey sabırdır ve namazı bırakmamaktır.)

3. Alışkanlık ( bu geldiği zaman mumkunati yok namazin önüne hic bir şey geçemez. Artik o namaz yemek yemek gibi el yıkamak gibi uyumak gibi vücudun olmazsa olmazı bir parçası olmuştur. Kol bacak gibi. )

Bu dönemler her Müslümanın başına gelir.
Namazda huzur bulamıyorum demeyin.
Namaz kilmayinca huzursuz oluyorsanız aslında o huzur çoktan içinize işlemiş ve namazı benimsemişsiniz demektir. Huzursuz olmamak için kılın.

Afiyet olsun

Bende mercimek çorba ali nazik mi yapsam kizartmami karar veremedim valla offf

Ben başladığım zaman bir vakit geçirince çok üzülüyorum suçluluk duygusu çok kötü

Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim öncelikle. 1. Madde nasıl da uygun. İlk başladığımızda nasıl aşkla yapıyoruz bu ibadeti. Ve yine dediğin gibi hep öyle hissedeceğiz sanıyoruz. Bir süre sonra o his gidince boşkuğa düşüyoruz. "Aaa noldu şimdi, niye böyle oldu, birşeyleri eksik ya da yanlış yapıyorum galiba" minvalinde bir sürü vesvese gelip musallat oluyor. Sonra da o aşk gidince namaz zor gelmeye başlıyor. Bırakıyoruz. Ama sonra yeniden özlüyorsun namazı. Hem özlem hem vicdan azabı hissediyorsun. Bir süre sonra bu duyguyla başedemeyip geri dönüyorsun namaza. Bi yerde bu döngüyü kırıp sürekli hale getirmemiz lazım. Asıl mesele bu. İnşallah nasip olur bu da.

2. Asamadasin onu da aşarsan 3 e ulasirsan tamamdır artık. Istesende vazgecemezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…