- 31 Ekim 2019
- 11.001
- 40.001
-
- Konu Sahibi Kahve __Kokusu
- #1.141
10 sene önceki olayı hatırlarım insan ? Kör olasıSen allah'a yönelirsen şeytan ve nefiste sana daha çok yönelirmiş
Şeytan diyor ya sana ibadet eden kimse ona engel olucam diye aynen öyle
Namaza duruyorum olmadık şeyler aklıma geliyor yok yemek yapicam soğanı kaçırayım mi çiğ mi koyayım mesela yada birnin bir lafina takılıp kalıyorum
Yine de namazı bırakmayıp daha çok sarılıyorum
Içimden geçen seslere git pis şeytan sen kovulmuş allahın rahmetinden değil lanetini almış birisin uzaklaş benden diyorum
Içime huzur geliyor
Daha çok kıldıkça dua okudukça hatta netten kuran açıp evde dinledikçe o huzr daha çok oluyor
Ara ara benimde kilmadigim zamanlar oldu olmadı değil
Ama kılıp bırakınca onun öyle bir ağırlığı huzursuzluğu oluyor ki anlatamam
Ve.bu borç bu dünyada rahat rahat ödemek varken övür dünyada azapla odemiyelim
Şeytan nefis neki allahın rahmetinin kazanmanin yanında
Içimden euzu besmele getir ve.kovulmus şeytanın şerrinden allah'a sığınırım de
Inanki o huzur bambaşka bir sey
Allah içine öyle bir huzur ve aşk versin ki bir daha bırakma inşallahÇok umutsuz ve endişeliyim ama bu mesajının hatrına söz bugün 1 vakit kılıcam
Namaz 3 kısımdan oluşurİnşallah. "Namazlarımı aşkla kılıyorum" diyenler varsa tavsiyelerine açığım herkesin.
Kendide siteden gitti kız yazık ya iyiki çıkmışım konudanNe konuydu nurcum hepisi darmadağın etti
Hoş buldum
Bezelye. mantar sote Makarna salata cacık kuzu bugünün menüsüNe yemek yapıyorsun
Yada kızlar iftar yaklaşıyor valla yemek yok
Ne yapsam bilemedim daha
Geldin eski.konusunu ortaya attin gittinKendide siteden gitti kız yazık ya iyiki çıkmışım konudan
Afiyet olsunBezelye. mantar sote Makarna salata cacık kuzu bugünün menüsü
Ah canım yaa nerde. Kaç kere başlayıp bıraktım. Namaz kılmak öyle bi nimet ki. Üstünden yük kalkar, işlerin rast gider. Huzur dolar için ama kılmak öyle çok zor ki banaSen bir vakit kıl sonra birakamazsin ki vücut o huzura erdi mi bir daha canı ister
Aminnn inşallahhhAllah içine öyle bir huzur ve aşk versin ki bir daha bırakma inşallah
Maalesef bilmiyorumNe yemek yapıyorsun
Yada kızlar iftar yaklaşıyor valla yemek yok
Ne yapsam bilemedim daha
Afiyet olsun
Bende mercimek çorba ali nazik mi yapsam kizartmami karar veremedim valla offf
Ben başladığım zaman bir vakit geçirince çok üzülüyorum suçluluk duygusu çok kötüNamaz 3 kısımdan oluşur
1. Aşk ( bu namaza ilk başlayanların duyduğu ve de hep duyacagini sandığı bir duygu)
2 . Sabır ( belli bir zaman sonra vücut zorlanmadan kisa olan bir şeyi reddetmeye baslar.
Zormuş gibi görünür namaz insanin gözüne halbuki ne kadar kısadır. Kolaydır. bu süreçte en çok ihtiyacımız olan şey sabırdır ve namazı bırakmamaktır.)
3. Alışkanlık ( bu geldiği zaman mumkunati yok namazin önüne hic bir şey geçemez. Artik o namaz yemek yemek gibi el yıkamak gibi uyumak gibi vücudun olmazsa olmazı bir parçası olmuştur. Kol bacak gibi. )
Bu dönemler her Müslümanın başına gelir.
Namazda huzur bulamıyorum demeyin.
Namaz kilmayinca huzursuz oluyorsanız aslında o huzur çoktan içinize işlemiş ve namazı benimsemişsiniz demektir. Huzursuz olmamak için kılın.
Aynen bende bilmiyorumMaalesef bilmiyorum
Evdeysen kılalım kuzu iştemisin hala ?
Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim öncelikle. 1. Madde nasıl da uygun. İlk başladığımızda nasıl aşkla yapıyoruz bu ibadeti. Ve yine dediğin gibi hep öyle hissedeceğiz sanıyoruz. Bir süre sonra o his gidince boşkuğa düşüyoruz. "Aaa noldu şimdi, niye böyle oldu, birşeyleri eksik ya da yanlış yapıyorum galiba" minvalinde bir sürü vesvese gelip musallat oluyor. Sonra da o aşk gidince namaz zor gelmeye başlıyor. Bırakıyoruz. Ama sonra yeniden özlüyorsun namazı. Hem özlem hem vicdan azabı hissediyorsun. Bir süre sonra bu duyguyla başedemeyip geri dönüyorsun namaza. Bi yerde bu döngüyü kırıp sürekli hale getirmemiz lazım. Asıl mesele bu. İnşallah nasip olur bu da.Namaz 3 kısımdan oluşur
1. Aşk ( bu namaza ilk başlayanların duyduğu ve de hep duyacagini sandığı bir duygu)
2 . Sabır ( belli bir zaman sonra vücut zorlanmadan kisa olan bir şeyi reddetmeye baslar.
Zormuş gibi görünür namaz insanin gözüne halbuki ne kadar kısadır. Kolaydır. bu süreçte en çok ihtiyacımız olan şey sabırdır ve namazı bırakmamaktır.)
3. Alışkanlık ( bu geldiği zaman mumkunati yok namazin önüne hic bir şey geçemez. Artik o namaz yemek yemek gibi el yıkamak gibi uyumak gibi vücudun olmazsa olmazı bir parçası olmuştur. Kol bacak gibi. )
Bu dönemler her Müslümanın başına gelir.
Namazda huzur bulamıyorum demeyin.
Namaz kilmayinca huzursuz oluyorsanız aslında o huzur çoktan içinize işlemiş ve namazı benimsemişsiniz demektir. Huzursuz olmamak için kılın.
2. Asamadasin onu da aşarsan 3 e ulasirsan tamamdır artık. Istesende vazgecemezsinÇok güzel yazmışsın teşekkür ederim öncelikle. 1. Madde nasıl da uygun. İlk başladığımızda nasıl aşkla yapıyoruz bu ibadeti. Ve yine dediğin gibi hep öyle hissedeceğiz sanıyoruz. Bir süre sonra o his gidince boşkuğa düşüyoruz. "Aaa noldu şimdi, niye böyle oldu, birşeyleri eksik ya da yanlış yapıyorum galiba" minvalinde bir sürü vesvese gelip musallat oluyor. Sonra da o aşk gidince namaz zor gelmeye başlıyor. Bırakıyoruz. Ama sonra yeniden özlüyorsun namazı. Hem özlem hem vicdan azabı hissediyorsun. Bir süre sonra bu duyguyla başedemeyip geri dönüyorsun namaza. Bi yerde bu döngüyü kırıp sürekli hale getirmemiz lazım. Asıl mesele bu. İnşallah nasip olur bu da.
Amiin .
Namaz kılarken,Zorlanıyorum , diyenler için arkadaşlar...Rabb'im kolaylaştırsin
Eki Görüntüle 2840518
Cookiie Z Zerre Cemoos M MaviMabellee Magnifiaque i p e k @sumeyye07 Hifaa cevizli tarcinli kek Meybuz MssPARE A Asaletanne Niloyatospikk Aktif Lora Minnosprenses sevgitek memurhanim NilMeSeKer H hanimpazari Drderdimderin Keira- . nightingale62 clara Begonya2 Migrenben Amazing family @Bidar Sultan. Ayca_06
athena M Morlale8 COLIN
Insan şu topige girince bile huzur buluyor ya hu ❤
Namaz kılarken,Zorlanıyorum , diyenler için arkadaşlar...Rabb'im kolaylaştırsin
Eki Görüntüle 2840518
Cookiie Z Zerre Cemoos M MaviMabellee Magnifiaque i p e k @sumeyye07 Hifaa cevizli tarcinli kek Meybuz MssPARE A Asaletanne Niloyatospikk Aktif Lora Minnosprenses sevgitek memurhanim NilMeSeKer H hanimpazari Drderdimderin Keira- . nightingale62 clara Begonya2 Migrenben Amazing family @Bidar Sultan. Ayca_06
athena M Morlale8 COLIN