Namaz, dua ve manevi sohbet alanı

Sen allah'a yönelirsen şeytan ve nefiste sana daha çok yönelirmiş
Şeytan diyor ya sana ibadet eden kimse ona engel olucam diye aynen öyle
Namaza duruyorum olmadık şeyler aklıma geliyor yok yemek yapicam soğanı kaçırayım mi çiğ mi koyayım mesela yada birnin bir lafina takılıp kalıyorum
Yine de namazı bırakmayıp daha çok sarılıyorum
Içimden geçen seslere git pis şeytan sen kovulmuş allahın rahmetinden değil lanetini almış birisin uzaklaş benden diyorum
Içime huzur geliyor

Daha çok kıldıkça dua okudukça hatta netten kuran açıp evde dinledikçe o huzr daha çok oluyor

Ara ara benimde kilmadigim zamanlar oldu olmadı değil
Ama kılıp bırakınca onun öyle bir ağırlığı huzursuzluğu oluyor ki anlatamam

Ve.bu borç bu dünyada rahat rahat ödemek varken övür dünyada azapla odemiyelim

Şeytan nefis neki allahın rahmetinin kazanmanin yanında
Içimden euzu besmele getir ve.kovulmus şeytanın şerrinden allah'a sığınırım de

Inanki o huzur bambaşka bir sey
10 sene önceki olayı hatırlarım insan ? Kör olası 😈 hatırlatıyor namazda .bende amannnm konuş sen diyorum artık, ben ibadetini yapıyorum çatla 😂

İnşallah. "Namazlarımı aşkla kılıyorum" diyenler varsa tavsiyelerine açığım herkesin. 🙏
Namaz 3 kısımdan oluşur

1. Aşk ( bu namaza ilk başlayanların duyduğu ve de hep duyacagini sandığı bir duygu)

2 . Sabır ( belli bir zaman sonra vücut zorlanmadan kisa olan bir şeyi reddetmeye baslar.
Zormuş gibi görünür namaz insanin gözüne halbuki ne kadar kısadır. Kolaydır. bu süreçte en çok ihtiyacımız olan şey sabırdır ve namazı bırakmamaktır.)

3. Alışkanlık ( bu geldiği zaman mumkunati yok namazin önüne hic bir şey geçemez. Artik o namaz yemek yemek gibi el yıkamak gibi uyumak gibi vücudun olmazsa olmazı bir parçası olmuştur. Kol bacak gibi. )

Bu dönemler her Müslümanın başına gelir.
Namazda huzur bulamıyorum demeyin.
Namaz kilmayinca huzursuz oluyorsanız aslında o huzur çoktan içinize işlemiş ve namazı benimsemişsiniz demektir. Huzursuz olmamak için kılın.

Afiyet olsun

Bende mercimek çorba ali nazik mi yapsam kizartmami karar veremedim valla offf

Namaz 3 kısımdan oluşur

1. Aşk ( bu namaza ilk başlayanların duyduğu ve de hep duyacagini sandığı bir duygu)

2 . Sabır ( belli bir zaman sonra vücut zorlanmadan kisa olan bir şeyi reddetmeye baslar.
Zormuş gibi görünür namaz insanin gözüne halbuki ne kadar kısadır. Kolaydır. bu süreçte en çok ihtiyacımız olan şey sabırdır ve namazı bırakmamaktır.)

3. Alışkanlık ( bu geldiği zaman mumkunati yok namazin önüne hic bir şey geçemez. Artik o namaz yemek yemek gibi el yıkamak gibi uyumak gibi vücudun olmazsa olmazı bir parçası olmuştur. Kol bacak gibi. )

Namaz kilmayinca huzursuz oluyorsanız aslında o huzur çoktan içinize işlemiş ve namazı benimsemişsiniz demektir. Huzursuz olmamak için kılın.
Ben başladığım zaman bir vakit geçirince çok üzülüyorum suçluluk duygusu çok kötü 😢

Namaz 3 kısımdan oluşur

Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim öncelikle. 1. Madde nasıl da uygun. İlk başladığımızda nasıl aşkla yapıyoruz bu ibadeti. Ve yine dediğin gibi hep öyle hissedeceğiz sanıyoruz. Bir süre sonra o his gidince boşkuğa düşüyoruz. "Aaa noldu şimdi, niye böyle oldu, birşeyleri eksik ya da yanlış yapıyorum galiba" minvalinde bir sürü vesvese gelip musallat oluyor. Sonra da o aşk gidince namaz zor gelmeye başlıyor. Bırakıyoruz. Ama sonra yeniden özlüyorsun namazı. Hem özlem hem vicdan azabı hissediyorsun. Bir süre sonra bu duyguyla başedemeyip geri dönüyorsun namaza. Bi yerde bu döngüyü kırıp sürekli hale getirmemiz lazım. Asıl mesele bu. İnşallah nasip olur bu da. 🙏

Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim öncelikle. 1. Madde nasıl da uygun. İlk başladığımızda nasıl aşkla yapıyoruz bu ibadeti. Ve yine dediğin gibi hep öyle hissedeceğiz sanıyoruz. Bir süre sonra o his gidince boşkuğa düşüyoruz. "Aaa noldu şimdi, niye böyle oldu, birşeyleri eksik ya da yanlış yapıyorum galiba" minvalinde bir sürü vesvese gelip musallat oluyor. Sonra da o aşk gidince namaz zor gelmeye başlıyor. Bırakıyoruz. Ama sonra yeniden özlüyorsun namazı. Hem özlem hem vicdan azabı hissediyorsun. Bir süre sonra bu duyguyla başedemeyip geri dönüyorsun namaza. Bi yerde bu döngüyü kırıp sürekli hale getirmemiz lazım. Asıl mesele bu. İnşallah nasip olur bu da. 🙏
2. Asamadasin onu da aşarsan 3 e ulasirsan tamamdır artık. Istesende vazgecemezsin

Namaz kılarken,Zorlanıyorum , diyenler için arkadaşlar...Rabb'im kolaylaştırsin ♥️♥️♥️
Screenshot_20210503-174639~2.jpeg

Cookiie Cookiie Z Zerre Cemoos Cemoos M MaviMabellee Magnifiaque Magnifiaque i p e k i p e k @sumeyye07 Hifaa Hifaa cevizli tarcinli kek cevizli tarcinli kek Meybuz Meybuz MssPARE MssPARE A Asaletanne Niloyatospikk Niloyatospikk Aktif Lora Aktif Lora Minnosprenses Minnosprenses sevgitek sevgitek memurhanim memurhanim NilMeSeKer NilMeSeKer H hanimpazari Drderdimderin Drderdimderin Keira- Keira- . nightingale62 nightingale62 clara clara Begonya2 Begonya2 Migrenben Migrenben Amazing family Amazing family @Bidar Sultan. Ayca_06 Ayca_06
athena athena M Morlale8 COLIN COLIN

X