Namaz, dua ve manevi sohbet alanı

Bir sürü bahanem ve hastalıklarım var aslında ama sanırım en çok engel olan his, namazla bütünleşememek. Namaza konsantre olup haz alamamak. Dışardan bakınca ne güzel bir ibadet şekli diyorsun. Tam teslimiyet. Çok huzur verici olmalı diyorsun. Ama bunları namazda hissedemiyorum. Kılıyorum (arada bıraktığım ya da vakit kaçırdığım da oluyor) ama sanki sadece kılmış olmak için, borçlu olmamak için yapıyormuşum gibi. Hal böyle olunca namaz bittikten sonra doğru düzgün dua da edemiyorum. Sanki bir yerlerde kilitli kapılarım var da onları kırmadan aradığım huzura hiç erişemeyecekmişim gibi hissediyorum.

O bir sürü bahane bizi kurtarmayacak canım.ben de zaman zaman yaşayorum o hissi .bu konuyuda bu yüzden açtım toplu yapılan ibadetlerde güzellik haz vardır benim şevkimi burası çok artırıyor inşaallah sanada güzel bir vesile olur burası. görev gibi değilde aşkla kilarsin. namazlarıni Hüseyin Hilmi ışığın namaz kitabını da tavsiye ederim okumanı

Ayy bugün çok takılı kaldım bu kulüpte isim de pek yok diye . Dun tüm temizliği yaptım ya kendimi odullendiriyorum.
Eger etiket yapmasan namaz da geçecek
Sağol varol

Sen allah'a yönelirsen şeytan ve nefiste sana daha çok yönelirmiş
Şeytan diyor ya sana ibadet eden kimse ona engel olucam diye aynen öyle
Namaza duruyorum olmadık şeyler aklıma geliyor yok yemek yapicam soğanı kaçırayım mi çiğ mi koyayım mesela yada birnin bir lafina takılıp kalıyorum
Yine de namazı bırakmayıp daha çok sarılıyorum
Içimden geçen seslere git pis şeytan sen kovulmuş allahın rahmetinden değil lanetini almış birisin uzaklaş benden diyorum
Içime huzur geliyor

Daha çok kıldıkça dua okudukça hatta netten kuran açıp evde dinledikçe o huzr daha çok oluyor

Ara ara benimde kilmadigim zamanlar oldu olmadı değil
Ama kılıp bırakınca onun öyle bir ağırlığı huzursuzluğu oluyor ki anlatamam

Ve.bu borç bu dünyada rahat rahat ödemek varken övür dünyada azapla odemiyelim

Şeytan nefis neki allahın rahmetinin kazanmanin yanında
Içimden euzu besmele getir ve.kovulmus şeytanın şerrinden allah'a sığınırım de

Inanki o huzur bambaşka bir sey

İnşallah. "Namazlarımı aşkla kılıyorum" diyenler varsa tavsiyelerine açığım herkesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…