NAMAZDA OKUNAN DUALAR VE ANLAMLARI
Ettehiyyatü:
"Ettehıyyâatü lillahi vessalevâatü vettayibâat, esselâmüaleyke eyyühennebiyyü ve rahmetüllâhi ve berakâatühü, esselâamü aleynâa ve alâ ıbâadillâhis salihıyn. Eşhedü ellâa ilâahe illallâah ve eşhedü enne Muhammeden abdühüü ve rasülüh."
Anlamı: "Her türlü kavlî, bedenî ve malî ibadetler Allah'a içindir. Ey şânı yüce Peygamber,
selam ve Allah'ın rahmeti, bereketleri senin üzerine olsun ve selam, bizlere ve Allah'ın sâlih kulları üzerine olsun. Ben şehadet ederim ve yakinen bilirim ki, Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur. Ve şehadet ederim ki Hazret-i Muhammed Allah'ın kulu ve Resûlüdür."
Allahumme Salli:
"Allahümme salli alâa Muhammedin ve alâa âali Muhammed, kemâa salleyte alâa ibraahiyme ve alâa âali ibrahiym, inneke hamiydüm meciyd."
Anlamı: "Allah'ım, Hz.Muhammed ve âline, Hz.İbrahim'e ve âline rahmet ettiğin gibi rahmet eyle."
Allahumme Barik:
"Allahümme barik alâa Muhammedin ve alâa âali Muhammed, kemâa barekte alâa ibraahiyme ve alâa âali ibrahiym, inneke hamiydüm meciyd."
Anlamı: "Allah'ım, Hz.Muhammed ve âlini, Hz.İbrahim ve âlini mübarek kıldığın gibi mübarek kıl."
Rabbenâ Âatina:
"Rabbenâa âatina fiddünyâa hasenetev ve fil âahirati hasenetev ve kınâa azâabennâar."
Anlamı: "Ey Rabbimiz, bize dünyada ve ahirette iyi hal (iyilik) ver ve bizi o ateş azabından koru."
Rabbenâğfirlii:
"Rabbenağfirlii ve li vâalideyye ve lil mü'miniyne yevme yekuumül hisâab."
Anlamı: "Ey Rabbimiz, hesab günü geldiği zaman bizi mağfiret et. Anne ve babamı ve müminleri de mağfiret et."