Namaria Günlükleri

Meraba. Benimde cok motivasyona ihtiyacim var. Tam basladim diyorum bir turlu baslayamiyorum. İki kucuk cocugum var. Belki bende yarin guzel bir baslangic yaparim

Meraba. Benimde cok motivasyona ihtiyacim var. Tam basladim diyorum bir turlu baslayamiyorum. İki kucuk cocugum var. Belki bende yarin guzel bir baslangic yaparim
Merhaba canim hosgeldin
Motivasyon ve inanc bu isin %70 i bence o kadar hassasiz ki herhangi bir olumsuzlukta ilk biraktigimiz sey saglikli beslenmek oluyor.
Ama artik degil canim hayat inisli cikisli hayalimizdeki bize ve bedenlerimize ulasmak bizim elimizde
Her zaman beklerim canim menuye sohbete yoruma insallah saglikli kilolara erisecegiz Allahin izniyle

Ya ben tatlıya çok düşündüm eskiden. Ama damak tadımı geliştirerek tatlı bağımlılığından kurtuldum. Turşu yemek acı biber yemek benim az da olsa tatlı bağımlılığından kurtardı

Canim ben de meyve sevmezdim onun yerine bol kalorili tatlilar yerdim simdi meyvelerle iyi anlasmaya basladim. Gayet karsiliyor tatli istegini.
Ve kuruyemisler cig kuruyemis hem cok lezzetli hem de tok tutuyor

Hoşbuldum. Bende oldum olasi kgluydum. Cocukluktan itibaren. 2010da kg verip 58 oldum ama hic koruyamadim. Daha sonra 2014te 72 kg ile evlendim. Evlendikten sonra hic o kgya inemedim. 2017de ilk kizimi 113le dogurdum. 2019da diyete basladim 3.5 ayda 15 kg verdim fakat ikinci bebege hamile kaldim. Cok hizli bir bicimde geri aldim. Yine 112 ile dogurup 103e kadar dusmustum. Malesef nisan ayinda korona olduk, bebeğimle hastane de yattik. Karantina donemi emzirmek derken cok kg aldim. Mayis sonu 115 gordum. Suan 110 kgyum. Dedigim gibi bir türlü adaptasyon saglayamadim. Emzirmeyi bahane edip duruyorum kısaca

Canim ben de meyve sevmezdim onun yerine bol kalorili tatlilar yerdim simdi meyvelerle iyi anlasmaya basladim. Gayet karsiliyor tatli istegini.
Ve kuruyemisler cig kuruyemis hem cok lezzetli hem de tok tutuyor
Ya ne kadar benziyormuşuz ben de öyle tatlıya düşkünüm ama benim zevkim daha başka ya bol çikolatalı tatlı yerdim ya da aşure arkadaşlarımla bir yere gittik mi aşure isterdim. Bir de benim insulin direncinin sebebi kilo değildi ac karnıma tatlı yiyordum yok böyle bir düşkünlük sonra gün boyu bir şey yemeden kahveyle gecistirirdim o dönemde insulin direnci olmuştum

Olsun kilo aldin ama bebeklerin var bir sebebu var stres yapma bence bebegin ayaklaninca daha çabuk verirsin. Moral çok önemli kiloyu çok takmamak önemli.

Canim hepimizin yaklasik kilo alip verme dongumuz ayni.
Zamaninda 58 i görmüşsün demek ki bunu basarabildin gene yapabilirsin.
Cok gecmis olsun canim Allah kalici sifa versin.
Su an canim ben bilincimi ve bilincaltimi temizliyorum. Eskiden yaptigim hatalari tespit edip yapmamaya calisiyorum boyle böyle devamlilik saglayip ideal kiloma ulasacagim ve koruyacagim insallah.
En son ne zaman 50 li kilolardaydim bilmiyorum muhtemelen ilkokulda, bir daha yapabilirim hep zayif halimi ve neler yapacagimi dusunup o gorseli canli tutuyorum beynimde
Benim yaptiklarim bunlar canim

Ne guzel atlatmissin canim farkina varip sorunu cozmek en guzeli

Olsun kilo aldin ama bebeklerin var bir sebebu var stres yapma bence bebegin ayaklaninca daha çabuk verirsin. Moral çok önemli kiloyu çok takmamak önemli.

Bu aralar cok takıyorum. Ve taktikca inadina yiyesim var

Bende ayni durumdayim. Pco buna paralel insulin direnci vardi. Ama kan tahlilleri yaptirmam lazim gidemiyorum cocuklardan firsat bulup. Gece sabah farketmez tatli herhangi birseyi affetmem

Bakis acini degistirmen lazim canim takarsan yersin tabi ben de ekmegi hic yemedim kisitladim kisitladim sonra 6-7 dilim yedigim oldu neyi kisitlarsan ona düşüyorsun onemli olan kendini kisitlamamak zaten

Ya şöyle bir düşün MAAŞALLAH evlisin bebeklerin var. Rabbim bağışlasın. Sağlığın yerindeyse neden kafana takiyorsun ki. Öncelikle gidip bir tahlil yaptır. Sonra da sağlığın için yavaş yavaş eksilterek başla. Sonra devami gelir zaten. En çok ne kilo aldırıyor onları tespit edip tek tek bırak.

Simdi bir kitap okuyorum hatta gorselini de koyayim

Kitapta diyor ki eger surekli mesela cikolata yememeliyim, cikolata yememem lazim va derseniz beyin direkt gorsel olarak cikolatayi canlandirir ve gider yersiniz diyor. Beyne verdigimiz mesajlar gercekten cok onemli.
Herkese tavsiye ediyorum kitabi dusuncelerin onemini ve farkinda olmadan kilo vermek adina yaptigimiz yanlislari harika anlatıyor.
Alistirmalar da var uygulamali

O zaman yarin sabah kahvalti menumle buradayim. Süt icip bu geceyi kapadim :)

O zaman yarin sabah kahvalti menumle buradayim. Süt icip bu geceyi kapadim :)
Ohh mis gibi sabah yapacagin muhtesem saglikli kahvaltiyi dusun canim.
Yatmadan da zayiflamis halini ve ideal kilonda nasil oldugunu hayal ederek uyu kitaptaki egzersizlerden biri
İyi geceler Allah rahatlik versin

Ben de yavastan yatayim yarin mesai var erken yatinca zinde kalkiyorum
İyi ki açmışım günlüğü, destek olan katilim saglayan herkesten Allah razi olsun
Yolumuz bahtimiz acik olsun cumlemizin insallah

Günaydın mutlu huzurlu haftalar hepimize
Pazartesileri kilo bildirimi yapmayacağım çünkü üst üste tartılmayı doğru bulmuyorum.
İlerleyen zamanlarda 3-4 hafta gibi tartılmayıp sonucu görücem öyle daha motive olacağımı düşünüyorum.

Günaydın. Ben kahvaltimla başladim :) 109.4 ile

Eklentiler

• IMG_20201012_090813_N.jpg
    118,3 KB · Görüntüleme: 25
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…