- 16 Nisan 2023
- 824
- -190
- Konu Sahibi zeynepgg06
He
bu arada mevzuat eli kulağında değisiyor. Ben adil olanı savunuyorum çocuğum varsa adam baksın yardım etsin nafaka versin bu görevi zaten. Yoksa da Allah bir kurusunu nasip etmesinYalnız eşe bağlanan nafaka da yasal hak şu anda. Olmasa mahkemeler hükmedemezdi zaten. Mevzuat değişir o başka.
Nafaka alan kadınların tamamı genç, hayatını kurtarabilecek kadınlardan oluşmuyor. Her somut olaya göre durumun değerlendirilmesi, nafaka alanları gurursuz diye genellememekten daha doğru olur bence.
Siz kadınların sadece eşini sevmediği için boşandığını düşünüyor olabilirsiniz. Ama aldatma, şiddet gibi sebeplerle boşanan ve doğal olarak “artık sevmedikleri adamdan” nafaka tazminat almayı hak eden kadınlar var.
“Yatağına girmediğin adam” tabirini de çok nahoş buldum. Nafaka yatağa girmekle kazanılan bir hak değil.
Gencecik bir kadının elinde imkanlar varken çalışmayıp ömür boyu nafaka beklemesi ayrı, boşanma nedeniyle zor duruma düşmüş ve imkanları kısıtlı kadının nafaka alması ayrı. Hepsini gurursuz olarak genellemek çok büyük haksızlık.
Ve hala haksız genellemenizi buradaki karşıt görüşlü üyeleri de gurursuz ilan ederek devam ettiriyorsunuz.
Hayır, boşandığımızda maddi manevi gücümüz olduğu halde nafaka bekleyecek olduğumuz için değil ülkede bizim dışımızda yaşayan kadınların (özellikle önceki kuşakların) koşullarını gözlemleyebildiğimiz için sizin yorumlarınızı beğenmiyoruz.