Nafaka azaltma davasını kazanırsa acaba ben ödeme yapar mıyım?

tespit edilen gelirinin %40'ı nafaka veriliyor diye biliyorum kaldı ki sizin çocuklarınız var, aldığınıız ücretten aşağıya çekilmez

bazı varlıklar gerçekten baba olmayı hak etmiyor
9 bin şu devirde bir çocuğa bile aşırı azken 300/300 ne demek 2 çocuğa bu baba olamaz
sorunun geçmişe dayalı ödeme kısmını bilmiyorum
ama velev ki hakim aklını peynir ekmekle yedi ve düşürdü ki inşallah sen ne saçmalıyorsun 9bin bile yetmez 20bin yapıyorum der de bilmiyorum öyle bir hakkı var mı
düşürdü diyelim 600tlye asla kabul etme alma sadakam olsun de çocuklar büyüyünce ben baktım ben büyüttüm sayemde der böyleleri ve yapar eminim

Bir yandan da gülüyorum ya 😂😂
Geçen mirta alıntı yaptı 8 nisanda koca bulamıyorum boşandım diye ağlamış sonra mayıs ortası gün aldık evleniyorum iddet süremi öne çektim demiş.
Hatta başka bir üye de dedi finlandıiya taraflarında yaşadığını senelerdir ve doktorların bahsettiği prosedürde gelemeyeceğini de yazdı.
Ama @Claire Fraser bunları görmezden gelip aynı saçma yalanı yazmaya devam ediyor 😁
Neden iki çocuk yapmışmış kendisi çocuk yapmamış iki evliliğinden şimdiki muhteşem kocasından yapmış. Yersen.
Ben de gülüyorum her mesajında 😁
Sürekli kocasının doktor olmasından, ülkeden ayrıldıklarından falan bahsediyor, alakalı, alakasız yerlerde. Ama cerrah koca çocukların cinsiyeti konusunda saplantılı düşüncelere sahip. Erkek çocukları olursa çöpe atacaklar herhalde. Kendini, hayatını ne kadar farklı göstermeye çalışsa da hastalıklı düşüncelerim ortaya çıkıyor bir şekilde.

Ben de gülüyorum her mesajında 😁
Sürekli kocasının doktor olmasından, ülkeden ayrıldıklarından falan bahsediyor, alakalı, alakasız yerlerde. Ama cerrah koca çocukların cinsiyeti konusunda saplantılı düşüncelere sahip. Erkek çocukları olursa çöpe atacaklar herhalde. Kendini, hayatını ne kadar farklı göstermeye çalışsa da hastalıklı düşüncelerim ortaya çıkıyor bir şekilde.
Kendisini tanımıyordum uzun uzun da yazmış. Benim kardeşim de doktor. Bir hesap kitap yaptı. Yurt dışına giderse daha az kazanıyor. Çünkü orda meslekler arasında kazanç olarak fazla fark yok. Ama insani yaşam koşulları apayrı bir konu tabi. Neyse Allah o üyeyi de ıslah etsin ne diyim

Avukatımın yanına gittim geldim. Bu davayı kazanması imkansız siz çok düşündünüz bu davayı dedi. Gidip ben de bir içinden geçeceğim onun dedim. Avukatım da hakim onun konuştuğu çoğu şeyi dikkate almaz merak etmeyin dedi. Konu çocukların gideri ama o her telden konuşuyor. Siz de gelin tabi. Ama sadece çocukların gideriyle ilgili konuşun. Babalık yaptı yapmadı geldi gelmedi bu davanın konusu değil dedi. Salı günü dava var. Muhtemelen karar çıkar diye düşünüyorum. İnş kazanan ben ve çocuklarım olur. Yazarım buraya da mutlaka. Hepinize teşekkür ederim. Ayrıca velev ki kaybettim davayı. O zaman bu zamana kadar çocuklara ödediklerini iade edecekmişim maalesef 😥

Nar ağacının dibine armut düşmez.

" Ben eşimi çok seviyorum ama ailesi ile hiç anlaşamıyorum, görüşmüyorum da zaten Allah'tan eşim onlar gibi değil farklı, kayınvalidem görümcem evlerden ırak.."

Bu tarz yorumları okudukça kahkaha atasım geliyor.

Evlendiğimiz adamlar ailelerinin uzantısı aynı tohum. Tahammül edemediğimiz kayınvalide eşimizi yetiştiren anası.

Erkekler, eşleri haklı da olsa anneleriyle görüşmeyen eşlerine karşı içlerinde öfke biriktiriyor.

Sizin durumunuza gerçekten çok üzüldüm.

Şeyi anlayamadım neden 2 çocuk ? Eşiniz ve ailesi evlendiğiniz ilk günden sıkıntılı tiplerdi oysa ki.

Boşanmış ve çok kısa süre içinde yeniden evlenmiş Finlandiya'ya yerleşmiş bir kadın olarak eski evliliğimde bilerek çocuk yapmadım. Hem eski eşimin hem de kendi ailemin gelir düzeyi Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde olmasına rağmen.

Eşim doktor olmasına rağmen hamile kalmadan önce defalarca düşündük konuştuk tartıştık.

Eşimin baskısıyla ülkeden ayrıldık. Türkiye'de bir gelecek yok çocuk yapmam diye diretti eşim.

Sorumsuz bir eş, kültürünüze uymayan eş ailesi, Türkiye'nin her geçen gün kötüye giden sosyoekonomik şartları altında neden 2 çocuk yaptınız ki ?

Nafaka azaltımı davasından aleyhinize sonuç çıkmaz merak etmeyin. Paşalar gibi ödeyecek 9 bin ne ki iki çocuk için ? Avukatınız mahkemede çocukların harcama kalemlerini tek tek dosyada belirtsin enflasyon oranı da göz önünde bulundurularak rakam güncellenir.

Boşanma aşamasında olan çocuksuz arkadaşıma tedbir nafakası bağlandı
4.000 TL :)

600 TL nafaka olmaz bırakın ağlansın totosunu yırtsın..hakimler herşeyin farkında.
Tam olarak neyi defalarca konuştunuz eşinle claire? Çocuk 4.5 aylık evlilik 3.5 aylık değil mi😂

Avukatımın yanına gittim geldim. Bu davayı kazanması imkansız siz çok düşündünüz bu davayı dedi. Gidip ben de bir içinden geçeceğim onun dedim. Avukatım da hakim onun konuştuğu çoğu şeyi dikkate almaz merak etmeyin dedi. Konu çocukların gideri ama o her telden konuşuyor. Siz de gelin tabi. Ama sadece çocukların gideriyle ilgili konuşun. Babalık yaptı yapmadı geldi gelmedi bu davanın konusu değil dedi. Salı günü dava var. Muhtemelen karar çıkar diye düşünüyorum. İnş kazanan ben ve çocuklarım olur. Yazarım buraya da mutlaka. Hepinize teşekkür ederim. Ayrıca velev ki kaybettim davayı. O zaman bu zamana kadar çocuklara ödediklerini iade edecekmişim maalesef 😥
Allah bu adamı ıslah etsin. İnsan kazandığını iki çocuğundan nasıl sakınır ya aklım almıyor. Tek derdinizin çocuklarınızla ilgilenmek, kafa dinlemek olduğu dönemde sizin canınızı sıktığı her anın bedelini ödesin. Neyse ki adam gelirleriyle oynayamıyor anladığım kadarıyla esnaf vs olmadığı için. Hakim bence 9binden düşürmez iki çocuk için 9bin gerçekten az bir meblağ Allah aratmasın tabii. Gelecek güzel günlerin gecesi böyle karadır işte. Sıkmayın canınızı hakim de hakkaniyetli bir insan çıkar da kocanızı azarlayıp davayı bitirir inş.

en ufak ihtimal dahi yok
kim izin verir buna
keşke kurumları böyle olmayacak boş iş için oyaladığından dava vs açılabilse

Allah bu adamı ıslah etsin. İnsan kazandığını iki çocuğundan nasıl sakınır ya aklım almıyor. Tek derdinizin çocuklarınızla ilgilenmek, kafa dinlemek olduğu dönemde sizin canınızı sıktığı her anın bedelini ödesin. Neyse ki adam gelirleriyle oynayamıyor anladığım kadarıyla esnaf vs olmadığı için. Hakim bence 9binden düşürmez iki çocuk için 9bin gerçekten az bir meblağ Allah aratmasın tabii. Gelecek güzel günlerin gecesi böyle karadır işte. Sıkmayın canınızı hakim de hakkaniyetli bir insan çıkar da kocanızı azarlayıp davayı bitirir inş.
Ne güzel dileklerde bulunmuşsunuz çok teşekkür ederim. Çokça amin. Yazacağım Salı günü

İşte baba olamayan bir adam daha. Bir de istemeyen bir herifi gizlice baba yapmaya çalışanlar var aklım almıyor. Konu sahibi umarım o baba olamayan herifin burnundan gelir o 9 bin tl. Bilgim yok ancak sizin nafaka arttırma davası açsanız kazanacağınızı düşünüyorum.

Aslında cnm çok sıkkın. Daha öncede konu açmıştım. 1,5 yıldır nafaka azaltma davasıyla uğraşıyorum başıma ağrılar giriyor.
60 bin maaş alıyor. 2 çocuğumuza 9 bin lira iştirak nafakası icrayla ödüyor. Nafaka azaltma davası açtı. O da bitmek bilmedi. 300 er lira vermek istiyormuş toplam 600 lira!
Şaka gibi ama bunun için gerçekten 1,5 yıldır mahkeme devam ediyor. Neyse velevki nafaka miktarı azaldı ben ona ve avukatına ödeme mi yapacağım? Saçma ama durum bu.
Bu enflasyon ortamında o davadan bir sonuç alamaz bence germe kendini

Ahh sonundaoldu sonundaoldu bastan beri bosanma hikayeni okuyorum, ne bicim bi insan bu yahu? Kazanirsin bu davayi hic merak etme, su devirde aylik 600 lira nafakaya ikna olacak hakim olacagini düşünmek istemiyorum.

Bir yandan da gülüyorum ya 😂😂
Geçen mirta alıntı yaptı 8 nisanda koca bulamıyorum boşandım diye ağlamış sonra mayıs ortası gün aldık evleniyorum iddet süremi öne çektim demiş.
Hatta başka bir üye de dedi finlandıiya taraflarında yaşadığını senelerdir ve doktorların bahsettiği prosedürde gelemeyeceğini de yazdı.
Ama @Claire Fraser bunları görmezden gelip aynı saçma yalanı yazmaya devam ediyor 😁
Neden iki çocuk yapmışmış kendisi çocuk yapmamış iki evliliğinden şimdiki muhteşem kocasından yapmış. Yersen.

Muhtesem otesi ultra elit premium kayinvalidesini unutmayalim lutfen.

Aaa niye öyle dediniz,çok akıcı ve mantıklı konuşuyordu genel olarak
Siz bence mantık görmemişsiniz. Oğlan çocuklarına hayvan, oğlan annelerine gözünün feri kalmayan mutsuz kadınlar diyen biri kendisi. Tam bir oğlan çocuk düşmanı. Cinsiyetçi biri.
Üstelik son evlilik olayı da baştan sona yalan.

Siz bence mantık görmemişsiniz. Oğlan çocuklarına hayvan, oğlan annelerine gözünün feri kalmayan mutsuz kadınlar diyen biri kendisi. Tam bir oğlan çocuk düşmanı. Cinsiyetçi biri.
Ay o üye bu üye mi 😮
Benim oğlum maşAllah Pamuk gibi. Beni hiç yormadı yıpratmadı.
Kızım da maşAllah fırtına. Ama o da çok cilveli insan kızamaz. İkisi de birbirinden özel benim için. Bir de doğruysa hamileyken böyle söylemler korkutucu

Ya bilmiyordum,ya da benzer isimdeki bir üye ile karıştırıyorum,tabi ki bu söyledikleri mantık dışı,bunlara şahit olsaydım elbette mantıklı konuşuyor demezdim

Ay o üye bu üye mi 😮
Benim oğlum maşAllah Pamuk gibi. Beni hiç yormadı yıpratmadı.
Kızım da maşAllah fırtına. Ama o da çok cilveli insan kızamaz. İkisi de birbirinden özel benim için. Bir de doğruysa hamileyken böyle söylemler korkutucu
Nisan başında ikinci kez boşandım bir daha kimle evleneceğim diye ağlayarak konu açtı. Mayıs başında bir aydır biriyle görüşüyorum ama evli boşanmış aynı nedenlerle demiş. Sonra mayıs sonunda birden gün aldık, iddet süremi iptal ettirdim demiş. Haziranda birden 190 boyunda mavi gözlü, kalp damar cerrahı, hiç evlenmemiş kocasından bahsetmeye başladı. Kocası da kendi gibi koz çocuk saplantılı güya, kız ver diye ağlayan sadece kız yeğenlerine iyi davranan biriymiş. Güya birden Finlandiya’ya taşındılar, ki orada yaşayanlar bu kadar sürede olmaz diyorlar. Özetle kocası da yalan, hamileliği de. Dediğine göre olsa dahi 3,5 aylık evli 4,5 aylık hamile kendisi 🤣🤣

Nisan başında ikinci kez boşandım bir daha kimle evleneceğim diye ağlayarak konu açtı. Mayıs başında bir aydır biriyle görüşüyorum ama evli boşanmış aynı nedenlerle demiş. Sonra mayıs sonunda birden gün aldık, iddet süremi iptal ettirdim demiş. Haziranda birden 190 boyunda mavi gözlü, kalp damar cerrahı, hiç evlenmemiş kocasından bahsetmeye başladı. Kocası da kendi gibi koz çocuk saplantılı güya, kız ver diye ağlayan sadece kız yeğenlerine iyi davranan biriymiş. Güya birden Finlandiya’ya taşındılar, ki orada yaşayanlar bu kadar sürede olmaz diyorlar. Özetle kocası da yalan, hamileliği de. Dediğine göre olsa dahi 3,5 aylık evli 4,5 aylık hamile kendisi 🤣🤣
Heeee kendince eğleniyor demek ki.. yazık

Ya bilmiyordum,ya da benzer isimdeki bir üye ile karıştırıyorum,tabi ki bu söyledikleri mantık dışı,bunlara şahit olsaydım elbette mantıklı konuşuyor demezdim

Sadece son bir aydır yazdıkları bunlar: üç dört ay öncesinde daha beter nefret kusuyordu oğlan çocuklarına. Hepsi hayvan asla istemem diye kaç kere dedi.
İnanır mısınız aynı dertten muzdaribiz. Eşim kız çocuk hastası. Erkek çocuklarına tahammül edemiyor, erkek çocukları çok hareketli, laf söz dinlemez. Hırçınlar asiler..yok yani benden uzak olsunlar

Eşim daha evlenmeden önce kız çocuk istiyorum ona göre diye tuttururdu.

Erkek yeğenlerini uzak tutuyor kendinden, kız yeğenlerine elbiseler alıyor tokalar küpeler..gözleri dolardı bizim de olsun yalvarırım bir tane kız çocuğu ver bana diye

Bir de erkek anneleri çok yorgun bitkin asık suratlı başedemiyorlar ama kız anneleri çok güzel bakımlı alımlı narin..

Erkek çocuğu evde bakılmaz bahçeli ev lazım. Kendilerini sevdirmiyorlar da evlerden ırak

Kız çocuğunun olduğu yerde medeniyet ve neşe var, erkek çocuğunun olduğu yerde vay anam vay kavga kıyamet çığlıklar..ayyy kafam götürmüyor gitmem evlerine erkek çocuğu olan kadınların

Kız çocuklarına çok ama çok aşığım. 4,5 aylık hamileyim. Her gece dua ediyordum Rabbim me olur bana kız evlat nasip et diye.

Kız evlat..saçlarını taramak, mis kokusunu içine çekmek, onun oyuncak bebekleri, trip atışı, edası duruşu bıcır bıcırlığı aman yarabbim kız evladı olanları deli gibi kıskanıyorum ya

Kim demişti hatırlamıyorum bir adamın iki erkek çocuğu varmış, sonra bir kız çocuğu olunca “baba olduğumu anladım, daha önce evde canavar besliyormuşuz” demişti
Burada da engelli çocuklar için hakaretler saydırdı mesela. Güya hamileyse bile asla akıl mantık yok, insan olan şunu yazmaya korkar eli varmaz.
Toplum içinde de hâl ve hareketleri sevimli, eğlenceli bulunuyor down sendromlular. Şu fırlatma davranışı belki kaç defa kahkahalarla pekiştirilmiştir acaba ? Görümcemin oğlunu okulda down sendromlu bir çocuk fena yaralamış da okul müdürü sağolsun okuldan uzaklaştırmış down sendromlu öğrenciyi. Anneler iyi niyetli olduklarını zannetseler de bu çocuklara maskot muamelesi yaptıklarının farkında değiller. Gerçekten korkutucu.

“Türkiye istatistik kurumu verilerine göre, son 10 yılda down sendromlu bireylerin karıştığı adli vakaların sayısı %25 artış gösterdi. down sendromlu bireylerin karıştığı adli vakalardaki %25'lik artış, bu bireylerin daha fazla destek ve korumaya ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. ''

Saldırgan köpekler bile çocukları parçaladığında hatta yediğinde kahrolduk, önlemler geç de kalınsa alınmaya devam ediyor da özel bireylerle ilgili niye önlem mekanizmamız yok hayret ediyorum.. Down sendromlu genç kız, zamanını kollayarak ve planlayarak yalnız bırakılan bebeği camdan atmış bu kasıtlı yapılmış. Bunun adı aymazlıktır.

Yenidoğanın evine ziyarete gitme cehaletinin bitmesi lazım. Anneler neden izin veriyor ?

Çocukken mahallede down sendromlu bir kız vardı. Bizden tahminim 3-4 yaş küçük olmasına rağmen vücudu oldukça iriydi haliyle kuvvetliydi. Annesi ısrarla benim çocuğum özel, onu da aranıza alın diye tutturup zorla oynatırdı bizimle ve kenarda hep izlerdi gözleri dolardı.

Ancak her tatil günümüzü bize resmen zehir ederdi. Aniden sebepsizce sinirlenir ve vahşi gibi saldırmaya başlardı. Karşılık vermeyi bırak kendini korumaya çalışsan bile annesi hemen olay çıkarırdı .Tamam da bizim suçumuz ne?

Oyun oynadığımız alan çıkmaz sokaktı. Orada ip atlar evcilik oynardık. O geldiğinde hemen hızlıca oyuncak bebeklerimizi ve oyuncak fincanlarımızı alıp kaçardık çünkü kollarımızdaki morluklar yüzünden ve başka bir arkadaşımızın gözlüğünü kırdığı için - az kalsın kör oluyordu cam gözüne girdi retinasını çizmiş kornasına gelseydi kör olurdu - ailelerimiz yasaklamıştı onunla oynamayı.

Bir gün camdan baktığımda o boş çıkmaz sokakta tek başına ağladığını gördüm ve dayanamayarak evden çıktım. Yanına gittim sarıldım. Dışarıda daha fazla üşümemesi için evimize davet ettim. Gülümsüyordu işte sorun yoktu o benimle anlaşıyordu sorunlu olan o değil diğer arkadaşlarım diye düşünmüştüm ama bana öyle bir tokat attı ki öyle böyle değil vay ki ne vay dünyam karardı kulak zarım zedelendi hastanelik acillik oldum. Resmen yere yapıştırdı beni, annemin çığlıklar içerisinde bana doğru koşarak down sendromlu kızcağızı hışımla duvara çarpıp beni kucakladığını ve babama seslendiğini hatırlıyorum. Kızcağızı bir daha hiç görmedim çünkü komşular rahatsız olduğu için taşınmak zorunda kalmışlar.

Kız evlat bambaşkadır. Özeldir güzeldir. Kız evlat hayat sigortasıdır. Erkek evlat büyür hanım köylü olur da kız evlat ana-babasından caymaz. Erkek evlat her su veren ele açar da kız evlat toprağını bırakmaz.Evin neşesi, tatlısı, bıcır bıcırı, sıcakkanlısı..Erkek çocukları gelir tekmeler, saçını çeker, hönkürür, güreşir, kırılmadık eşya kalmaz ama kız evlat..spor salonunda görürdük eşimle hep anneleri koşu bantı üzerindeyken havlu getirir minicik elleriyle alnını silerdi su getirirdi..bebeğimin cinsiyeti umarım kız olur eşim yalvarıyor kız çocuk için..

Görümcelerimin kızlarıyla saatlerce oynuyor eşim. Kendinden geçiyor adeta. Toka takıyorsun tipi değişiyor, saçlarını tararsın örersin. Allah'ım bu nasıl şirinlik, minicik elleriyle, minicik hareketler sergiliyor, gülüyor, sakin sakin izliyor.Terör estirmeye başlamıyorlar evde. Görümcemin bir oğlu var o en büyükleri, görümcem diyor ki eve huzur ve medeniyet geldi :) Sayı sayması, sarılması, ana babasını işe gönderip akşam kapıda beklemesi , edası, işvesi, nazı, özellikle de tribi , her gece uyumadan en az 2 kitap okutturması ve kaç kitap okunacağı ile ilgili pazarlık yapması..geberiyorum kıskançlıktan kızı olanları.. kız anneleri çok daha az yıpranıyor, naifler, kız çocuklarının ve kız annelerinin auraları bir başka..tıp alanındaki bilimsel gelişmeler doğacak bebeğin cinsiyetini önceden belirleme imkanı verse keşke.

Sadece son bir aydır yazdıkları bunlar: üç dört ay öncesinde daha beter nefret kusuyordu oğlan çocuklarına. Hepsi hayvan asla istemem diye kaç kere dedi.

Burada da engelli çocuklar için hakaretler saydırdı mesela. Güya hamileyse bile asla akıl mantık yok, insan olan şunu yazmaya korkar eli varmaz.
Hepsini geçtim de hamile birinin engelliler hakkında söyledikleri korkunç, insan hiç mi düşünmez başıma gelir diye

X