Nafaka azaltma davasını kazanırsa acaba ben ödeme yapar mıyım?

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
14.803
28.339
Aslında cnm çok sıkkın. Daha öncede konu açmıştım. 1,5 yıldır nafaka azaltma davasıyla uğraşıyorum başıma ağrılar giriyor.
60 bin maaş alıyor. 2 çocuğumuza 9 bin lira iştirak nafakası icrayla ödüyor. Nafaka azaltma davası açtı. O da bitmek bilmedi. 300 er lira vermek istiyormuş toplam 600 lira!
Şaka gibi ama bunun için gerçekten 1,5 yıldır mahkeme devam ediyor. Neyse velevki nafaka miktarı azaldı ben ona ve avukatına ödeme mi yapacağım? Saçma ama durum bu.

Aslında cnm çok sıkkın. Daha öncede konu açmıştım. 1,5 yıldır nafaka azaltma davasıyla uğraşıyorum başıma ağrılar giriyor.
60 bin maaş alıyor. 2 çocuğumuza 9 bin lira iştirak nafakası icrayla ödüyor. Nafaka azaltma davası açtı. O da bitmek bilmedi. 300 er lira vermek istiyormuş toplam 600 lira!
Şaka gibi ama bunun için gerçekten 1,5 yıldır mahkeme devam ediyor. Neyse velevki nafaka miktarı azaldı ben ona ve avukatına ödeme mi yapacağım? Saçma ama durum bu.

Bu adam hangi ulkede yasiyor? 300 tl.ye ne aliniyormus? Bu adamlar cocugu annesi baba evinden getirmis gibi davraniyor ya okudukca beni sinir basiyor. Allah yardimciniz olsun.

Çocukların sende kalırken barınma, ısınma, mutfak, su-elektrik giderleri, yol paraları, okul kırtasiye masrafları veya yaşları küçükse ıslak mendilleri vs tüm bu maddi giderlere ek senin her Allahın günü annelik vazifeni yerine getirip sümüklerini silmekten akşam vaktinde yatırma telaşının karşılığı 9 bin lira bile olamaz. 600 ne lütfen, bunun davasının bile açılması kabul edilir değil, devletin yargısını nelerle uğraştırıyorlar.

Konuyla ilgili bilgim yok ama Allah sabır versin.

Sizde karşı nafaka yükseltme davası acsaniza.. adam zaten 9 bin iki çocuk için veriyor ki bence baya az... avukat ile konuşup karşı dava açsanız keşke, belki akıllanır bu süreçte keser sesini oturur pis herif..
Yok kesmez o asla. Utanma duygusu yok. Zaten sürekli mahkeme ücreti ödüyorum. Dava açmayı geçtim de şu dava hayırlısıyla bitse yeter

Tırnaklarını bile veremem ona da haklısınız. Günlük ikisinin sadece harçlığı 300 lira ahh ahh
Evet ama anneler çok fedakar davranıyor çocukların maddi manevi bütün yükü annelerde. Babalar atıp çocukları anneye bekar gibi takılır yada yeniden evlenip sefa sürüyor üç kuruşluk nafakayı bile vermemek için bin takla atıyorlar. Ben olsam madem öyle al sen bak bakalım bu parayla bu çocuklara derdim.

Ya bu adamlar ne zaman baba olduklarını hatırlayacaklar? 9 bin lira bile iki çocuk için cüzi bir miktarken(ikisine kaliteli birer spor ayakkabı alsan bitti gitti yada birer mont)600 lira nedir ya?
Ben davayı kaybedeceğini düşünüyorum,bir hakimin böyle bir talebe olumlu yanıt vereceğine inanmak istemiyorum.
Allah yardımcın olsun,eski konularını da hatırlıyorum. Keske imkanın olsa sende arttırma davası açsan.

Evet ama anneler çok fedakar davranıyor çocukların maddi manevi bütün yükü annelerde. Babalar atıp çocukları anneye bekar gibi takılır yada yeniden evlenip sefa sürüyor üç kuruşluk nafakayı bile vermemek için bin takla atıyorlar. Ben olsam madem öyle al sen bak bakalım bu parayla bu çocuklara derdim.
Orası karışık. Çocuklarım çok naif bensiz 1 gün kalmazlar. Bunca ahlaksızlığın faturasını çocuklar ödememeli bence. Zaten bakmaz ki. Nerelerde bulurum çocukları Allah korusun. Düşüncesi bile korkunç.

Yok kesmez o asla. Utanma duygusu yok. Zaten sürekli mahkeme ücreti ödüyorum. Dava açmayı geçtim de şu dava hayırlısıyla bitse yeter
Yargılama giderlerini sizden mi talep etmişler davada yani davayı kazanacağını zannetmiyorum velev ki onun dediği oldu nafaka düştü eğer dilekçede öyle bir madde var ise siz ödersiniz diye biliyorum .

Ayyy bu adam rezzziiiill rezil rezil hic utanmiyor. Devlet memuru, ocakta zamli maas alacak, hala daha davayi iptal etmiyor degil mi
Bugün dava vardı gitmedim. Daha ne diyebilir diye. Neler neler demiş. Şişirilmiş nafaka ödeyemezmiş çocuk devlet anaokuluna gidiyormuş dolandırıyormuşum. Hayır gebermiyor da git gide daha da azıtıyor iblis

Orası karışık. Çocuklarım çok naif bensiz 1 gün kalmazlar. Bunca ahlaksızlığın faturasını çocuklar ödememeli bence. Zaten bakmaz ki. Nerelerde bulurum çocukları Allah korusun. Düşüncesi bile korkunç.
Anladım canım zor ne diyim Allah yardımcın olsun inşallah. Sende ona karşı dava aç nafakayı arttırmak için malum hayat şartları zor hersey pahalı 9 bin bile yetmez iki çocuğa.

Bugün dava vardı gitmedim. Daha ne diyebilir diye. Neler neler demiş. Şişirilmiş nafaka ödeyemezmiş çocuk devlet anaokuluna gidiyormuş dolandırıyormuşum. Hayır gebermiyor da git gide daha da azıtıyor iblis

Tam bir gerizekali bu adam. Bu davanin niye bu kadar uzadiginida anlamadim. Gercekten 600tl nafaka vermek isteyen adama soz hakki verilmesine saskinim

Aslında a öyle mi al çocuklara bundan sonra sen bak diyeceksin. Görecek bir dünya kaç bucak ama. Keşke bunu yapabilsen de bir görse. Ah ah. Umarım davayı kazanamaz ve çabuk sonuçlanır

X