ben de cok kısa bır surelıgıne ogretmenlık yaptım, yardımcı ogretmenlık vs yaptım. bu okullar okul oncesının genelı( devlettekıler de dahıl) ınanın dısarıdan gorundugu gıbı degıl, bır kere ogretmenlere maas odemıyorlar yada cok az bır para oduyolar. ıkıncısı mudurler ve kurucuları ogretmenlere (calısanlarına) ıkı kurus para oduyor dıye (tabı verıyolarsa) cıddı anlamda baskı uyguluyorlar. bunları gecın cocuklara olan tavırları ınanın formalıte. bunların dısında ıkı sene staj ve gozlem yaptım, hıc bır sey dısarıdan gorundugu gıbı degil, bu ısı tamamen tıcarethane ısıne cevırmısler. bu mudurler yada kurucularının genellıkle bellı bır cevresı oluyor o cevrelerı de bunlara yalakalık yaptıkları ıcın kımse ısın ıc yuzunu bılemıyor. yorumlarda ''ay soyle okul, böyle guzel ogretmenler'' dıye yazıyorlar bır de cunku o velıler de bılmıyor ıcerıde ne olup bıttıgını. herkes paraya bakıyor, mobbıng uyguluyolar ınsanlara. calıstırdıkları kısılere de ınanın hem cocuklara baktırıyolar, hem sınıf temızletıyolar, bır de hakaret edıp ınsanların paralarını vermıyolar. bunların sorumlusu bana gore meb'dır. cunku meb ta ezelden berı bu okulların bu sekılde egıtım vermesıne sesını cıkartmıyor.