Mutsuz Bir Aile, Belirsiz Bir Gelecek, Tükenen Ben...

Teşekkür ederim.
Anlıyorum belli ki anneniz biraz kurban psikolojisine girmiş ve maalesef beklenen fedakarlığı gösterememiş, Allah yardımcınız olsun inşallah size dua edeceğim
Çok teşekkür ederim.
Sinir hastasıysa bir tedavi olsa düzelirdi aslında. Benim ki sinir hastası falan değil, bahsettiğim gibi elinden her türlü pis iş gelir. Bizim yediğimiz bir ekmeğin hesabını yapar ama her dönem kendine değişik bir eskort bulup çocuğuna cici babalık yapar. Zengin cici baba rolünü oynar parası bitene kadar. Yüzüne uzun zamandır bakmadım, bakınca midem kasılıyor çünkü. Yani hem psikolojik açıdan ciddi bir hasta hem de karakter bakımından da yoksunluk çeken biri. Babanızın düzeldiğini yazmışsınız ama bu önemli ki? Sizin çocukluğunuz annenizin gençliği böylesine ziyan olduktan sonra pamuk şeker olmuş ne önemi var? Benim ki şimdi yüz seksen derece değişse yine de gidip baba demem. Benim çocukluğumu mahvetti yetmedi yıllarca sevmeyeceğim bir işi yapmama sebep oldu. Benden önce geberse cenazesini kaldırmam. İkinci üniversite noktasına gelince ben sürece başlarken zaten tamamen hemşireliği bırakırım diye asla başlamadım. Ben istesem buna elverişli bir ortam yok zaten. Sadece eşit ağırlık yani üniversite sınavı ile KPSS 'nin ortak dersleri var. Hatta neredeyse tek fark vatandaşlık dersi. Yaşım ilerlemeden ikisini halledip hem atanır hem de çok geç olmadan ikinci üniversiteye başlayıp onu götürürüm diye düşünmüştüm. Başka şehre gelince, yukarıda da bahsetmiştim. Böyle başka kadınlar başka şehirlere atandıklarında "Aa, o nasıl baba? Nasıl kızını tek yollar?" diye aptal aptal şeyler söylüyor. Yani ya gitmeme engel olur ya da kira faturaları sen öde biz de seninle gelelim olaylarına girer. Onun engel oluş tarzı öyle küsmek falan değil. Açıkçası can korkum var. Aslında İstanbul 'da yaşıyorum ve buranın puanları daha düşük oluyor. Burada atanıp ayrı eve çıksam nasıl olur diye düşünüyorum. Yani o bunu da asla kabul etmez ama gizli gizli kaçıp gitmem daha kolay olur. Teşekkür ederim paylaşımınız için.

Teşekkür ederim paylaşımınız ve iyi dilekleriniz için. Tek dinlemediğim hoca o kaldı, çok uzun diye onu da eklemek istememiştim.

O kadar güzel anlatmışsınız ki benim de içimi dökmüşsünüz adeta. Çılgın aşklar yaşamak, gezip tozmak, hata yaptığında "Aman canım nasıl olsa ailem arkamda onlar halleder." dememiz gereken yaşlarda üzerimde öyle bir baskı ve sorumluluk var ki kamburlaşmış hissediyorum. Gerçekten mutsuz olmak inanılmaz yordu beni. Aralıksız bir mutsuzluk bu, onlarca yıldır bitmiyor.

KYK yurtlarında kalma şansın var diye biliyorum bekar memur olunca.

Babana da Başka şehire mecburen gidiyor gibi yaparsin. Hep doğru söylemek zorunda mısın?

KYK yurtlarında kalma şansın var diye biliyorum bekar memur olunca.

Babana da Başka şehire mecburen gidiyor gibi yaparsin. Hep doğru söylemek zorunda mısın?
Özel yurtları bilmiyorum ancak devlet yurdu almıyor. Öğrenciye zar zor çıkıyor zaten. Ben de sanki puanı almışım atanması kalmış gibi tribe girmişim biraz ama

Çok üzüldüm yazdıklarınıza.

Dediğiniz gibi KPSS ile üniversite sınavı dersleri yakın birbirine. Ama madem netlerinizi toparlayamadınız ağırlığınızı KPSS ye verin. Coğrafyada dinlemediyseniz mutlaka BAYRAM MERAL dinleyin. 12 yıl önce tanıştım 2 yıl yüzyüze ders aldım kendisinden güncel değişmeyen konularda fule yakın yaparım şimdi girsem sınava.

İstanbul'da yaşıyormuşsunuz. En düşük puanlar orada zaten. Mesela ataşehir ve başakşehirdeki büyük hastanelere düşük puanlar ile atanıldı.Hangi yakadaysanız diğerini tercih edin. Aynı şehir ama ulaşım zor olacağı için ayrı ev tutmak istemeniz başka şehire gitmek istiyorum demenizden daha kolay olur sanırım.

Umarım bundan sonra musmutlu huzurlu bir hayatınız olur.

Özel yurtları bilmiyorum ancak devlet yurdu almıyor. Öğrenciye zar zor çıkıyor zaten. Ben de sanki puanı almışım atanması kalmış gibi tribe girmişim biraz ama
Özelden devam edersin o zaman. Olumsuz olma artık. Umudunu kaybetme.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Artık ağırlığı Kpss 'ye vereceğim zaten. Bayram Hoca çok güzel anlatıyor ama dinliyorum dinliyorum aklımda kalmıyor. Benim bu alımlarda virgülle gitti zaten. Ya anlatmak istemiyorum ama o da babam yüzünden oldu. Sınav yerine seni taksiyle götüreceğim dedi sabaha kadar içip gelip eve sızdı. Zar zor ayıldı tüm sinirlerimi bozdu. İstanbul 'u seviyorum aslında burada atanmak hoş olabilir. Ama arada üç saatlik mesafe de olsa o öyle aa tabi hastaneye yakın bir yerde ev tut, demez. Anca Benim kimsenin haberi yokken ortalıktan kaybolmam gerekir. Teşekkür ederim
.

Paylaşımınız için teşekkür ederim fakat yanıtta bahsettiğiniz anneyi, kardeşi kurtarmak falan... Bunlar benim için fazla şeyler. Benim görevim değil ki...

bence anneni sevmen icin bu bile yeter. kızgınsın anliyorum ama cocugunu babasinda birakip kacip giden kadin da çok. çok güclusun. kendini sevdigini söyledin. bu cok guzel. bu durumu yasayan insanlar kendini sevemiyor. mesela ben oz saygim, oz guvenim o kadar düşük ki.. pıstırılıyo kadınlar, döverek aciz bırakılıyo. annene kizgin olmakta çok haklısın ama bazen yapacakları bişi olmuyo. kardeşin okuyo mu o nasıl durumu kız mı?

Evet, okuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…