• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu olabilen arkadaşlar sorum sizlere? Nasıl yapıyorsunuz bunu?

Insanı mutlu yapan beklentilerdir...eger ki beklentilerin düşükse her daim mutlu olabilirsin...burda, seni intihara sürükleyebilecek kadar kalitesiz insanlarla evli olup, yine de mutlu olabilen kadınlar var mesela....beklentilerini düşür de diyemem zira beklentileri geçmiş tecrübeler oluşturur...her zaman cok iyilerle birlikte olduysan elindekinin daha da iyi olmasını bekleyip yine mutlu olamayabilirsin...en iyisi kendini oldugun gibi kabul et..

Şu hayata beni bağlayan tek şey amaçlarım oldu amaçsız yaşıyorsam ot'dan bir farkım yok gibi hissediyorum ve her zorluğa göğüs germek de olgunlaştırıyor insanı daha da bir sıkı tutunuyorsun mutluluğuna .

FB_IMG_1465906607978.jpg

Yazacaklarım bu 47. Sayfada yazılanlarla alakalıydı. Kaç zamandır kelimeleri toparlayamıyordum konunuzu gördükçe.

Bazende düşünüyorum biz kendimize çok yük ediniyoruz çoğu şeyi. Bu yük altında da eziliyoruz bir süre sonra. Çok severim şu örneği; Sanki sırtımızda bir yük var ve biz bir gemiye binmişiz. Gemi ilerlerken biz hala sırtımızdaki yükü ayağımızın dibine koymuyoruz. Onu hala kendimize yük ediyoruz ağırlığı altında verdiği sıkıntı altında eziliyoruz. Halbuki yükü bıraksak bir etrafa baksak nice güzelliklere şahit olacağız. Belki bir yunusun havada takla atmasını göreceğiz. Belki bu hayatımızda bir ilk olacak. Bir yerlerden tıkandıysa hayat, elimize kolumuza bir baksak neyi kendimize yük ediyoruz. Hangi düşünceyi, hangi kişiyi, hangi benlik duygusunu?

eşimle zaten sorunlarımız vardı ama bugün ikimizde alkollüydük. sonra inanılmaz saçma bir sebepten tartışmaya başladık. sonra o tartışma büyüdü çığlık çığlığa bağrışmaya dönüştü. araba kullanıyordu eşim. sağa sola savruldu araba. sonra bana küfretti. hemde çok büyük bir küfür ilk defa.. bende bunu duyunca ona küfrettim o da bana tokat attı. ilk defa küfür ve şiddet yaşadık inanamadım. öyle bir delirdimki arabanın kapısını açtım indir beni burda diye bağırdım. kapıyı kapattırdı.

Bana fiziksel şiddet mi uyguluyormuş?

Bu sorunuza yine kendi cümleleriniz sanırım daha açık bir yanıt olacaktır.

Eski konularınızdan bahsetmişssiniz, dönüp baktım ki iki konunuzdan biri boşanmak üzerine.

Acaba her şeyden mutsuz olan biri degil de, anlık mutluluklara takılı kalıp huzurun olmadıgı bir evliligi devam ettirmeye çalısırken mi böyle hissediyorsunuz diye düşündüm.

Karşılıklı saygının olmadıgını ise söylemeye gerek yok, bu tespiti zaten siz kendiniz de yapıyorsunuz.
Öyleyse evlilik nedir?
Saygının olmadıgı bir birliktelikten ne bekleyebiliriz?
Bizim evlilik anlayışımız bu ve çok mutluyuz diyorsanız zaten bir şey söylemeye de gerek kalmıyor, sizin tercihiniz.

Fakat bu şekilde çocugunuz için de bir seçimi dayatmış oluyorsunuz,
zira belli aralıklarla bağıra çağıra kavga eden iki ebeveynin bulundugu ortamda bir cocugun saglıklı bir psikolojiye sahip olacagını sanmıyorum.
En azından onun iyiligi icin bir psikologa gitmeniz iyi olacaktır.

umut etmekten ve hayal kırıkligi yaşamaktan yorulmuşsun. Esnek olmak bazen hayat kurtarir.bence gittiginde sakin ve dingince otur konuş. Ona kırginliklari ve beklentilerini sor...dürustce saklanmadan konuşalim de...sende kendini anlat...sadece yoruldum demek bile yeterli.ve zaman ver karsindakine...seni anlamasi icin.anlarsa senindir anlamaz egosunun ardinda gezerse yapacak birsey yok...seni yoram hem onun katiligi hemde katılaşan kendi kalbin...özden savruldukca yıpraniyor insan ...cok tanidik...

hmmm tek sevgilisi olan ve onla evlenmis ve pembis mutfaklar salonlar doseyenler mutlu mu yani :) guldurme beni:) sivri biri olarak marshmallow gibi adamla evlensen bu sefer de ooof bunaldim bu adamdan diyeceksin. Tahammul seviyen azdir onu anlarim. Benim esime kadar sevgililerime tahammulum cok azdi. En ufak seyde yol verdigim cok oldu. Ama esim simdi cogundan daha hircin daha baskin bir karakter ama nedense bu beni cok rahatsiz etmiyor ve tahammul ediyorum. Karsilik da veriyorum asla susmam ama O da bana tahammul eder. Sevgi vs iyi de kotu huylarina da tahammul edeceginiz biriyle evlenmek lazimmis bence. Gecen zaman icinde Evli ( sozde) mutlu ve de hatta cocuklu iki ayri eski sevgilim iletisime gecmek istedi ( nisanli/evli oldugumu bildikleri halde)Arkadasca gorusmekmis niyetleri (yersen) ama instagram veya fb larina baksam aman allahim tam bir melaike ailesi. Alyansimin fotosunu cekip atiyorum. Senin icin bir metal parcasi benim icin verilmis soz. Hadi by diyerek. Demem o ki o karilarinin tahammul esigi senden yuksek demek ki. Herkes mutsuz demiyorum ama orana bakmak laxim. Oranlayinca haftanin yuzde 80 inde mutluysam iyidir:KK66:

Konuyu takip ediyorum tüm mesajları okudum. Güzel yorumlar var.@FrKafka ya katılıyorum.
Beklentilerini, seni neyin mutlu ettiğini eşine açık açık söylemelisin. (Beni Bebek gibi sevmen beni Mutlu ediyor) Ayrıca onun beklentilerinin ne olduğunu, senin hangi davranışlarının onu mutlu ettiğini de öğrenmelisin. Onu Mutlu etmek için eyleme geçmelisin göreceksin ki sana dönüşü olacak. Sakın burda niye önce ben harekete geçiyorum diye sorgulama yararı olmaz. İlk etap da ona öfkeli olduğun için içinden gelmeyebilir ama onun olumları yönlerini düşünürsen bu zor olmayacaktır. Sonuçta geçmişte birçok güzel anıyı paylaştığın bi insandan bahsediyoruz.

Eki Görüntüle 1877515

Yazacaklarım bu 47. Sayfada yazılanlarla alakalıydı. Kaç zamandır kelimeleri toparlayamıyordum konunuzu gördükçe.

Bazende düşünüyorum biz kendimize çok yük ediniyoruz çoğu şeyi. Bu yük altında da eziliyoruz bir süre sonra. Çok severim şu örneği; Sanki sırtımızda bir yük var ve biz bir gemiye binmişiz. Gemi ilerlerken biz hala sırtımızdaki yükü ayağımızın dibine koymuyoruz. Onu hala kendimize yük ediyoruz ağırlığı altında verdiği sıkıntı altında eziliyoruz. Halbuki yükü bıraksak bir etrafa baksak nice güzelliklere şahit olacağız. Belki bir yunusun havada takla atmasını göreceğiz. Belki bu hayatımızda bir ilk olacak. Bir yerlerden tıkandıysa hayat, elimize kolumuza bir baksak neyi kendimize yük ediyoruz. Hangi düşünceyi, hangi kişiyi, hangi benlik duygusunu?
Bu çok güzeldi teşekkür ederim...

Nasıldı eve geldikten sonra aranız? Umarım herşey yolundadır
Gelene kadar ne yapsam nasıl bir giril yapsam emin değildim. Bende doğaçlama yapayım dedim. Beni görünce şaşırdı zaten. "Sürprizzz ne yapıyorsun benim salak sevgilim. " dedim. Sarıldım " sen çok gıcık bir adamsım o kadar güzelliğin içinden getirdin beni bir tatili hak etmiyor muydum hemen alınganlık yaptın. " dedim. Sonra bilrisiniz işte bir iki oynaşma pamuk oldu.. Tipik erkek zekası hormonlara teslim... Bir şey olmamış gibi devam edeceğiz artık. Hemen yazamadım oğlum uyumadı ben geldim diye onunla oynadık vakit geçirdik birazda:) ama iyi haber döndüğüme pişman değilim. En kötü semaryo yaşanmadı

Bu sorunuza yine kendi cümleleriniz sanırım daha açık bir yanıt olacaktır.

Eski konularınızdan bahsetmişssiniz, dönüp baktım ki iki konunuzdan biri boşanmak üzerine.

Acaba her şeyden mutsuz olan biri degil de, anlık mutluluklara takılı kalıp huzurun olmadıgı bir evliligi devam ettirmeye çalısırken mi böyle hissediyorsunuz diye düşündüm.

Karşılıklı saygının olmadıgını ise söylemeye gerek yok, bu tespiti zaten siz kendiniz de yapıyorsunuz.
Öyleyse evlilik nedir?
Saygının olmadıgı bir birliktelikten ne bekleyebiliriz?
Bizim evlilik anlayışımız bu ve çok mutluyuz diyorsanız zaten bir şey söylemeye de gerek kalmıyor, sizin tercihiniz.

Fakat bu şekilde çocugunuz için de bir seçimi dayatmış oluyorsunuz,
zira belli aralıklarla bağıra çağıra kavga eden iki ebeveynin bulundugu ortamda bir cocugun saglıklı bir psikolojiye sahip olacagını sanmıyorum.
En azından onun iyiligi icin bir psikologa gitmeniz iyi olacaktır.
Evet bunu biliyprum boşanmış bir ailenin çocuğuyum ben. Ama oğlum hiçbir kavgamıza şahit olmadı yada ona büyük travmalar yaşatacak bir hayatımız yok. Evet 7 senede bana bir tokat attı sonucu avukattan döndü. Bende bir an baya dayak yiye yiye evliliğimde evliliğim diyorum sandım:) yorumlara çocuk konusunu karıştırmayalım onu korumak ve büyütmek benim görevim. Bu konuda tavsiye istemiyorum. Evli kalmak ve ayrılmak konusunda çok şey yaşadım gördüm hikayenin iki tarafındanda bakmışlığım var. Bir de ben doğurdumya hani onu onun için en iyi olanı sevdiğim adamdan da evli olmaktan da ve daha bir çok şeyden üstün tutuyorum.

Aslında hepimiz az çok senin gibiyiz.Ve çok mutlu da değiliz. Fakat sağlıklı olduğunu düşünerek ve nasıl mutlu olunur pskolojik kitapları okuyarak başlayabilirsiniz ise size 2 kitap önere yim. 1.%100 düşünce gücü 2.Kaliteli zaman dilimi

hayal kuruyorum sonra mutlu oluyorum aradan zaman geçiyor bakıyorum ki hala kurduğum hayallerim gerçek olmamış üzülüyorum sonra yine hayale başlıyorum vs böyle kısır bir döngü devam ediyor ama son zamanlarda yapamıyorum çok mutsuzum:KK14:

Bu konuda aslında beni üzen bişey var, genellikle ben de mutlu değilim demiş çoğu arkadaş. Üzülüyorum böyle yorumlar okuyunca. Evet çocukluğumuzdaki gibi öylesine sebepsiz mutlu olamıyoruz, küçük şeyler bilmem nelerden beslenmeliyiz mutlu olmak için fakat mutlu olmak için hepimizin sebepleri vardır kızlar ya. Yapmayın lütfen biraz cıvıl cıvıl olmaya çalışın. Ben bütün kadınların mutlu olmasını isterim, mutlu insan ışıldar, kin ve haset beslemez, hafiftir hayattan zevk alır. Dont worry be happy kızlar yahu:KK50:
Kamu spotumu da geçtiğime göre müsade alayım :KK15:

Arkadaşlar konuya yorum yapan hiç istisnasız herkesten çok güzel ve değerli yorumlar geldi. Herkese gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Bu konuyu açarken biliyordumki zaten somut bir sonuca ulaşamayacağız ama fikir edinip cesaretleneceğiz ya da en azından dertleşip rahatlamış olacağız. Mesela ben en çok bu hislerde yalnız olmadığımı gördüğüme sevindim. Birkaç güzel kitap tavsiyesi aldığıma sevindim. Derleşebildiğime sevindim. En çokta beni çok doğru analiz edebilen ve yorumlarıyla 12 den vurabilen insanlarla iletişim kurabildiğime sevindim. Bundan sonra daraldıkça sizlerde yine yazarsanız dertleşmeye devam edebiliriz.

İnsan zorla da olsa dudaklarını gülümser gibi yukarı kaldırdığında mutluluk hormonları salgılanmaya başlarmış. Düşüncelerimiz biz olur zamanla. Bi süre diren mutluyum de öyle davran. İyi hissetmek adlı kitabı da öneriyorum. Klasik müzik kitap spor. Mutluluğu kendi içinizde de aramalısınız.

Bi de anladım ki insan sevmeden mutlu olamıyor. Ve yine anladım ki insan kendini sevmeden kimseyi sevmiyor. Çok sevin kendinizi. Öyle sevin ki her aynaya baktıgınızda en sevdiğiniz kişiyi görmüşcesine gözleriniz parlasın. Hayattaki en değerli şey insanın kendisi. Senin kalıbın sen doğdugunda yok edildi. Tek ve eşsizsin. Sevgi dol. Meditasyon yap. Ben çok melankoliye büründüğümde masaja giderim. Olmadı küveti doldurur lavanta köpükleri eşliğinde klasik müzik dinlerim bi saat. Bazen de olumlamalar telkinler dinlerim. Hayvanlarla vakit geçirmek de mutlu eder insanı. Doğa ile iç içe olmaya çalışın. Mükemmeliyetçi olmamaya çalışın.

Back