20.Ilk cınsel ılıskını kac yasında yaptın? Ismını bıle bılmedıgın bır adamla
Çünkü sadece bir nickten ibaret beni hayatında görmemiş aile hayatımı yazdığım iki üç konudan bildiğini zanneden bir insan çocuğumun iyiliğini benden iyi bilemez. Ayhh anlatamadım bir türlü. Açık söyleyim gram umursamıyorum çocuğumun güya iyiliğini istediğiniz yorumları. Çocuk benim hayat benim koca benim... Profilinize baktım evli değilsiniz. Çocuğunuz yok. Peki hem evlilik hayatı hem çocuk gelişimi hakkında bu engin tecrübeler nereden geliyor? İsterseniz devam edin yorumlara ama bu konuyla ilgili olmadığı ve benim gram umrumda olmadığı gerçeğini değiştirmeyecek... Dolayısıyla bu son cevabım. Bu herkesten birkaç kilometre yüksekten atıp tuttuklarınıza ilerde bir gğn okuyunca ne kadar büyük konuşmuşum diyeceksiniz zaten. Hoşçakalın...
Bin defa çocuğumla ilgili yorum istemiyorum dedikten sonra azimle hala "oğlumun iyiliği" temalı yorumunuza tepkim. Bu inanılmaz nezaketi hassas olduğum noktalardan vurmaya çalışan yorumları yaparken kullansaydınız...Başka bi yorum sahibesiyle girdiğiniz haklı haksız tartışmanın gerginliğini tamamen alakasız son derece sakin ve iyi niyetle yapılmış bi yoruma yansıtma konusundaki başarınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum. Kim saldırgan, kim yersiz yargılardan keyif alıyo... Nezaket göstermeye devam etmek isterdim ancak hırsınızı alacagınız kum torbası rolünü kendime pek yakıştıramadım. Size diğer yorum sahibeleriyle keyifli polemikler dilerim zira bu üslupla sohbet muhabbet dertleşmek zor iş. İyi akşamlar efenim.
Şu an en acil sorun ne istediğimi bulabilmek. Aslında şöyle bir sıkıntı var ben her dönem farklı bir şey istiyorum. Dün istediğim bugün bana yetmiyor. Ve şu dönem tam emin değilim. Özgür kalmak mı istiyorum yoksa artık biraz yükümü azaltmak mı? Hangi şekilde daha iyi olacağımı kestiremediğimden harekete geçmek yerine bekleyişteyim.Çok fazla düşünüyorsun. Ne istediğini de bilmiyorsun hayatta. Yani seni ne mutlu eder 25e kadar donk etmeli şu an kaçsın bilmiyorum ama. Aşkla beslenen bi ruhun olabilir. Sürekli birilerine aşık olsan ve ona göre yaşıyor olsan belki daha mutlu olursun. Ya da ten uyumu vardır iyi orgazm yoktur. Orgazm çoğu kadının çenesini iyi kapatır. Ama yazdiklarindan gördüğüm kadarıyla kafan çok çalışıyor buna bi çözüm bulmak zor bi yerden off tuşunu bulup kapaman lazım. Herkes ne dese boş onu sen bulacaksın.
Başınız sağolsun. Ölüm sözün bittiği yer. Çok şükğr böyle bir mutsuzluğum olmadığına... Benimki bir kapana kısılmışlık hissi bir arayış olabilir ancak böyle acıların yanında. Böylr şeyler okuyunca insan kendine seninkide dert mi üzüntü mü bak hayatta gerçekler var diyor. Umarım kısa zamanda "eski seni" bulursunuz.Ben bu aralar mutlu değilim. Son üç yıl yani.eskisi gibi yaşama hevesim yok.babamı kaybettikten sonra birçok şey değişti hayatımda. Evliliğim de yaşadığım bazı sorunlarda tuz biber ekti üstüne. Eskiden yani 3 yıl önce minicik şeyler bile beni mutlu ederdi.artık bana mutluluk veren pek birşey yok gibi.yada ben eski ben değilim. O pozitif ve hayata nese ile bakan kadın gitti.
Ama benim inandığım şey şu ki mutsuzluklarda gelip geçicidir. Hep böyle kalmayacağım. Birgun yine eski ben geri gelecek. Umut denen şey çok değerli. İşte o biterse o zaman çıkmaz bir sokakta sıkışıp kalırız. Umudunu hiç kaybetme..
Teşekkür ederim.bende öyle olmasını umud ediyorum. Ve eski beni geri kazanmak için uğraşıyorum.))Başınız sağolsun. Ölüm sözün bittiği yer. Çok şükğr böyle bir mutsuzluğum olmadığına... Benimki bir kapana kısılmışlık hissi bir arayış olabilir ancak böyle acıların yanında. Böylr şeyler okuyunca insan kendine seninkide dert mi üzüntü mü bak hayatta gerçekler var diyor. Umarım kısa zamanda "eski seni" bulursunuz.
Bazı dogruları ayırt edebilmek için illa benzerlerini yaşamak ya da o kişinin tüm hayatının ayrıntılarına vakıf olmakgerekmez. İlkesel bir tutumdur bu.
S stepanova
Yazmayım yazmayım dedim dayanamadım:) tabiki bazı doğruları ayırt edebilmek için benzer şeyleri yaşamış olmak veya o kişinin hayat ayrıntılarına vakıf olmak gerekir. Bu ne komik bir şey:) hiç bilmediğin bir yaşamla ve hiç tanımadığın biriyle ilgili kürene bakıp mı yorum yapacaksın? Tabiki kendi yaşanmışlıklarından yola çıkarak kişiyi analiz ederek yorum yapacaksın. O bir tokatı aşabilmek için neler yaşadık ne acılar çektik halada belki etkileri sürüyor. Bu taze yaraya parmağını sokup deşimek neden? Tamam sen boşan ben boşanmadım ve en önemlisi "konu bu değildi". Ama azminize hayranım... Eşimde tam olarak sizin gibi haklı olduğuna körüne inanır ve ne pahasına olursa olsun savunur.
Uzun süredir bir psikoloğum var zaten. Evet anneliğime eleştri kabul etmiyorum. Bunada saygı duyun lütfen. Zaten problem eleştiri kabul etmediğim halde eleştirye devam ederek bu saygıyı kaybetmenizden çıktı. Adam öldürmekle tokadı kıyaslayamayacğım kulakla burnu karşılaştırıp ikiside insanın yüzünde demekki ikiside aynı işe yarıyor diyemeyeceğim gibi.. Hassas olduğum halde her yorumda bu tokat lafının geçmesi derdimi ne kadar iyi niyetle(!) dert edindiğiniz konusunda da epeyce fikir verdi. Gerisine lüzum yok.Size komik gelse de anlatmaya çalışayım.
Bir insan diğerini bıçaklamışsa bu bir suçtur değil mi?
Meşru müdaafamı, kaza mı, taksirle mi buna göre cezası kesilir, dolayısıyla ayrıntılar önemlidir. Fakat birinin ölmüne sebebiyet vermenin her koşulda suç oldugu gerçegi değişmez.
Kişinin aklı dengesinin yerinde olup olmadıgı yeterlidir, çocuklugunda çektigi sıkıntılar ya da ekonomik problemleri vb. psikoanaliz yapılmasını gerektirecek kadar tüm ayrıntılar istenmez.
Aldatma ve şiddet de benim evlilik anlayışımda kabul edemeyecegim şeylerdir mesela. Zaten hukukta da taraflardan hangisi bunu uygulamışsa ona karşı bir yaptırım olur.
Hepimiz kendi dünya görüşümüz çerçevesinde yorum yapıyoruz.
Siz derseniz ki hayır ben affederim, bu sizin kararınız, çünkü sizin hayatınız. Başından beri bunu da söylüyorum zaten.
Burada yorum yapıyorum çünkü mutsuzlugunuzdan şikayetçi olan yine sizsiniz.
Yukarıda verdigim örnek dogrultusunda ayrıntıları önemli buldugum için eski konularına bakma geregi duydum.
Size bir şeyleri hatırlatarak üzmek gibi bir amacım olamaz ki.
Kaldı ki karşılıklı saygının olmadıgını bu konunun başında belirtmişsiniz zaten.
Aksine bir yandan forumun başka köşelerinde arama yaparken konunuza denk gelince mutsuzlugunuzu dert edinip dayanamadım yazmak istedim.
Her neyse. Ne dersem diyeyim sizin anneliginizi eleştirdigim gerekçesiyle reddedeceksiniz muhtemelen.
Yine de size ve eşinize kesinlikle psikologa gitmenizi tavsiye ederim.
Devam mı ediyorsunuz yoksa ayrılıyor musunuz bilmem ama en azından tüm o süreci ikinizin de daha saglıklı yürütmenizi saglayacaktır.
Size iyi forumlar dilerim...
Şu an en acil sorun ne istediğimi bulabilmek. Aslında şöyle bir sıkıntı var ben her dönem farklı bir şey istiyorum. Dün istediğim bugün bana yetmiyor. Ve şu dönem tam emin değilim. Özgür kalmak mı istiyorum yoksa artık biraz yükümü azaltmak mı? Hangi şekilde daha iyi olacağımı kestiremediğimden harekete geçmek yerine bekleyişteyim.
Belki de mutsuzluğun kaynağı buradadır.Uzun süredir bir psikoloğum var zaten. Evet anneliğime eleştri kabul etmiyorum. Bunada saygı duyun lütfen. Zaten problem eleştiri kabul etmediğim halde eleştirye devam ederek bu saygıyı kaybetmenizden çıktı. Adam öldürmekle tokadı kıyaslayamayacğım kulakla burnu karşılaştırıp ikiside insanın yüzünde demekki ikiside aynı işe yarıyor diyemeyeceğim gibi.. Hassas olduğum halde her yorumda bu tokat lafının geçmesi derdimi ne kadar iyi niyetle(!) dert edindiğiniz konusunda da epeyce fikir verdi. Gerisine lüzum yok.
Bunun açıklaması çok uzun ve ben çok yorgunum:) varsın öyle düşünsün insanlar... Ben daha derinlerde bir sorunun peşindeyim.Belki de mutsuzluğun kaynağı buradadır.
Sadece iyiliğin için yapılan bir eleştiriye büyük ve ters bir tepki veriyorsun.
Aslında senin kızdığın yorumlar hem çok doğru hem de yol gösterici.
Oysa sen "hayır, en doğru benim, sen sus" diyorsun.
Burada susmak kolay.
Ipad' in tek tuşu kadar kolay.
Oysa kendi yanlışınla gerçek dünyadaki doğrudan kaçamıyorsun.
Ne kadar sinirlensen de nafile. Mutsuz bir ebeveynin evladının ruh sağlığının iyi olmasını beklemek tam bir ütopya.
Günaydın.Bunun açıklaması çok uzun ve ben çok yorgunum:) varsın öyle düşünsün insanlar... Ben daha derinlerde bir sorunun peşindeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?