MUTLU EVLİLİK VAR MI?

Siz sustukça eşiniz değişmez. İnsanlar değişmez de pek aslında. Benim eşim başlarda elinden geleni yapan biriydi sonra zamanla her şeyden elini çekmişti. Üstüne bir de oğlumuz oldu tüm sorumluluk bende. Baktım olmuyor daralıyor ruhum. Buraya da konu açtım kaç kez. Konuş anlat tartış mesaj yaz derken az çok toplardık gibi.
Ama konuşmayınca olmuyor. Ben açık açık söyledim eşime. Cinsel olarak da uzak gibiydik. Sorun ne dedim, çekici mi gelmiyorum, başka biri mi var vs vs konuştuk.
Ev işleri konusunda daha yardımcı artık. Yani düzenli olarak yapmasa da ufak tefek şeyleri haftada 2-3 yapınca bile insana yetiyor. Çünkü değer gördüğünü anlaşıldığını hissediyor insan.
Bizler süper kadın değiliz olmak zorunda da değiliz. Yardıma ihtiyacımız var ve her şeyi yaptıkça tükeniyoruz maalesef.
Başta yorucu oluyor bunu erkeklere anlatmak ama az çok işe yarıyor. Umarım sizi anladığı günler çabuk gelir.

Bizim evlilikte 4. Yılımız ve Kasım'da Allah'ın izniyle kızımız aramıza katılacak.O kadar korkuyorum ki bebekle işlerin degismesinden.Bazen akışına bırak diorum bazen hayır izin verme değişmesine diorum.Ama sanırım naparsak yapalım olacak olan oluyor.Yasayip gorucez.

Doğar dogmaz mutlaka kocani da olaylara dahil et ,bir an önce alıştır....başka türlü baba olduğunu anlayamazsın de :)

Mutluluk da üzüntü de aci da hayatin bir parçası.Ömrümüzün tamamı mutlu geçmeyeceği gibi evlilik hayatı da öyle.Genel olarak hangi duygu hakim o önemli benim için.Genelde mutluysam bunu baz alırım ve mutlu evliliğim var diye düşünürüm.Beklenti bu yönde olmalı yoksa her zaman herşeyin en iyisini isteriz insan olarak.tersi bir durum olunca da sanki hep kötü şeyler yaşamışız gibi hissederiz.olumluzluklara daha çok takılıyoruz.iyiliği,güzellikleri göz önünde bulundursak mutlu evlilik vardır

Herkesin ilişki dinamiği birbirinden farklıdır. Kıyaslamak çok büyük hata olur. Tüm sorumluluk sizdeyken mutlu olmanız mümkün değil zaten. Kendinizi sürekli yetişmeye çalışan biri gibi hissedersiniz…
Yorumlarda çocuktan önce çok güzeldi gibi şeyler okudum ve bu insanların çocukları adına çok üzgünüm maalesef. Umarım bu hislerinizi sahip olduğunuz çocuklarınız hissetmiyordur. Biraz daha bilinçli mi çocuk sahibi olsak ?

Sizin için de çocuklarınızın ve sizin iyiliğiniz için okuduğum araştırdığım kadarıyla çocukların anne be babalarıyla ayrı ayrı eşit derecede ve ailecek hep birlikte zaman geçirmeye ihtiyacı var. Bence bunu bi araştırıp oturup birbirinizi anlamaya çalışabilirsiniz. Umarım sizin için herşey çok güzel olur

çok tatlısınız teşekkürler

Mutlu evlilik var mı yok mu? cevaplaması zor bir soru. Kime göre, hangi kriterlere göre...

Yazdıklarınıza bakınca ise çok mutsuz bir kadın görünüyor. Sorunlar; sizin üstlendiğiniz sorumluluklar altında ezilmeniz, eşinizin bir ergen gibi davranması, çocuklarına babalık yapmayacak kadar tembel olması vs. Eşiniz ile defalarca konuşsanız bile çok da düzeleceğini sanmam. Kişiliği böyle

İlk uzun cümleni okudum sadece, evet var çok şükür maşallah subhanalah diyeyim.. Benimde inancım zerre miktarı kalmıştı ama çok şükür 2. Evliliğinde bunu buldum.. Hayal gibi ama var çok nadir olduğunu düşünüyorum ama çevremde gördüğüm evliliklere bakarak... Bol bol dua etmek gerek.

Hem işe gidiyorsunuz eve gelip yatana kadar da iş yapıyorsunuz
Canınıza yazık

Bazen mutsuz ama genel olarak mutluyum. Bahsettiğiniz şekilde bir evliliği sürdürürmüydün diye sorarsanız eğer cevabım hayır. Evlilik bu değil bana göre. Bugün biraz mutsuzum çünkü istediğim şeyi bulmak için fazla çaba sarfetmedi eşim,uğraşsa bulurdu. Uğraşmaması beni üzdü ve tribe soktu :) böyle şeyler yani bizim evliliğimizdeki mutsuzluklar.

Hayır her evlilik böyle değil
Sizin eşiniz sorumsuz 2 çocuğun her sorumluluğunu size yüklemiş kendi çocuk gibi bilgisayar oynuyor.
Konuşun gerekirse çocukların gözü önünde olmamak kaydıyla kavga edin anlatın çok yorulduğunuzu hayatı paylaşmayı teklif edin ona

Aslinda bir tek ben yasiyorum saniyordum kendime bile itiraf etmek zor geliyordu.cogu arkadas yazmis bebegimden once cok iyi bir evliligim vardi
Cok garip hep cocuk evliligi daha mutlu kilar derdi
Ama tam tersi oldu

Aslinda bir tek ben yasiyorum saniyordum kendime bile itiraf etmek zor geliyordu.cogu arkadas yazmis bebegimden once cok iyi bir evliligim vardi
Ama tam tersi oldu
Tabbi ki hiçbir şey eskisi gibi olmuyor ama daha da kötü olmuyor bence..çocukla her şey ayrı güzel...
çocuğun sorumlulukları paylaşılırsa , her şey daha kötü olmaz diye düşünüyorum...

Ama tam tersi oldu

eğer erkek tüm sorumluluğu kadına yıkıyorsa o zaman çocuk çok zor oluyor.
aksine hamilelikten itibaren ilgili daha doğrusu olması gerektiği gibi babalığını yapan bir erkekle çocuk sahibi olmak çok kolay geliyor insanlara.
burada koca kişisi kaçıyor mu yoksa sorumluluğunu alıyor mu o önemli.

Her şeye tamam da isterseniz deli gibi aşık olun, siz aksama kadar deli gibi çırpınırken her türlü sorumluluğu üzerinize almışken , yardım değil de kendinin de asli görevleri olan cocuk ev işi gibi seyleri yapmadan elinde kumandası asalak gibi kanepede karnını kaşıya kaşıya keyfine bakıyorsa yemişim oyle kocayı. evcil besleyin ama böyle tek hücrelilere koca demeyin allah aşkına. zaten her türlü analık babalık sızdeymiş bir de neden hem eli kolu tutmayıp size destek olmayan birini çekip hemde her pazarınızı zıyan edesiniz. insanların türlü türlü özellikler , huyları olabilir ama bir erkekte kesinlikle merhamet olmalı. merhamet varsa gerisi teferruat.

kilit kelime yardım bence.
o kadar yanlış öğretilmiş ki bir sürü şey.
erkeklerin tek vazifeleri spermi bırakmakmış gibi, çocuk doğduktan sonra yaptıkları herşeye yardım denmiş.
e onun da çocuğu o, herhalde yardım etmeyecek, kendisi de bire bir bakacak.
kimisi gerçekten akıllı mantıklı düşünüp "ulan bu benim de evladım herhalde yemeğini de yedireceğim, dersini de yaptıracağım, baş başa zaman da geçireceğim" diyip yapması gerekenlere ayıyor.
ama çoğunluk bunları "kadına yardım" adı altında düşünüyor ve bakıyor kadın yapabiliyor hiç ses etmiyor. kılını kıpırdatmıyor.

Çocukların sorumluluğunu paylaşın.Yarı yarıya olmasa bile az el atsa dahi ruhunuza iyi gelecektir.
Ev için ayda bir kadın tutun
Kendinize ait bütçeniz olsun gönlünüzce harcarsanız çok yorulsanız bile psikolojik olarak iyi hissettirir
Ve tabii ki her hafta sonu anneye kahvaltıya gitme meselesine bir çözüm bulun.Gitseniz bile tüm günü orada geçirmeyin oradan çıkıp biraz kafa dağıtın.Her hafta olmasa bile 15 günde bir yapabilirsiniz

yardım kelimesinden destek ol kelimesinden nefret ediyorum. onun da 2 eli kolu var benim de , o da çalışıyor ben de. iki çalışan eve gelsin biri mart danası gibi yatsın diğeri çalışırken yapamadığı tüm günün işini ayrıca çocuk yemek bilmem ne yapsın yetmesin gece kadınlık yapsın. Vallahi billahi evcil besleyin ama Allah aşkına ben irkekim ben irkekim benim cüküm var elim kolum kırık , kötürüm olmuşum karnımı doyurmaktan acizim diyen canlıları beslemeyin. haaaa ataerkil düzende her işi kadın yapar erkeklik kitabi safsatasını savunan o kısa saclı canlılar çok da güzel kadın maaşını parası yerler. o zaman aaaa sen evden ben geçimden sorumluyum kadın parası yiyecek adam değilim demezler. irkeklileri kendi menfaatleri bitene kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…