• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MUTLU EVLİLİK VAR MI?

Beni korkutmayın yaa🙄Kararsızız bizde 5 yıldır evliyiz çocuk olsun diye işten de ayrıldım ama korkuyorum eskisi gibi olamayız diye. Çocuk çok güzel ama çokta zor bi yanım istiyor bi yanım yok ne bilim ya. Rabbim sağlıklı versin
Yani eskisi gibi olmuyor gerçekçi olursak
Ama zaten eskisi gibi olmayı sen de çok istemiyosun çünkü sen de eski sen değilsin. :)
Yap boşver yapmayıp da napıcan ;)

Evet gerçekten merak ediyorum.Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı? Ben kendi evliliğimden sonra inancımı kaybettim.Sorunlu bir ailede büyüdüm.Erken yaşta karşıma çıkan,beni sevdiğine inandığım ilk kişiyle evlendim.10 senedir evliyiz.2 çocuğumuz var.Aynı evde kendi halinde yaşayan insanlarız.O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.Eşim Cumartesi günleri çalışıyor ben evdeyim.Çocuklarımla vakit geçirirm birlikte gezeriz bazen yalnız da çıkarım arkadaşlarımla ya da kardeşlerimle.Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.Sonra pazar ,market alışverişi ve hafta içi için hazırlık.Çoğu zaman daraldığımı hissediyorum.Hep ayrılsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.Ben istiyorum ki akşamları ailecek vakit geçirelim.Çocukların birinin ödevlerine de o yardım etsin.Her şeyi ben yapıyorum çok yoruluyorum ve sabrım kalmıyor.O zaman da sesim yükseliyor ve tartışıyoruz.Hep aynı döngü.Hayat bu mu,hayatı paylaşmak bu mu? Ayrıntıya girmediğim, zaman içerisinde beni yıpratan bir sürü şey oldu.Genel olarak bahsetmek istedim.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.

Okuyan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Tavsiye vermemiz gereken bir post değil
Fakat eşinizle siz ayrı dünyaların insanlarisiniz, herkesin evliliği inişli çıkışlı ama mutsuz olacak kadar da değil

sizinki düz çiziyor yani hep mutsuz, ex olmuşsunuz

Beni korkutmayın yaa🙄Kararsızız bizde 5 yıldır evliyiz çocuk olsun diye işten de ayrıldım ama korkuyorum eskisi gibi olamayız diye. Çocuk çok güzel ama çokta zor bi yanım istiyor bi yanım yok ne bilim ya. Rabbim sağlıklı versin
Herkes çocuktan şikayetçi

Herkes çocuktan şikayetçi
Aslında evlenmek isteyen konulara evliler nasıl gelip amaan evlenip de napacan diyorlar ya aynı hesap😁 çocuk konusunda da doluşup çocuk yapıp da napacaksın diyorsun😆😆
Ben yeni doğum yaptığımda rahmetli anneannem artık köpek kadar haysiyetini kalmaz yavrum analık öyle demişti. Hönk diye kalmıştım valla🤣🤣 Ama aynı anneannem hepimizi severken oh iyi doğdunuz iyi ki doğurdum fln derdi.

ben erkekleri ya da insanları diyeyim değiştirmeye veya yönetmeye çalışmaya inanmıyorum.
insan biraz kafası çalışıyorsa kendinde kabul ettiği ufak tefek eksikleri zamanla yontabilir.
ama zihniyet diye bişey var ki hamura katılmıştır bir kere değiştiremezsin.
ayrıca niye uğraşayım ki?
bu hayat bir tane var. ben bir tane varım.
bir daha bu yaşta olmayacağım. bu zamanlar geri gelmeyecek.
ha karşıdakinin değişmeye meramı olur ben de çok seviyosam emek veririm elbette.
ama adamın tıyneti ortada konuşmakla anlamayan neyle anlıcak?
insan olan zaten vicdanen karşıdakinin halini yorgunluğunu görüp yapmaz bunu.
size boşanın falan diyemem ama mutsuz olmaya devam etmek çok üzücü bence.

boyle konularda cocuklara uzuluyorum ben ya,

siz bir yetiskin olarak maalesef bir sekilde pasif kalmissiniz. Konustum ettim vs diyorsunuz da, konusmayla olmuyorsa bir sonraki tepkiye gecilmesi gerekir neticede, bir yerde pasif kalmissiniz demek ki.

Ama cocuklar ne yapsin, boyle bir ortamda bu dogru ile buyuyorlar. Onlar da ileride yanlis es secimleri yapacaklar. Ileriyi gecelim, cocugun anadan alacagi vardir, babadan alacagi var, babalari ile hic vakit gecirmeyen cocuklar babadan ne aliyorlar ki. En azindan bu konuda biraz aktif olun, cocuklari bolca esinize birakin, bazi derslerin sorumlulugunu ona verin, o yardimci olsun. Muhakkak arada bir maca, sinemaya, tiyatroya cocuklari babalari ile gonderin, siz de gidin veya gitmeyin direk baba/cocuk etkinligi yapmis olsunlar.

Siz de belki kayinvalidenizden destek alip es iliskiniz icin de bir seyler yapabilirsiniz. Anladigim o da sizin tarafinizdaymis zaten. Onunla anlasin, haftasonu cocuklari ona birakin, siz esinizle disarida kahvaltiya gidin mesela. Ya da baska bir etkinlik. Umudunuzu kesmeyin, on yil olmus buradan donulmez demeyin. Siz pasif olmayi birakip aktif oldukca illa bir seyler degisecektir.

Bir konu vardi ve o konuda eşim biyere gidecekse bana sorar demiştim hani baska planimiz var mi musait miyiz diye bana da sorar demiştim. Kimisi hic sormaz bunu da normal bulur birsey diyemem ama sirf eşim bana soruyor diye eşime hakaret eden üye vardi. 😁 Ne bicim erkekmiş oyle erkege saygi duyamazmiş gidecegini sormak omurgasizlikmiş şeklinde.😳

Eşime onca laf soyleyen o uyenin konularina denk gelmiştim "eşim beni takmiyor, dinlemiyor" seklinde açilmiş konulari vardi.

Kendilerinde olsun isteyip olmadiginda bu sekilde öfkeyle "ben zaten oyle irkek istemem o neymiş hayal kuruyorsun" moduna giriyorlar. Anca oyle katlanabiliyor ya da katlanamiyorlar bilmem.

ay bu soruyor dememizi "izin verir misin ? gidebilir miyim?" diyorlar gibi algılıyorlar ya tav oluyorum.
birbirimizin velisi değiliz ayol.
ama tabi ki şunu yapmak istiyorum, şuraya gideceğim, sen de ok misin başka bir planımız var mıydı diye sorulur. ben de soruyorum bunu.
aynen dediğin gibi eşleri tarafından hiç önemsenmeyen kadınlar sanki biz adamları kırbaçla terbiye ediyoruz gibi davranıyorlar.
yahu adamlar standart insani ilişki gereğini yerine getiriyor.

En yardimsever, en babalığın hakkini veren erkeklerde bile şunu gördüm. Fırsat bulunca keyfine bakmayi tercih ediyorlar.

Evlat tatli, sevmesi güzel. Ee babasin ilgilenmek de gerekiyor. En azından bir iki el atmalı ki hanımın dırdırı dursun.

Ama sıvışma imkani varsa da sıvışmalı.
Toto üstü yatmak pek keyifli.
Mümkünse bebeler uslu otursun, yaramazlik yapacak ise erkenden uyusunlar.

Bir de omuzlarından yükü ne kadar çok alırsan onlar rahata o kadar yöneliyor...

Mutlu evlilik var mi derken sizinki gibi evliliği mutlu sayan da elbette vardır.
Hatta çoğu insanın evlilik tanimi, beklentisi bu kadar..
Hatta hır gür çıkmasın, eş ailesi domuzluk etmesin kafi diyen kadın çoktur emin olun..

Benim annem ve babam her aksam , yatmadan önce mutfak masasında oturur, çay sigara saatlerce sohbet ederler, birbirinin sohbetinden keyif alırlar.
Ablam ve kocasınin yüzlerini gören cennetlik. Onlar da ne aile ziyareti,ne arkadaş buluşması. Neredeyse tüm boş vakitlerini çekirdek aile olarak geçirirler, birbirlerinin en yakın arkadaşı gibi takılıyorlar, birbirlerinin sohbetinden keyif alıyorlar.
Ananem ve (rahmetli) dedem, otuz sene önce köye taşınmış. Köyde bir başlarına dağ başında dedem ölene kadar dizdize yaşamışlar. Onlari hatırladığımda,ne zaman görsem balkonda bir şeyler konusur,gulerlerdi hep. Birbirlerinin sohbetinden keyif alırlardı.
Cevreme baktığımda pek cok mutlu , eşiyle el-kol temasını kaybetmemis, bir araya geldiğinde hala birbirlerine anlatacak/birbirlerinden dinleyecek şeyi olan çift var.
İşte bence evlilikte altın kural bu. Eğer her gün gördüğün insanla beraber saatlerce sohbet edip kikirdayabiliyorsan o evlilikte sen de mutlusundur , çocukların da.
Aynı şekilde cevremde,arkadaş ve akraba ortamımda çok fazla şöyle evlilikler de var.
Evliler , aynı evdeler ama ikisi de bir köşede telefonla- TV ile-Baska şeylerle ilgilenip birbiriyle hiç konuşmadan günler geçirebiliyorlar. Gerilmeden havadan sudan sohbet etmislikleri yok, haftasonunu beraber geçirmeektense aileye-arkadasa ayırmaya hevesliler,eğer evde kalmışsa yine biri yatakta biri Tv'de tüm gün köşe kapmaca oynuyorlar
Böyle çiftleri ben hemen tanıyabiliyorum. Ve bir süre gorustuysen biliyorsun ki evlilikleri var ama mutlu yuvaları yok.
Çünkü birbirleriyle sohbet etme ihtiyacı bile hissetmiyoralr. Sabahattin Ali'nin kürk mantolu madonnasindaki adam gibi,evli ama eşi onu tanımıyor bile.
Çok uzucu gerçekten.
Bence -bu durumdan gerçekten kurtulmak istiyorsan- bir rutin oluştur. Mesela yatmadan hemen önce kahve /ihlamur/ kuruyemiş vs bir şeyler hazırla, mutfaga çağır. Onun ilgisini çekecek bir konuda soru Sor ve dinle. Bunu neredeyse her akşam tekrarla,sohbet konularını başka şeylere çevir,mesela çocuklara, mesela komik şeylere... Stresli ve gerilebilecek konulara- masraf yapmanız gereken bozuk ev aletlerine falan girme. Sadece keyifli konualr konuş.
Belki boylece yeniden iletişim kurmaya başlarsiniz ve devamı gelir.
Ayrıca bir mesajında "hep boşanmakla tehdit ediyroum" gibi bir şey yazmissin. Devamlı boşanma laflarinin geçtiği bir evlilikte kimse o eve ait hissedemez. Bunun da yanında adamin gözünde asla bosanamayacak- sadece dırdır edip yapamayacağı şeyleri sıralayan biri gibi göründüğünüze eminim . Çünkü "duzelmezsen bosanirim" demissiniz, düzeltmemiş ve siz de bosanmamissiniz. Devamlı yapamayacağın şeyleri söylemek ve devamli bir gün onu terkedeceginizi soylemeniz eşinizde ne gibi bir etki bırakır? Sizi daha mı çok sever? Hiç sanmıyorum . Bir süre sonra evde iki yabancıya çevirir işte böyle. Çok yanlış bir şey, bir an önce böyle cumlelleri çıkar lügatindan. Gerçekten her şeyden vazgecip boşanmayı düşündüğün bir gün de otur ekonomik planını yap, valizleri hazırla, adamı evden gönder. Ama dediğini yap. Böyle boş cümlelerle huzursuzluk cikarma

Niye mutlu evlilik olmasın? İnsanlar mutsuz oldukları yerde durmaz zaten. Mutsuz evliliğini sürdürenler boşanmaya cesaret edemeyenler.
Kendi evliliğimde sorunlar var mı, evet var. Ama en önemlisi eşimle sohbet etmekten keyif alıyoruz. Bu bitmediği müddetçe ayrılmayız gibi geliyor.
Pazar günleri kayınvalideye gitmek yerine beraber vakit geçirmelisiniz. Akşam eşiniz bilgisayarla oynamak yerine size vakit ayırabilir. Yoksa evliliğiniz tıkanmış görünüyor.

işte bunu nasıl başardığını anlatması lazım. Yapılmış aldım diyor. Ayol hangi erkek aslan oğlum kaplan oğlum paşa oğlum kızlar sana kurban olsun diye büyütülmüyor. Sen otur annem ben çayını koyarım yemeğini getiririm hangi anne demiyor.( şimdiki anneler hariç)
Benim ne kardeşim ne de kocam öyle büyütülmemiş,siz nerde yaşıyosunuz merak ettim…eşimin anne ve babası öğretmen,eve kim önce gelirse gelip yemek yapmış,sofra hazırlamış,..kayınpederim yemek sonrası masa toplar,makineye atar,süpürge tutar.ben gelinim bir bardak çay istemedi kendi doldurur..eşim de böyle bi aileden evlendiğimizde yemek yapmayı bilmezdim o girerdi mutfağa…benden önce gelip yemek ve masa hazırlardı.babam çok becerikli değildir ama hergün kahvaltıyı hazırlar,çay demleme işi ondadır..kardeşim de öyle eşi çalışmamasına rağmen hafta sonu beraber temizlik yaparlar..eşim 45 yaşında bu arada kayınvalidemi çok sevmememe rağmen hep takdir etmişimdir oğlunu böyle yetiştirdiği için

Her pazar kayinvalideye neden gidiliyor. Gitmeyin kimse kafanıza silah dayamadıysaa. İşiniz var çalışıyorsanız boşanın niye çekiyorsunuz ki. İstisnalar dışında evlilik köleliktir hele çalışan kadın için gönüllü köleliktir.Böyle adamlara eşlik yapmayın ya.

Evet gerçekten merak ediyorum.Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı? Ben kendi evliliğimden sonra inancımı kaybettim.Sorunlu bir ailede büyüdüm.Erken yaşta karşıma çıkan,beni sevdiğine inandığım ilk kişiyle evlendim.10 senedir evliyiz.2 çocuğumuz var.Aynı evde kendi halinde yaşayan insanlarız.O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.Eşim Cumartesi günleri çalışıyor ben evdeyim.Çocuklarımla vakit geçirirm birlikte gezeriz bazen yalnız da çıkarım arkadaşlarımla ya da kardeşlerimle.Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.Sonra pazar ,market alışverişi ve hafta içi için hazırlık.Çoğu zaman daraldığımı hissediyorum.Hep ayrılsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.Ben istiyorum ki akşamları ailecek vakit geçirelim.Çocukların birinin ödevlerine de o yardım etsin.Her şeyi ben yapıyorum çok yoruluyorum ve sabrım kalmıyor.O zaman da sesim yükseliyor ve tartışıyoruz.Hep aynı döngü.Hayat bu mu,hayatı paylaşmak bu mu? Ayrıntıya girmediğim, zaman içerisinde beni yıpratan bir sürü şey oldu.Genel olarak bahsetmek istedim.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.

Okuyan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
her evliliğin oturması için belli bır zaman lazım , tabi eşinizin ve ailesinin tutumu ve karakterleri cok önemli . aynı zamanda sabır ve saygıda tabi,20 yıllık evlilğimde cok zor zamanlarda gecirdim ,aklımın karıstığı mutsuz oldugum ,monoton senelerde gecti, ama eşimi öyle cok sevdim ki hep sabırla bekledim güzel günleri ,12 seneden sonra öyle güzel bir biz oldukkı gecen seneleri telafi etmek için elimizden geleni yapıyoruz su anda.,insallah esinizde zamanla sizin değerinizi anlar ailesi ve kendi ailesi arasındaki dengeyi sağlar.ve bir not: cocuk olduktan sonra eş olmayı unutmamalı insan .bir kadın eşinden, bir adam sevdiği kadından ilgisini ve ihtiyaclarını karsılamayı bıraktıgı an evlilik bitme noktasına geliyor malesef. hakkınızda hayırlısını diliyorum ve boşanmamanın çözüm oldugunu düşünmüyorum ben (siddet , aldatma) vs yok ise

Bi tanidigim vardi.. kadinin cocuklari kucukken vs kocasi kahveye gidermis ihmal edermis tum aileyi.. kadin hep dua edermis ki Allahim su herif evine baglansin diye..neyse yillar gecti cocuklar buyudu herkes okulunu okudu calisiyor vs. Ee yaslarida geciyor herif eve baglanmis. Ulan bu saatten sonra eve baglansan ne yani? Asil kadinin destege ihtiyaci olan zamanda defolup gidiyormussun. Ya sabirliydim bekledim bla bla bunlar bos laflar bence. Oh erkek her istedigini yapsin kadinda kirsin dizini kocasinin hizaya gelmesini beklesin. Bu ya yaslaninca oluyor ya elden ayaktan dusunce.. ee guzel zamanlarda yaninda olmayan biri sonradan hic gelmesin yola.. bi degeri yok.

Allah’a çok şükür mutlu bir evliliğim var, ufak tefek problemler yaşasakta zaman zaman genel olarak evin içerisinde sürekli gülüp eğlendiğimiz, mutlu bir hayatımız var. Bunun en önemli sebebi bence merhamet ve anlayış.

En basitinden; dün cenazemiz vardı, yakın bir akrabamı kaybettim. Tüm gün oradaydım, akşam eve geçip yemeğimizi yedik, tekrar cenaze evine gitmek istedim. Ama eşim yorgun olduğunu zaten bütün gün orda olduğumu söyledi. İçim burkuldu ama onu da anlamaya çalışıp, tamam o zaman dedim, gittim yatak odasına günlüğümü yazıyorum. Kıyamayıp, geldi yanıma, hadi hazırlan gidelim diye… bunun gibi onlarca örnek var hayatımızda. Evlendiğimiz ilk günden bu güne “zorla.” hiç bir şey istemedim, hiç bir konuda zorlamadım. O arabasına düşkündü, onun arabasına elimi sürmedim, kapının önünde yatarken bile yürüdüm bir çok yere, insanlar “kocan senden araba kıskanıyor.” diye beni gaza getirmeye çalışırken güldüm sadece :) araba çok pahalı bir araba ve ben arada sırada kaza yapabilen bir tipim :))) Sadece empati yaptım ve sonuç olarak gitti bana da 140.000 TL’lik orta karar bir jeep aldı :))) Baktı güzel kullanıyorum, diğer pahalı arabanın da anahtarını bıraktı elime, ikisini de ortaklaşa kullanıyoruz artık :)

Evlilik kötü niyetten sıyrılıp, karşı tarafı anlayabilmek bence, küçücük bir detaya takılıp karşı tarafı kötü niyetle suçlamak bir çok evliliğin yıkım sebebi. Anlayış çok önemli. Hayat zaten çok zor, bu zorluğu birlikte göğüsleyebilmek isteyenler evlenmeli. Yoksa zulüm. Her iki tarafa da…

Benim dedemin ciddi saglik sorunlari var suan ama eskiden dedem bazen aksam yemeklerini kendisi hazirlardi. Babannem uyurken sobayi yakardi sicak odaya uyansin diye her zaman. Ev işlerinde vs babannemi yordugunu, devamli kendine hizmet bekledigini hic gormedim.

Babam çok iyi bir koca degildi ama en azindan o da kendi yemegini yapan, ev işine el atmayi bilen biridir.

Ailemizin erkeklerini boyle gorerek buyudum ben aksi birini koca diye secip bunu kabullenemezdim.
Ben de küçükken sobalı evde oturuyorduk,annemin 1 gün soba kovası hazırladığını,boşalttığını görmedim.babam hazırlar,sobanın içine burakır çıkardı…annem sadece kibrit çakar yakardı…babam 70 yaşında hala annemin eli ayağı…çöp dökmek,ne alıncaksa kaç kere olursa olsun üşenmeden almak,annemi pazar çıkışı karşılayıp poşet taşımak , kahvaltı hazırlamak,çay demlemek babamın rutini ve seve seve yapar…yaz tatilinde kızıma her sabah tost yaptı kızım sadece onun elinden mızmızlanmadan kahvaltı yapıyor diye

Pasif mi bir adam 😂 Ablacım evlenmişsin yontulmamış keresteyle kendini ikna etmeye çalışıyorsun iyi bir adam olduğuna ve bütün kocaların seninki gibi olduğuna anlıyorum ama üzgünüm değil.

Eşleriyle hayatı paylaşan adamlar da pasif değil, insan diyoruz o modellere.
Boşuna uğraşıyosunuz asla anlamayacak

Ben de küçükken sobalı evde oturuyorduk,annemin 1 gün soba kovası hazırladığını,boşalttığını görmedim.babam hazırlar,sobanın içine burakır çıkardı…annem sadece kibrit çakar yakardı…babam 70 yaşında hala annemin eli ayağı…çöp dökmek,ne alıncaksa kaç kere olursa olsun üşenmeden almak,annemi pazar çıkışı karşılayıp poşet taşımak , kahvaltı hazırlamak,çay demlemek babamın rutini ve seve seve yapar…yaz tatilinde kızıma her sabah tost yaptı kızım sadece onun elinden mızmızlanmadan kahvaltı yapıyor diye
Sanırım bazı insanlar görmedikleri şeyleri yok sayıyorlar . Ya da onunla yetinmeye çalışıyorlar. Arada bazi mesajlar vardı ki dehşet . Benim ailemdeki erkekler de böyle . Hatta esim ve abim daha fazlası . Annenize ve babanıza da uzun ömürler diliyorum 😍

Back