MUTLU EVLİLİK VAR MI?

Kapağı açmak bir erkek için oldukça zor tabi anlıyorum.

Bu adam mutfakta 1 gram iş yapmadığı için kahvaltılıkların kapaklarını nasıl açabiliyor diye bir sorgulama yapamayacağım ama diğer kapaklara yaklaşımı nasıl merak ettim.
Parfüm şişesinin, tıraş köpüğünün kapağını ne yapıyor? Diş macunu kapağı ve şampuan kapağına da kirli sepetinin kapağına olduğu gibi tepkili mi?
Her duşta duş jelinin kapağını yok sayarak jele ulaşmaya mı çalışıyor?
Kapasitesi hangi kapaklarla sınırlı acaba?
İnsan gerçekten merak ediyor.

Bir konu vardi ve o konuda eşim biyere gidecekse bana sorar demiştim hani baska planimiz var mi musait miyiz diye bana da sorar demiştim. Kimisi hic sormaz bunu da normal bulur birsey diyemem ama sirf eşim bana soruyor diye eşime hakaret eden üye vardi. Ne bicim erkekmiş oyle erkege saygi duyamazmiş gidecegini sormak omurgasizlikmiş şeklinde.

Eşime onca laf soyleyen o uyenin konularina denk gelmiştim "eşim beni takmiyor, dinlemiyor" seklinde açilmiş konulari vardi.

Kendilerinde olsun isteyip olmadiginda bu sekilde öfkeyle "ben zaten oyle irkek istemem o neymiş hayal kuruyorsun" moduna giriyorlar. Anca oyle katlanabiliyor ya da katlanamiyorlar bilmem.

Evde ki her türlü kapak açık bırakılıyor demek ki.

Çünkü erkegler düşünebilemez, hepsi küçük birer zekasız

Bütün kapaklar zekasız kocişimize uygun şekilde ayarlanır, açık bırakılır, gerekirse koparılır

Bence mutlu bir evliliğim var. Ama beklenti meselesi, biz akşam yemeğinde bolca sohbet ederiz, telefona dokunmak tv izlemek yasaktır o zaman diliminde ama yemek bitince sohbet konumuz varsa konuşuruz yoksa teknılojik aletlerle takılırız. Her cuma akşamı kpye gittiğiniz yıllarımız da mevcut ama bu bana asla zor gelmedi. Eşimin 4 ay boyunca haftanın 7 günü çalıştığı da oldu. Ben evi çekip çevirdim.

Evim huzurlu, bazı akşamlar çocukların bütün ödevlerini ben kontrol ederken bazı akşamlar birininkini kocama paslayabiliyorum. Ev işine yetişemiyorsam, hadi gel şunu da sen yap dediğimde yapar. Ama bunlar iki taraflı çabayla olur, özellikle kadın teşvik ederse oluyor bizim toplumda çünkü ataerkilliği aşma aşamasını atlatamadık hala.

Ben evliliğimden huzur istedim o da var çok şükür, her akşam gülüş cümbüş kakara kikiri geçmiyor, çoğu zaman dingin ve sakin, ama hadi çıkalım dediğimizde çıkıp gidiyoruz. Siz de kahvaltıyı kvde yaptıktan sonra eve dönmeden bir çay bahçesi bir park gezisi yapabilirsiniz mesela.

Evlilik lunapark değil, dayanma sığınma ayakta birlikte durma mücadelesi, ben dinginliğimin içinde çok mutluyum ama sizin özlediğiniz şey belki benim için abartılıdır, benin hayatım size fazla sadedir. Onun kararını kimse veremez.

Sağol
Kadını ezen, hor gören, aşağılayan paylaşımlar yapan üyelere tepki vermememizi bekliyorsanız yanlış platforma gelmişsiniz.
uyarınız için teşekkür ederim bu uyarı belki benim işime yarar ama gene konu sahibinin işine yaramadı...

Sağol

uyarınız için teşekkür ederim bu uyarı belki benim işime yarar ama gene konu sahibinin işine yaramadı...
Gayet işine yaradı. Bir öyle kadınlar bir böyle kadınlar olduğunu gördü. Hangi tarafta, nasıl bir kadın olacağına karar verecek şimdi.

mesajların çoğunu okumadım ama ablacım sen ne diyorsun? kadın 10 yıldır konuşuyormuş zaten eşiyle. bir de bunların hiç biri gerçek değil gaza gelme diyorsun. herkesin evliliği, evliliğinin dinamiği farklıdır. senin eşin süs eşyası gibi evin köşesinde duruyorsa ve her işi sen yapıyorsan, "sen" bundan mutluysan (!) herkes böyle bir hayat böyle bir evlilik mi yaşasın istiyor ya da yaşıyor sanıyorsun. buraya evliliğimi övmeye de gelmedim fakat gerçek olmadığına inandığın ne? adamın iş yapması mı? değer vermesi mi?

ben 2 buçuk yıldır evliyim. örnek veriyorum evlendiğimizden beri ütüleri eşim yapar ve hatta inanır mısın bilmem çoğu zaman yemekten sonra ocağı eşim siler. daha da şaşıracağın bir şey söyleyeyim ben çalışmıyorum. bunları yapması pasif olduğunu mu gösteriyor? ben kimsenin annesi değilim. evlenmeye karar verecek zekada olan bir adam, aynı eve girdiğimizde bulunduğu alanı temiz tutması gerektiğini, bu evin onunda evi olduğunu, eğer çocuk yaptıysak çocuğun onun da çocuğu olduğunu bilmesi gerekir. aman şunu bunu da erkek mi yapacak dediğiniz her şeyi erkekler yapmayı biliyor, sadece siz peşinde pervane olunması gerektiğini düşündüğünüz için yapmaya yeltenmiyorlar. eğer evde biblo gibi duracak ve a dan z ye her şeyi ben yapacaksam evde ikinci bir kişiye bakmama ne gerek var? o halde kendim kendime de yeterim. insanlar yıllardır bu algının yıkılması için uğraşıyor, kadın her yükü çekmek zorunda değil sizse bunu savunmaya devam ediyorsunuz

konu sahibi, aynı zevklere sahip olmamanız bir sorun değil, bence eğer düzeleceğine inanıyorsanız çift terapisti alın. fakat 10 yıl aynı devam eden adamın değişmesi biraz zor görünüyor. yorulmakta haklısınız, her şeye koşuyorsunuz çünkü. ama evlilik bu mu değil. çocuk babanın az yardımı olduğunda evliliği biraz yıllandırır, zaten yeterince konuşmuşsunuz diyecek lafım yok. bundan sonrasında yapılması gereken şeyi en iyi siz bilirsiniz

Canım çok bunalmışsın ama eşini de sen alıştırmışsın muhtemelen. Ayrıca yeni çalışmaya başladın herhalde, yani artık roller de değişmiş. Bence yorulduğun İçin ve tüm işler de sende olduğu İçin bunalmışsın. Öncelikle bence de pazar günleri KV ine gitme, çocukları da babalarıyla gönder isterlerse akşama kadar dursunlar ve sen kendine kendi işlerine vakit ayır. Daha sonra otur sakin kafayla ne istediğine ve eşinden ne beklediğine karar ver. Yani somut olarak hangi konularda destek beklediğine karar ver ve çocukların olmadığı bir zamanda suçlayıcı olmadan bunları eşinle konuş. Taleplerin olduğunu söyle ve onları dile getir. O talepleri kabul etmezse ne yaptırımın olacak ona da karar ver ve onu uygula. Boşanmayı düşünmüyorsan kesinlikle burnu surtulsun diye o işe girme. Çift terapisi meselesini de düşün. Ama en önemlisi eşinden somut şeyler talep etmen. Mesela iki çocuk vsrsa birini o çalıştırsın, ya da sen yemek hazırlarken o markete gitsin. Temizlik yaparken ya yardım etsin ya da çocukları alıp parka ya da KVye götürsün gibi.

Ben eşimin bana ve evliliğimize verdiği değeri anlatmaya kalksam nispet yaptığımı düşünürsünüz. O nedenle sadece şunu soylemeliyim ki evlilik sadece aynı çatı altında uyuyup uyanmak çocuk büyütmek değildir. Çoğumuz kendi ailemizle de gayet güzel aynı çatı altında yaşıyorduk. Eeee aynı şeyler olacaksa niye evlendik? Amaç sadece üremek çoğalmak olmamalı kiii öyle de değil zaten. Fiziksel ve ruhsal ihtiyaçları gidermek de var bu işin içinde. Mesela gece 3 'te hadi çorba içmeye gidelim canım çekti diyip eşinle bir kaçamak yapmak. Eşin verdiklerini aile veremez ailenin verdiklerini de eşin. Eşini karşına al ve konuş bence. Bundan sonra her pazar sabahları annende değil ailecek kahvaltiyi dışarda yapalım . Hatta evimizde yapalım ama mutlaka biz bize olsun! Biz çocuklarımıza örnek olalım beraber üstlenelim bazı sorumlulukları, beraber evde sosyal aktiviteler yapıp yine beraber dışarda gezelim. İletisimin kopuk olduğu, anne ve babanın ayrı takıldığı bir ortamda büyümesin çocuklarımız diyerek konuyu kapatabilirsin.

Konu sahibi umarım bir aksiyon alır ve bizi gelişmelerden haberdar edersiniz. Merak ediyorum. Umarım iyi yönde gelişmeler olur.

40 sayfa yorum yapılmış , elbet yazan olmuştur ama evliliğinizdeki mutsuzluğun sebebi sizsiniz , ve başlığa cevap evet mutlu evlilik var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…