Mutlu evlilik icin tercihin nasil olmali?

Şimdi bir şey belirtmek istiyorum... Ben bu konulara gelip sırf gıcıklık olsun diye böyle incik cıncık bir şey bulup konu sahibinin üstüne giden insanlara gıcık oluyorum. Kadın zaten üzüntüsünü biraz olsun atmak, bizimle paylaşmak için yazıyor. Onun üstüne gitmek nasıl bir mantık diye düşünüyorum.

FAKAAATTTTTT...

Ben ondan üstün bir insanım... Fiziksel olarak üstünüm... Ben öğretmenim o işçi ve ben ondan üstünüm...???!!

Ben de mühendisim ve senden üstünüm. O yüzden 2 cümle daha kuracağım ve parmaklarımı senin için daha fazla yormayacağım.

Bir de öğretmensin ve çocuklarımızı eğitmen için sana emanet edeceğiz! Öğrencilerini de bu şekilde ayırıyor musun?

Ya çok pardon da yanlış yanlışla telafi edilmez
Mühendis nasıl öğretmenden üstün oluyo?
Öğretmen Olmasa sen bu yazıları yazabilir miydin?
Konu iyice sarpa sardi

Erkekler evlendikten sonra kadının kendilerinden üstün olmasını hazmedemiyor, kompleks haline getiriyorlar. Biz eşimle severek evlendik ama eğitim, sosyal hayat, maddi durumlar birbirine denkti. Bence bunlar da önemli. Ben beni taşıyamayacağını düşünseydim evlenmezdim. Herşey aşk sevgi değil, ilerde büyük çatışmalar çıkabiliyor bu sosyal statü farkından dolayı.
Diğer adaya gelecek olursak da avukat olan da sizden bir tık üstte oluyor yani o da size fazla gelebilir , sizin diğer işçi olan adayınız hakkında düşündüklerinizi o da sizin için düşünebilir. İkisiyle de olmaz gibi geldi bana ama hayırlısı olsun.

Konu yanlis mi anlasilmis, milletin linci mi gelmis.. O değil, işçi savunmasi yaparken öğretmenler aşağılanmaya başlamış, fark ne oldu şimdi anlayamadim, her zamanki KK sapmalari :KK53:

Bir kez görüşmey ile olmuyor sizin ki alışkanlık olmuş.
Arada eğitim farkı vs.var.
İyi düşünün.

Benim konum soyle. Ben birini seviyorum. O da beni cok seviyor. Hatta tum ailesi bile benim evet dememi bekliyor. Onunla birkac kez konustum mesajla. Bir defa da yuzyuze gorustum. Hersey cok guzel. Ve romantik, kibar, deger veren bir yapisi var. Cevremdekilere sordum onu. Cogu iyi ama sana denk degil diyorlar. Evet ben ona denk degilim. Cunku ben ogretmen o ise isci. Ailesi iyi insanlar en azindan disardan gorunen. Maddi durumu da iyi. Evi arabasi hazir. Yalniz hem kariyer olarak, hem aile yasantisi olarak hemde fizik olarak ben ondan ustunum. Isin diger bir boyutu da annem ve babam siddetle karsi cikiyor. Nedeni ise benim onu tasiyamayacagim. Ilerde bu benim icin sorun olurmus. Ben cevresi genis bir insanim. Dusununce annem ve babam hakli gibi. Cunku onunla yanyana ayni ortamlarda bulanmak beni gerecek gibi. Ben ondan cekinmiyorum ama onun ortamlarimda gerilmesi beni uzecek. Tum duygularim karisikken karsima bir talibim cikti. Mantiken bana cok uyan biri ama onu sevemem cunku kalbim baskasina ait. Sadece O nu gorunce kalbim atiyor. Neyse bu talibim avukat ve cevresi tarafindan sevilen biri. Hem ailesi hem kariyeri hem fiziken bana denk biri. Annesi falan cok hos bir kadin. Bana da ilgili. Amaaa benn iste baskasini seviyorum. Ahh bu kalbimm... Ne yapmaliyim? Severken hayir mi demeliyim? Lutfen tecrube sahipleri yardim istiyorum.
Linç yiyeceğim ama öğretmenlik çoook elit bir meslek de benim mi haberim yok dedim okurken cidden altı üstü öğretmensiniz nasıl bir çevreniz var da adam gerilecek kimi sevdiğinizi hiç anlamadım ama sevmediğiniz birine evet demeyin pişman olursun avukatı da bence siz kaldıramazsınız siz işçi öğretmeni nasıl görüyorsanız avukatla öğretmeni de ben öyle görüyorum

Fiziksel üstünlüğe takıldım o kadar cümleden :KK70:

Hakket fiziksel üstünlük ne oluyormuş yahu :KK70:

Size üstünlüklerinizle başarılar. Üstünlüklerinizden üstün birini bulun mutlu olacaksınız.

Ya çok pardon da yanlış yanlışla telafi edilmez
Mühendis nasıl öğretmenden üstün oluyo?
Öğretmen Olmasa sen bu yazıları yazabilir miydin?
Konu iyice sarpa sardi
Orada yaptığım imaya bakıyorum gayet açık... Öğretmensiniz herhalde? Bu kadar tepki verdiğinize göre?

Troll müsünüz degil misiniz bilemem de konunuz acayip şuursuz orası kesin.

Evliliğe evlilik olarak değil de titr denkliği,statü belirleyici ya da maddi imkanlar yelpazesi olarak bakıldığını ilk defa görüyorum.

Evlenmiş olmak için evlenecek olmanız da sizin bahsettiğiniz kadar güzel ya da üstün olmadığınızı ispatlar nitelikte.

Mümkünse evlenmeyin,bu hastalıklı zihniyet türemesin.

Linç yiyeceğim ama öğretmenlik çoook elit bir meslek de benim mi haberim yok dedim okurken cidden altı üstü öğretmensiniz nasıl bir çevreniz var da adam gerilecek kimi sevdiğinizi hiç anlamadım ama sevmediğiniz birine evet demeyin pişman olursun avukatı da bence siz kaldıramazsınız siz işçi öğretmeni nasıl görüyorsanız avukatla öğretmeni de ben öyle görüyorum

Mesleğin elitligi nasil oluyor anlatır mısınız biraz ?

Öğretmenlik elit,tarz,havalı vs sıfatlarla anılmaya ihtiyaç duymayacak kadar kutsal bir meslek ve su an burada avukatlığı, mühendisliği ile böbürlenen herkesi o mevkiye taşıyanlar öğretmenleridir.

Pek yakışmamış kiyaslamaniz

Troll müsünüz degil misiniz bilemem de konunuz acayip şuursuz orası kesin.

Evliliğe evlilik olarak değil de titr denkliği,statü belirleyici ya da maddi imkanlar yelpazesi olarak bakıldığını ilk defa görüyorum.

Evlenmiş olmak için evlenecek olmanız da sizin bahsettiğiniz kadar güzel ya da üstün olmadığınızı ispatlar nitelikte.

Mümkünse evlenmeyin,bu hastalıklı zihniyet türemesin.

Evlilikte kültür eğitim farkı göz ardı edilmemesi gerekiyor. Bu önemli fakat konu " ben üstünüm" e gelince işler değişiyor.

Özellikle konuya bu şekilde bakan, çevresinden çekinen insanlar bir zahmet o şekilde gördükleri insanların hayatlarını calmasinlar.

Bu farkı gözetmeden evlenenlerde var ve mutlu olanlarda çok.

Bir tarafın egosu yoksa diğer tarafında kıskançlığı , yani gerçekten insanlık kokuyorlarsa evlilik yürüyor.

Saf olduğun belli çünkü ikisi de yorumlar da saçma. Hem mantık hem sevgi olmalı ve kararı da sen vermelisin. Aile yaşamayacak onunla. Evlilik güzel sey ama sen birazcık daha büyü bence.

O insana karşı tutku hissediyor ya da aşık olabilirsiniz ama birkaç kez mesajlaşıp bir kez görüşmekle kimse birini sevemez bence. Ancak kafasında yarattığı imajı sever. Bu aşamada karar almanız mantıklı gelmiyor bana, önce görüşün belki huyunu suyunu sevmeyeceksiniz? Bir kere görüşüp biriyle evlenme kararı almak büyük kumar.

• Beğen
Reactions: 000
Öğretmenlik önemli bir meslek , çocuklarımızı emanet ediyoruz.

Kimi çocukları ziyan ediyor, kimisi en kıyıda köşede kalan çocuğu bile kendine getiriyor.

Dolayısıyla kutsal olan öğretmenlik değil , o mesleği hakkıyla yapan kişidir.

Kimisi sadece öğretmen olduğu için küçük dağlar kendi yarattı sanıyor. Gözü ne çocukları görüyor ne velileri ne mesleğinin önemini.

Maaşını alıp eve gidiyor , çocuklara verdiği zarar kar kalıyor kendine.

Bu kişi kutsal mi şimdi ?

Bir çok meslekte iyi olmayan kişiler çıkabilir ancak ogretmenlikte çocuk emaneti söz konusu.

Üç bin kat daha fazla ince hassas düşünüp bu mesleğe karar vermek zorundalar.

Bu şekilde çocukları zayi edenlere haklarımızı helal etmiyoruz. Ettiklerini kendi evlatlarında da bulsunlar.

Rahatladım mi ne ..

Düzenleme : Evlattan çıkmasın ya rahat edemedim, kendinden çıksın. Amin.

annenizi babanızı dinleyin derim
onlar bizden daha ileri görüşlü olabiliyor bazı konularda

Öğretmenlik mesleği bana göre diğer mesleklerden farklıdır. Nasıl ki çocuk eğitimde anne baba önemlidir. Öğretmen de keza çok önemlidir. Bu iş PARA için yapıldığında mutsuzluk yaratır. Bir de üstünlük vs. gibi saçma sapan kıyaslamalar olur. Atandığında dünyadaki tek zengin insan olduğunu düşünen yada aldığı araba için öğrencilere çizerseniz sizi mahvederim. Ben bu arabaya kaç para verdim siz biliyor musunuz? Diyenler gördüm. Şükür ki işimi para için yapmıyorum o yüzden de hergün işe değil evimden mutlu olduğum ait olduğum arkadaşlarımın ve çocuklarımın olduğu yere gidiyorum. Doktorluk öğretmenlik gibi insan sağlığına katkı sağlayanlar sevdikleri işi yapsın. Para her türlü kazanılır zaten.

Mesleğin elitligi nasil oluyor anlatır mısınız biraz ?

Öğretmenlik elit,tarz,havalı vs sıfatlarla anılmaya ihtiyaç duymayacak kadar kutsal bir meslek ve su an burada avukatlığı, mühendisliği ile böbürlenen herkesi o mevkiye taşıyanlar öğretmenleridir.

Pek yakışmamış kiyaslamaniz
Kutsal bir meslek olmadığını söylemedim zaten hanfendinin kıyaslamaları ne kadar yakışık aldıysa ben de ona göre kıyas yaptım kimse kimseyi bir mevkiye taşımaz insanın içinde azim olmadıktan sonra örneğin 1. Sınıfta okuma yazmayı çözen de var aynı eğitimciden eğitim alıp 3. Sınıfa kadar okumayı öğrenemeyen arkadaşım da var şimdileri bu öğretmenin suçu mu değil. Aynı okulda okuyup avukat olan da var hırsız olan da öğretmenin suçu mu değil mesleğin kutsallığı önemli ama azimsiz kimse bir yere gelmez birileri birilerini bir yere taşısaydı hepimiz mükemmel mesleklere sahip olurduk .

Şimdi ben sizin ilk sorunuza da cevap vereyim bu hanım öğretmen aldığı maaş belli ortamı çevresi belli o maaştan eline kalanla takılabileceği yerler de belli bir işçinin kaldıramayacağı yerler değil hiçbiri napıyor yani lüx restoranlarda buluşup haftada bir yemeğe mi gidiyorlar ki a bu adam yanıma yakışmaz üstünüm desin kıbrıslarda romalarda tatile mi çıkıyor iş arkadaşlarıyla yabancı bir dili yok rezil eder beni desin ya da şarap tatma geceleri mi yapıyor alkol kültürü yok desin bu liste uzaaar gider bu benim elitlik anlayışımla alakalı değil bu tamamen ülkemizin öğretmenlere verdiği değer ve parayla alakalı bir durum bir işçi e öğretmen hemen hemen aynı maaşı alıyorsa suçlusu ben değilim ben de isterim alsın 10000 maaş şehir şehr ülke ülke gezsin görsün ama yok işte maalesef bizim ülkemizde kutsal dediğimiz meslek bu kadar sözde kalıyor arkadaşım çok bilinen özel bir okulda öğretmen aldığı maaş 3ü biraz geçiyor ve ay sonu elimde bir şey kalmıyor diyor kız şimdi bu kız hangi ortama giriyor ki işçiden farklı olarak ? Benim tepkim öğretmen olmayı becerip insanlığı beceremeyenlere öğretmen olmuş ama hala üstünüm şöyleyim böyleyim keşke olmasaymış çocuklarınızı emanet ettiklerinizi görün tepkiniz bana değil böylelerine olsun

Ben birisini seviyorken gözüm başkasını görmez. Sizin aklınızı biraz karıştırmış mı?

Herkes birbirini gömüyor maşallah
Avukat olup asgari ücret alan da var mühendis olup iş bulamadığı için fabrikada çalışan da.
Sırf yorum yapmak için yorum yapmayın

X