- 9 Eylül 2013
- 11.938
- 27.380
-
- Konu Sahibi mihribanbalik
Mehirin manası var aslında. Ama çok haklı olduğunuz bir konu var şöyle ki; Eşimle bilezik mehirimiz var diyelim. Üstüne birçok mal edindiysek mehir acınası kalıyor. Kesinlikle sizin yöntem gerekli. Ama zaten bir mal varlığının olmadığı bir evlilikte mehir kadına birkaç ay geçindirmek için gerekli. Olmayanı mahkeme alamıyor ama din mecbur bırakıyor.Erkek eğer inanıyorsa bunun sıkıntısını çekmek zorunda kalıyor. Gerçi nerde öyle adamlar oda ayrı bir sorunsal.Kurban olayım, mehir nedir ya ? Mahkeme hak , hukuk yokken nafakanın adı mehirmiş. 1500 yıl önce nafakaya verilen addır mehir. Artık mahkeme var, hukuk kuralları var, mehirin de bir manası yok. 150 yıl önceki toplumda yaşamıyoruz.
Mehirin manası var aslında. Ama çok haklı olduğunuz bir konu var şöyle ki; Eşimle bilezik mehirimiz var diyelim. Üstüne birçok mal edindiysek mehir acınası kalıyor. Kesinlikle sizin yöntem gerekli. Ama zaten bir mal varlığının olmadığı bir evlilikte mehir kadına birkaç ay geçindirmek için gerekli. Olmayanı mahkeme alamıyor ama din mecbur bırakıyor.Erkek eğer inanıyorsa bunun sıkıntısını çekmek zorunda kalıyor. Gerçi nerde öyle adamlar oda ayrı bir sorunsal.
Bulsak alcaz dermişim:) Şaka bir yana Allah ım hepimizi iyilerle karşılaştırsın.Vallahi kendi evladından para kaçırmak için türlü numarayı çeken adamda vicdan var mı sizce ?? Allah korkusu olsa zaten adam olurdu, evladının nafakasını düşünürdü, mehiri takacağını sanmam bu tip adamların. Aynen dediğiniz gibi o tıynette adam nerde .))
Aynen katılıyorum bu yoruma neden nafaka almıyacakmışkiii kümse kusura bakmasın babamızın evlerinden çoçuksuz ne hayallerle çıkıyoruz yola sonuçu bu olmamalı konu sahibi ve sender hiç üzülmeyin böyle şerefsizlerden kurtulduğunuza sevinin ablamın eşide çoçuğu olduğunda bebeğin karyolasında yatıyordı sevinçden mutlulukdan her hafta sonu çoçuklarına hediye almadan durmayan adam mahkemede nafaka vermemek için çoçuklar benden değil bile dedi adi şerefsiz soyisimimi red etmek istiyorum diye dava bile açtı zavallı yeğenlerim test bile yaptırdı küçüçük beyinleri bile ne olduğunu anlamadı ya ablam atılan iftiralarla ayıldı bayıldı bitti ablam fırtınadan çıkdı güneşli sakin durgun huzurlu hayata geçti adiii adam 5 kuruş vermedi çoçuklarına çünkü vergisiz sigortasız günlük işlerde çalışıyor sonuç ilk yıllar adam güzel hayat yaşarken ablam depresyonla yattı depresyonla kalkdı sorguladı hata aradı neyi eksik yaptımda adam gitti samimi arkadaşım ve arkadaşının eşiyle yatıp kalkdı şimdi ben boşlukda o mutlulukla ödüllendirildi diye ama zaman öyle değilmiş ablam erkek arkadaş buldu çok iyi konumda durumu işi herşeyiyle 4&4 lük bir yaşam sundu rabbim çektiklerinin karşılığında yaa adam evlendiği kadının çoçuğu olmuyormuş aşındırmadıkları gitmedikleri dr kalmamış eeee kızlar belkide kendi öz evlatlarına benim değil diye iftira attığı için rabbim onu cezalandırıyor kim bile bilir üstelik ablamdan sonra ikinci kez evlendi ve eşi onu aldatıyormuş annem duymuş birkaç kişiden aynı mekanda oturdukları için kocası işteyken eve adam atıyormuş etme bulma dünyası boşanan kızlar sakın üzülmeyim kim ne haketmişse eninde sonunda buluyorlar layığınıÇocuğuna sütü manevi varlıklar da getirsin mi?
Kocası evi 1 aylık çocuğuyla terk etmiş bir kadın olarak soruyorum, çalışmayan bir kadın olarak soruyorum, hatta çocuğuna mama parası bulmak için kıyafetlerini satmış bir kadın olarak soruyorum!
Uzaktan konuşmak ne kolay öyle.. Aç kalabilir çocuğun yeterki manevi olarak yet!
Çocuğunun ve kendinin haklarını asla bırakma.
Nedemek resmini çekicek kıyafetlerin seçip Gönderme?
O evdeki kıyafetlerini almaya çekiniyosun yerinde olsam gider çilingir çağırır kilidi değiştirir geçer bebeğimle otururdum.
Boşanma oluncada tüm eşyaları bi alır bitek yattığı yastığı bırakırdım.
benim sorduğum avukat hiç böyle önerilerde bulunmadı gidip alabilirsiniz diyo sadece, ne olur ne olmaz kaydet kamerayla diyebilirdi kendi de gelmek isteyebilirdi ama öyle olmadı alabilirsin diyo sdece bir de karşı tarafı siz tanıyosunuz diyo siz bilirsiniz diyohanzade geçen ay kiracımız boşandı.ev boşaltılırken biz de girdik işin içine.onlar kamerayla ne götürdüklerini kaydetmişlerdi avukatla gelip
Ev konusunda en çirkef benim sanırım:). Hem evden çıkmadım hem de bir iğnesini bile vermedim:)benim sorduğum avukat hiç böyle önerilerde bulunmadı gidip alabilirsiniz diyo sadece, ne olur ne olmaz kaydet kamerayla diyebilirdi kendi de gelmek isteyebilirdi ama öyle olmadı alabilirsin diyo sdece bir de karşı tarafı siz tanıyosunuz diyo siz bilirsiniz diyo
Anne babalarımız hiç ama hiç kıyamıyor bize. Düğün günümde o kadar çok ağladılar ki..senin baban da benim babam gibi. kıyamam. onu o kadar iyi anlıyorum ki.
kızının büyütürken saçının teline kıymaz ama elin oğlu gelir yerin dibine sokar sokar çıkarır. Allah bildiği yapsın böyle oğlan yetiştirenleri.
canım bu yoldan geçmiş biri olarak söyliyeyim. önemli olan kendi çıkarlarınız. o da şu aşamada nedir: eşyaları almak.
babasını bi arasın baban. söylesin böyle böyle diye. tartışmayın bence. olmazsa gidip alın. inan sessizlik insanı geriyor.
ilerlemek lazım.
ailece oturun bi ciddi olarak ne yapalım diye bi konuşun ondan sonra harekete geçin canım.
Bu nasil bir erkek, karisini bebegini evden atiyor ?
Benim bildigim kadin evinde oturur, erkek gider ne cehenneme gidecekse.
Bu ne serefsiz, tiynetsiz bir "erkek".