- 4 Ocak 2013
- 415
- 144
- Konu Sahibi mihribanbalik
harikasınız çok güldüm.Ev konusunda en çirkef benim sanırım:). Hem evden çıkmadım hem de bir iğnesini bile vermedim:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
harikasınız çok güldüm.Ev konusunda en çirkef benim sanırım:). Hem evden çıkmadım hem de bir iğnesini bile vermedim:)
Rabbim yardımcın olsun. Senin için o kadar mutluyum ki,konunu başından beri biliyorum, sonradan olanları da. Çok zor şeyler yaşadın ama artık olaylar senin lehine döndü. Daha onların yaptıklarını kat kat ödemesi kaldı. Onu da zaten allah iyi bilir nasıl yaşatacağını. Yine de iyi haberlerini bekliyoruz burda olur mu?Israrla boşanma davam devam ediyor:). Yok canım, onlar hep oyundu. Benim o tuzağa düşeceğimi zannetti.
Kurban olayım, mehir nedir ya ? Mahkeme hak , hukuk yokken nafakanın adı mehirmiş. 1500 yıl önce nafakaya verilen addır mehir. Artık mahkeme var, hukuk kuralları var, mehirin de bir manası yok. 150 yıl önceki toplumda yaşamıyoruz.
Mahkeme hak hukukun yeri baska, mehirin yeri baska. Ben birazda kendi durumumu dusunup sormustum o soruyu aslinda.
Biz esimle anlasmali bir evlilik yapmistik, esimin kendi sirketi oldugu icin ortak evlilikle onun risklerine ortak olmak istememistim. Evide kendisinin, benim o evde hakkim oldugunu dusunmemistim halada oyle dusunuyorum.
Lakin imam nikahimiz kiyilirken bana dugunde takilacaklardan ziyade birde mehir anlastik.
Evliligim bosanmaya dogru saglam adimlarla ilerliyor. Bu hafta avukata bas vuracagim galiba (tam karar vermedim ama aklimda iyice yer etti). Mehiri Allah huzurunda bana soz verdi. O yuzden merak edip sordum. Benim o mehire ihtiyacim yok, iki ayda kazandigim para sonucta. Ama Allah katinda bir soz verildiyse, onunda bir anlami olmali, degilmi ama. Kaldi ki, hakim benim esime nafaka vermem gerektigi kararini bile cikarabilir, maaşım onunkinden yuksek cunku haha.
biz evi boşaltın diye aramıştık.çocuk da ben şimdi evden kendi eşyamı alırsam onlar şikayet eder fazladan götürdüm diyerek almadı.sonra tekrar konuşuldu avukatla böyle bir çözüm buldular problem olmadı.kolay gelsin umarım en az maddı manevi hasarla atlatırsınızbenim sorduğum avukat hiç böyle önerilerde bulunmadı gidip alabilirsiniz diyo sadece, ne olur ne olmaz kaydet kamerayla diyebilirdi kendi de gelmek isteyebilirdi ama öyle olmadı alabilirsin diyo sdece bir de karşı tarafı siz tanıyosunuz diyo siz bilirsiniz diyo
Allah katında sizi üzmeyecegine de söz vermişti. Mehir=nafaka/tazminatMahkeme hak hukukun yeri baska, mehirin yeri baska. Ben birazda kendi durumumu dusunup sormustum o soruyu aslinda.
Biz esimle anlasmali bir evlilik yapmistik, esimin kendi sirketi oldugu icin ortak evlilikle onun risklerine ortak olmak istememistim. Evide kendisinin, benim o evde hakkim oldugunu dusunmemistim halada oyle dusunuyorum.
Lakin imam nikahimiz kiyilirken bana dugunde takilacaklardan ziyade birde mehir anlastik.
Evliligim bosanmaya dogru saglam adimlarla ilerliyor. Bu hafta avukata bas vuracagim galiba (tam karar vermedim ama aklimda iyice yer etti). Mehiri Allah huzurunda bana soz verdi. O yuzden merak edip sordum. Benim o mehire ihtiyacim yok, iki ayda kazandigim para sonucta. Ama Allah katinda bir soz verildiyse, onunda bir anlami olmali, degilmi ama. Kaldi ki, hakim benim esime nafaka vermem gerektigi kararini bile cikarabilir, maaşım onunkinden yuksek cunku haha.
Ah ah..annemiz babamiz yokmu..Anne babalarımız hiç ama hiç kıyamıyor bize. Düğün günümde o kadar çok ağladılar ki..
Evet sessizlik böyle boş boş beklemek çok yoruyor bizi. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz.
Babama ben de kıyamıyorum inan hep kara kara düşünüyo. Kimse istemezdi böyle sonlanmasını ama olmadı istediğimiz gibi gitmedi hiçbirşey.
Son kez arayalım bence de ne olacaksa olsun artık yorulduk gerçekten.
Benim söylemeye çalıştığım şey şuydu ki, burda adı geçen adamlar kendi evladından para kaçırma derdinde, Allah korkusu olsa böyle yapmazlar zaten. Kaldı ki mehir hukuk yoluyla alınacak bir şey değil, onu bence hiiiiiç takmazlar. Bu heriflerden para maaşlarından zorla hacizle alınıyor, cidden. Hukuk yoluyla bile para almak zor.
Madem kazancınız iyiy, mehiri ne yapacaksınız ki? Kendi kazancınız varsa, masrafi bölüşülmesi gereken çocuk yoka bence mehirin de bir anlamı yok ; mehir 1500 yıl önceki zavallı kadınlar boşanırken mağdur olmasın diyeymiş. Madem kazancınız iyi, neden mehir istediğinizi de çözemedim zaten.
Mahkeme hak hukukun yeri baska, mehirin yeri baska. Ben birazda kendi durumumu dusunup sormustum o soruyu aslinda.
Ah ah..annemiz babamiz yokmu..
Pek konusu gecmiyo evde, herkes yogun kosusturma icinde ama ailem kesinlikle artik bitirmemi istiyor. Konusmamiza bile izin vermiyorlar, daha dogrusu benim arayip (son kez) konusma teklif etmeme izin vermiyorlar. Sen arayacakmisin canim karar verdinmi?
Ben son haftamdaydim, bu haftanin sonuna kadar aramazsa, haftaya avukat bulup artik davayi acacagim sanirim. Ne olacaksa olsun. Beni seven adam 3 hafta beklemezdi, arardi, kizmak icinde olsa bagirip cagirmak icinde olsa arardi.
Calisan bi insanim, kafami adam gibi isime veremiyorum. Olmuyor boyle.
Mihri seninde Allah yardimcin olsun...umarim esin vicdana gelirde seni ve evladini madur etmez.
Haklisin canim, ayni sozu bende vermistim : )Allah katında sizi üzmeyecegine de söz vermişti. Mehir=nafaka/tazminat
sağol canım.
ya benim içime sen avukata verip karşı tarafı aratırsan adam pişman olup seni arayacak gibi geliyor.
valla ben de mehir konusunda umutsuzum. imam nikahım kıyılırken görümcemle kaynanam hemen karışmışlardı. ay çok diye. benim de iki ya da taş çatlasın 3 maaşım eder.
vermezse haram olsun.
eLmayRa nın dediği gibi bizi üzmeyeceğine mutlu edeceğine de söz verdiler. mehir vermezlerse hiç şaşırmam. ama şu düğün altınlarımı hakkımı gaspederse o zaman "bir cinnet her şeyi halleder" : )
Aramayı haketmiyolar ki arayalım.. Baksana senin de ex kocan bağırıp çağırmak için bile aramamış benim de öyle..Ah ah..annemiz babamiz yokmu..
Pek konusu gecmiyo evde, herkes yogun kosusturma icinde ama ailem kesinlikle artik bitirmemi istiyor. Konusmamiza bile izin vermiyorlar, daha dogrusu benim arayip (son kez) konusma teklif etmeme izin vermiyorlar. Sen arayacakmisin canim karar verdinmi?
Ben son haftamdaydim, bu haftanin sonuna kadar aramazsa, haftaya avukat bulup artik davayi acacagim sanirim. Ne olacaksa olsun. Beni seven adam 3 hafta beklemezdi, arardi, kizmak icinde olsa bagirip cagirmak icinde olsa arardi.
Calisan bi insanim, kafami adam gibi isime veremiyorum. Olmuyor boyle.
Mihri seninde Allah yardimcin olsun...umarim esin vicdana gelirde seni ve evladini madur etmez.
Mihri açtınızmı davayı