mutfak robotu ile peşinden gelenlerin mekanı ..

yok benimki robot gibi işle ilgili değil iş yerinde kişisel bir durum

tamam da bunun nresi lokum ulenn ...hayvan gibi bunlar :)) lokum dediğin ufak olur böylemi olur ..güya bir iş yapmışlar da büyüterek anlatıyorlar...

hiç sormaya bi de dur bak bekle bu nasıl oluyomilföyü sanki biraz açmış yoksa böle büyük milföy olmaz dimi açmayla ilgili bişiy yazmamışlar

bak umu sana bir site verem ben bu siteye senelerdir üyeyim kız robot sen gerçi çok biliyon ama bak gezinirsin:)))))))))))
annemmutfakta.net
bu kadın kendi mutfağında yemekler yapıyo kızıda kameraya çekiyo seneler önce ben çok trt izlediğim için orda denk gelmiştim linkini vermişlerdi.....güzel bir site ben beğeniyorum

kaydirigubbakcemile
bak umu sana bir site verem ben bu siteye senelerdir üyeyim kız robot sen gerçi çok biliyon ama bak gezinirsin:)))))))))))
annemmutfakta.net
bu kadın kendi mutfağında yemekler yapıyo kızıda kameraya çekiyo seneler önce ben çok trt izlediğim için orda denk gelmiştim linkini vermişlerdi.....güzel bir site ben beğeniyorum

tmm cnm bakarım bi ara
ben çıkıyorum hazırlanmam lazım ii tatiller size grş.by

biliyorum bu siteyi :)) bilmediğim varmı :)) sen şu linke baksana ..bu muhallebiymiş ulen :) muhallebiyi soğutup hindisran cevizine bulamışlar alda bak :)) adı da sosyete lokumu olmuş :))

sosyete lokumu | Yeşilkivi

benim sitelerim de
hünerli bayanlar
yaseminin mutfağı
oktay usta

robot ulen cvp versene ordamısın hele şu üye olduğum siteye girsene kız güzel şeyler var yani kadının kendi mutfağında yemek yapması canlı canlı hoşuma gidiyo

biliyorum bu siteyi :)) bilmediğim varmı :)) sen şu linke baksana ..bu muhallebiymiş ulen :) muhallebiyi soğutup hindisran cevizine bulamışlar alda bak :)) adı da sosyete lokumu olmuş :))

sosyete lokumu | Yeşilkivi

benim sitelerim de
hünerli bayanlar

yaseminin mutfağı

oktay usta

evet muhallebi hindistan cevizine bulamış top yapmış aynı şey.....
benimde adamım oktay ustadır çok severim evdeyken hiç kaçırmazdım

aslında pratik birşey bu sosyete lokumu ...görünüş de güzel ..dur ben bunu bir deneyeyim yaaw...görümcem de gelecek nasılsa yaparım olmazsa ...

oluyomilföyü sanki biraz açmış yoksa böle büyük milföy olmaz dimi açmayla ilgili bişiy yazmamışlar

yapılışı:Kremanın malzemeleri
2 su bardağı süt (500 ml)
5 yumurta
100 gr şeker (1/2 su bardağı)
1 adet vanilya çubuğu (veya 1 paket vanilya veya 3-4 damla sıvı vanilya)
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı mascorpone

Hazırlanışı
Sütü bir tenecereye boşaltıp fokurdamadan ateşten alınız.

Farkli bir çırpma kabında yumurtaları,şekeri,nişastayı çırpınız.

Isınmış sütten bir-iki kepçe alıp yumurtaların üzerine döküp çırpmaya devam edin.

Bu karışımı sütün içersine boşaltıp mikserle veya el çırpıcısı ile kuvvetli bir şekilde çırparak pişirin.O esnada vanilyasını ekleyiniz.

Kremayı ılıtmak için biraz bekletip,buzdolabında da 15-20 dk bekletiniz.

İyice soğuyan kremanıza mascorponeyi ekleyip tekrar çırpınız.

Çırpma işleminiz bitince 1 tatlı kaşığı pudra şekerini kremaya serpiştiriniz.

Milföy katlarına önce kremadan 1 kaşık koyuunuz.Üzerine çilekleri oturtunuz.

Çileklerin üzerine çay kaşığı ucu ile çilek reçeli damlatınız.

Her bir kata aynı işlemi uygulayıp,tepesine pudra şekeri şerpiştiriniz.

Tepesine çilek reçeli suyuna,krem şantiye batırılmış çilek oturtup süsleyiniz..

Yaklaşık 1 saat dinlerdikten sonra afiyetle tadınız..

Eklentiler

• $35781_410666019846_137280359846_4289164_7129329_n.jpg
    $35781_410666019846_137280359846_4289164_7129329_n.jpg
    7,3 KB · Görüntüleme: 22
  • $36348_410666094846_137280359846_4289165_8361290_n.jpg
    $36348_410666094846_137280359846_4289165_8361290_n.jpg
    9,6 KB · Görüntüleme: 23
valla milföyü hiç denemedim ...milföylü birşey hiç yapmadım daha doğrusu ..o yüzden bir fikrim yok bu konuda ..ama bunun gibi bir past ayapmıştım ben kendim uydurup ..hazır pasta tabanları alıp küçük yuvarlak yuvarlak kesmiştim ...pasta tabanı iki tane oluyorya onu da iple yarıya kestim ..bir tabandan dört kat çıkıyor yani ..yuvarlak olarak da 7-8 tane çıkarmıştım ..aralarına bol krem şanti muz damla çikolata attım...etrafı aynı kremşantiyle güzelce sıvamıştım ...ama boş yer kalmayacak ..üzerine yanlara damla çikolat a ve fıstık attım ..süper birşey çıkmıştı ortyaa..millet bayılmıştı ..ona benziyor ...

evet muhallebi olabilir hafif denemek lazım aslında ama ismini çok abartmışlar ....milföye gelince milföyü çok severim ama sıcakken yicen börek olunca pufidik pufidik o zaman güzel oluyo soğuyunca bişeye benzemiyo bak bi tarif var biliyorum ama hiç denemedim basit bişiy dur koyam

6 adet tavuk budu

6 adet milföy hamuru

Tuz

Kekik

Yumurta sarısı

Ketçap

Hazırlanışı

Tavuk butlarını kekik ve tuzla haşlıyoruz, suyunu süzdürüp, fırçayla ketçap sürdüğümüz milföy hamuruna koyup, budu milföyle sarıyoruz, yumurta sarısı sürüyoruz, açıkta kalan yerleri de aliminyum folyoyla sarıp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Eklentiler

• $34231_410673869846_137280359846_4289358_4518040_n.jpg
    $34231_410673869846_137280359846_4289358_4518040_n.jpg
    12,8 KB · Görüntüleme: 29
milföyün tadı nasıl olur tavukta onu bilemiyorum ...dediğin gibi milföy sıcakken güzel soğuyunca bi naneye yaramıyor sevmiyorum ben o yüzden ...kullanışlı değil yani :))

tavukta güzel oluyo diye duydum valla denemekten fayda var fazla masraflı bişiy değil bence

masraftan ziyade tadı nasıl olur ziyan olmasın die diyorum ben ..bizimki tuttumuş dışarda yediririz sen uğraşma diyor...4-5 gün kalırlarsa ne olacak ..olsun ne var diyor ..yuh dedim yani yazık günah ...haftasonu beraber temizlik yapacağız ..halılarımı sildireceğim ona ..balkonları yıkatacağım ...gümüşlükleri çekemiyorum çekmiyorum da temkinliyim hamile filan kalırım diye :)) ona çektireceğim ..ona kalsa hep o yapacak beni yormak hiç istemiyor cnm benm ama benim içim elvermez öyle ...anca beraber kanca beraber

X