- Konu Sahibi Amazing family
5 kg süte 12.5 lira veriyoruz biz.Hazır yoğurt yenmiyor bizim evde.
İşte süt bile yerine göre değişiyor
Biz de süt alıp yapıyoruz da ucuza değil pahalıya geliyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
5 kg süte 12.5 lira veriyoruz biz.Hazır yoğurt yenmiyor bizim evde.
Şok,bim gibi marketlerin fiyatı aynı oluyor değil mi her şehirde en son şok markete ugradığımda gördüm mis süt günlük 2300 müydü 2500 dü onu denediniz mi hiç.Gözüme çarptı fiyatı tam bakamadım.mesela 5 kg sütü de 2.5 tl ye alıyormussunuz,
biz mecburen sek günlük süt alıyoruz litresi 5 tl
yoğurt için daha uygun fiyatlılardan alıyorum ama içiminde tek beğendiğimiz sek bir de torku.
annemlere gidince, babam çiftlikten süt alıyor onu içiyoruz miss gibi hem de buranın yarı fiyatına ama burda nerden bulacaksın güvenilir sütçüyü.
Ankara’da yaşıyoruz fiyatlar çok uçuk değil.
nerde saklıyorsunuz o kadar malzemeyi peki ve nasıl. bende yapmak için soryuroum bize dolaplar yetmiyor da böyle stoklu gitmediğim halde.Ooo Ankara'da yaşıyorsanız haydi haydi yeter. Bende Ankara'da yaşıyorum. Ben şöyle yapıyorum. Kışa girerken tüm kışlıkları toptan alırım. Hatta ağustos ayı gibi alırım daha kış zamı gelmemiş olur. Şu büyük toptan marketlerden alırım. Pirinç (15 kg), kuru fasulye nohut mercimek (10 kg) makarna(10 paket falan) yeşil mercimek, tuz, şeker, şehriye, detarjan falan herşeyi toptan alırım. Bütün kış yerim onları. Markete sadece anlık biten bişey için giderim ayda bir o da çok tutmaz. Her hafta pazara giderim sebze çok taze ve seçenek çok olduğu içi 80 tl falan tutar.
Benim tavsiyem evde çok yenen şeylerin listesini tutun ne kadar yendiğini bilin alış verişi ona göre yapın. Market indirimlerini takip edebilirsiniz.
Ben bunları stok yapamam mesela hem yerim yok, hem resmen güvelenir.nerde saklıyorsunuz o kadar malzemeyi peki ve nasıl. bende yapmak için soryuroum bize dolaplar yetmiyor da böyle stoklu gitmediğim halde.
1000 lirayı sadece mutfak masrafı için yetiştiremeyeceğini düşünmek mi ??
Hanımm hanımmm biz iki asgari ücretle 1000 lira araba kredisi 1000 lirada ev kirası verip kalanıyla geçiniyoruz.
Yapmayın Allah aşkına![]()
Şok,bim gibi marketlerin fiyatı aynı oluyor değil mi her şehirde en son şok markete ugradığımda gördüm mis süt günlük 2300 müydü 2500 dü onu denediniz mi hiç.Gözüme çarptı fiyatı tam bakamadım.
Ah o gerçek sütü bulsam 5 lira da dese kilosunu alırdım.bikaç kez aldım hiç beğenmdim, normal pastorize süt gibi,
bizim gibi gerçek süte alışanların içmesi mümkün değil.
Eşimin arada bir mesaisiyle yuvarlak 3000 yapalım onu.1000 lirayla nasıl geçinilir ??? ortalama 400 lira toplam faturamız var 100 lirada benim yol param var elde kaldı 500 lira. Valla geçinmesini bilene 500 lira iyi para bence. Minimal yaşam var başta bizim evde. Az eşya az kıyafet az deterjan çikolata ve kuruyemiş hariç abur cubur genelde eve sokmam. Atıyorum pazar günü balık günümüz en fazla herşeyiyle 50 lira tutar o gün akşam yemeğimiz. Bence çok yemek yemekte israf Allaha şükür hiçbir şeyden geri kalmayız canımız istediğini yeyip canımızın istediği gibi gezeriz yeri gelir dışarda yemekte yeriz uygunu varken göz göre göre aşırıya kaçmak sırf markaya para vermek mantıksız bence.dediğinize göre eve giren tutar ortalama 1.400*2 den =2800 yapar kredi ve kira çıkınca geriye 800 TL kalır yaklaşık. Faturalar ,mazot vs. derken geri hiç kalmaz gibi. Nasıl yapıyorsunuz sizi kendime örnek almak isterim . Ayrıca tebrik ederim. Kredim yok ama her ay oğluma 1.000 TL dersane bedeli ödüyorum. Asgari ücretten yüksek alıyoruz . ama sizin kadar başarılı değiliz. Ayrıca öyle gezme ,yemek vs gibi sık sık yapılan özel şeylerimiz de yok
Ah o gerçek sütü bulsam 5 lira da dese kilosunu alırdım.
Ama bulamıyorum ya.
Köylerde küçükken içtigimiz o sütler mis gibiydi mis.
Şimdi pastorize sütlere kaldık.
Günlük sütler bile tutmuyor köy sütünün yerini
Evet haklısınız bunun farkındayım ama daha önce hesap etmeden yaptığımız için tecrübesizim. Bir de buradaki çoğu arkadaşın söylediği gibi herkesin aldığı yediği içtiği ayrı etsiz yemek yemeyende var eti sofrasına koymayan da. Birazda alışkanlıklar var tabi çok bol bol yeyip sonrasında sınır koymak düşündürüyor maalesefMillet Asgari ücretle hem kira hem ev gecindiriyor,
Sen 1000 sadece mutfak masrafı yetermi diyorsun ?![]()
Canım eger bişeylerden kısacaksanız yani eşin bunu istiyorsa bigün sade çorba bile olsa sesini çıkarmamak zorunda,Evet haklısınız bunun farkındayım ama daha önce hesap etmeden yaptığımız için tecrübesizim. Bir de buradaki çoğu arkadaşın söylediği gibi herkesin aldığı yediği içtiği ayrı etsiz yemek yemeyende var eti sofrasına koymayan da. Birazda alışkanlıklar var tabi çok bol bol yeyip sonrasında sınır koymak düşündürüyor maalesef