• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak masrafı ..(!)

3 kişilik bir aileyiz, çalışıyoruz ikimiz de.
Aylık mutfak masrafımız kızımın okul beslenmesi ile 750-1000 tl arası tutuyordur.
200 tl sütü,meyve suyu, pasta böregi.
Haftada bir balık tüketiyoruz genelde pazar günü aylık 200 tl felan da o tutuyor yanında rokası, domatesi, limonu derken.
Dışarı da yedigimiz de oluyor kimi zaman.
Hafta içi akşam kızım bakıcıdan tok dönüyor.
Hafta içi eşimle ben aparatif bir şeyler hazırlıyoruz çoğu zaman.
Sebzeyi pek sevmez bizimkiler.
Meyveyi, çerezi çok severiz. Bunlar baya tutuyor.
Kurban bayramından kalan etleri yemeklik olarak dolaba attım zaten o sebeble markette et almıyorum ekstradan.
Kısacası hafta sonu yemek pişiyor evde onda da agır yemekler istiyorlar, haklılar da.
Marketten esktra indirimler olunca stok yapıyorum deterjan ve temizlik malzemelerini.
Eger et masrafım olursa ekstradan 1000 tl tutardı rahat.
Yani bende durumlar böyle, konuyu takipteyim.

Son düzenleme:
mesela 5 kg sütü de 2.5 tl ye alıyormussunuz,
biz mecburen sek günlük süt alıyoruz litresi 5 tl :olamaz:
yoğurt için daha uygun fiyatlılardan alıyorum ama içiminde tek beğendiğimiz sek bir de torku.
annemlere gidince, babam çiftlikten süt alıyor onu içiyoruz miss gibi hem de buranın yarı fiyatına ama burda nerden bulacaksın güvenilir sütçüyü.
Şok,bim gibi marketlerin fiyatı aynı oluyor değil mi her şehirde en son şok markete ugradığımda gördüm mis süt günlük 2300 müydü 2500 dü onu denediniz mi hiç.Gözüme çarptı fiyatı tam bakamadım.

Özellikle mutfak için alışveriş günümüz yok bizim o yüzden yardımcı olamam. Bazı aileler aylık yapar alışverişi. Benim de o tuhafıma gidiyor. Bir görüyorum market arabası dolmuş taşmış. Öyle 5-6 kişilik de değillerse o kadar gıda hakikaten bozulmadan pişiyor mu diye düşünüyorum o anda..

1000tl bana iyi bir rakam gibi geldi. Deneyin bence. Tecrübe olur size de..

İlk evlendiğimiz zamanlar dolapta bozulan şeyler oldu ondan sonra çok almamaya karar verdik. Bir sürü market dibimizde zaten.

Bazı ailelerin çok fazla mutfak gideri var diye düşünüyorum. Sanırım biz çok yiyen bir aile değiliz.
Ben semt pazarından sebze, meyve, balık falan alırım. Geri kalan şeyleri ihtiyacımız oldukça marketten alırız.
Yani gidip de 1 2 kilo et kıyma almaya gerek yok. Eğer elinizin altında market, kasap falan varsa tabi..

Ooo Ankara'da yaşıyorsanız haydi haydi yeter. Bende Ankara'da yaşıyorum. Ben şöyle yapıyorum. Kışa girerken tüm kışlıkları toptan alırım. Hatta ağustos ayı gibi alırım daha kış zamı gelmemiş olur. Şu büyük toptan marketlerden alırım. Pirinç (15 kg), kuru fasulye nohut mercimek (10 kg) makarna(10 paket falan) yeşil mercimek, tuz, şeker, şehriye, detarjan falan herşeyi toptan alırım. Bütün kış yerim onları. Markete sadece anlık biten bişey için giderim ayda bir o da çok tutmaz. Her hafta pazara giderim sebze çok taze ve seçenek çok olduğu içi 80 tl falan tutar.
Benim tavsiyem evde çok yenen şeylerin listesini tutun ne kadar yendiğini bilin alış verişi ona göre yapın. Market indirimlerini takip edebilirsiniz.
nerde saklıyorsunuz o kadar malzemeyi peki ve nasıl. bende yapmak için soryuroum bize dolaplar yetmiyor da böyle stoklu gitmediğim halde.

nerde saklıyorsunuz o kadar malzemeyi peki ve nasıl. bende yapmak için soryuroum bize dolaplar yetmiyor da böyle stoklu gitmediğim halde.
Ben bunları stok yapamam mesela hem yerim yok, hem resmen güvelenir.
10 kilo pirinç alsam resmen 1 sene sürer yemem.
Bana pek hitap etmiyor mesela bu tip stoklar.
Ama kalabalık olan aileler için ideal.

1000 lirayı sadece mutfak masrafı için yetiştiremeyeceğini düşünmek mi ??
Hanımm hanımmm biz iki asgari ücretle 1000 lira araba kredisi 1000 lirada ev kirası verip kalanıyla geçiniyoruz.
Yapmayın Allah aşkına :işsiz:

dediğinize göre eve giren tutar ortalama 1.400*2 den =2800 yapar kredi ve kira çıkınca geriye 800 TL kalır yaklaşık. Faturalar ,mazot vs. derken geri hiç kalmaz gibi. Nasıl yapıyorsunuz sizi kendime örnek almak isterim . Ayrıca tebrik ederim. Kredim yok ama her ay oğluma 1.000 TL dersane bedeli ödüyorum. Asgari ücretten yüksek alıyoruz . ama sizin kadar başarılı değiliz. Ayrıca öyle gezme ,yemek vs gibi sık sık yapılan özel şeylerimiz de yok

Şok,bim gibi marketlerin fiyatı aynı oluyor değil mi her şehirde en son şok markete ugradığımda gördüm mis süt günlük 2300 müydü 2500 dü onu denediniz mi hiç.Gözüme çarptı fiyatı tam bakamadım.

bikaç kez aldım hiç beğenmdim, normal pastorize süt gibi,
bizim gibi gerçek süte alışanların içmesi mümkün değil.

Biz 2 kişiyiz. Aylık 250 lira market alışverişi yapıyorum.bi ay deterjan yüklenirken diğer Ay farklı ürünler alıyorum. Haftakik da 150 lira bütçem var.biz evlendigumizden beri hep bu şekilde hesaplı olarak yapıyoruz. 850 toplam. Belki fazla gidiyor ama hergün evimde mutlaka yemek pişer. Ertesi güne yemek kalmaz.yani hergün taze yemek.

İstanbulda yaşıyorum. 8.5 aylık kızım ve ona bakmak için memleketten gelen annemle 4 kişilik bir aileyiz. Yine de 1000 tl bulmuyor. Bence dikkatli ve harcamalarınızı not alarak giderseniz yeter de artar bile.

bikaç kez aldım hiç beğenmdim, normal pastorize süt gibi,
bizim gibi gerçek süte alışanların içmesi mümkün değil.
Ah o gerçek sütü bulsam 5 lira da dese kilosunu alırdım.
Ama bulamıyorum ya.
Köylerde küçükken içtigimiz o sütler mis gibiydi mis.
Şimdi pastorize sütlere kaldık.
Günlük sütler bile tutmuyor köy sütünün yerini

Biz 3 kişilik bi aileyiz. Bizimde yaklaşık 800 fln tutuyor aylık. Ayda bir toplu market alışverişi yapıyoruz 300 tutuyor genelde
Haftalık pazar harçlığı 40 civarı 200 ediyor aylık
Ekmek su acil ihtiyaçlar da 100 gidiyor
Süt alıyoruz her hafta beş kilo 60 tl
Ayda bir yada iki kez de dışarıdan yiyoruz
Ama benim şeker ve un kayınvalidemden geliyor annemde salça turşu zeytinyağı gönderiyor öyle olmasa benimde 1000 tutardı
Benim tavsiyem ayda bir toplu alışveriş yapın gros gibi uygun marketlerden

dediğinize göre eve giren tutar ortalama 1.400*2 den =2800 yapar kredi ve kira çıkınca geriye 800 TL kalır yaklaşık. Faturalar ,mazot vs. derken geri hiç kalmaz gibi. Nasıl yapıyorsunuz sizi kendime örnek almak isterim . Ayrıca tebrik ederim. Kredim yok ama her ay oğluma 1.000 TL dersane bedeli ödüyorum. Asgari ücretten yüksek alıyoruz . ama sizin kadar başarılı değiliz. Ayrıca öyle gezme ,yemek vs gibi sık sık yapılan özel şeylerimiz de yok
Eşimin arada bir mesaisiyle yuvarlak 3000 yapalım onu.1000 lirayla nasıl geçinilir ??? ortalama 400 lira toplam faturamız var 100 lirada benim yol param var elde kaldı 500 lira. Valla geçinmesini bilene 500 lira iyi para bence. Minimal yaşam var başta bizim evde. Az eşya az kıyafet az deterjan çikolata ve kuruyemiş hariç abur cubur genelde eve sokmam. Atıyorum pazar günü balık günümüz en fazla herşeyiyle 50 lira tutar o gün akşam yemeğimiz. Bence çok yemek yemekte israf Allaha şükür hiçbir şeyden geri kalmayız canımız istediğini yeyip canımızın istediği gibi gezeriz yeri gelir dışarda yemekte yeriz uygunu varken göz göre göre aşırıya kaçmak sırf markaya para vermek mantıksız bence.

Bunun çözümünü bulan varsa bana da söyleyin. Ihtiyac dışı bir şey almamama rağmen bu hafta 135 lira ödedim market alışverişine ağlamak istiyorum ya :(

Ah o gerçek sütü bulsam 5 lira da dese kilosunu alırdım.
Ama bulamıyorum ya.
Köylerde küçükken içtigimiz o sütler mis gibiydi mis.
Şimdi pastorize sütlere kaldık.
Günlük sütler bile tutmuyor köy sütünün yerini

tutar mı hiç mümkün değil...
ben ilk paketli sütü istanbulda 20 li yaşlarımda içmiştim, bu ne la demiştim, bizim orda sütler misss gibi olur.
bu arada ümraniyedeydin değil mi yanlış hatırlamıyorum,
şile otoyolunda beşiktaş tesislerini geçince ufak bir çiftlik var, adam süt de satıyor, arada alıyordu eşim bıraktı şimdi, yolun düşerse dene derim :kk77:

Millet Asgari ücretle hem kira hem ev gecindiriyor,
Sen 1000 sadece mutfak masrafı yetermi diyorsun ?:işsiz:
Evet haklısınız bunun farkındayım ama daha önce hesap etmeden yaptığımız için tecrübesizim. Bir de buradaki çoğu arkadaşın söylediği gibi herkesin aldığı yediği içtiği ayrı etsiz yemek yemeyende var eti sofrasına koymayan da. Birazda alışkanlıklar var tabi çok bol bol yeyip sonrasında sınır koymak düşündürüyor maalesef

Evet haklısınız bunun farkındayım ama daha önce hesap etmeden yaptığımız için tecrübesizim. Bir de buradaki çoğu arkadaşın söylediği gibi herkesin aldığı yediği içtiği ayrı etsiz yemek yemeyende var eti sofrasına koymayan da. Birazda alışkanlıklar var tabi çok bol bol yeyip sonrasında sınır koymak düşündürüyor maalesef
Canım eger bişeylerden kısacaksanız yani eşin bunu istiyorsa bigün sade çorba bile olsa sesini çıkarmamak zorunda,
Hergün 3 çeşit yemektir tatlıdır ararsa zaten geçinemezsiniz o paraya :)
1000 lirayı 30 a bölüp hergün mesela 33 lira harcama sınırın var.
Onu gecmemeye çalışırsın olur bence :)

Back
X