- 12 Temmuz 2006
- 56.787
- 217.774
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi Amazing family
Öyle deme kuzu, biz İstanbul'da yaşarken sadece mutfak masrafı aylık 1000 TL'yi geçiyordu, İstanbul'da alt tarafı domates dersin onun bile kilosu 3-4 lira ki yaz mevsimi fiyatı bu.Millet Asgari ücretle hem kira hem ev gecindiriyor,
Sen 1000 sadece mutfak masrafı yetermi diyorsun ?![]()
Meyvelerin yanına dahi yaklaşmaya korkulur, kirazın kilosu 12-14 lira arasıydı.
Pazarları bile pahalı, hamsinin kilosu olmuş 15 tl.
Geçim şehirden şehire değişiyor, fiyatlarda öyle, İstanbul'u terk ettik mutfak masrafı düştü, İstanbul'luların 1-1,5 liradan yediği maydanozu ben 50 kuruştan yiyorum artık, mandalina portakalı da öyle.
Konu sahibesi, mutfağın aylık sabit alınması gereken şeyleri vardır, misal çay içiyorsanız aylık kaç kilo çay içiyorsunuz, yanında ne kadar şeker gidiyor, ayda kaç litre sıvıyağ tüketirsiniz, patates soğan kaç kilo gidiyor, kalem kalem aylık rutin olmazsa olmazınız olan ürünleri listeleyin, sonra çay, şeker, sıvıyağ, un vb bir haftada bozulmayan şeyleri market market gezip fiyat aldıktan sonra aylık tüketim miktarınıza göre toptan alın, sebze ve meyveleri de haftalık olarak uygun satan, indirime giren yerlerden alırsınız, et, tavuk gibi ihtiyaçlarınızı da marketlerin haftalık indirim günlerinde alırsanız yaşadığınız şehirde de fiyatlar uçuk değilse 1000 lira yeter.